Πώς να Σταματήσεις να είσαι Τρωτός και Αδύναμος Άνδρας – 7 Στρατηγικές

άνδρας και αυτοπεποίθηση.

Τρωτός Και Αδύναμος Άνδρας : Σταμάτησέ Το Τώρα!

Ένας άνδρας οφείλει να είναι ικανός να κατανοήσει μια κατάσταση, να πάρει τον έλεγχο και να την βελτιώσει.

Ως άνδρας, είσαι προγραμματισμένος ν’ αναλαμβάνεις δράση

Ως άνδρας, οφείλεις να αναλαμβάνεις δράση. Μελέτες στον ανδρικό εγκέφαλο δείχνουν πως είναι προγραμματισμένος να δημιουργεί πιο γρήγορες και άμεσες συνδέσεις μεταξύ αντίληψης και πράξης.

Με λίγα λόγια, είσαι γεννημένος για να μεταβαίνεις απ’ την σκέψη στην στοχευμένη δράση. Σε ευρύτερο επίπεδο όμως, αυτό μας δείχνει πως είναι στην φύση μας να διεκδικούμε προκλήσεις και να δημιουργούμε ευκαιρίες.

Το να είσαι ισχυρό αρσενικό σημαίνει να κατανοείς τον κόσμο γύρω σου και να του δίνεις το σχήμα των υψηλότερων αξιών σου.

Δυστυχώς, η αδυναμία πολλές δεν συγχωρείται. Γι’ αυτό, ήρθε η ώρα να την ξεπεράσεις με τις παρακάτω 7 στρατηγικές.

#1. Πάρε Τον Έλεγχο Της Κατάστασης Για Να Μην Είσαι Αδύναμος Άνδρας

αδύναμος άνδρας

Η ικανότητα να παίρνεις πρωτοβουλίες είναι ένα εξαίσιο χαρακτηριστικό του να είσαι άνδρας. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αδυναμία σε κυριεύει και περιμένεις απ’ τους άλλους να κάνουν κάτι. Που οφείλεται όμως αυτή η αδυναμία;

Υπάρχει το Bystander Effect, όπου είναι το φαινόμενο που περιγράφει την έλλειψη δράσης που προκύπτει σε μεγάλα γκρουπ όταν κάτι πηγαίνει στραβά. Όταν είσαι άνδρας βέβαια, αυτό το φαινόμενο έρχεται αντιμέτωπο με τον βιολογικό σου προγραμματισμό.

Όταν μια κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, έχεις την δυνατότητα να αναλάβεις δράση.

Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την αξία των στόχων και την πειθαρχία που χρειάζεσαι για να τους πετύχεις.

#2. Ηγήσου Στο Χώρο

Η ηγεσία είναι στο DNA κάθε άνδρα. Το να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις και να ηγείσαι μια κατάστασης είναι απλά η έκφραση της αρρενωπής σου ιδιοσυγκρασίας.

Οι περισσότεροι άνδρες, λόγω κοινωνικού προγραμματισμού, θεωρούν πως η προσπάθεια να ηγηθούν ή να κρατήσουν τη προσοχή του πλήθους θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Όμως, η συγκεκριμένη αντίδραση είναι μια προσπάθεια προστασίας του Ego.

#3. Η Κάθε Άποψη Σου Έχει Δύναμη

μην είσαι αδύναμος άνδρας

Έχεις βρεθεί ποτέ στην κατάσταση όπου εκφράζεις την γνώμη σου και βρίσκεται κάποιος και διαφωνεί κάθετα με αυτήν;

Υπάρχουν πολλοί άνδρες που θα κάνουν εύκολα πίσω ή θα προσπαθήσουν να αμυνθούν. Μην το κάνεις… Είναι στην φύση σου να είσαι αποφασιστικός και αν πιστεύεις πως η γνώμη είναι σωστή τότε πιθανόν να είναι κιόλας.

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Όταν παίρνεις μια απόφαση ή εκφράζεις την άποψη σου, πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν συμφωνεί. Αντί να αφήνεις άλλους να θέτουν σε πρόκληση την άποψη σου, βάλε σε πρόκληση την απόφαση τους να σε τεστάρουν. Είσαι άνδρας.

Δες εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για όλα τα μαθήματα ζωής που θα ήθελα να ξέρω μικρότερος.

#4. Παρέχεις Σύμφωνα Με Τους Δικούς Σου Όρους Για Να Μην Είσαι Αδύναμος Άνδρας

με τους δικούς σου όρους

Το να παρέχεις στους άλλους είναι δύναμη και προσφέρει ικανοποίηση. Είτε πρόκειται για επιχείρηση, είτε για οικογένεια, είτε για φιλία είτε για γυναίκες, έχεις έναν εσωτερικό οδηγό, ως άνδρας, που σε καθοδηγεί να παράγεις και να επενδύσεις σε κάτι μεγαλύτερο από  τον εαυτό σου.

Πολλές φορές όμως παρέχεις για να πάρεις την αποδοχή ή να κερδίσεις την προσοχή των άλλων. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επένδυση αλλά προέρχεται από ανασφάλεια.

Σέβεσαι τον εαυτό σου και σέβεσαι τους άλλους. Ως άνδρας, δεν προορίζεσαι να σου λένε οι άλλοι τι θα κάνεις.

#5. Αγνόησε Αυτούς Που Σου Λένε Να Είσαι Τρωτός

Η τρωτότητα στον άνδρα δεν είναι θέση αυθεντικότητας όταν προέρχεται από πίεση και έλλειψη επιλογών. Το να μην είσαι επικριτικός είναι μια ποιοτική θέση. Το να βρίσκεσαι συνεχώς στην άμυνα είναι μια παγίδα που θα ξεφύγεις δύσκολα απ’ αυτήν.

αγνόησε αυτούς που σου λένε να είσαι τρωτός άνδρας

#6. Αρνήσου Να Εξαρτάσαι Από Άλλους

Η εξάρτηση στηρίζεται στον φόβο του να στηριχτείς στις δυνάμεις σου και να πάρεις πρωτοβουλία ν’ αλλάξεις ως άνδρας. Η ανεξαρτησία απ’ την άλλη, προσφέρει το δώρο της ανάπτυξης και της επέκτασης. Επίσης σου προσδίδει αξία.

Τι σημαίνει όμως αξία; Δες παρακάτω.

#7. Νίκησε

Οι περισσότεροι θα σου πουν πως ο ανταγωνισμός δεν είναι θετικός. Ο ανταγωνισμός όμως βρίσκεται παντού. Ωστόσο, δεν έχει να κάνει τόσο με την νίκη ή την ήττα αλλά τι μαθαίνεις απ’ τις δύο καταστάσεις. Διότι δεν υπάρχει νίκη ή ήττα αλλά υπάρχει μάθηση, εμπειρία και προσπάθεια.

Η νίκη δεν σχετίζεται τόσο με το αποτέλεσμα όσο με τον τρόπο σκέψης που έχεις να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Να υλοποιήσεις τις βαθύτερες επιθυμίες σου.  Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr