Πώς να Μετατρέψεις τις Δικαιολογίες σε Δράση σαν Άνδρας!

Οι δικαιολογίες θα συνεχίσουν να σε κρατούν στάσιμο όσο συνεχίζεις να τις πιστεύεις. Διάβασε πώς να τις ξεπεράσεις.

Να Μετατρέψεις Τις Δικαιολογίες Σε Δράση !

Οι δικαιολογίες μας δίνουν έναν καλό λόγο να ανεχτούμε κάτι, το οποίο θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουμε.

Ακόμη και μια δικαιολογία που μοιάζει λογική, δεν παύει να είναι δικαιολογία. Πίσω από τις δικαιολογίες κρύβεται κάποιο άλλο πρόβλημα, το οποίο προσπαθούμε να αποφύγουμε, επομένως πρέπει να αναζητήσεις βαθιά μέσα σου τι είναι αυτό που σε ωθεί στις δικαιολογίες, ούτως ώστε να μπορέσεις να τις μετατρέψεις σε δράση.

Οι δικαιολογίες είναι ένας παθητικός τρόπος για να αρνηθείς να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου. Όμως είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των ονείρων σου.

δικαιολογίες

Κανένας δεν πρόκειται να σε πάρει από το χέρι και να σε οδηγήσει, ούτε κανείς θα σου δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι.

Δεν κερδίζεις τίποτε δίνοντας δικαιολογίες για κάτι που δεν ξεκίνησες ακόμη ή για κάτι που δεν κατάφερες. Πρέπει να ξέρεις ότι τις δικαιολογίες δεν τις δίνεις στους άλλους, αλλά προορίζονται για τον ίδιο τον εαυτό σου.

Ο λόγος λοιπόν που λέμε δικαιολογίες στους άλλους, είναι επειδή θέλουμε να τις εξακριβώσουμε, για να τις πιστέψουμε.

Πολλές από τις δικαιολογίες που λέμε βασίζονται σε αλήθειες, τις οποίες όμως αν τις αμφισβητήσεις, τότε καταρρέουν.

Τελικά οι δικαιολογίες είναι ένας τρόπος να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, όπως για παράδειγμα στο φλερτ, που μπορείς να δεις στο βίντεο εδώ.

Για Ποιον Λόγο Επικαλείσαι Τις Δικαιολογίες

Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να μετατρέψεις τις δικαιολογίες σε δράση είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου ποιος είναι ο λόγος που τις επικαλείσαι.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο πόνος της πειθαρχίας είναι μεγαλύτερος από την άβολη κατάσταση του να παραμένεις στάσιμος. Μοιάζει πολύ δύσκολο να ξυπνήσεις νωρίς, να σταματήσεις να τρως φαγητό απ’ έξω, να γνωρίσεις κόσμο σε ένα μπαρ.

Τελικά για κάθε όνειρο, υπάρχει μια καλή δικαιολογία για να μην το κάνεις πραγματικότητα.

Έχουμε όλοι μια αντίσταση στην αλλαγή και στον πόνο, ο οποίος πιστεύουμε ότι είναι μεγαλύτερος από την ανταμοιβή.

Στην καρδιά κάθε δικαιολογίας υπάρχει μια αδυναμία που στο τέλος γίνεται η ταυτότητα σου, αυτό που δείχνεις στους άλλους ανθρώπους

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις οπτική, αν θέλεις να τις μετατρέψεις σε δράση.

Πριν διαβάσεις παρακάτω δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την ηγεσία στη ζωή και τις σχέσεις.

Για να μετατρέψεις τις δικαιολογίες σε δράση αυτό μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

#1. Σκέψου Πώς Θα Ήταν Η Κατάσταση Αν Δεν Προέβαλες Δικαιολογίες

Προσπάθησε να σκεφτείς τι θα άλλαζε στην ζωή σου, αν αντί για δικαιολογίες, έκανες όλα όσα έπρεπε να κάνεις.

Σε τι θα σε βοηθούσαν οι πράξεις σου, ποιο όφελος θα είχαν στην ζωή σου, με ποιο τρόπο θα άλλαζε και πώς θα ένιωθες όταν είχες καταφέρει όλα αυτά που θέλεις, αλλά πιστεύεις ότι δεν μπορείς.

Όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί να επιτύχουν σπουδαία πράγματα, αρκεί να το πιστέψουν. Όταν πιστέψεις ότι πράγματι μπορείς να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου, τότε οι δικαιολογίες θα εξαλειφθούν και την θέση τους θα πάρει η δράση.

#2. Βγες Από Την Ζώνη Άνεσης

όχι άλλες δικαιολογίες

Το μυαλό χρειάζεται νέες εμπειρίες, αλλιώς παραμένει στάσιμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τις ζωές τους επαναλαμβάνοντας την ίδια βαρετή ρουτίνα σε καθημερινή βάση και μετά αναρωτιούνται γιατί έχει χαθεί η μαγεία και ο αυθορμητισμός από τον κόσμο.

Αν θέλεις να βρεις και να μεγιστοποιήσεις τις δυνατότητες σου, πρέπει να κινηθείς έξω από την ζώνη άνεσης. Κινούμενος έξω από αυτή, θα δεις ότι οι δικαιολογίες σου δεν είναι βάσιμες και ότι έχεις δυνατότητες να κάνεις πράγματα που πίστευες ότι δεν μπορείς.

Όπως είχε πει και ο Peter Drucker, ένας Αμερικάνος σύμβουλος επιχειρήσεων, «Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ρίσκα κάνουν γενικά δύο μεγάλα λάθη κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα κάνουν γενικά δύο μεγάλα λάθη κάθε χρόνο».

Η διαφορά μεταξύ των δύο, είναι ότι αυτοί που παίρνουν ρίσκα είναι επιτυχημένοι και δεν επικαλούνται δικαιολογίες, αλλά αντί αυτού προβαίνουν σε δράση.

#3. Ζήσε Νέες Εμπειρίες

Ο συγγραφέας Stephen Covey έγραφε ότι «γινόμαστε ότι κάνουμε επαναλαμβανόμενα».

Ζώντας νέες εμπειρίες θα μπορέσεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να γίνεις κάτι διαφορετικό και να βρεις την έμπνευση να ξεπεράσεις τις δικαιολογίες και να τις μετατρέψεις σε δράση.

Οι νέες εμπειρίες μπορεί να είναι ένα ταξίδι, μια αλλαγή καριέρας, η εκμάθηση μιας καινούριας γλώσσας κλπ.

Και μια και μιλάμε για ταξίδια δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika : Πρεμιέρα της 3ης Σεζόν του Apla + Andrika με καλεσμένο τον Oponomarov. Ανοίγουμε την σεζόν μιλώντας αρχικά για ταξίδια και εμπειρίες ακόμα και όταν έχουμε χαμηλό budget όπως των 100 ευρώ.

Φαντάσου ότι οι εμπειρίες σου είναι το λογισμικό που ελέγχει το σώμα σου. Οι καινούριες εμπειρίες είναι σαν να κάνεις μια αναβάθμιση λογισμικού, η οποία απαιτείται ώστε να αναλαμβάνεις δράση, χωρίς να προβάλλεις δικαιολογίες.

#4. Δες Τα Πράγματα Από Μια Άλλη Οπτική Γωνία

Πρέπει να καταλάβεις ότι οι δικαιολογίες σε κρατούν παγιδευμένο και δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις την καλύτερη ζωή και το καλύτερο μέλλον που θα μπορούσες.

Αν βλέπεις τα πράγματα από μια αρνητική σκοπιά, θα πρέπει να αλλάξεις και να αρχίσεις να τα βλέπεις πιο θετικά. Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί το μέλλον.

Κάνε μια δήλωση και ξεκαθάρισε στον εαυτό σου ότι θα αφήσεις πίσω τις δικαιολογίες που περιορίζουν τις δυνατότητες σου.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι όλα είναι θέμα θέλησης. Αν θέλεις κάτι πραγματικά, τότε θα βρεις έναν τρόπο, αν όχι, τότε θα βρεις μια δικαιολογία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ακόμη ψάχνεις για δικαιολογίες, δες εδώ πώς να αναλάβεις δράση.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.