Πως να ωφεληθείς από την Απόρριψη

Όσο καλός παίκτης κι αν είσαι, η απόρριψη είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα όταν προσεγγίζεις ή βγαίνεις με ωραίες γυναίκες. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορείς να τις κερδίζεις πάντα. Γι αυτό είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος και γι αυτό το ενδεχόμενο.
5 βήματα για να ωφεληθείς από την Απόρριψη

Οι περισσότεροι άνδρες όταν πρωτοξεκινάνε τείνουν να μην δέχονται την απόρριψη πολύ καλά. Την βλέπουν ως προσωπική απόρριψη, ως απόρριψη του συνόλου της προσωπικότητάς τους και του εαυτού τους από μεριάς της κοπέλας. Αυτό όπως έχουμε ξαναγράψει  δείχνει ότι έχουν επενδύσει περισσότερο στην άποψη της για αυτούς, από την άποψη που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Και όντως πολλοί άνδρες διστάζουν να προσεγγίσουν μια γυναίκα που τους αρέσει, μόνο και μόνο επειδή παίρνουν της απόρριψη πολύ προσωπικά, σαν να λέει κάτι για τους ίδιους και την αξία τους ως ανθρώπους.  Στην αρχή ίσως είναι και λίγο φυσιολογικό, όσο όμως αποκτάει κανείς αυτοπεποίθηση μαθαίνει να διαχωρίζει την άρνηση μιας γυναίκας από το πώς αισθάνεται πραγματικά για τον εαυτό του.

Και φυσικά υπάρχουν τρόποι να μάθεις να την εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου, αρκεί να έχεις υπόψη σου τα ακόλουθα βήματα:

  1. Αποδέξου την πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα πως θα αντιδρούν οι άνθρωποι στην επικοινωνία μαζί μας. Όσο πιο έγκαιρα το κατανοήσουμε αυτό, τόσο καλύτερα και τόσο πιο απελευθερωμένοι θα είμαστε. Πολλοί άνδρες με χαμηλή αυτοπεποίθηση φαντασιώνονται ότι κάποια μέρα θα έχουν την ικανότητα να μην δέχονται απόρριψη ποτέ. Αυτό όμως δεν δείχνει μόνο χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά είναι και εντελώς μη ρεαλιστικό.

Όποιος προσεγγίζει συχνά κοπέλες ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν μπορεί να προβλέψει. Μπορεί η κοπέλα να είναι σε κακή διάθεση, να μη θέλει να μιλήσει με κάποιον, να της έτυχε κάτι άσχημο στην επαγγελματική ή προσωπική της ζωή. Μπορεί να τα ξαναβρήκε με τον φίλο της. Μπορεί κάποιος άλλος να της μίλησε νωρίτερα αγενώς και να είναι τώρα πιο κλειστή. Και φυσικά υπάρχει και η ελεύθερη επιλογή: για οποιονδήποτε λόγο η κοπέλα μπορεί να μην θέλει να σου μιλήσει ή προχωρήσει μαζί σου, δικαίωμα που είναι σεβαστό.

Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλοί λόγοι και συνθήκες, που είναι εκτός του ελέγχου σου, και για τους οποίου δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Παρά μόνο να θυμάσαι: Δεν έχει πάντα σχέση με εσένα, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.

  1. Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου

Ότι κι αν γίνει μην αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου: «είμαι άχρηστος, τίποτα δεν μπορώ να κάνω σωστά», «δεν θα βρω ποτέ κοπέλα» κλπ κλπ. Αυτές οι σκέψεις δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά. Ίσα -ίσα που θα σε πάνε πίσω. Όσα λάθη κι αν έκανες, όσο άσχημα κι αν πήγαν τα πράγματα, μην αρχίσεις να οικτίρεις τον εαυτό σου. Πες στον εαυτό σου, «οκ, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά όσο θα ήθελα. Τι μπορώ όμως να μάθω μέσα από αυτό το interaction, ώστε την άλλη φορά να είμαι καλύτερος; Θα κάτσω αργότερα να σκεφτώ με ηρεμία τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά». (βλ και βήμα 4).

  1. Μην κατηγορείς τους άλλους

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να μάθεις κάτι μέσα από αυτό το interaction. Μην πας στο άλλο άκρο και το ρίξεις μόνο στην κοπέλα («ήταν αγενής», bitch, ξινή κλπ). Μην το ρίξεις στο μαγαζί («εδώ έρχονται μόνο ψώνια»), στην περιοχή («σε αυτή την περιοχή οι γυναίκες είναι πολύ αγενείς / φαντασμένες») ή  …στα άστρα. Μην είσαι από αυτούς που τους φταίνε πάντα οι άλλοι, και ποτέ οι ίδιοι. Έτσι δεν θα μάθεις ποτέ.

  1. Μάθε από τα λάθη σου

Αντίθετα, ακόμα και αν η κοπέλα ήταν εντελώς αγενής, δες την εμπειρία αυτή σαν μια ευκαιρία να μάθεις κάτι. Τι θα μπορούσες να έχεις πει εναλλακτικά; Μήπως η κοπέλα είχε κάποια αντίρρηση που θα μπορούσες να έχεις αντιμετωπίσει αλλιώς; Κάποιο shit test που θα μπορούσες να έχεις απαντήσει καλύτερα; Είχες σωστή στάση σώματος; Ενέργεια; Τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά;

Αυτή η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη. Απαιτεί να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σου, χωρίς άμυνες και ψεύτικα εγώ. Προσωπικά, είχα παρατηρήσει ότι ανέλυα καλύτερα τα interactions το επόμενο πρωί, αφότου είχαν περάσει κάποιες ώρες και ήμουν πιο αποστασιοποιημένος και ψύχραιμος.

Αν χρειάζεσαι την άποψη κάποιου τρίτου και πιο έμπειρου, υπάρχει και ειδικό φόρουμ, όπου μπορείς να λάβεις δωρεάν σχετικές κατευθύνσεις και απαντήσεις από τους instructors μας.

  1. Διασκέδασε με τη διαδικασία

Ας πούμε, ότι κάνεις 1-2 προσεγγίσεις και δεν πάνε καλά. Τότε αρχίζεις να απογοητεύεσαι ή να αναστατώνεσαι και να πιέζεις τον εαυτό σου, κάτι που ασφαλώς θα κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις επόμενες προσεγγίσεις, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Όταν λοιπόν διαπιστώνεις ότι αρχίζεις να αισθάνεσαι έτσι, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνει κάτι που του αρέσει ή κάνε λίγη πλάκα με τους φίλους σου. Σημασία έχει να αποφορτίσεις τον εαυτό σου από την πίεση και να χαλαρώσεις. Αυτό θα κάνει τις επόμενες προσεγγίσεις πιο εύκολες.

Και το κυριότερο: Μην ξεχνάς ότι το φλερτ είναι ένα ωραίο παιχνίδι (φαντάζομαι θα έχεις ακούσει τον όρο Game). Και όπως κάθε παιχνίδι έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το επόμενο σετ. Και αυτό το απρόβλεπτο είναι που το κάνει και τόσο ωραίο!

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.