Πως να Εξελίξεις τις Προσδοκίες σου με τις Γυναίκες

Οι προσδοίες ορίζουν την ερωτική σου ζωή.

Μήπως σου έχει τύχει να βρίσκεσαι σε μια σχέση οποιασδήποτε δυναμικής και να έχεις την αμφιβολία πως οι προσδοκίες σου είναι:

1. Χαμηλές

2. Δεν ικανοποιούνται

3. Δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να τις εκφράσεις γιατί ξέρεις πως θα δημιουργηθεί ρήξη στην σχέση;

Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις την μερίδα του Λέοντος!

Η πίεση αυτή είναι αποτέλεσμα χαμηλού δείκτη εκφρασιμότητας και είναι καθαρά δική σου ευθύνη. Οι γυναίκες έχουν ανάγκη ένα αρσενικό που όχι μόνο να ξέρει τι θέλει αλλά να είναι απόλυτα ειλικρινές με τις προσδοκίες που έχει, απέναντι στους άλλους αλλά και ως προς την δική του πραγματικότητα. Και όταν βρεθείς σε αυτό το επίπεδο τότε αυτή η ενέργεια αυτοπεποίθησης εκπέμπεται προς όλα και μήκη και πλάτη της επαφής σου με τις γυναίκες.

Αν δεν είσαι το άτομο που έχει απαιτήσεις πρώτα από τον εαυτό του και έπειτα από τους ανθρώπους γύρω του τότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις περισσότερο σεξ και να μην το διεκδικείς όπως δεν είναι δυνατόν να μην διεκδικείς καλύτερο sex, καλύτερη επικοινωνία και ειλικρινή έκφραση.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσεις πρώτος. Γιατί αυτό είναι πραγματική ηγεσία στην σχέση. Να κάνεις πρώτος αυτό που θέλεις να πάρεις. Από την στιγμή όμως που θα το κάνεις έχεις κάθε λογική απαίτηση να διεκδικήσεις την ίδια αντιμετώπιση. Γιατί πολύ απλά σου αξίζει.

Ίσως να σκέφτεσαι πως αν ζητήσεις πολλά και δεν τα πάρεις να σε παρατήσει ή ν’ αναγκαστείς να κάνεις άλλο ένα βήμα πίσω για να μην χωρίσεις. Και ρωτώ: Τι είναι σημαντικό για σένα τελικά στην επαφή σου με τις γυναίκες; Γιατί όπως καταλαβαίνεις αυτοί οι τρόποι σκέψης είναι που δημιουργούν το πρόβλημα, και έχουν ως βάση μια λέξη κλειδί: Συμβιβασμός!

Αν πας σε ένα εστιατόριο θα ζητήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις και αν δεν είναι ποιοτικό θα το στείλεις πίσω στον σεφ. Ξέρεις γιατί; Γιατί θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε μια θέση όπου την εκλαμβάνεις ως θέση αξίας. Και με βάση αυτή την αξία αντιλαμβάνεσαι και κατ’ επέκταση εκφράζεις τις προσδοκίες σου. Και αν θεωρείς ότι στο εστιατόριο ζητάς αυτό που θέλεις και έχεις υψηλές προσδοκίες γιατί πληρώνεις σκέψου το καλύτερα.

Αν στην οποιαδήποτε συναναστροφή σου με τους ανθρώπους δεν ορίσεις από την αρχή τι θέλεις, τότε μάντεψε: θα το κάνουν αυτοί για σένα και με τους δικούς τους όρους. Και πίστεψε με, το να εκφράζεις τις προσδοκίες σου είναι λιγότερο επίπονο(απελευθερωτικό θα έλεγα) απ’ ότι να καταπιέζεσαι για μήνες ή ακόμα χειρότερα για χρόνια.

Βέβαια μπορεί να πιστεύεις ότι το προϊόν που πουλάς(τον εαυτό σου) δεν έχει αξία γιατί είσαι μπατίρης, κοντός με σπυράκια και άπειρος με τις γυναίκες. Δεν ισχύει! Η αξία ενός προϊόντος ορίζεται από το αν πιστεύεις στο προϊόν. Γιατί αν πραγματικά πιστεύεις στην αξία του θ’ αφιερώσεις χρόνο να το εξελίξεις, να το κάνεις καλύτερο, να το λανσάρεις πιο ποιοτικά και κυρίως να απευθυνθείς στην αγορά που πραγματικά σε ενδιαφέρει.

