Πώς να μην Είσαι Περίεργος στο Φλερτ

Είναι πολύ σημαντικό, όταν φλερτάρεις να μην δείχνεις περίεργος γιατί επηρεάζει άμεσα την έλξη. Διάβασε πώς να το αποφύγεις.

Μία κοινή αδυναμία των ανδρών στο φλερτ, είναι η έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στο πώς ανταποκρίνεται συναισθηματικά η γυναίκα.

Αυτή η αδυναμία τους στο να εξηγήσεις και να κατανοήσεις συμπεριφορές και τον τρόπο που η γυναίκα αισθάνεται και ανταποκρίνεται, σε οδηγεί πολλές φορές σε περίεργες συμπεριφορές που σαμποτάρουν την οποιαδήποτε προσπάθειά σου όταν φλερτάρεις και καταστρέφουν την ερωτική έλξη με ταχύτητα φωτός.

Πώς Μεταφράζεται Το Να Είναι Κάποιος Περίεργος Στο Φλερτ;
περιεργος στο φλερτ

Το να είσαι περίεργος έχει να κάνει κυρίως με το να μπορείς να αντιληφθείς μία συμπεριφορά αλλά και με το να γνωρίζεις και να έχεις το θάρρος να ανταπεξέλθεις αναλόγως στο φλερτ. Όταν ένας άνδρας θέλει κάτι συγκεκριμένο από την κοπέλα, αλλά δεν του αξίζει – τον λέμε περίεργο.

Το να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά ένας άνδρας όταν φλερτάρει είναι κάτι σύνηθες. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει κάτι από την κοπέλα που του αρέσει, αλλά δε γνωρίζει πώς να το εκφράσει με ειλικρίνεια, σαφήνεια, ελκυστικό και κοινωνικώς αποδεκτό τρόπο και στο σωστό timing.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι παρακάτω συμπεριφορές κρίνονται «περίεργες»:

  • Η συζήτηση με την κοπέλα δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ο ενδιαφερόμενος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την κρατήσει ζωντανή. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται κουραστικός, περίεργος, μονότονος και ίσως λίγο τρομακτικός.
  • Η κοπέλα δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για το φλερτ, ωστόσο ο ενδιαφερόμενος συνεχίζει να μιλάει περί ανέμων και υδάτων, αγνοώντας το γεγονός ότι η κοπέλα δε θέλει να του μιλήσει.
  • Η γλώσσα σώματός του δε «συμφωνεί» με τα λόγια του. Προσποιείται για παράδειγμα τον κουλ τύπο που δε γουστάρει πολύ, ενώ η γλώσσα του σώματός του «φωνάζει» απόγνωση.
  • Δε δύναται γενικότερα να αφουγκραστεί τα σημάδια που του δίνει η γυναίκα, οποιασδήποτε φύσεως: Είτε έχει να κάνει με το αν βαριέται, είτε έχει να κάνει με το αν ενδιαφέρεται ερωτικά, ή ακόμα και ενώ ενδιαφέρεται και έχουν βγει ραντεβού, για το αν της αρέσει το μέρος που επέλεξε ο ενδιαφερόμενος για να πιουν ένα ποτό ή για να φάνε φαγητό… και πάει λέγοντας.

Ακόμα, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι σκέψης που σε σαμποτάρουν στο φλερτ και μπορείς να τους δεις στο παρακάτω βίντεο:

Τι να προσέξεις λοιπόν, για να μη φανείς περίεργος στο φλερτ;

Φλερτ Και Γλώσσα Σώματος
φλερτ

Οι άνδρες που γίνονται περίεργοι όταν φλερτάρουν, πολύ συχνά δεν έχουν επίγνωση της λάθους στάσης σώματος που επιδεικνύουν, ως επί το πλείστον. Παραείναι άμεση και forward.

Δηλαδή όλο τους το σώμα, τα πέλματα των ποδιών τους και το κεφάλι τους είναι στραμμένα προς την κατεύθυνση της κοπέλας. Αυτό τηλεγραφεί υπερβολικό ενδιαφέρον προς την κοπέλα και είναι λάθος, όταν γίνεται αρκετά νωρίς στη γνωριμία.

Θα σε βοηθήσει πολύ όταν φλερτάρεις με μία κοπέλα να της μιλάς με το σώμα σου να είναι στραμμένο σε γωνία 30-40 μοιρών από την κοπέλα.

Ειδικά όταν η λεκτική προσέγγιση στο φλερτ είναι αρκετά έμμεση, δηλαδή ο άνδρας δεν εκφράζει άμεσα το ερωτικό του ενδιαφέρον για τη γυναίκα, αλλά η στάση του σώματός του δείχνει ξεκάθαρο ερωτικό ενδιαφέρον, η γυναίκα θα το μεταφράσει ως υποκρισία ή και δειλία από τη μεριά του άνδρα και επομένως θα ξενερώσει από την περίεργη συμπεριφορά του.

Αυτό διορθώνεται εύκολα με το να εκφράσεις άμεσα, με ελκυστικό τρόπο, το ερωτικό σου ενδιαφέρον, αρκετά νωρίς στη γνωριμία.

Φλερτ Και Μάταια Επιμονή
φλερτ και επιμονη

Έχεις δει ποτέ σκύλο να κυνηγά αυτοκίνητο; Την γάτα να κυνηγά την ουρά της; Έναν φουκαρά να κυνηγάει μία κοπέλα επί ένα χρόνο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, πέραν του ότι η κοπέλα αραιώνει τις απαντήσεις της φτάνοντας πολύ συχνά στην αναγκαστική λύση να τον αγνοεί παντελώς, να τον βρίσει ή ακόμα και να τον μπλοκάρει από τα social media και το κινητό της.

