Πως να γνωρίσεις ισορροπημένες γυναίκες

Πως να γνωρίσεις ισορροπημένες γυναίκες

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανδρών που έχει υποκύψει στην πεποίθηση ότι όλες οι γυναίκες είναι χειριστικές, υπερ-ευαίσθητες, άπιστες και που με την πρώτη ευκαιρία θα σε παρατήσουν για κάποιον άλλο. Αυτοί οι άνδρες στηρίζουν τις παράλογες πεποιθήσεις τους σε δήθεν βιολογικές και εξελικτικές διαφορές ανδρών-γυναικών, και κυριότερα στο άγχος τους και τα προσωπικά τους βιώματα.

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι υπάρχουν και τέτοιες γυναίκες. Αν όμως στη ζωή τους συναντούν μόνο τέτοιες, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί γίνεται αυτό, όπως αναλύσαμε και στο προηγούμενο άρθρο.

Υπάρχουν χιλιάδες όμορφες, ισορροπημένες, ανεξάρτητες, με αυτοπεποίθηση γυναίκες εκεί έξω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις πώς να τις αναγνωρίζεις και να τις ελκύεις.

 

  1. Έχε ανοιχτά τα μάτια σου για μη υγιείς συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι λίγο πολύ δηλώνουμε εξαρχής αυτό που είμαστε, μέσα από τις συμπεριφορές μας και τις πράξεις μας. Αρκεί λοιπόν να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για συμπεριφορές που δεν προοιωνίζουν κάτι καλό.

Ποια θα ήταν όμως κάποια ενδεικτικά παραδείγματα μη υγιών συμπεριφορών;

  • Λέει ψέματα για να σε εντυπωσιάσει.
  • Ψαρεύει για κοπλιμέντα.
  • Είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» ή μελοδραματική προκειμένου να έχει την συμπάθειά/ανοχή σου.
  • Παρουσιάζει επανειλημμένα τον εαυτό της ως θύμα για να την «σώσεις».
  • Τσακώνεται μαζί σου για εντελώς υποκειμενικούς και άσχετους λόγους.
  • Χρησιμοποιεί το σεξ σαν όπλο για να κερδίσει την προσοχή και τη φροντίδα σου. Σε «παίζει».

Ασφαλώς πρέπει να σημειώσουμε ότι κανείς μας δεν είναι υπόδειγμα απολύτου ψυχική ισορροπίας. Αλλά από την άλλη συγκεκριμένες συμπεριφορές ειδικά όταν επαναλαμβάνονται οφείλουν να μας προβληματίζουν, και σίγουρα δεν προϊδεάζουν για μια καλή συνέχεια.

Το πρόβλημα με αυτές τις συμπεριφορές είναι ότι αν τις επιδεικνύεις και εσύ ή αν τις έχεις ήδη συνηθίσει, τότε θα σου φαίνονται ως ένα σημείο φυσιολογικές. Με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τις διακρίνεις στις γυναίκες με τις οποίες βγαίνεις.

 

  1. Να σέβεσαι τον εαυτό σου

Όλα ξεκινούν από το να σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου. Αν ανέχεσαι συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές βάσει του συστήματος αξιών σου, τότε τι δείχνει αυτό για σένα; Πέραν του ότι είσαι απελπισμένος και πρόθυμος να ανεχτείς τα πάντα, απλά για να βγεις ή να είσαι με κάποια κοπέλα.

Ειδικά σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν άνδρες με προφίλ ήσυχου και καλού παιδιού (nice guys) οι οποίοι ως τώρα δεν είχαν πολλές εμπειρίες. Και αν δεν σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου, πως περιμένεις να τον σέβονται οι άλλοι; Στο κάτω-κάτω (ανεξαρτήτους του είδους της σχέσης που επιδιώκεις) πρόκειται για την ίδια τη ζωή σου.

Όταν έχεις στάνταρντ για τον εαυτό σου, ο κόσμος γύρω σου είτε θα τα αποδεχτεί και θα τροποποιήσει ανάλογα τον τρόπο που σου φέρεται, είτε απλά θα φύγει από τη ζωή σου.

 

  1. Έχε μηδενική ανοχή σε χειριστικές συμπεριφορές

Πολλοί άνδρες μπορούν να αναγνωρίζουν τη χειριστική συμπεριφορά αλλά την ανέχονται ή την εκλογικεύουν μέσα τους. Ο λόγος που ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές από τις γυναίκες, είναι επειδή παρόλο που δεν είναι ευχάριστες, και πάλι τους κάνουν να αισθάνονται σημαντικοί και χρήσιμοι. Σε πιο τραβηγμένες περιπτώσεις, αυτοί οι άνδρες στην πραγματικότητα έχουν εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, όπου ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι τους αξίζει να τους φέρονται καλύτερα.

Πρέπει να έχεις πάντα μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Είτε τις έχει αυτή είτε εσύ ο ίδιος. Να είσαι πάντα πρόθυμος να φύγεις τη στιγμή που κάποιος κοντινός σου αρχίσει να σου φέρεται έτσι. Είναι ο μόνος τρόπος να δείχνεις ότι σέβεσαι τον εαυτό σου. Είναι ο μόνος τρόπος να έχεις δυνατά και υγιή όρια.

Οι άνδρες που δικαιολογούν αυτές τις συμπεριφορές, πάντα επικαλούνται την αλλαγή: Πρόκειται να αλλάξει. Να βελτιωθεί. Περνάει μία δύσκολη περίοδο αλλά την βοηθάω να την ξεπεράσει. Αλλά αυτά είναι μόνο εκλογικεύσεις που απλά ενισχύουν αυτές τις τοξικές συμπεριφορές. Έτσι απλά συνεχίζεις να ταΐζεις τον κύκλο θύματος/σωτήρα χωρίς να αλλάζει τίποτα στην πράξη.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικής σημασίας να δουλέψεις με τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να επικοινωνείς αυθεντικά με τις γυναίκες

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να σκεφτείς την τέλεια ατάκα να της πεις ή το τέλειο sms να της στείλεις για να την πείσεις να βγείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να την πιέζεις για να κάνετε σεξ. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημιουργείς εντάσεις και μελοδραματικές σκηνές για να την κρατήσεις κοντά σου.

Όσο λιγότερο χειριστικός είσαι εσύ, τόσο λιγότερο χειριστικές θα είναι και οι γυναίκες που έλκονται από εσένα…

 

Στο επόμενο άρθρο θα συνεχίσουμε με το επόμενο βήμα: το βασικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει η σύντροφός σου για μία επιτυχημένη σχέση.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.