Πώς να Γυρίσεις το Παιχνίδι Όταν Χάνεις την Αυτοπεποίθηση σου

Πώς να Γυρίσεις το Παιχνίδι Όταν Χάνεις την Αυτοπεποίθηση σου

Συνέχισε Και Χωρίς Την Αυτοπεποίθησή Σου

Πολλές φορές, κατά την διάρκεια του φλερτ, μας πιάνει άγχος και πέφτει η αυτοπεποίθησή μας. Ή υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμέναμε και καταλήγουμε να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε και ότι έχουμε χάσει τελείως το παιχνίδι.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Αν και τις περισσότερες φορές η καταστροφή είναι στο μυαλό μας, καθώς όταν φλερτάρουμε δημιουργούνται διάφορα σενάρια και οι σκέψεις μας τρέχουν στο χειρότερο, είναι ωφέλιμο να έχουμε τρόπους αξιολόγησης της κατάστασης και να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να επανέλθουμε.

Η αυτοπεποίθηση κατά την διάρκεια του φλερτ είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς καθορίζει την συμπεριφορά μας. Όταν νιώθουμε ότι η κατάσταση φθίνει και ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, συμπεριφερόμαστε με τρόπο που όντως προκαλεί κάτι τέτοιο.

Βρες τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Δες το βίντεο.

Χάνουμε τα λόγια μας, η γλώσσα του σώματός μας γίνεται πιο υποτακτική και η συνολικότερη ενέργεια που δημιουργούμε πέφτει και γίνεται αρνητική. Αυτό το αντιλαμβάνεται υποσυνείδητα η γυναίκα και νιώθει ότι δεν είμαστε ενδιαφέροντα άτομα και ισχυρά αρσενικά.

Υπάρχουν πολλοί άντρες που είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Είναι αυτοί που έχουν την αυτοπεποίθηση να χειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση όταν φλερτάρουν, ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε πραγματικά στραβά. Αυτοί οι άντρες είναι που κερδίζουν τελικά το παιχνίδι, γιατί δείχνουν ότι έχουν τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν κατάλληλους ερωτικούς συντρόφους για το αντίθετο φύλο.

Το πιο σημαντικό είναι όταν φλερτάρεις να μην δημιουργείς καταστροφικά σενάρια στο μυαλό σου και ό, τι κι αν συμβεί να έχεις την ψυχραιμία να διατηρήσεις την αυτοπεποίθησή σου σε υψηλό επίπεδο και να γυρίσεις το παιχνίδι.

Εάν αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα! Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους τρεις πιο απλούς και αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς τρόπους για να ανεβάσεις την χαμηλή σου αυτοπεποίθηση κατά την διάρκεια του φλερτ.

#1. Θυμήσου Ότι Το Κάνεις Για Να Περάσεις Καλά

βρες την αυτοπεποίθηση

Εάν ξαφνικά σε πιάσει αυτό το άγχος και η νευρικότητα και αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι τα κάνεις όλα λάθος, κάνε μια παύση και αναθεώρησε. Θυμήσου ότι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησες να φλερτάρεις είναι για να περάσεις καλά, να το διασκεδάσεις και να εξελιχθείς.

Ξέχνα το αποτέλεσμα. Μην επικεντρώνεσαι στο τί θα βγει ή δεν θα βγει από την συζήτηση με την γυναίκα που προσέγγισες. Αντίθετα, θυμήσου ότι το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα το έκανες ήδη: την προσέγγισες.

Ο σκοπός του φλερτ είναι να διασκεδάσεις και να αποκτήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία. Εάν επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα, είναι λογικό να αγχωθείς και να σου πέσει η αυτοπεποίθηση.

Κυρίως, μην σκέφτεσαι τι μπορεί να σκεφτεί η γυναίκα που έχεις απέναντί σου. Ξέχνα το αυτό. Πάρε μια βαθιά ανάσα και επικεντρώσου στο να περάσεις καλά. Θα δεις ότι αμέσως η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει.

#2. Επικεντρώσου Σε Αυτά Που Πηγαίνουν Καλά Στη Συζήτησή Σας Για Να Τονώσεις Την Αυτοπεποίθησή Σου

τι παέι καλά στη συζήτηση

Αντί να σκέφτεσαι τι πάει στραβά και πόσα λάθος πράγματα είπες, επικεντρώσου στα θετικά της κατάστασης. Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πηγαίνουν ρολόι. Ακόμη και το ότι διατηρείτε την συζήτηση, είναι ένα θετικό.

Πολλές φορές έχουμε πολλές απαιτήσεις από την εαυτό μας. Αποτέλεσμα είναι να μας πέφτει η αυτοπεποίθηση όταν νιώθουμε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχαμε φανταστεί. Θυμήσου όμως ότι ιδανικό δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις κάτι τέλειο.

Μην επικεντρώνεσαι σε όλα αυτά που είπες λάθος και που θα μπορούσες να έχεις πει καλύτερα. Επικεντρώσου αντίθετα σε όλα αυτά που έχουν πάει καλά μέχρι το σημείο αυτό και δες τα θετικά της υπόθεσης.

#3. Μην Κρίνεις Τον Εαυτό Σου – Σκέψου Με Αυτοπεποίθηση

αυτοπεποίθηση

Όταν μιλάς με μια γυναίκα μην σκέφτεσαι τι θα έπρεπε να είχες κάνει καλύτερα ή τι θα έπρεπε να είχες πει. Ακριβώς επειδή φτιάχνουμε φανταστικά σενάρια με τον εαυτό μας για το πόσο εξαιρετικά θα μπορούσαν να έχουν πάει τα πράγματα, καταλήγουμε να μην βλέπουμε τα κατορθώματά μας, αλλά αντίθετα να αυτομαστιγωνόμαστε. Και αυτό φυσικά είναι ένα πλήγμα στην αυτοπεποίθησή μας που προκαλούμε μόνοι μας.

Το θέμα είναι ότι όταν κρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου πολύ αυστηρά, η αυτοπεποίθησή σου πέφτει. Την στιγμή, λοιπόν, που συνειδητοποιείς ότι κρίνεις τα λόγια σου και τις πράξεις σου απέναντι σε μια γυναίκα, σταμάτα και σκέψου πόσα έχεις καταφέρει μέσα στην συζήτηση. Χωρίς την αυτοπεποίθησή σου δεν είσαι ελκυστικός.

Αυτό που επίσης θα σε βοηθήσει αν βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση είναι το να σκεφτείς ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος που μπορείς να της πεις. Ό,τι και να έχεις πει ή κάνει μέχρι τώρα είναι μια χαρά. Απλά στην επόμενή σου προσέγγιση θα μπορέσεις να βελτιώσεις κάποια πράγματα και να βρεις τα κατάλληλα λόγια για να συνεχίσεις την συζήτηση.

Μάθε πως να δείχνεις άνετος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Το να έχεις αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Είναι αυτό που θα κρατήσει ζωντανή την ενέργεια μεταξύ σας και θα σε κάνει ελκυστικό στα μάτια της. Μην ρίχνεις τον εαυτό σου λοιπόν. Συνέχισε ακόμα και χωρίς την αυτοπεποίθησή σου. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θυμήσου ότι είναι η εξάσκηση που θα σε οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.