Πως να μην αφήνεις τη ζωή να σκοτώσει τα όνειρα που έχεις!

Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμή σου. Δεν πρέπει να επιτρέψεις ούτε στην ίδια τη ζωή να σου τα καταστρέψει.

Τι έγινε με εκείνα τα επιτεύγματα που είχες βάλει στο μυαλό σου να πετύχεις ως τα 30 ή τα 40; Εκείνη η δουλειά που ήθελες να κλείσεις, την εταιρεία που ήθελες να στήσεις ή την γυναίκα που ήθελες να έχεις δίπλα σου;

Η παρακάτω περιγραφή μπορεί να σου φέρει κάτι γνώριμο. Όταν ήσουν μικρός και οι γονείς σου σε έβαζαν για ύπνο, δεν είχες πάντα διάθεση να κοιμηθείς. Το μυαλό δούλευε σε φουλ ρυθμούς και μέχρι να σε πάρει ο ύπνος, έβγαζε δουλειά. Δημιουργούσε και έχτιζε τα όνειρα. Όχι του ύπνου αλλά της ζωής σου.

Σε έβαζε αστροναύτη, στρατηγό μεγάλων στρατών, υπερήρωα με κάπα και μάσκα, αθλητή στις μεγάλες κατηγορίες, ροκ σταρ με περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Όσο μεγάλωνες αυτό άλλαζε. Τα όνειρα έπαιρναν την όμορφη σιλουέτα εξωτικών γυναικών, τις γραμμές εντυπωσιακών αμαξιών και είχαν εικόνες από τα ταξίδια που ονειρεύεσαι να κάνεις.

Στο τέλος της εκπαίδευσής σου, σχολείο και πανεπιστήμιο, το μυαλό, σου έφερνε την τέλεια δουλειά, την απόλυτη επαγγελματική επιτυχία, την αναγνώριση. Την ποιοτική γυναίκα δίπλα σου ή τις πολλές γυναίκες στα πόδια σου, την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους. Τις ικανότητες να ορίζεις τη ζωή σου, τις συνθήκες να την ζεις όπως θες και την απόλαυση να την ζεις.

Ακόμα και τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, μπορεί παράλληλα να ονειρεύεσαι ότι ζεις μια άλλη ζωή. Και δεν σου φθάνει απλά να το ονειρεύεσαι.

mitty

Τι στο καλό συνέβη με όλα αυτά τα όνειρα;

Κάποια όνειρα έγιναν πραγματικότητα, άλλα όχι. Πέρναγε ο καιρός και έκανες όλο και λιγότερα ή μικρότερα.

Ξέρεις και ξέρω ότι ο χρόνος έχει μια κακιά συνήθεια. Γουστάρει όσο περνάει και με αυτά που σου φέρνει, να σου διαλύει τις ελπίδες. Και όταν διαλύονται οι ελπίδες τα όνειρα μένουν ανεκπλήρωτα, οι προσδοκίες μειώνονται και η «μηχανή παραγωγής νέων ονείρων» υπολειτουργεί. Δεν υπάρχει η όρεξη, η διάθεση, η αισιοδοξία για το ότι θα επιτύχουμε.

Ας συγκεντρωθούμε σε ένα όνειρο και μόνο. Ξέρω ότι είχες ή έχεις πολλά, αλλά ας δεχτούμε ότι έχεις μόνο ένα. Και αυτό το ένα είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο.

Η ημέρα που θα πεις «Σήμερα ξεκινάω για να το πετύχω» είναι ορόσημο. Σηματοδοτεί ίσως την μεγαλύτερη απόφαση της ζωής σου. Και την πιο δύσκολη. Γιατί; Επειδή θα πρέπει να την στηρίξεις μέχρι τέλους.

