Πώς να Ανταποκριθείς στο Φλερτ μιας Γυναίκας που σου Αρέσει

Σου έχει συμβεί να σε φλερτάρει μια γυναίκα που σου αρέσει και να μην ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς; Διάβασε τι χρειάζεται να κάνεις.

Το Φλερτ Μιας Γυναίκας Που Σου Αρέσει

Θα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς απέναντι σε μια γυναίκα στο φλερτ. Πρόσεξε, όχι όταν τη φλερτάρεις εσύ, αλλά μια γυναίκα που σου δείχνει το ενδιαφέρον της και σε φλερτάρει εκείνη.

Πριν το φλερτ, πρέπει να καταλάβεις αν πράγματι της αρέσεις και αν όντως σε φλερτάρει, κάτι που δεν είναι πάντοτε εύκολο.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις που μια γυναίκα μπορεί να σε φλερτάρει, χωρίς όμως να αρέσει σε εσένα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την απορρίψεις.

φλερτ μιας γυναίκας

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις ευγενικά, χωρίς να την πληγώσεις.

Όταν διαπιστώσεις ότι πράγματι σε φλερτάρει, θα πρέπει να το χειριστείς σωστά, ώστε να μην χαθεί η έλξη που ξεκινάει να δημιουργείται.

Και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράσεις τις προθέσεις σου με ειλικρίνεια.

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να ξεκαθαρίσεις αν ενδιαφέρεται κάποια γυναίκα να φλερτάρει μαζί σου, οπότε ο καλύτερος τρόπος είναι να το μάθεις άμεσα από την ίδια, συζητώντας το μαζί της.

Δηλαδή, να εκφράσεις εσύ πρώτος τις προθέσεις σου, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Είναι Όντως Φλερτ Ή Είναι Ιδέα Μου;

 

Α) Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να διαπιστώσεις ότι πράγματι σε φλερτάρει.

Αυτό θα το καταλάβεις αρχικά από την γλώσσα του σώματος. Θα την δεις να είναι χαμογελαστή, να σε κοιτάζει συνεχώς, να σε αγγίζει κατά την διάρκεια της συζήτησης ή να παίζει με τα μαλλιά της.

Β) Αν παρατηρήσεις ότι επιλέγει να περνά χρόνο μαζί σου ή αν μιλά περισσότερο σε εσένα όταν βρίσκεστε σε μια παρέα, μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι της αρέσεις.

Η θεματολογία της συζήτησης παίζει μεγάλο ρόλο στο φλερτ. Αν σε πειράζει ή αν ρωτάει για εσένα, τι σου αρέσει κλπ., αλλά και αν προσπαθεί ενεργά να συνεχίσει την συζήτηση μαζί σου, είναι κάτι που δείχνει ότι της αρέσεις και φλερτάρει μαζί σου.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τα σημάδια που δείχνουν πωςδεν  ενδιαφέρεται στο παρακάτω βίντεο:

Πώς Να Ανταποκριθείς Στο Φλερτ Μιας Γυναίκας Όταν Και Εσύ Ενδιαφέρεσαι
φλερτ μιας  γυναίκας που σου αρέσει

Α) Όταν σε φλερτάρει και εφόσον και εσύ ενδιαφέρεσαι, θα της το δείξεις, αρχικά με την επαφή με τα μάτια. Η άμεση και διαρκής επαφή δείχνει το ενδιαφέρον κάποιου. Αν συζητάτε, κοίταξε την στα μάτια, αυτό δείχνει ότι την ακούς με προσοχή και ενδιαφέρεσαι για όσα λέει.

Β) Στην συνέχεια ένα κομπλιμέντο θα της δείξει ότι πρόσεξες κάτι πάνω της και ότι σου αρέσει. Κάτι μικρό, που δεν θα έχει δεχθεί δεκάδες φιλοφρονήσεις για αυτό, στο φλερτ είναι ιδανικό για να της δείξεις ότι την προσέχεις. Μπορείς να κάνεις κομπλιμέντο για κάτι που φοράει ή ακόμη και για κάποιο στοιχείο της προσωπικότητας της.