Την αξία σου την ορίζεις εσύ και αν την αμφισβητήσεις τότε και η γυναίκα με την σειρά της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και θα το κάνει σκληρά και απότομα. Και για να αποκτήσεις μεγαλύτερη και πιο βαθιά κατανόηση της αξίας σου θα πρέπει πρώτα να ψάξεις μέσα σου για να εντοπίσεις και στην συνέχεια να επαναπροσδιορίσεις τις προσδοκίες σου. Τι ζητάς λοιπόν;

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να το διαβάσεις και να σου φαίνεται εγωιστικό αλλά το πρώτο άτομο που χρειάζεται να φροντίζεις ως ζήτημα ζωής ή θανάτου είναι ο εαυτό σου. Και αυτό θα το κάνεις μόνο αν στηριχτείς στις δικές σου επιθυμίες και ένστικτα. Γιατί μόνο αυτόν έχεις και στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές.

Βλέπω συνεχώς ανθρώπους να προσεγγίζουν γυναίκες και να πηγαίνουν σαν ζητιάνοι με σκυμμένο το κεφάλι και με σπαστή φωνή. Αναλαμβάνω ανθρώπους που μπορεί να περιμένουν να κάνουν sex με μια γυναίκα για μήνες ή να δίνουν τηλεφωνική αναφορά στην σχέση τους για το που είναι κάθε μισή ώρα.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ενώ ξέρουν ότι αυτό που κάνουν δεν τους αρέσει συνεχίζουν να το επαναλαμβάνουν, και μάλιστα ορισμένες φορές το εντείνουν. Είναι λες και έχουν μπει σε ένα κλοιό συνεχώς αυξανόμενων περιοριστικών μέτρων και βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε επιλογές που θα πρέπει να κινούνται σε επαναλαμβανόμενους κύκλους για να διατηρήσουν αυτό το υποκατάστατο που θέλουν να ορίζουν ως σχέση ή πρώτη γνωριμία.

Οι προσδοκίες είναι αυτό που περιμένεις να πάρεις από μια κατάσταση ή ένα άνθρωπο και είτε καλώς είτε κακώς είναι δείγμα μιας συμπεριφοράς και μοτίβου προσωπικότητας που αν συνεχιστεί πολύ απλά θα συνεχίσει να φέρνει τα ίδια αποτελέσματα.

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που ακολουθεί τις προσδοκίες όσον αφορά τις γυναίκες είναι πως την αξία αυτού που παίρνεις την συγκρίνεις με το τι θεωρεί η κάθε γυναίκα αρκετό πως μπορεί να δώσει. Τεράστιο λάθος!

Αν κάποιος άνθρωπος δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που του ζητάμε είναι απόλυτα λογικό και καμιά κακία δεν κρατάμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ανεχτούμε τα όρια που θέτει ο καθένας για τον εαυτό του. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μας.

  • Όρισε τις Προσδοκίες σου με Βάση το τι Εσύ Θέλεις

Αν κάτι σου αρέσει ή όχι το ξέρεις και μάλιστα καλά. Καλύτερα από τον καθένα μάλιστα. Το ζήτημα εδώ είναι πως μέσα σου έχεις κάποια περίεργα υποσυνείδητα φίλτρα που σου ορίζουν το τι πιστεύεις ότι θα πάρεις πριν το πάρεις. Είναι ένα προσωπικό ‘’ταβάνι’’ που χτίζεις ο ίδιος για το εαυτό σου.

Ξέροντας αυτή την γνώση οφείλεις να κάνεις μια ξεκάθαρη κουβέντα με τον εαυτό σου για:

1. Το πως αισθάνεσαι για αυτά που θέλεις.

2. Αν σε ικανοποιούν αυτά που ήδη παίρνεις.

3. Αν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου για το πως εκφράζεις τις προσδοκίες σου.

Το ταξίδι είναι δικό σου άρα και δική σου η ευθύνη των επιλογών που θα κάνεις.

Πες μου την γνώμη σου εδώ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Θα ενημερώνεσαι αυτόματα για τις τελευταίες εξελίξεις.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.