Αφήνοντας τον περίεργο (στα μάτια) της τύπο με την απορία: «γιατί;».

Τα σημάδια της γυναίκας που δε θέλει να επιμείνεις, αλλά να σταματήσεις να προσπαθείς είναι ξεκάθαρα:

  • Αργεί να απαντήσει στα μηνύματά σου.
  • Βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μη βγείτε και να το αναβάλλει, για ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες ή σε συναντά μόνο με βάση το δικό της πρόγραμμα και πάντα με την παρουσία κόσμου.
  • Δεν προσφέρει αξία στη συζήτηση, δε ρωτά πράγματα για σένα στο φλερτ και δε σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις να της μιλάς.
  • Σου ακυρώνει τελευταία στιγμή το ραντεβού χωρίς να απολογηθεί για αυτό, με ένα ξερό μήνυμα.
  • Βγαίνει ραντεβού μαζί σου (δύο, τρεις και τέσσερις φορές), αλλά σου μιλάει για τον πρώην της, αποφεύγει να φιληθείτε, είναι απόμακρη ερωτικά.
  • Την ακολουθείς οπουδήποτε πάει και κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις μία επικοινωνία από την πρώτη στιγμή που την γνωρίζεις, επειδή είδες μία θετική ανταπόκριση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιμονή σου την κάνει να νιώθει άβολα που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σε απορρίπτει ευγενικά, με αποτέλεσμα στα μάτια της να φαίνεσαι περίεργος. Όταν αναγνωρίζεις λοιπόν αυτά τα μεικτά σήματα, δεν έχει κανένα νόημα να επιμένεις. Βγες έξω και γνώρισε κάποια άλλη.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα γα τα μεικτά σήματα στο παρακάτω βίντεο:

Φλερτ Και Υπερβολική Σοβαρότητα
σοβαροτητα

Το χιούμορ είναι ένα κατεξοχήν ελκυστικό χαρακτηριστικό ενός άνδρα. Ειδικά αυτό το χιούμορ που προκαλεί τη γυναίκα να γελάσει, να πέσουν οι άμυνες της αλλά και να τον διεκδικήσει. Ένα ωραίο χαμόγελο επίσης, είναι δυνατό όπλο σε οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή, πέραν του φλερτ.

Ο άνδρας που γίνεται περίεργος στο φλερτ πολύ συχνά δε θα χαμογελάει. Θα έχει υπερβολικά σοβαρό ύφος και στο πρόσωπό του αλλά και στον τρόπο που μιλάει και εκφράζεται.

Πιστεύει πως έτσι θα κάνει μία καλή εντύπωση στη γυναίκα, ότι είναι ένας άνδρας που παίρνει στα σοβαρά τη ζωή του. Άλλο σοβαροφανής όμως και άλλο σοβαρός.

Το να μη χαμογελάς καθόλου και ποτέ είναι καταστροφικό στο φλερτ. Ειδικά στην πρώτη προσέγγιση, το να μη χαμογελάς σε κάνει να δείχνεις πολύ απειλητικός.

Οι άνδρες, όντας κατά κανόνα πιο μεγαλόσωμοι (πιο ψηλοί και με πιο ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα από τις γυναίκες) τείνουν να δείχνουν επικίνδυνοι όταν προσεγγίζουν μία γυναίκα χωρίς να χαμογελάνε. Επικίνδυνοι, απειλητικοί και περίεργοι.

Το χαμόγελο είναι αφοπλιστικό λοιπόν και μεταδοτικό. Όμως όταν κοιτάς επίμονα μία γυναίκα χωρίς να χαμογελάς – δείχνεις τρομακτικός.

Και Μερικές Έξτρα Πληροφορίες

φλερτ

#1. Είναι καλό να πάρεις πρωτοβουλίες σε ένα ραντεβού για το πού θα πάτε, τι θα πιείτε κτλ. Ωστόσο, άλλο προτείνεις και παίρνεις πρωτοβουλίες, άλλο επιβάλλεις μία γνώμη χωρίς να την ρωτήσεις ή ενώ βλέπεις ότι δυσανασχετεί η κοπέλα συνεχίζεις απτόητος.

#2. Εάν δεν ξέρεις πώς να φας σε ένα καλό εστιατόριο, ας αποφύγεις ένα τέτοιο ραντεβού, αλλιώς θα φανείς περίεργος. Ακόμα και αν γνωρίζεις όμως πώς να σταθείς σε έναν τέτοιο χώρο, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για πρώτο ραντεβού.

#3. Μη ρωτάς πολύ γρήγορα σε μία γνωριμία πολύ προσωπικές ερωτήσεις, όπως: με πόσους έχει πάει, πότε έκανε σεξ τελευταία φορά κτλ.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις τόσο προσωπικές ερωτήσεις;

Για να είσαι σίγουρος, αφού έχεις κάνει σεξ μαζί της. Αλλιώς, αφού την δεις ότι σου ανοίγεται συναισθηματικά και ήδη έχει κλιμακώσει αρκετά η σωματική επαφή (να έχετε φιληθεί σίγουρα, για παράδειγμα).

Συναντάς προβλήματα όταν προσπαθείς να φλερτάρεις με μία γυναίκα που σου αρέσει; Σε περιμένω για μία δωρεάν συνάντηση στα γραφεία μας να το συζητήσουμε.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα για τις γυναίκες, τότε δες εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.