Πώς να Ντύνεσαι Ανάλογα με την Ηλικία σου Χωρίς να Χάνεις το Στυλ σου

Το στυλ μας είναι καλό να διαμορφώνεται με βάση την ηλικία μας. Διάβασε λοιπόν, πώς να ντύνεσαι ανάλογα την ηλικία σου.

Ντύσου Σύμφωνα Με την Ηλικία Σου Χωρίς Να Χάνεις Στυλ

Αν δεις ένα παιδί δέκα χρονών να κυκλοφορεί με κουστούμι, μάλλον θα σκεφτείς ότι το έντυσαν οι γονείς του για κάτι πολύ συγκεκριμένο ή του άρεσε η στολή από τις απόκριες. Δεν είναι ότι το αγόρι είναι κακοντυμένο, απλά δεν συμβαδίζει αυτό το στυλ με την ηλικία του.

Οι περιπτώσεις που ένας άνδρας ντύνεται αντισυμβατικά με την ηλικία του, συνήθως προκαλούν αρκετά αρνητικά σχόλια και υποθέτω, δεν θέλεις να είσαι ένας από αυτούς.

Φαίνεται να είναι ολοφάνερο, όμως είναι από τις παγίδες που αρκετοί άνδρες έχουν πέσει ή είναι έτοιμοι να βυθιστούν. Απαραίτητα, εδώ χρειάζεται να δώσεις όλη την προσοχή σου.

Γιατί;

Όμως το τραγικό είναι ότι αυτό ήταν ένα ακραίο φανταστικό σενάριο και η πραγματικότητα είναι ότι αυτές τις υπερβολές τις κάνουν οι ενήλικες!

Πριν συνεχίσεις λοιπόν την ανάγνωση του άρθρου, θα ήταν χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στους παρακάτω 3 απίστευτους συνδυασμούς για κάθε ώρα.

Τι Σε Κάνει Να Συμπεριφέρεσαι Και Να Ντύνεσαι Έτσι

Οι δύο κυριότερες καταστάσεις που επηρεάζουν τις αποφάσεις σου για τον τρόπο που ντύνεσαι ή μάλλον τον τρόπο που θα κάνεις ένα τέτοιο λάθος είναι:

#1. Θέλεις Απαραίτητα Το Στυλ Σου Να Συμβαδίζει Με Την Μόδα.

Εδώ και τώρα βάλε φρένο σε αυτό το σκεπτικό.

Δεν είναι δεδομένο ότι σε εκφράζει η μόδα και σαν άνδρας με το δικό του στυλ, καλό είναι να φτιάξεις την δική σου μόδα.

μόδα που δεν σου ταιριάζει

Έχεις ακούσει την έκφραση «αρκεί να το υποστηρίζει;»

Αυτό ισχύει, αλλά τότε γιατί να υποκρίνεσαι για κάτι ξένο αντί να βρεις αυτό που πραγματικά εκφράζει την καλύτερη εικόνα σου;

Άσε που σαν αποτέλεσμα θα έχεις ένα ακόμα φοβερό προτέρημα. Να μην προσπαθείς υπερβολικά.

#2. Ο Τρόπος Που Έχεις Συνηθίσει Να Ντύνεσαι Μέχρι Τώρα Είναι Ξεπερασμένος

Ή υπερβολικά «ώριμος» για την ηλικία σου.

Τίποτα από τα δύο δεν είναι καλό να αφήσεις να αναπτυχθεί περισσότερο.

Το στυλ που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικό και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Ένας από αυτούς είναι και το βασικό θέμα σε αυτό το άρθρο.

Η ηλικία.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο. Είναι σε όλους γνωστό, ότι από το στυλ σου φαίνονται πολλά στοιχεία του χαρακτήρα σου.

προσωπικό στυλ

Ιδιαίτερα τα μεγάλα θέματα όπως η αυτογνωσία, η φύση της προσωπικής ταυτότητας, η βαρύτητα του παρελθόντος, η στάση του χαρακτήρα και η εξέλιξη σου.

Κάθε μέρα παρουσιάζεις στον κόσμο που θα συναντήσεις από που έρχεσαι και ποιος είσαι.

Οι παρακάτω προτάσεις είναι κατάλληλες, για να πάρεις κάποιες ιδέες και να επισπεύσεις την αναβάθμιση του στιλ σου και να ντύνεσαι ανάλογα με την ηλικία σου χωρίς να χάνεις στυλ.

Για μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του στυλ, μπορείς να τσεκάρεις το βίντεο που θα βρεις εδώ.

