Το πως να ρίξεις μια γυναίκα στο λένε τα ένστικτά σου, όχι η κοινωνία!

Η κοινωνία σε μαθαίνει να συμπεριφέρεσαι στις γυναίκες με συγκεκριμένο τρόπο για να τις ρίξεις, ενώ η φύση σου μαθαίνει από την γέννησή σου κάποιον άλλο!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει κάποιο γονίδιο που επηρεάζει συγκεκριμένα το ταλέντο της επικοινωνίας. Είναι μια επίκτητη ικανότητα και φυσικά διέπεται βιολογικά από κάποια χαρακτηριστικά κληρονομικότητας όπως όλες οι επίκτητες ικανότητες. Το να είσαι επικοινωνιακός δηλαδή είναι μια διαδικασία που μπορείς να μπεις και να εμβαθύνεις και σαν ικανότητα αν δεν την έχεις να την αποκτήσεις.

Από την άλλη μεριά, για τα μέσα της επικοινωνίας (Verbal – non verbal) μελέτες έδειξαν πως οι διεργασίες του εγκεφάλου για την εκμάθηση της γλώσσας στα νήπια όλων των πολιτισμικών συνόλων είναι ακριβώς ίδιες. Παράλληλα τα χρονικά ορόσημα που διέπουν την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας είναι σχεδόν ίδια σε όλα τα μωρά. Τα δύο παραπάνω δεδομένα σύμφωνα με τον γλωσσολόγο Νοαμ Τσόμσκυ – καθηγητής στο ΜΙΤ – οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εκμάθηση της γλώσσας είναι σαν ένα νευρολογικό πρόγραμμα εγκατεστημένο σε όλα τα έμβρυα που τα προκαλεί στην νηπιακή τους ηλικία να μάθουν μια γλώσσα με μεγάλη όρεξη.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί, ότι αυτό το πρόγραμμα ορίζει επίσης πως τα χρονικά ορόσημα της εκμάθησης της γλώσσας που αναφέραμε παραπάνω, παραλληλίζονται με χρονικά ορόσημα απόκτησης κινητικών δεξιοτήτων. Τι σημαίνει αυτό? Ότι η φύση σου δίνει τα εργαλεία Verbal – non Verbal απλόχερα και παράλληλα. Το πώς θα τα αξιοποιήσεις (το να είσαι επικοινωνιακός) είναι θέμα εκπαίδευσης.

Αλλά ακόμα και σε αυτό το παραλληλισμό των χρονικών οροσήμων, υπάρχει ένα όριο.

Μετά τα πρώτα 4 χρόνια η ΕΜΦΥΤΗ αυτή ικανότητα του παιδιού να αντιλαμβάνεται και να εξελίσσει παράλληλα αυτά τα δύο επικοινωνιακά εργαλεία σβήνει σταδιακά. Γιατί?

Θα βοηθήσω. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το παιδί σε αυτή την ηλικία είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τους μεγάλους σε ένα ικανοποιητικό βαθμό. Δηλαδή να μάθει από αυτούς για την κοινωνία που οι μεγάλοι έφτιαξαν. Το παιδί λοιπόν τότε σιγα σιγά αρχίζει να γίνεται και αυτό θύμα του social conditioning.

Τι σημαίνει θύμα του social conditioning? Μαθαίνει να λειτουργεί με τους κανόνες της κοινωνίας. Οι κανόνες αυτοί έχουν να κάνουν ΚΑΙ με το πώς θα την πέσεις σε μια ωραία γυναίκα. Πως θα φλερτάρεις και θα ρίξεις μια γυναίκα στο κρεβάτι σου. Πως πρέπει να της φερθείς για να σου κάτσει μια γκόμενα. Πως πρέπει να μιλήσεις για να νιώσει μια γυναίκα ότι σε θέλει. Είναι όμως οι σωστοί κανόνες αυτοί που μας λέει η κοινωνία? Μήπως οι σωστοί κανόνες είναι αυτοί που μας λέει η φύση?

Η φύση μας έχει δώσει απλόχερα εργαλεία και πρόγραμμα οδήγησης αυτών. Ειδικά στον τομέα των γυναικών, του flirt, της αποπλάνησης και του κυνηγιού του ωραίου φύλλου, έχουμε από μικρά παιδιά το εξής:
Πρόγραμμα οδήγησης: Ένστικτα που οδηγούν σε επιθυμίες. «Θέλω την γυναίκα αυτή να την κάνω δικιά μου, θέλω να τεκνοποιήσω μαζί της, θέλω να την έχω στο κρεβάτι μου, θέλω να βγω ραντεβού μαζί της» και πάει λέγοντας.
Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Το πως θα εκφράσω τα παραπάνω αφορά στα εργαλεία. Τι θα πω για να την ρίξω την κοπέλα και πως η γλώσσα του σώματός μου θα υποστηρίζει αυτό που νιώθω, θέλω να πω και θέλω να καταφέρω?

Μέχρι τώρα η κοινωνία σε μαθαίνει πως πρέπει να ανοίξεις την πόρτα στην κοπέλα, να πάρεις λουλούδια στο μωρό, να της κάνεις τα έξοδα, να την κεράσεις σε κάθε ραντεβού και να της κάνεις τα χατήρια ώστε να σου ανταποδώσει το ότι φέρεσαι ευπρεπώς με την ανταμοιβή του sex. Εμείς λέμε να υπακούσουμε την φύση. Να την αντιμετωπίσουμε σαν άνθρωπο και να την σεβαστούμε γιατί σεβασμός είναι να υπακούς και να σέβεσαι τα ένστικτα – επιθυμίες και των άλλων. Μια γυναίκα θέλει ένα αρσενικό. Και το θυληκό  από την άλλη έχει δεχθεί έναν τεράστιο, ίσως και μεγαλύτερο κοινωνικό προγραμματισμό από εσένα. Της μαθαίνουν πως πρέπει να είναι δύσκολη για να μην την πουν «τσούλα». Πρέπει να αντιστέκεται στους πειρασμούς για να διαλέξει τον πρίγκιπα. Πρέπει να σου δοθεί στο 100 ραντεβού άσχετα αν σε θέλει από το πρώτο κιόλας λεπτό, γιατί τι θα πουν οι φίλες της?

Ο συνδυασμός της γνώσης των σωστής έκφρασης και υποστήριξης των ενστίκτων σου, προς ικανοποίηση των δικών σου επιθυμιών αλλά και του θηλυκού, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απορρίπτεται από τον κοινωνικό προγραμματισμό, είναι αυτό που σου μαθαίνουμε στα μαθήματα – bootcamps.

Τι περιμένεις?
Lord

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.