Πώς να Προβάλεις μια Πανίσχυρη Παρουσία

παρουσία και κοινωνική νοημοσύνη

Είναι λογικό να θεωρείς πως η έλλειψη ξεχωριστής θεματολογίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία σου με τις γυναίκες. Μπορεί να φοβάσαι πως όταν ξεμείνεις από θέματα η συζήτηση θα λάβει τέλος. Όμως, αυτό που είναι στην κορυφή οποιασδήποτε επικοινωνίας είναι η παρουσία που έχεις.

Η παρουσία σου σε κάθε κοινωνική συνεύρεση καθορίζεται από κάποιους πολύ συγκεκριμένους παράγοντες. Αν πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις μια δραματική αλλαγή στον τρόπο που επικοινωνείς διάβασε παρακάτω. Αξίζει…

Η Παρουσία σου Εξαρτάται από το Νόημα της Κατάστασης

Η κάθε κοινωνική κατάσταση έχει και ένα συγκεκριμένο νόημα στο μυαλό σου. Έπειτα από εκατοντάδες Bootcamps έχουμε εντοπίσει διαφόρων ειδών τρόπους σκέψης που μειώνουν την ισχύ που έχει η παρουσία σου:

 1. Το πιστεύω πως η απόρριψη είναι σίγουρη ή πως θα έρθει πολύ γρήγορα.
 2. Η σκέψη πως δεν έχεις κάτι να πεις.
 3. Ο φόβος πως είναι περίεργο να εκφράσεις ενδιαφέρον προς κάποια άγνωστη.

Οι τρεις παραπάνω τρόποι σκέψης είναι πολύ συχνοί ειδικά σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με την προσέγγιση. Συνήθως προέρχονται από το νόημα ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν θα πετύχει ή ότι δεν είσαι έτοιμος ακόμα. Αυτό όμως που πρέπει να θυμάσαι είναι πως αυτοί οι τρόποι σκέψης επηρεάζουν άμεσα την συναισθηματική σου κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, το άγχος που θα σου δημιουργήσουν θα μεταβάλει και την παρουσία σου.

Όταν είσαι συναισθηματικά πιεσμένος χάνεις την πιο σημαντική ικανότητα σου σε καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις: την δημιουργικότητα σου!

Ουσιαστικά, παλεύεις με το νόημα που έχεις σχηματίσει για το τι σημαίνει για εσένα η απόρριψη. Συνήθως, όταν μια κατάσταση μας δείχνει με κάποιο τρόπο ότι αποτύχαμε κρίνουμε αρνητικά τον εαυτό μας. Και αυτό είναι που προσπαθούμε να αποφύγουμε διακαώς.

Επιστροφή στα Βασικά: Ισχυρή Παρουσία μέσω Κοινωνικής Νοημοσύνης

Η κοινωνική νοημοσύνη είναι ένα προσόν που ενισχύει εκθετικά την ισχυρή παρουσία. Μπορεί κάποιες φορές να πιστεύεις πως είναι τέχνη να κερδίζεις τους  άλλους όμως μην ξεχνάς πως κάθε τέχνη μαθαίνετε αρκεί να έχεις όρεξη!

Πρόσεξε: Οι επικοινωνιακές ικανότητες αναπτύσσονται μέσω της τριβής και της επανάληψης .

Για να ξεκινήσεις με σταθερά και αποτελεσματικά θεμέλια το ταξίδι σου, θα χρειαστείς κάποια απλά και χρήσιμα εργαλεία όπου εξασκώντας τα θα μπορέσεις να αλλάξεις σε τεράστιο βαθμό το πώς προβάλεις την παρουσία σου.

1. Να Είσαι στο Παρόν

Μην σκέφτεσαι συνεχώς τι θα πω μετά! Συνήθως, όταν βλέπουμε πως εν τέλει είμαστε αποδεκτοί από τους άλλους βιαζόμαστε να εκφραστούμε. Είναι λογικό. Ως αποτέλεσμα αρχίζουμε και μιλάμε ασταμάτητα προσπαθώντας είτε να βγάλουμε ότι έχουμε στο κεφάλι μας ή να σπρώξουμε την συζήτηση με το ζόρι εκεί που θεωρούμε καλύτερο.

Να θυμάσαι:

 • Να ακούς προσεκτικά.
 • Να συμμετέχεις ενεργά στην συζήτηση αλλά να το κάνεις κυρίως μέσω της οπτικής επαφής. Ως άνθρωποι, πιστεύουμε ότι ο άλλος θεωρεί σημαντικό αυτό που του λέμε όταν μας κοιτά στα μάτια. Και ποιος δεν θέλει να θεωρείται σημαντικό αυτό που λέει; Δεν συμφωνείς;
 • Μην βιάζεσαι να ανοίξεις ένα νέο θέμα. Αν μια γυναίκα σου μιλάει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σχολιάσεις πάνω στις απόψεις που ήδη ανέφερε. Πρώτα κατανοείς και μετά σχολιάζεις.

2. Είναι Θέμα Συμπεριφοράς

Να προσέχεις την γλώσσα σώματος σου μέχρι να γίνει δεύτερη φύση σου.

 • Μην κινείσαι νευρικά.
 • Μην γελάς πολύ δυνατά. Το απλό χαμόγελο είναι δύναμη.
 • Μην είσαι πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά όταν μιλάς με μια γυναίκα. Ο προσωπικός χώρος του καθενός είναι προσωπικός, τουλάχιστον στην αρχή.
 • Μην κουνάς το κεφάλι σου απότομα όταν μιλάς. Δείχνει νευρικότητα.

3.Τι Συναισθήματα Θέλεις να Προβάλεις Τελικά;

Τι εμπειρία θέλεις να δημιουργήσεις με τον κάθε άνθρωπο που επικοινωνείς; Έχεις σκεφτεί ποτέ την γεύση που αφήνεις στους ανθρώπους; Να θυμάσαι πως το χρώμα της επικοινωνίας και της διαπροσωπικής επαφής είναι πολύ σημαντικό για να χτίσεις μια ισχυρή παρουσία.

 • Να έχεις επίγνωση των συναισθημάτων σου. Είναι η ενέργεια που προβάλεις όταν μιλάς με τον οποιοδήποτε.
 • Η θετικότητα παρακινεί τον οποιοδήποτε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Κάνε την αρχή και άλλαξε τα πάντα.

Περιμένω τα σχόλια σου στο προσωπικό μου προφίλ ή στο chris@demo1.menofstyle.gr.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Θα λάβεις αυτόματα ένα Δωρεάν E – Book.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr