Πώς να Ντυθείς αν Είσαι Καλεσμένος σε Καλοκαιρινό Γάμο

Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Μία απο τις πιο επίσημες περιστάσεις που μπορεί να βρεθείς είναι ένας γάμος.

Ίσως λίγο πιο σπάνια αν είσαι στην αρχή της δεκαετίας των είκοσι σου, ίσως λίγο συχνότερα όσο μεγαλώνεις, θα βρεθείς καλεσμένος σε γάμο.

Ειδικά το καλοκαίρι είναι η πιο συνηθισμένη εποχή, για να γίνει ένα γάμος στην χώρα μας και αυτό αρκετές φορές δυσκολεύει την επιλογή της εμφάνισης σου.

Συχνά αναρωτιέσαι, να φορέσω κάτι που θα είναι συνηθισμένο ή κάτι πιο τολμηρό;

‘Ομως έχω δει και τις δύο περιπτώσεις που σου ανέφερα, να γίνονται τεράστια λάθη.

Για παράδειγμα κάποιος που θέλει να κινηθεί πιο safe και φοράει αυτά που θα του φορούσε ο παππούς του, το safe γίνεται στο βαρετό.

Όπως επίσης και το πιο τολμηρό ντύσιμο μερικές φορές δείχνει την υπερβολή και την υπερπροσπάθεια. Απο μόνος του αυτός ο συνδυασμός είναι κακός.

Βέβαια έχω δει και τις δύο περιπτώσεις να το κάνουν με γούστο και στυλ.

Ότι θα φορέσεις κάτι πιο κλασσικό είναι πάντα μία πρόκληση να το κάνεις καλά, όπως και όταν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.

Πως μπορείς να το κάνεις;

Αυτό θα μοιραστώ μαζί σου στην συνέχεια.

Η Εμφάνιση σε Γάμο είναι ΕπίσημηΚάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Μία από τις παραμέτρους που αναφέρω τακτικά και ίσως σου ακούγεται λεπτομέρεια, είναι να λαμβάνεις πάντα υπόψιν σου, που έχεις να πας.

Είναι υψίστης σημασίας!

Στην προκειμένη περίπτωση, ο απαραίτητος σεβασμός που χρειάζεται να δείξεις στο γεγονός, θα αρχίσει να σε οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση.

Είναι απο τα πιο επίσημα ντυσίματα που θα κάνεις το καλοκαίρι!

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι, να το πάρεις όσο σοβαρά πρέπει.

Θυμήσου ότι θα βρίσκεσαι σε γάμο, πιθανόν να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες με το ζευγάρι που παντρεύεται και θα μείνουν μέσα στον χρόνο.

Κανένας δεν θέλει να βλέπει παλαιότερες φωτογραφίες και να σκέφτεται, «Πω πω τι φορούσα».

Υπάρχουν πάντα οι κλασσικές επιλογές που μένουν ανεξίτηλες στον χρόνο.

Το δεύτερο που πρέπει να σκεφτείς είναι, σε ποιο μέρος θα γίνει ο γάμος.

Ένας γάμος μπορεί είναι σε βουνό, σε θάλασσα, στην πόλη, σε χωριό και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς.

Σε κάθε μέρος μπορείς να έχεις κάτι ξεχωριστό, που θα ταιριάζει περισσότερο με το κάθε μέρος και τον αντίστοιχο γάμο.

Ακόμα και σε ερημικό νησί σε ένα μικρό εκκλησάκι ή στα νησιά Fiji, σε παρακαλώ καλύτερα να αποφύγεις, τα ρούχα που θα σε κάνουν να δείχνεις πρόχειρος όπως τζιν, βερμούδα, σανδάλια, κλπ.

Από την άλλη θα μου πεις, πρέπει να έχω κουστούμι για κάθε διαφορετικό μέρος;

Εννοείται πως όχι.

Δεν χρειάζεται να έχεις δέκα κουστούμια επειδή, είσαι καλεσμένος σε δέκα γάμους.

Μπορείς να έχεις κάτι που ταιριάζει παντού.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στους δέκα γάμους που θα πας, θα είσαι ίδιος σε όλους.

