Πώς να Κάνεις τον Οποιοδήποτε να Νιώθει Άνετα με την Παρουσία σου

Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η ικανότητα να κάνεις του άλλους να νιώθουν άνετα είναι ένα προσόν χρήσιμο στην ζωή όλων μας. Αν παρατηρήσεις μεγάλους ηγέτες, θα δεις ότι ακούν, επικοινωνούν και δίνουν κίνητρο στους ανθρώπους που τους ακολουθούν.

Δεν χρειάζεται όμως να είσαι μεγάλος ηγέτης για να κάνεις τους γύρω σου να αισθάνονται άνετα μαζί σου. Μάλιστα, είναι πάρα πολύ εύκολο και μπορείς να το καταφέρεις εφαρμόζοντας τις συμβουλές που θα διαβάσεις στην συνέχεια.

Βέβαια, προτού κάνεις οποιονδήποτε να νιώσει άνετα με την παρουσία σου, είναι πολύ σημαντικό να δώσεις μια καλή εντύπωση και να είσαι κυρίως ευγενικός, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast  του Apla+Andrika παρακάτω:

#1. Δώσε Tην Πλήρη Προσοχή Σου Για Να Νιώσουν Άνετα
Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Α) Όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο και αλληλεπιδράς με κάποιον, δείξε την αμέριστη προσοχή σου σε αυτόν, αν θέλεις να τον κάνεις να νιώσει άνετα.

Β) Μην κοιτάς γύρω-γύρω, για παράδειγμα πάνω από τους ώμους του και άφησε το κινητό σου κατά μέρους.

Γ) Επίσης, η γλώσσα του σώματος σου πρέπει να είναι ελκυστική και να δίνει αντίστοιχα σήματα, ότι είσαι ανοικτός. Να διατηρείς επαφή με τα μάτια, να χαμογελάς και να γνέφεις καταφατικά, για να δείχνεις ότι προσέχεις.

Κάποιος που αισθάνεται ότι είναι σημαντικός για εσένα, θα νιώσει άνετα μαζί σου.

#2. Δείξε Ειλικρινές Ενδιαφέρον Για Να Νιώσουν Άνετα
Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Κάποιες φορές όταν συναντιέσαι με κάποιον, τον ρωτάς τι κάνει, τελείως τυπικά, αντί να πεις «γεια», και δεν δίνεις βάση στην απάντηση του. Αυτό είναι κάτι που ίσως κάνεις ασυναίσθητα, αλλά δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι και ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάς δεν θα νιώσει άνετα μαζί σου.

Γι’ αυτό φρόντισε να ακούς τι σου λένε και να κάνεις μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις, χωρίς βέβαια να γίνεσαι αδιάκριτος, ώστε να προχωρήσεις την γνωριμία, να αισθανθεί ο συνομιλητής σου άνετα και να δημιουργηθεί οικειότητα.

Επίσης, μια συζήτηση σχετικά με τα ενδιαφέροντα του θα κάνει οποιονδήποτε να ανοιχτεί και να νιώσει άνετα.

Μπορείς επιπλέον να κάνεις μια καλή πράξη για αυτόν, χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. Αυτό είναι κάτι που, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα εκτιμηθεί και θα συμβάλλει θετικά στο να νιώσει άνετα κάποιος μαζί σου.

#3. Απευθύνσου Σε Κάποιον Με Το Όνομα Του Για Να Νιώσει Άνετα
ονομα

Αυτό είναι το πιο απλό που μπορείς να κάνεις, όταν έχεις γνωρίσει κάποιον και θέλεις να τον κάνεις να αισθανθεί άνετα με την παρουσία σου, δείχνοντας του ότι ξέρεις ποιος είναι.

Γι’ αυτό, προσπάθησε να θυμάσαι πάντα τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεσαι. Αν βέβαια δεν το θυμάσαι, μπορείς να ζητήσεις να στο πει ξανά. Στην συνέχεια θα μπορείς να τον αποκαλείς με το μικρό του όνομα, κάτι που αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας.

#4. Αποκάλυψε Στοιχεία Για Τον Εαυτό Σου
Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Η αποκάλυψη κάποιων στοιχείων για τον εαυτό σου που δεν γνωρίζει ο συνομιλητής σου, θα βοηθήσει στην δημιουργία σύνδεσης και ως εκ τούτου θα αισθανθεί άνετα. Το τι θα αποκαλύψεις είναι δική σου επιλογή και εξαρτάται από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου, τις εμπειρίες σας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Μπορείς να πεις κάτι για τις σπουδές σου ή για κάποιο χόμπι δικό σου ή των παιδιών σου, αν έχεις. Αν βέβαια μιλάς με κάποιον άντρα, μπορείς να του μιλήσεις για την στρατιωτική σου θητεία και να ανταλλάξετε εμπειρίες, κάτι που θα τον κάνει να νιώσει άνετα και να ανοιχτεί.

Μιλώντας για προσωπικά σου στοιχεία διεγείρεις το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου του συνομιλητή σου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο νιώθει άνετα, σε εμπιστεύεται και του δημιουργούνται γενικότερα θετικά συναισθήματα.

#5. Δείξε Ότι Είσαι Άνετος Με Τον Εαυτό Σου
cool

Ένα άτομο που διαθέτει αυτοπεποίθηση είναι πιο προσιτό από ένα άτομο που δεν νιώθει άνετα με τον εαυτό του.

Φρόντισε λοιπόν να είσαι ήρεμος, πάρε μια βαθιά ανάσα, για να αποβάλλεις όσο γίνεται το άγχος και απόφυγε να μιλάς γρήγορα, γιατί αυτό βγάζει ένταση.

Κάποιος που νιώθει άνετα με τον εαυτό του και διαθέτει αυτοπεποίθηση διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείς να μάθεις βλέποντας το παρακάτω βίντεο:

#6. Χρησιμοποίησε Το Χιούμορ Σου
Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Το χιούμορ είναι ένα πολύ ελκυστικό στοιχείο της προσωπικότητας, δείχνει ότι είσαι ευδιάθετος και κάνει τους ανθρώπους να γελούν και να αισθάνονται άνετα μαζί σου.

Το χιούμορ μπορεί να ελαφρύνει το κλίμα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει κάποια ένταση ή κάποια αμηχανία.

#7. Να Είσαι Ανοιχτόμυαλος
Αν θέλεις οι άλλοι να νιώθουν στιγμιαία άνετα με την παρουσία σου, τότε θα χρειαστεί να μάθεις πώς να το κάνεις.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και όλοι έχουμε ιδιαιτερότητες και προσωπικές απόψεις. Δείξε ότι είσαι ανοιχτός στον διάλογο και στις απόψεις των άλλων. Αυτό σίγουρα θα τους κάνει να αισθανθούν πιο άνετα μαζί σου.

Ακόμη και αν διαφωνείς με κάτι, μην είσαι επικριτικός. Αλλά προσπάθησε να δεις και την άλλη πλευρά και να μην αποκλείσεις κάποιον άνθρωπο, επειδή διαφέρει σε κάποια άποψη, στην εμφάνιση ή οτιδήποτε άλλο.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα δεις κάποιον να κάθεται μόνος του και να δείχνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, θα μπορέσεις να του σφίξεις το χέρι, να του μιλήσεις και θα ξέρεις να τον κάνεις να αισθανθεί άνετα με την παρουσία σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να κάνεις την γυναίκα που είναι μαζί σου να νιώσει άνετα, δες εδώ.

Ένας Άνδρας Αξίας ελίσσεται άνετα σε οποιαδήποτε περίσταση. Μάθε πως διαβάζοντας το σχετικό βιβλίο. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.