Στυλ Για Άνδρες Στην Δεκαετία Των Είκοσι
ντύσιμο στα 20

Στην δεκαετία των είκοσι, η προβολή σου αρχίζει και σε ενδιαφέρει περισσότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι πάντα θετικό να ψάχνεις την βελτίωση της εμφάνιση σου.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις, είναι να δοκιμάσεις διάφορα στυλ για να δεις σε ποιο θα καταλήξεις.

Όμως, όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις, θα έρθουν ενδεχομένως και τα λάθη.

Δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω όμως ο φόβος του λάθους, πάντα θα κάνεις και το θετικό είναι ότι μπορείς να μαθαίνεις από αυτά.

Όμως επειδή τώρα αρχίζεις να χτίζεις τα βασικά θεμέλια μίας γκαρνταρόμπας, καλό θα ήταν να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερο άστοχες αγορές.

Έχεις αρκετά χρόνια μπροστά σου ακόμα και η επένδυση σε ρούχα που θα έχεις για αρκετά χρόνια, είναι δελεαστική για εσένα.

Για αυτό θα χρειαστεί να στραφείς σε πιο διαχρονικά ρούχα.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να ξεφύγεις από τα ρούχα που έχουν τεράστια brand logos σε όλο το μήκος των ρούχων και να διαλέξεις κάτι πιο απλό.
 • Μπορείς να φοράς ρούχα που είναι στην μόδα. Όμως σου προτείνω να διαλέξεις μερικά ρούχα που είναι trends και να τα συνδυάσεις με τα πιο κλασσικά.
 • Βρες ποια είναι η κατάλληλη γραμμή για εσένα. Ότι και να αγοράσεις, αν δεν έχει την αντίστοιχη γραμμή για το σωματότυπό σου, δεν θα αποδώσει τα μέγιστα. Όχι πολύ μακριά ή πολύ κοντά και όχι πολύ φαρδιά. Μπορείς να χαρείς τα skinny τώρα, αφού μετά από αυτή την δεκαετία θα είναι δύσκολο.
 • Σταμάτα να ακούς τους φίλους, γονείς, κοπέλες. Εσύ και μόνο θα αποφασίσεις και θα κρίνεις τι είναι ωραίο για εσένα και τι όχι.

Στυλ Για Άνδρες Στην Δεκαετία Των Τριάντα
ντύσιμο στα 30

Αφού έχεις πειραματιστεί αρκετά στα είκοσι, η δεκαετία των τριάντα είναι ότι πρέπει για να πάρεις την απόφαση και να κλειδώσεις ένα στυλ που σου αρέσει και σου ταιριάζει παράλληλα.

Πρέπει να έχεις εξασφαλίσει την σωστή γραμμή, ποια είναι τα χρώματα που σου ταιριάζουν και να ψάχνεις για τα σημεία που μπορούν να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα σου.

Αν για παράδειγμα έχεις μία θέση που χρειάζεται να ντύνεσαι πιο καλά στην καθημερινότητα σου, καλό είναι να συνδυάζεις την κλασσική εμφάνιση με την λειτουργικότητα.

 • Τώρα μπορείς να επενδύσεις με μεγαλύτερη σιγουριά. Ένα κουστούμι είναι απαραίτητο, ένα καλό ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, μία καλή δερμάτινη τσάντα, μία ζώνη.
 • Βάλε λιγότερα. Μπορεί να δοκίμασες αρκετά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά τώρα μπορείς να μείνεις σε πιο διαχρονικά. Ιδιαίτερα για αξεσουάρ, μην φοράς πάρα πολλά. Καλύτερα ένα ωραίο ρολόι, παρά τρία βραχιόλια.
 • Μπορείς να αντικαταστήσεις τα T-shirt με πουκάμισα. Εντάξει, δεν χρειάζεται να φοράς μόνο πουκάμισα, αλλά κάνε περισσότερες εμφανίσεις (και για το βράδυ) με πουκάμισο.
 • Ένα κλασσικό ρούχο θα πρέπει να χαρακτηρίζει την εμφάνιση σου. Μπορεί να είναι ένα σκούρο μπλε τζιν, ένα blazer, ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.

Στυλ Για Άνδρες Στην Δεκαετία Των Σαράντα

στυλ στα 40

 

Αρκετά κρίσιμο σημείο που γίνονται αρκετά λάθη, αφού προέρχεσαι από αρκετά νεανικό ντύσιμο.

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να δείχνεις ότι ακολουθείς την τελευταία λέξη της μόδας.

Είναι καλύτερο να έχεις κάποια ρούχα, όπως μερικά πουκάμισα ή κάποιο κουστούμι, που θα είναι ραμμένα ακριβώς στα μέτρα σου, ώστε να προσθέσει το απαραίτητο κύρος και την καλαισθησία που χρειάζεσαι.

Αν δεν διατηρείς ένα καλογυμνασμένο σώμα, είναι καλό να κάνεις την γραμμή των ρούχων πιο χαλαρή. Δηλαδή από την slim γραμμή που ακολουθούσες τις προηγούμενες δεκαετίες, τώρα καλύτερα να διαλέξεις τις straight γραμμές.

 • Είναι ώρα να εισάγεις κάποια ρούχα πολυτελείας, για παράδειγμα ένα ρολόι. Μπορεί να έχεις ήδη μερικά, όμως θα κάνει την διαφορά αν επενδύσεις σε ένα καινούργιο που θα είναι πιο κοντά σου.
 • Έχεις φορέσει αρκετά το σκούρο μπλε τζιν και μπορείς να συνεχίσεις να το φοράς, όμως αν θέλεις να συμβαδίζεις με την ηλικία σου, χρειάζεται να βάλεις μερικά καλά υφασμάτινα παντελόνια στην γκαρνταρόμπα σου.
 • Πρόσθεσε μερικές πινελιές στο συνολικό ντύσιμο, με ένα μαντίλι στο σακάκι ή με ένα κασκόλ.
 • Πρόσεξε το αθλητικό σου ντύσιμο. Βασικά ντύσου με αθλητικά ρούχα μόνο στο σπίτι ή μόνο αν κάνεις κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Στυλ Για Άνδρες Στην Δεκαετία Των Πενήντα
στυλ στα 50

Αυτό που θέλεις να δείξεις είναι ότι έχεις πετύχει αρκετά πράγματα στην ζωή σου και έχεις να πετύχεις πολλά ακόμα.

Όταν το ντύσιμο σου δηλώνει για εσένα τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου, είναι επιτυχία.

Η άνεση είναι το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις σε συνδυασμό με την καλή εφαρμογή. Έτσι μεγαλώνεις χωρίς να χάνεις στυλ.

Αυτόν τον ρόλο μπορούν να παίξουν τα κουστούμια και ρούχα καλής εφαρμογής πάνω σου.

Απέφυγε να φορέσεις φανταχτερά χρώματα. Καλύτερή επιλογή είναι τα minimal: ανοιχτό γκρι,μπλε σκούρο ή πράσινο και κόκκινο σε σκούρες αποχρώσεις.

 • Κάνε διαφορετικούς συνδυασμούς. Μία καλή επιλογή που αξίζει να έχεις, είναι 1-2 λεπτά πουλόβερ που θα σε κρατήσουν ζεστό και με ωραίο στυλ.
 • Τα πανωφόρια σου πρέπει να είναι κλασσικά. Τα blazer και τα παλτό, είναι ότι καλύτερο για εσένα και μπορείς να τα αναμίξεις με ένα casual υφασμάτινο παντελόνι
 • Tα υπόλοιπα αξεσουάρ δεν πρέπει να είναι πάρα πολλά, αλλά λίγα και ποιοτικά. Γραβάτες, ζώνες, καπέλα, γάντια, είναι κάποια από αυτά που πρέπει να προσέξεις στο ντύσιμο σου.
 • Τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του ντυσίματος σου. Μείνε μακριά από αθλητικά ή πάνινα και διάλεξε δερμάτινα ποιοτικά παπούτσια.

Κλείνοντας, Για Να Μεγαλώνεις Χωρίς Να Χάνεις Στυλ…

Μάθε πως να δείχνεις άνετος και να έχεις περισσότερη αυτοποεποίθηση.

Δεν έχει σημασία αν είσαι είκοσι, τριάντα, πενήντα ή παραπάνω. Το να ντύνεσαι σημαίνει αυτοεκτίμηση, κάτι που πρέπει να βλέπουν όλοι οι άνθρωποι που θα συναντήσεις.

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία που είσαι για να ξεκινήσεις να ντύνεσαι καλύτερα. Μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε στιγμή να βελτιώσεις την εμφάνιση σου.

Επίσης μην παραμελείς τον εαυτό σου, επειδή νομίζεις ότι περάσαν τα χρόνια. Μην παρατήσεις την εμφάνιση σου ποτέ.

Ακόμα το έχεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το στυλ σου στο επόμενο επίπεδο, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Themis
author
Όταν μεγαλώνεις σε μια μικρή πόλη και ξαφνικά βρίσκεσαι στην μεγάλη πρωτεύουσα, η κοινωνικοποίηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Με όπλο το πείσμα του και τον πληθωρικό χαρακτήρα του, ο Θέμης κατάφερε να μετατραπεί σε ένα επικοινωνιακό όπλο που δεν διστάζει να οπλίσει εκφράζοντας αποτελεσματικά τις προθέσεις του.