Γ) Η θετική γλώσσα του σώματος δείχνει στον άλλον πώς νιώθουμε για αυτόν.

Χρησιμοποιώντας ανοιχτή γλώσσα του σώματος, δείχνεις άνετος απέναντι της και ανοιχτός για αλληλεπίδραση με αυτήν. Παραδείγματα ανοιχτής γλώσσας του σώματος είναι:

  • Το χαμόγελο.
  • Το σώμα σου κοιτάει προς το μέρος της.
  • Γέρνεις προς το μέρος της.
  • Γνέφεις όταν μιλάει.
  • «Αντιγράφεις» τις δικές της κινήσεις και την γλώσσα του σώματος της.

πως να ανταποκριθεις

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μαζί της, δώσε προσοχή σε όσα λέει και δείξε ενδιαφέρον να μάθεις περισσότερα για αυτή. Αυτό δείχνει ότι θέλεις να την μάθεις καλύτερα. Βεβαιώσου ότι θα κάνετε ποιοτικές συζητήσεις με ευχάριστη θεματολογία.

Δείξε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου και τα συναισθήματα σου. Αν της ξεκαθαρίσεις ότι ενδιαφέρεσαι, τότε θα μπορέσετε να συνεχίσετε αναλόγως και να έχετε και οι δύο καλύτερη αίσθηση του τι πρόκειται να συμβεί μεταξύ σας.

Όταν έρθει η ώρα η συζήτηση / φλερτ να μεταφερθεί στο κινητό ή στο διαδίκτυο ή ακόμη και αν ξεκινήσει έτσι, σιγουρέψου ότι τα μηνύματα σου δεν είναι πολύ γενικά, αλλά έχουν αξία.

Απάντησε στις ερωτήσεις της με κάτι παραπάνω από ένα ναι ή όχι. Μην απαντάς μονολεκτικά. Δώσε λίγες λεπτομέρειες παραπάνω. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις.

Μην της στέλνεις πολύ περισσότερα από όσα απαντά εκείνη, για να μην δείξεις απελπισμένος και να μην γίνεις ενοχλητικός.

Τέλος, δημιούργησε ένα ευχάριστο κλίμα, με αστεία και πειράγματα και κάνε σύντομα το βήμα για το επόμενο (ή το πρώτο, αν η συζήτηση ξεκίνησε online) ραντεβού.

Πώς Να Συμπεριφερθείς Αν Δε Θες Να Ανταποκριθείς Στο Φλερτ Μιας Γυναίκας
αν δε θες να ανατποκριθεις

Θα υπάρξουν και περιπτώσεις που μια γυναίκα θέλει να φλερτάρει μαζί σου, αλλά εσύ μπορεί να μην ενδιαφέρεσαι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι, χωρίς να γίνεις αγενής και χωρίς να την πληγώσεις.

Ξεκαθάρισε ότι την βλέπεις μόνο σε φιλικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας κλειστή γλώσσα σώματος, όπως σταυρώνοντας τα χέρια, στρέφοντας αλλού το βλέμμα και αποφεύγοντας την συχνή επαφή με τα μάτια.

Αν συνεχίζει την προσπάθεια της για συζήτηση και επαφές μαζί σου, ξεκαθάρισε της ότι δεν ενδιαφέρεσαι, ότι έχεις σχέση ή ότι την βλέπεις μόνο φιλικά. Αν μάθει ότι δεν είσαι διαθέσιμος, λογικά θα αποσυρθεί και θα σταματήσει να σε φλερτάρει.

Aν συνεχίζει να σε φλερτάρει, μην αλληλεπιδράς μαζί της και μην απαντάς στα μηνύματα της.

Τελικά, στο φλερτ είναι όλα σχετικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον από τη δική σου πλευρά οφείλεις να γνωρίζεις τι θέλεις από τη ζωή και ποιες γυναίκες σε ελκύουν. Δεν έχει νόημα να ανταποκρίνεσαι στο φλερτ μιας γυναίκας που δεν σε ενδιαφέρει, επειδή δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Από την άλλη, αν σου αρέσει η γυναίκα που σε φλερτάρει τόσο το καλύτερο!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.