Μπορείς σε ένα κουστούμι να αλλάξεις τα υπόλοιπα στοιχεία που το πλαισιώνουν και τελικά, να έχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αρκεί να ξέρεις τον ρόλο σου…

Ποιος Είναι ο Ρόλος ΣουΚάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Εξήσου σημαντικό είναι να έχεις κάνει ξεκάθαρο τον ρόλο που θα έχεις σε αυτό τον γάμο.

Αυτό καθορίζεται απο τα πρόσωπα που παντρεύονται και την σχέση που έχεις με αυτά.

Για παράδειγμα είναι διαφορετικό να παντρεύεται κάποιος κολλητός σου ή απλά κάποιος γνωστός σου, όπως διαφορετικό είναι να παντρεύεται ο αδερφός/ή σου ή ένας τριτοξάδερφος/η.

Είσαι μαζί μου;

Τώρα σαν αρχή κράτα ότι, όσο πιο κοντά είσαι με το πρόσωπο που παντρεύεται, τόσο πιο επίσημη πρέπει να είναι η εμφάνιση σου.

Δηλαδή σε έναν γάμο με ένα πολύ κοντινό πρόσωπο, το κουστούμι είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν είναι ένας γάμος που δεν είναι και τόσο κοντινό σου πρόσωπο, μπορείς να κάνεις πιο χαλαρό αλλά επίσημο συνδυασμό, όπως διαφορετικό σακάκι με παντελόνι.

Όμως όποιος και να είναι ο ρόλος σου, δεν πρέπει να παραμελείς το προσωπικό σου γούστο.

Σχετικά με το γούστα, μπορείς να τσεκάρεις σχετικό βίντεο από την εκπομπή μας Apla+Andrika

Η άποψη σου για το ντύσιμο είναι κάτι, που πρέπει να φαίνεται σε όλες τις εμφανίσεις σου.

Αυτό το επιλέγεις εσύ και μόνο εσύ, κανείς άλλος.

Κάνε την Καλύτερη ΕπιλογήΚάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάνεις τις καλύτερες επιλογές για να πας σε ένα γάμο το καλοκαίρι;

Ξεκινάς από τα βασικά.

Σε όλα τα ρούχα, η καλύτερη αρχή είναι το ύφασμα.

Όταν διαλέγεις το σωστό ύφασμα βρίσκεσαι πιο κοντά στην σωστή επένδυση από την αρχή.

Για το καλοκαίρι μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε λινό ύφασμα ή βαμβακερό, αλλά πρόσεξε να είναι κάποια σύνθεση για καλοκαίρι.

Η επόμενη επιλογή σου μπορεί να είναι μάλλινο.

Η μάλλινη σύνθεση υφάσματος που χρησιμοποιείται για καλοκαιρινά ρούχα, είναι άνετη και αφήνει το σώμα σου να αναπνέει, αλλά έχει ακόμα ένα μεγάλο θετικό προσόν.

Είναι λίγο πιο γυαλιστερή η όψη της και δίνει την αίσθηση από μετάξι.

Το επόμενο είναι να διαλέξεις το στυλ του κουστουμιού.

Το κλασσικό κουστούμι με γιλέκο ή χωρίς, είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Το γιλέκο μπορεί να προσθέσει περισσότερη θερμοκρασία, για αυτό αν είσαι στην καρδιά του καλοκαιριού καλύτερα να διαλέξεις ένα χωρίς.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.Βέβαια αν διαλέξεις ένα κουστούμι με γιλέκο, εκτός από ότι θα δείχνεις πιο επίσημος και ότι σέβεσαι το γάμο που παρευρίσκεσαι, έχεις άλλη μία παραλλαγή στην εμφάνιση σου.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Αν έχεις την δυνατότητα και θέλεις να φορέσεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να παίξεις με το σακάκι και το παντελόνι.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Άλλος ένας τρόπος να κάνεις την διαφορά με τους υπόλοιπου είναι να φορέσεις ένα σύνολο κουστουμιού ή μόνο το σακάκι με κάποιο pattern.

Ανάμεσα σε τετράγωνα που μπορούν να σε βοηθήσουν να προσθέσεις λίγο όγκο.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.Ή με ρίγες που βοηθούν να επιμηκύνεις φαινομενικά το σώμα σου.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.Ποια χρώματα είναι καλύτερα;

Τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση μαγνητίζουν τον ήλιο και αυτόματα την ζέστη.

Οπότε οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις όπως Μπέζ, Κρεμ, Μπλέ, Ανοιχτό Γκρι, είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Με τι να Συνδυάσεις το Κουστούμι ΣουΚάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το κουστούμι που τόσο έψαξες, πρέπει να βρεις και τα υπόλοιπα στοιχεία, για ένα ταιριαστό σύνολο.

Ξεκινώντας με το πουκάμισο, μπορείς να κάνεις διαφορετικά ντυσίματα.

Η γνώμη μου είναι ότι όσο πιο επίσημος θέλεις να είσαι, τόσο σε πιο κλασσικό και μονόχρωμο πουκάμισο πρέπει να κινηθείς.

Όπως άσπρο ή γαλάζιο.

Μπορείς να δεις το Χρήστο σε βίντεο από το κανάλι μας να σου δίνει ιδέες για ανδρικά αξεσουάρ

Όσο πιο χαλαρό θέλεις να κάνεις το κουστούμι σου, μπορείς να διαλέξεις κάποιο πουκάμισο με ρίγες ή μικρά τετράγωνα ή κάποιο χρώμα όπως ροζ.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Επόμενη στάση τα παπούτσια και εδώ, καλό είναι να συνδυάζονται με τα αξεσουάρ.

Όταν κάνεις ένα ντύσιμο με κουστούμι θεωρείται «αυστηρό».

Έτσι όσο αυστηρό είναι ένα ντύσιμο τόσο πιο πολύ πρέπει να τηρείς τον κανόνα ότι, τα παπούτσια με την ζώνη πρέπει να ταιριάζουν.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Τα παπούτσια που ταιριάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα loafers, τα monk straps, και είναι πολύ θετικό αν μπορέσεις να συνδυάσεις και το ρολόι με τα υπόλοιπα δερμάτινα στοιχεία.

Οι επόμενες λεπτομέρειες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο το ντύσιμο σου είναι, η γραβάτα ή το παπιγιόν, το μαντήλι και τα μανικετόκουμπα.

Μπορείς να βάλεις κάτι ιδιαίτερο και να κάνει την διαφορά με όλο το υπόλοιπο ντύσιμο.Κάποιο δικό σου πρόσωπο παντρεύται και για κακή σου τύχη έχει κανονίσει το γάμο του μέσα στο καλοκαίρι. Μάθε πώς να ντυθείς καλά, παρά τη ζέστη.

Λίγο Πρίν πας στον Γάμο:

Έχεις ακούσει αυτό που λένε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό;

Ισχύει αλλά, λίγο πιο πριν πρέπει να έχεις φροντίσει και την δική σου περιποίηση.

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις κάτι που θα συμβαδίζει με το ντύσιμο σου, ακόμα και αν στην καθημερινότητα σου διαλέγεις κάτι άλλο.

Τα μαλλιά σου, η γενειάδα σου, όλη η υπόλοιπη τριχοφυΐα σου, φυσικά η μυρωδιά σου πρέπει να είναι στην εντέλεια.

Πρόσεξε μην το παρακάνεις με το άρωμα, γιατί ίσως να βρεθείς σε κλειστό χώρο και αυτό μπορεί να δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους γύρω σου.

Μπορείς να πάρεις το άρωμα μαζί και να φρεσκάρεις την μυρωδιά σου, όταν αυτό χρειάζεται.

Με εκτίμηση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα πράγματα για το πώς να ντύνεσαι κατάλληλα για την κάθε περίσταση, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Themis
author
Όταν μεγαλώνεις σε μια μικρή πόλη και ξαφνικά βρίσκεσαι στην μεγάλη πρωτεύουσα, η κοινωνικοποίηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Με όπλο το πείσμα του και τον πληθωρικό χαρακτήρα του, ο Θέμης κατάφερε να μετατραπεί σε ένα επικοινωνιακό όπλο που δεν διστάζει να οπλίσει εκφράζοντας αποτελεσματικά τις προθέσεις του.