Ας πάρουμε κάτι ως δεδομένο. Η ζωή θα σου φέρει εμπόδια. Τι, έτσι εύκολα πίστευες θα ήταν; Και ναι μερικές φορές είναι και άδικα και πολύ δυνατά.

kangaroo

 

Θα αρχίσεις να αμφισβητείς τις ικανότητές σου και τις δυνατότητες που έχεις για να επιτυγχάνεις. Τις ίδιες σου τις αξίες και τα πιστεύω σου. (Και μιλώντας ως επαγγελματίας του τομέα μας, μέχρι να επιτύχουμε να έχουμε επιτυχίες με τις γυναίκες και να μπορούμε να τις μεταφέρουμε σαν γνώση στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, περάσαμε ακριβώς από την ίδια διαδικασία)

Resilience: η ικανότητα να γίνεις υγιής, δυνατός και επιτυχημένος ξανά, όταν κάτι κακό σου έχει συμβεί.

Ο Steve Jobs έλεγε πως : «Όταν συνειδητοποιήσεις πως όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που απολαμβάνεις γύρω σου, τα έχουν φτιάξει άνθρωποι σαν και σένα, τότε όλα αλλάζουν».

Γιατί πιστεύεις ότι άνθρωποι σαν και εσένα, επιτυγχάνουν, δημιουργούν και ζουν τα όνειρά τους, ενώ εσύ όχι ή τουλάχιστον, όχι στο βαθμό που θα ήθελες;

Επειδή έχουν κάτι που εμποδίζει τη ζωή από το να σκοτώσει τα όνειρά τους. Και ονομάζεται Resilience (Ανθεκτικότητα, αντοχή, σθένος)

 

Στο Harvard Business Review , ο Dean M. Becker έγραψε

«η Ανθεκτικότητα θα καθορίσει ποιος θα τα καταφέρει και ποιος θα αποτύχει. Αυτό ισχύει στο θάλαμο των καρκινοπαθών , ισχύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ισχύει στην αίθουσα συνεδριάσεων».

 

Το έχω εγώ;

Είναι απλό να καταλάβεις σε τι επίπεδο είσαι σε ότι αφορά την Ανθεκτικότητά σου. Απλά παρατήρησε τον εαυτό σου, στο πως αντιδρά στα άσχημα και τον πόνο.

  • Τα παρατά;
  • Οι στόχοι χάνονται;
  • Τα χάνει και μπλοκάρει;
  • Γκρινιάζει συνεχώς;
  • Χάνει το focus από τον στόχο και συγκεντρώνεται στο πρόβλημα;
  • Απομακρύνεται από το προσκήνιο της διεκδίκησης;

Αν απάντησες ναι σε μερικά από αυτά, τότε χρειάζεται να αναπτύξεις την ανθεκτικότητά σου.

Πως;

Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά παραμένουν απλά.

Α) Σε όποια σχολή ψυχολογίας και να ψάξεις θα δεις πως το Humor προτείνεται πάντα ως πάτημα για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι και αντιμετωπίζεις τα δύσκολα που σου έρχονται. Πχ:

  • Με χώρισε η γυναίκα της ζωής μου :

«Κρίμα, τουλάχιστον θα μπορώ να τεντωθώ το βράδυ στο κρεβάτι»!

  • Έχασα την δουλειά μου :

«Τέλεια, έτσι και αλλιώς δεν ήμουν ποτέ πρωινός τύπος.»

Βρες το αστείο στην φάση που περνάς και αυτό θα οδηγήσει σε θετικότητα. Η θετικότητα της όψης των στόχων σου είναι εξαιρετικός παράγοντας των ίδιων των στόχων. Αν θες να χάσεις 15 κιλά, ξεκινώντας θετικά, μπορεί να θέσεις στόχο 20. Αν ξεκινήσεις πεσιμιστικά δεν θα επιτύχεις ποτέ το στόχο.

Sense-of-humor-2

Β) Πρόσεχε τον εαυτό σου. Καμία στοχοθεσία δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν είσαι υγιής. Ας έχεις όρεξη. Αν είσαι με πυρετό στο σπίτι ή δεν έχεις τις δυνάμεις που απαιτούνται θα καταλήγεις στο «τό μέν πνεύμα πρόθυμον, ἡ δέ σάρξ ἀσθενής».

Το να προσέχεις τον εαυτό σου, εκτός από υγεία, προσφέρει και κάτι ακόμα, εξαιρετικής σημασίας. Την αυτοεκτίμηση. Το να έχεις μια θετική εικόνα για εσένα. Όταν φροντίζεις κάτι και απαιτεί χρόνο από σένα και του δίνεις σημασία, αυτόματα αποκτά αξία. Το ίδιο ισχύει για το σώμα σου, για το πνεύμα σου, για τον εαυτό σου γενικότερα. Δώσε του σημασία και εν μέσω της διαδικασίας θα αποκτάς περισσότερη εκτίμηση για αυτόν.

