Πώς να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός σε Περίπτωση που Είσαι Εσωστρεφής

Αν θέλεις να γίνεις περισσότερο κοινωνικός, ακόμα και αν είσαι εσωστρεφής, τότε διάβασε τι μπορείς να κάνεις.

Πως Να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός

Αν είσαι εσωστρεφής και θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες ή όλες τις συμβουλές που θα διαβάσεις στην συνέχεια.

Αν είσαι εσωστρεφής, τότε το ένστικτο της κοινωνικοποίησης δεν είναι κάτι που δίνει κίνητρο σε εσένα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είσαι κοινωνικός και ότι δεν απολαμβάνεις την παρέα των φίλων σου, απλά προτιμάς ο κύκλος σου να είναι μικρότερος.

Η κοινωνικότητα που επιδεικνύει κανείς, όντας εξωστρεφής, είναι κάτι που του δίνει αξία, όμως το ότι είσαι εσωστρεφής δεν σημαίνει ότι σου αρέσει η μοναξιά και ότι δεν έχεις αξία και σπουδαίες ικανότητες. Μην ξεχνάς ότι μπορείς κάλλιστα να είσαι εσωστρεφής, αλλά να έχεις κοινωνική αυτοπεποίθηση.

#1. Άφησε Την Κοινωνική Σου Ζωή Να Δουλέψει Μόνη Της

πως να γίνεις περισσότερο κοινωνικός

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να γίνεις πιο κοινωνικός. Απλά άρχισε να βγαίνεις με τις παρέες των φίλων που ήδη έχεις, για να κάνεις νέες γνωριμίες. Έτσι δεν θα χρειάζεται εσύ να καλείς τους πάντες και να οργανώνεις συναντήσεις.

Είναι κάτι πολύ απλό για αρχή, που όμως μπορεί να δώσει ώθηση στην κοινωνική σου ζωή και ο κοινωνικός σου κύκλος θα επεκταθεί πολύ γρήγορα. Φρόντισε βέβαια να κρατήσεις επαφή με τους καινούριους ανθρώπους που θα γνωρίσεις και να αρχίσεις να κυκλοφορείς και να επικοινωνείς και μαζί τους.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή: Κάνε νέες φιλίες και συνδέσου βαθύτερα με τις ήδη υπάρχουσες.

Οι νέες παρέες βέβαια, είναι και μια ευκαιρία για φλερτ. Δες στο παρακάτω βίντεο, πώς να φλερτάρεις μια γυναίκα που σου αρέσει από την παρέα σου:

#2. Δεν Χρειάζεται Να Μιλάς Συνεχώς Για Να Είσαι Κοινωνικός

Το γεγονός ότι θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι και πολυλογάς! Είναι κατανοητό ότι μπορεί να μην σου αρέσει να μιλάς πολύ και κανείς δεν θα σε κρίνει για αυτό.

Επιπλέον, δεν είναι ανάγκη να είσαι εσύ αυτός που θα διασκεδάζει τους υπόλοιπους της παρέας. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής, απλά φρόντισε να είσαι μέσα στην παρέα και να μην κάθεσαι σε κάποια γωνιά.

Απλά χαλάρωσε, απόλαυσε την κουβέντα με την παρέα και μίλησε, όταν έχεις κάτι να πεις, χωρίς να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι και βέβαια μην σε φοβίζουν όλοι αυτοί που μιλούν συνεχώς και δυνατά. Τις περισσότερες φορές δεν έχουν κάτι να πουν και όσα λένε δεν είναι και τόσο ενδιαφέροντα.

#3. Για Να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός: Ξεκίνησε Ένα Χόμπι

Μπορείς να κάνεις πολύ πιο εύκολα νέες γνωριμίες και να γίνεις πιο κοινωνικός, γνωρίζοντας ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα. Υπάρχουν αμέτρητα χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις, αν δεν κάνεις ήδη κάτι.

Σίγουρα κάποιο θα σε γεμίζει και θα έχεις όρεξη να το κάνεις και να μιλήσεις για αυτό, είτε είναι αθλητισμός, είτε μουσική, κάποιο μάθημα ή οτιδήποτε άλλο.

#4. Μίλησε Με Ανθρώπους Που Δεν Γνωρίζεις

Υπάρχουν πολλές περιστάσεις, στις οποίες μπορείς να πιάσεις συζήτηση με κάποιον άνθρωπο που δεν γνωρίζεις. Κάποιος θα σε ρωτήσει κάτι στην στάση του λεωφορείου ή κάποιος θα σου ζητήσει μια πληροφορία. Μπορείς ακόμη να μιλήσεις με τον οδηγό του ταξί ή με τον πωλητή σε κάποιο κατάστημα και πάει λέγοντας.

Βρες να πεις κάτι που ταιριάζει στην περίσταση, μίλησε χαμογελώντας και με φιλικό τρόπο και θα εκπλαγείς από τα θετικά αποτελέσματα.

πως να γίνεις περισσότερο κοινωνικός

#5. Μην Ελέγχεις Συνέχεια Τον Εαυτό Σου

Αν δυσκολεύεσαι να είσαι κοινωνικός, θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές ενώ θέλεις να πεις κάτι, ελέγχεις τον εαυτό σου και δεν το λες.

Είναι σημαντικό να μάθεις να μην αυτό-λογοκρίνεσαι. Οι άλλοι άνθρωποι είναι λιγότερο επικριτικοί από όσο πιστεύεις και αυτό γιατί πολύ απλά δεν ασχολούνται με το να σκέφτονται τι λένε οι άλλοι για εκείνους!
Σαφώς υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να είσαι εγκρατής, αλλά όταν είσαι με μια παρέα φίλων και θέλεις να είσαι κοινωνικός, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν θα σε βοηθήσει πολύ.

Όπως είπαμε και παραπάνω, απλά απόλαυσε την παρέα με άλλους ανθρώπους και μην σκέφτεσαι δεκάδες φορές, τι και πώς θα το πεις.

#6. Έκφρασε Τον Εαυτό Σου Μέσω Του Στυλ Σου

Η έκφραση και η κοινωνικότητα δεν είναι μόνο στον προφορικό λόγο. Μπορείς να είσαι κοινωνικός αφήνοντας την εμφάνιση σου να μιλήσει για εσένα.

Μια καλή επιλογή ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, θα δώσει μια καλή εντύπωση και θα δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου, ώστε να αισθάνεσαι πιο άνετος με τον εαυτό σου.

Επιπλέον, μπορεί κάτι που φοράς να δώσει το έρεισμα σε κάποιον να έρθει να σου πιάσει συζήτηση.

#7. Μάθε Να Συμπεριφέρεσαι Σαν Να Γίνεις Περισσότερο Κοινωνικός

Παρατήρησε τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι πιο κοινωνικοί άνθρωποι και προσπάθησε να υιοθετήσεις όσα από αυτά τα στοιχεία μπορείς.

Το χαμόγελο είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης, φρόντισε, όταν μιλάς, να μιλάς δυνατά και καθαρά και προσπάθησε οι απαντήσεις σου να μην είναι μονολεκτικές, ώστε να μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση στην οποία παίρνεις μέρος.

Υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, να θέλεις να φλερτάρεις και να είσαι ντροπαλός, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο παρακάτω βίντεο:

Εννοείται ότι δεν μπορείς να ξυπνήσεις ένα πρωί και να είσαι ο πιο κοινωνικός άνθρωπος του κόσμου, όμως με μικρά βήματα, μέρα με τη μέρα, μπορείς να δεις σημαντική βελτίωση.

Συνοψίζοντας, θα αισθάνεσαι πιο άνετα μιλώντας με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, είτε είναι άντρες, είτε γυναίκες και σταδιακά θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Από τις γνωριμίες που θα κάνεις και τις εμπειρίες που θα συγκεντρώσεις θα δεις τα οφέλη στις κοινωνικές σου δεξιότητες να πολλαπλασιάζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι πολύ πιθανό να σου αρέσει να είσαι επικοινωνιακός με τους ανθρώπους, αλλά μέσα στη ζώνη άνεσης να μην το είχες συνειδητοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα ανοίξεις ακόμα και με άγνωστους ανθρώπους, έχεις να μάθεις πολλά για την επικοινωνία και πώς αυτή είναι αποτελεσματική αλλά και ευχάριστη ταυτόχρονα.

Εξέλιξε λοιπόν τον εαυτό σου και τις επικοινωνιακές σου ικανότητες τώρα που διάβασες το άρθρο και εφάρμοσε αυτά που έμαθες.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου και να έχεις περισσότερα αποτελέσματα με τις γυναίκες, δες εδώ.

Γίνε κοινωνικός και ανέβασε την αξία σου στην επικοινωνία και στο φλερτ, διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.