Πώς να Είσαι Ηγέτης στην Εμπειρία σου

ηγεσία και αποφασιστικές επιλογές

Γίνε Ηγέτης Στην Εμπειρία

Θα ήθελες να μάθεις ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των επιτυχημένων; Φαντάζομαι πως το έχεις παρατηρήσει ήδη. Η ικανότητα να ηγείσαι είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για την ίδια την επιτυχία. Για να ηγείσαι όμως χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ξεκάθαρος με το ποια εμπειρία θέλεις να χαλιναγωγήσεις.

Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως η ικανότητα σου να επιλέγεις τον τρόπο που θα διαχειριστείς την κάθε εμπειρία που εμφανίζεται είναι καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη σημαντικών στόχων. Και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει άλλωστε;

Η κάθε εμπειρία που διαλέγεις να εισάγεις τον εαυτό σου είναι τμήμα σου. Είτε την επιλέγεις συνειδητά είτε όχι σου στέλνει το μήνυμα πως την επέλεξες για κάποιον λόγο. Το μόνο που μένει είναι να ξέρεις το γιατί. Γιατί έτσι και το μάθεις θα μπορέσεις να απλώσεις τις ικανότητες σου πάνω της και να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να δημιυργήσεις.

Αποκωδικοποίησε Την Εμπειρία

Η εμπειρία είναι γνώση και ο τρόπος που την φιλτράρεις και μαθαίνεις από αυτή είναι πολύ σημαντικός. Να θυμάσαι πως η εμπειρία είναι ένας περίεργος συνδυασμός 4 πραγμάτων:

#1. Το Τι Περιμένεις Από Την Εμπειρία 

ηγέτης στην εμπειρία

Μην αναλώνεσαι σε σκέψεις υποθετικών σεναρίων πριν καν ξεκινήσεις κάτι. Η κάθε εμπειρία θα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Το τι αποφασίζεις να μάθεις από αυτήν είναι που κάνει την διαφορά.

#2. Ηγέτης Στην Εμπειρία : Πως Το Βιώνεις

Το να μένεις συγκεντρωμένος στο παρόν είναι μια ικανότητα που αξίζει χρυσάφι. Θα πρέπει να καταφέρεις να απολαμβάνεις την διαδικασία και την κάθε εμπειρία και ταυτόχρονα να ορίζεις τις προθέσεις σου. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να φαίνεται περίεργος όμως όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς τόσο θα αρχίσεις να κατανοείς βαθύτερα την συγκεκριμένη γνώση.

#3. Τι Μαθαίνεις Από Την Κάθε Εμπειρία

Όταν θα τελειώσει η κάθε εμπειρία δεν χρειάζεται να ψάχνεις τι λάθη έκανες. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο κατά πόσο ο τρόπος που διεκδίκησες αυτό που ήθελες σε αντιπροσωπεύει.

Για να το κατανοήσεις αυτό προσπάθησε να αποκτήσεις επίγνωση των συναισθημάτων σου. Τα συναισθήματα είναι δείκτης του κατά πόσο απόλαυσες τις διαδικασίες που ο ίδιος έθεσες να σε εξελίξουν.

Δες εδώ ένα βίντεο με συμβουλές για να τα πας καλύτερα στο φλερτ και όχι μόνο.

#4. Ποιες Είναι Οι Προθέσεις Σου Ανάλογα Με Τις Διακυμάνσεις Της

ηγέτης στην εμπειρία

Όταν έρθουν τα δύσκολα μην σκύψεις το κεφάλι. Το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο αν έχεις μια συνεχή αύξηση στο πως εκφράζεις τις προθέσεις χωρίς να αισθάνεσαι πίεση, φόβο ή ενοχή. Η ισχυρή πρόθεση είναι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα για να αντλήσεις δύναμη.

Τι Σημαίνει Πραγματικά Ηγεσία;

Θες να μάθεις για την ηγεσία στη ζωή και στις σχέσεις: Δες το παρακάτω  επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Ηγεσία σημαίνει να μπορείς να ορίζεις την κάθε εμπειρία μέσω επαναλαμβανόμενων επιλογών που σε αντιπροσωπεύουν. Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είσαι ικανός να κάνεις επιλογές ανάλογα με το τι θέλεις. Για να  γίνει αυτό θα χρειαστεί να έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω:

  • Δεν υπάρχουν λανθασμένες επιλογές. Υπάρχουν μόνο επιλογές. Η κάθε επιλογή από μόνη της ανοίγει μια εμπειρία γνώσης όπου μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες για τον εαυτό σου και φυσικά τα κίνητρα που σε οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή.
  • Το κόστος και το όφελος της κάθε επιλογής το ορίζεις εσύ και κανείς άλλος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην στηρίζεται σε ανασφαλείς παρορμήσεις ή βεβιασμένες κινήσεις έκφρασης καταπιεσμένων συναισθημάτων.
  • Αν χρειάζεται να απολογείσαι στον εαυτό σου για την κάθε επιλογή τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν ξέρεις ότι κάτι είναι σωστό τότε είναι. Η άμεση δράση σε μια απόφαση που πιστεύεις είναι ο πιο σημαντικός δείκτης ότι πιστεύεις στον εαυτό σου.
  • Η δυνατή ηγεσία και η δημιουργία ξεκάθαρων επιλογών είναι από μόνα τους ικανά να δημιουργήσουν εμπειρίες που θα τις θυμάσαι για πάντα.

Σκέφτεσαι κι εσύ ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή; Κέρδισε χρόνο, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.