Πώς να Είσαι Ηγέτης στην Εμπειρία σου

ηγεσία και αποφασιστικές επιλογές

Θα ήθελες να μάθεις ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των επιτυχημένων; Φαντάζομαι πως το έχεις παρατηρήσει ήδη. Η ικανότητα να ηγείσαι είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για την ίδια την επιτυχία. Για να ηγείσαι όμως χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ξεκάθαρος με το ποια εμπειρία θέλεις να χαλιναγωγήσεις.

Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως η ικανότητα σου να επιλέγεις τον τρόπο που θα διαχειριστείς την κάθε εμπειρία που εμφανίζεται είναι καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη σημαντικών στόχων. Και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει άλλωστε;

Η κάθε εμπειρία που διαλέγεις να εισάγεις τον εαυτό σου είναι τμήμα σου. Είτε την επιλέγεις συνειδητά είτε όχι σου στέλνει το μήνυμα πως την επέλεξες για κάποιον λόγο. Το μόνο που μένει είναι να ξέρεις το γιατί. Γιατί έτσι και το μάθεις θα μπορέσεις να απλώσεις τις ικανότητες σου πάνω της και να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό.

Αποκωδικοποίησε την Εμπειρία

Η εμπειρία είναι γνώση και ο τρόπος που την φιλτράρεις και μαθαίνεις από αυτή είναι πολύ σημαντικός. Να θυμάσαι πως η εμπειρία είναι ένας περίεργος συνδυασμός 4 πραγμάτων:

1Το τι περιμένεις από την εμπειρία – οι προσδοκίες σου

Μην αναλώνεσαι σε σκέψεις υποθετικών σεναρίων πριν καν ξεκινήσεις κάτι. Η κάθε εμπειρία θα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Το τι αποφασίζεις να μάθεις από αυτήν είναι που κάνει την διαφορά.

2Πως βιώνεις την εμπειρία – αν είσαι στο παρόν

Το να μένεις συγκεντρωμένος στο παρόν είναι μια ικανότητα που αξίζει χρυσάφι. Θα πρέπει να καταφέρεις να απολαμβάνεις την διαδικασία και την κάθε εμπειρία και ταυτόχρονα να ορίζεις τις προθέσεις σου. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να φαίνεται περίεργος όμως όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς τόσο θα αρχίσεις να κατανοείς βαθύτερα την συγκεκριμένη γνώση.

3Τι μαθαίνεις από την κάθε εμπειρία – πως αισθάνεσαι όταν φτάνει στο τέλος της

Όταν θα τελειώσει η κάθε εμπειρία δεν χρειάζεται να ψάχνεις τι λάθη έκανες. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο κατά πόσο ο τρόπος που διεκδίκησες αυτό που ήθελες σε αντιπροσωπεύει.

Για να το κατανοήσεις αυτό προσπάθησε να αποκτήσεις επίγνωση των συναισθημάτων σου. Τα συναισθήματα είναι δείκτης του κατά πόσο απόλαυσες τις διαδικασίες που ο ίδιος έθεσες να σε εξελίξουν.

4Ποιες είναι οι προθέσεις σου ανάλογα με τις διακυμάνσεις της

Όταν έρθουν τα δύσκολα μην σκύψεις το κεφάλι. Το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο αν έχεις μια συνεχή αύξηση στο πως εκφράζεις τις προθέσεις χωρίς να αισθάνεσαι πίεση, φόβο ή ενοχή. Η ισχυρή πρόθεση είναι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα για να αντλήσεις δύναμη.

Τι Σημαίνει Πραγματικά Ηγεσία;

Ηγεσία σημαίνει να μπορείς να ορίζεις την κάθε εμπειρία μέσω επαναλαμβανόμενων επιλογών που σε αντιπροσωπεύουν. Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είσαι ικανός να κάνεις επιλογές ανάλογα με το τι θέλεις. Για να  γίνει αυτό θα χρειαστεί να έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω:

  • Δεν υπάρχουν λανθασμένες επιλογές. Υπάρχουν μόνο επιλογές. Η κάθε επιλογή από μόνη της ανοίγει μια εμπειρία γνώσης όπου μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες για τον εαυτό σου και φυσικά τα κίνητρα που σε οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή.
  • Το κόστος και το όφελος της κάθε επιλογής το ορίζεις εσύ και κανείς άλλος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην στηρίζεται σε ανασφαλείς παρορμήσεις ή βεβιασμένες κινήσεις έκφρασης καταπιεσμένων συναισθημάτων.
  • Αν χρειάζεται να απολογείσαι στον εαυτό σου για την κάθε επιλογή τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν ξέρεις ότι κάτι είναι σωστό τότε είναι. Η άμεση δράση σε μια απόφαση που πιστεύεις είναι ο πιο σημαντικός δείκτης ότι πιστεύεις στον εαυτό σου.
  • Η δυνατή ηγεσία και η δημιουργία ξεκάθαρων επιλογών είναι από μόνα τους ικανά να δημιουργήσουν εμπειρίες που θα τις θυμάσαι για πάντα.

Περιμένω τις απόψεις σου στο προσωπικό μου προφίλ ή στο [email protected].

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Θα λάβεις αυτόματα ένα Δωρεάν E – Book.

Να είσαι καλά

Βρες με!

Christos

Head Of Training at Men Of Style
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Christos
Βρες με!
Christos
administrator
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr