Πώς να Κερδίζεις τον Σεβασμό των Άλλων

Το σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Κερδίζοντας τον σεβασμό των άλλων θα επηρεαστεί η ζωή σου θετικά σε μεγάλο βαθμό. Έχοντας τον σεβασμό των μελών της επαγγελματικής σου ομάδας, των φίλων και γενικότερα των ανθρώπων γύρω σου, θα αισθάνεσαι και εσύ ο ίδιος περισσότερο ευτυχισμένος.

Παράλληλα, όταν έχεις τον σεβασμό, ανεβαίνει και η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση σου, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά ο φόβος της απόρριψης, τόσο στο κομμάτι του φλερτ, όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

Αν βρίσκεσαι σε ένα καλά εδραιωμένο περιβάλλον, στο οποίο οι ισορροπίες είναι ήδη διαμορφωμένες και παίζεις έναν ρόλο που δεν θέλεις, χωρίς να απολαμβάνεις τον σεβασμό των άλλων, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την κατάσταση.

Όλα όμως ξεκινούν από το πώς εσύ ο ίδιος βλέπεις τον εαυτό σου. Το πρώτο σου βήμα λοιπόν είναι να βρεις τον αυτοσεβασμό. Στην συνέχεια θα πρέπει να εστιάσεις στην βελτίωση των ηγετικών σου ικανοτήτων, ώστε να αρχίσεις να κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις τον σεβασμό:

#1. Αυτοσεβασμός και Γνώση των Δικαιωμάτων σουΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μέσα σου μια υγιής αίσθηση ελέγχου. Αυτό μεταφράζεται ως το δικαίωμα σου να βάζεις ο ίδιος τις προτεραιότητες σου και να είσαι κύριος της ευτυχίας σου.

Προτού γίνεις καλός για τους άλλους, πρέπει να είσαι καλός με τον εαυτό σου. Το ίδιο ισχύει και με τον σεβασμό. Πρώτα πρέπει ο ίδιος να σεβαστείς τον εαυτό σου και στην συνέχεια θα έρθει ο σεβασμός από τους άλλους.

#2. Δεν Χρειάζεται να Είσαι Πάντα Καλό ΠαιδίΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Ίσως έχεις ακούσει ότι τα καλά παιδιά τερματίζουν τελευταία. Βέβαια, δεν είναι κακό να είσαι καλό παιδί, αρκεί να μην το κάνεις με τρόπο που θα υπονομεύει την προσωπική σου ευτυχία.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία Καλού Παιδιού, που κάνει τα πάντα, για να πάρει αποδοχή, χωρίς να ικανοποιεί τις προσωπικές του ανάγκες, θα είναι καλό να αλλάξεις νοοτροπία.

Κανείς δεν μπορεί να είναι καλός, όλη την ώρα. Να θυμάσαι ότι οι προτεραιότητες και οι ανάγκες σου είναι εξίσου ή περισσότερο σημαντικές από αυτές των άλλων.

Όταν έχεις σεβασμό απέναντι στον εαυτό σου, θα έχεις και αυτοπεποίθηση. Θα μπορείς να κάνεις πράγματα, ανεξάρτητα από το τι οι άλλοι πιστεύουν για εσένα.

Διαμορφώνοντας μια βάση αυτοσεβασμού, θα αρχίσεις να αποκτάς την αυτοπεποίθηση, ώστε να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου.

Αρχικά λοιπόν πρέπει να διαχωρίσεις τις έννοιες της ευγένειας και του κάνω τα πάντα για τους άλλους. Είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες. Μπορείς να είσαι ευγενικός, χωρίς όμως να είσαι αυτό που λέμε Καλό Παιδί.

Άλλωστε δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Αυτό είναι αδύνατο. Γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να λες “όχι”, όταν χρειάζεται.

Τσέκαρε παρακάτω το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, για να μάθεις, γιατί είναι αρνητικό να είσαι Καλό Παιδί.

#3. Δεν Είσαι Υπεύθυνος για Όσα Αισθάνονται οι ΆλλοιΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Κάποιες φορές μπορεί να βρεθείς σε μια κατάσταση στην οποία κάνεις πράγματα για τους άλλους, απλά και μόνο για να μην αισθανθούν άσχημα.

Όταν αυτό γίνεται συχνά, δημιουργείται μια σχέση εξάρτησης, το άλλο άτομο καταφεύγει σε εσένα, για να βρει τρόπο να επιτύχει αυτά που θέλει και το αποτέλεσμα είναι να χάνεις τον σεβασμό, που θα έπρεπε να σου δείχνει.

Πρέπει λοιπόν, να γνωρίζεις ότι δεν είσαι υπεύθυνος για όσα νιώθουν οι άλλοι και, όπως ήδη είπαμε, δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες.

#4. Μην Δίνεις Πολλά σε Όσους σε Θεωρούν ΔεδομένοΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

 

Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην ζωή ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ένα αγαθό σε μεγάλη αφθονία, είναι φθηνότερο. Το ίδιο ισχύει και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Όσο πιο πολλά δίνεις με ευκολία, τόσο πιο δεδομένο σε θεωρούν και δεν σε εκτιμούν, ούτε δείχνουν σεβασμό στην προσπάθεια σου να βοηθήσεις.

Προσπάθησε να περιορίσεις, όσα δίνεις στους άλλους, όταν δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Δίνε σε αυτούς που αξίζουν να πάρουν και σέβονται όσα κάνεις για εκείνους.

 #5. Παραδέξου τα Λάθη σουΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι παίρνουν πάντα σωστές αποφάσεις και δυσκολεύονται να αποδεχτούν τα λάθη τους. Αυτοί οι άνθρωποι προβάλλουν φτηνές συνήθως δικαιολογίες και φυσικά δεν έχουν τον σεβασμό κανενός, όταν αυτή η συμπεριφορά τους είναι διαρκής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να παραδεχτείς ένα λάθος σου και αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με ηγετικές ικανότητες.

#6. Πρόσεξε Πότε ΑπολογείσαιΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Η παραδοχή των σφαλμάτων σου βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απολογείσαι για καθετί.

Οι διαρκείς απολογίες δείχνουν άτομο υποτακτικό. Οι απολογίες σου θα πρέπει να γίνονται, όταν πραγματικά είναι χρήσιμες και όταν είναι ειλικρινείς.

Αν θέλεις να πάρεις σεβασμό, δεν πρέπει να απολογείσαι για την προσωπική σου άποψη, για μια διαφωνία ή για την παρουσία σου.

Η γνώμη σου και η παρουσία σου έχουν σημασία και δεν μπορεί να αισθάνεσαι ότι πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη για αυτές.

#7. Δώσε Βάση στο Παρουσιαστικό σουΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Ένας καλοντυμένος άνθρωπος γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός.

Μάλιστα, ο τρόπος που ντύνεσαι, δεν επηρεάζει μόνο τον τρόπο που οι άλλοι βλέπουν εσένα, αλλά και το πώς βλέπεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Δες στο παρακάτω βίντεο με ποιον τρόπο θα μπορέσεις να καθορίσεις το προσωπικό σου στυλ.

Μια καλή αρχή είναι να προσέχεις κάποιες λεπτομέρειες στο στυλ σου, να μυρίζεις τέλεια και να περιποιείσαι το σώμα, τα μαλλιά, τα δόντια σου κλπ. Ακόμη και αν η τέλεια εμφάνιση θεωρείς ότι δεν είναι απαραίτητη, θα σε βοηθήσει να έχεις αυτοπεποίθηση.

Πέραν του παρουσιαστικού, σημασία έχει και η γλώσσα του σώματος, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτό που θέλεις να προβάλλεις. Φρόντισε η στάση του σώματος σου να είναι κατάλληλη, να μην είσαι καμπουριασμένος και να χρησιμοποιείς θετική, ανοικτή γλώσσα του σώματος.

Έτσι θα δείξεις ότι είσαι ένας άνθρωπος που αξίζει τον σεβασμό των άλλων.

#8. Δείξε ότι Διαθέτεις Ηγετική Προσωπικότητα και Επικοινωνιακές ΙκανότητεςΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Οι άνθρωποι εκ φύσεως ακούν και ακολουθούν ανθρώπους τους οποίους σέβονται. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι για να πάρεις τον σεβασμό των άλλων πρέπει να διαθέτεις ηγετικές ικανότητες.

Η ηγετική προσωπικότητα μαζί με τις επικοινωνιακές δεξιότητες θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να σε ακούσουν και να δείξουν σεβασμό και εμπιστοσύνη στο άτομο σου.

#9. Κράτησε τον Λόγο σουΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Ο πιο εύκολος τρόπος να απωλέσεις τον σεβασμό των άλλων είναι οι πράξεις σου να μην συμβαδίζουν με τα λόγια σου.

Αν θέλεις να σου δείχνουν σεβασμό πρέπει να φαίνεται ότι μπορείς να κρατήσεις τον ρόλο σου και ότι μπορούν να βασιστούν πάνω σου.

#10. Δείξε ΣεβασμόΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Αποκτώντας αυτοπεποίθηση, δεν είναι απίθανο να αρχίσεις να γίνεσαι αλαζόνας. Αυτό δεν είναι κάτι καλό. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στους άλλους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σέβονται.

Η αλαζονεία δείχνει μεν αυτοπεποίθηση, αλλά με έναν άσχημο, καθόλου ελκυστικό τρόπο. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι σημαντικό να συμπεριφέρεσαι στους άλλους, όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, αυτό θα εκτιμηθεί.

#11. Μίλησε Όταν Βλέπεις ΑδικίεςΤο σεβασμό των άλλων τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Μάθε τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου ανθρώπων.

Όταν κάποιος δεν σου φέρεται δίκαια ή προσπαθεί να σε εκμεταλλευτεί, βρες τρόπο να εκφράσεις το πρόβλημα σου. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι ένα σημάδι ατόμου που αξίζει τον σεβασμό.

Το ίδιο πρέπει να κάνεις αν δεις να αδικούν άλλους ανθρώπους γύρω σου. Μην αγνοείς τις αδικίες για να αποφύγεις τις διαμάχες. Όποτε μπορείς δείξε ότι είσαι στο πλάι των ανθρώπων που αδικούνται, χωρίς να φοβάσαι.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να κερδίσεις και το σεβασμό των γυναικών όταν φλερτάρεις και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.