Γ) Μικρούς ρεαλιστικούς στόχους. Όταν ένα τεράστιο εμπόδιο έρθει και σε διαλύσει, χρειάζεσαι ένα καλό rebound. Θυμήσου λίγο Rocky. Είναι περίπου οπως στο boxing. Μπορεί να τρώει ο ένας συνεχώς μπουνίδια στην μούρη αλλά να καταφέρει να ρίξει ένα καλό uppercut κατά λάθος και ξαφνικά όλοι αναθαρρούν ότι ίσως επανέλθει.

Χρειάζεσαι να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους μικρούς. 2 κιλά σε 2 εβδομάδες. Όχι 10 κιλά σε 2 μήνες. Χάσε τα δύο κιλά. Δες πως θα νιώσεις. Απόλαυσέ το. Δώσε το μπράβο στον εαυτό σου και συνέχισε με άλλα 2.

ican

Δ) Να αποδεχθείς ότι τίποτα δεν είναι για πάντα. Η αλλαγή είναι μέρος της ζωής. Επιβιώνει όποιος προσαρμόζεται καλύτερα. Όχι ο εξυπνότερος. Όχι ο δυνατότερος. Ακόμα και αν  ο στόχος σου χάθηκε λόγω συνθηκών, προσάρμοσε και αυτόν. Δεν χρειάζεται να είναι μικρότερος πάντα. Απλά λίγο διαφορετικός.

Αν έσπασες το πόδι σου και δεν έγινες ο ποδοσφαιριστής που πάντα ήθελες ή έχασες την ευκαιρία για το καλό συμβόλαιο και πέρασαν τα χρόνια, η αγάπη σου που είναι το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει επάγγελμα. Γίνε προπονητής. Πολλοί απείρως επιτυχημένοι προπονητές δεν ήταν μεγάλοι παίκτες. Γίνε manager παικτών. Ζήσε την εμπειρία βοηθώντας κάποιον άλλον να το επιτύχει. Γίνε αθλητικογράφος. Θα είσαι σε όλα τα  events που σε ενδιαφέρουν.

Ε) Να αποκτάς νέες ικανότητες συνέχεια. Μια νέα ικανότητα είναι από μόνη της ένα όπλο για να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση ή μπορεί να είναι μια βοήθεια για να σε επαναφέρει.

Όμως δημιουργεί και έναν τρόπο σκέψης που σε κάνει να θες να αναπτύξεις τον εαυτό σου. Όταν βλέπεις ότι πιέζεσαι και δεν πετυχαίνεις εύκολα, είναι σημάδι ότι χρειάζεσαι ανάπτυξη. Χρειάζεται να μάθεις κάτι νέο και να το αξιοποιήσεις. Δεν μπορείς να αποκτήσεις το αμάξι των ονείρων σου και να το απολαύσεις, αν δεν έχεις μάθει πώς να οδηγείς.

 

Αν ο στόχος σου για το 2016 είναι να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες, σου κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για σένα.

Δωρεάν Webinar : 9+4 Τρόποι να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης!
Δωρεάν Webinar : 9+4 Τρόποι να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης!

Το άλλο Σάββατο στις 13/2/2016 και ώρα 13.30, μπορείς να λάβεις μέρος ΔΩΡΕΑΝ στο online seminarwebinar του Men Of Style για το οποίο μπορείς να ενημερωθείς και να εγγραφείς χωρίς καμία υποχρέωση εδώ.

Τώρα, αν θες κάτι πιο άμεσο και δραστικό, υπάρχουν κάποιες θέσεις ακόμα για Μάρτιο και Απρίλιο για το premium bootcamp του Men Of Style με νέα τμήματα κάθε εβδομάδα. Κάλεσε στο 210 2525900 ή στείλε εδώ και θα σε καλέσουμε για μια πλήρη δωρεάν ενημέρωση.

ραντεβού με γυναίκα.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .