Πώς Να Ταξιδεύεις Μαζί με τα Απαραίτητα για Δουλειά

Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις για δουλειά, θα χρειαστείς κάποιες απλές πληροφορίες για να γίνει το ταξίδι σου πιο ομαλά. Διάβασε τις βασικότερες.

Πάρε Μαζί Σου Όλα Τα Απαραίτητα Για Δουλειά Όταν Ταξιδεύεις

Αν κάνεις συχνά ταξίδια για δουλειά, θα ξέρεις πως το να πακετάρεις τα σωστά ρούχα και με τον σωστό τρόπο είναι μια πρόκληση.

Πρέπει να διασφαλίσεις αφενός ότι θα πάρεις μαζί κατάλληλο ρουχισμό, ανάλογα με την περίσταση και τις συναντήσεις που πρέπει να παρευρεθείς και αφετέρου να μην κουβαλάς πράγματα που δεν θα χρειαστείς, τα οποία είναι πρόσθετο βάρος και ειδικά αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, αφού θα το πληρώσεις, αλλά και να φτάσουν όλα με ασφάλεια στον προορισμό.

Πριν ξεκινήσουμε, δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika με θέμα ταξιδάρες με 100 ευρώ, γιατί δεν ταξιδεύεις μόνο για δουλειές.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές οδηγίες, ώστε να είσαι προετοιμασμένος για το επόμενο σου επαγγελματικό ταξίδι.

Πάρε Το Σωστό Σακίδιο

Αν το ταξίδι σου γίνεται με λεωφορείο, αεροπλάνο, πλοίο ή τραίνο, τότε θα έχεις σημαντικό περιορισμό όσον αφορά το πόσα πράγματα μπορείς να πάρεις μαζί.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του αεροπλάνου, μπορείς να πάρεις μερικά πράγματα μαζί σου στην καμπίνα, αλλά τα ρούχα θα πρέπει όλα να μπουν στην βαλίτσα που θα δώσεις για check-in.

Υπάρχουν λοιπόν 3 επιλογές σακιδίων:

#1. Σακίδιο – Kρεμάστρα Για Κουστούμια
Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις για δουλειά, θα χρειαστείς κάποιες απλές πληροφορίες για να γίνει το ταξίδι σου πιο ομαλά. Διάβασε τις βασικότερες.

Αυτό είναι ένα φαρδύ και ελαφρύ σακίδιο, στο οποίο μπορείς να τοποθετήσεις μερικά κουστούμια, καθώς και παπούτσια και άλλα αντικείμενα. Τα κουστούμια χωράνε διπλώνοντας τα στα δύο. Αυτό διευκολύνει την κατάσταση για τα ρούχα, τα οποία δεν πιέζονται ιδιαίτερα και είναι σε καλή κατάσταση στον προορισμό.

Το αρνητικό αυτού του είδους είναι ότι δεν διαθέτει αρκετό χώρο για άλλα αντικείμενα και ότι είναι μεγάλο σε μέγεθος.

#2. Η Κλασσική Βαλίτσα

Η παραδοσιακή βαλίτσα έχει στιβαρό σκελετό για να διατηρεί το ορθογώνιο σχήμα της.

Είναι εύκολο να πακετάρεις και να χωρέσεις αρκετά ρούχα καθώς και άλλα αντικείμενα, όμως αν θέλεις να πακετάρεις κουστούμι, θα πρέπει να το διπλώσεις, όπως στα ράφια των καταστημάτων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φθορές. Όταν φθάσεις στον προορισμό σου, θα χρειαστεί σίγουρα να τα σιδερώσεις προτού τα φορέσεις.

Μια βαλίτσα από σκληρό υλικό, με ροδάκια, είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί ειδικά μέσα σε αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα ρούχα.

#3. Η Αθλητική Τσάντα

Η αθλητική τσάντα είναι μακρόστενη, χωρίς σκληρό σκελετό και συνήθως αποτελείται από έναν χώρο με μία ή δύο μικρές θήκες, ενώ έχουν και λουρί για τον ώμο, ώστε να την μεταφέρεις εύκολα.

Οι αθλητικές τσάντες είναι οι πιο εύκολες στο πακετάρισμα, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι τα ρούχα σου θα βγουν τελείως τσαλακωμένα.

Το ποια θα επιλέξεις, είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή, αναλόγως με το ποιο χαρακτηριστικό είναι σημαντικότερο για εσένα.

Όπως επιλογή σου είναι και όλα τα ελκυστικά χαρακτηριστικά που θα προβάλλεις στο φλερτ για να σε θέλει σαν τρελή.

Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο και επιτρέπεται να έχεις χειραποσκευή στην καμπίνα, εκτός του φορητού υπολογιστή που πιθανότητα θα έχεις, πάρε και ένα μικρό σακίδιο, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο και να βάλεις μέσα όσα ίσως δεν χώρεσαν στην βαλίτσα (μια ομπρέλα ή άλλα μικρά αντικείμενα ή έγγραφα, για παράδειγμα), καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, tablet, φορτιστή κλπ.

Έτσι, από την μια δεν θα τσαλακώσεις περισσότερο τα ρούχα σου και από την άλλη, θα έχεις κάποια βασικά αντικείμενα και ρούχα μαζί σου, σε περίπτωση που η βαλίτσα σου χαθεί και ξεμείνεις χωρίς ρούχα.

Τι να Πάρεις Μαζί

Αν το ταξίδι σου και η δουλειά πρόκειται να διαρκέσει μια εβδομάδα, εννοείται ότι δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί επτά διαφορετικά κουστούμια. Το ιδανικό είναι να πάρεις ρούχα με τα οποία μπορείς να κάνεις συνδυασμούς μέρα παρά μέρα.

Δες πριν συνεχίσεις 3 απίστευτους συνδυασμούς ρούχων για κάθε ώρα στο βίντεο εδώ.

Εννοείται επίσης ότι εσώρουχα και κάλτσες δεν εμπίπτουν στην παραπάνω περίπτωση και θα πρέπει να έχεις ένα διαφορετικό για κάθε ημέρα.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος με τα ρούχα που θα πρέπει να πακετάρεις για ένα επταήμερο ταξίδι για δουλειά:

 • 2 κουστούμια(παντελόνι, πουκάμισο, σακάκι) σε χρώματα με τα οποία να μπορείς να κάνεις συνδυασμούς.
 • 1 σακάκι ή 1 ζακέτα. Δεν είναι απολύτως απαραίτητα, εφόσον έχεις κουστούμι που τα περιλαμβάνει, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποια μη επαγγελματική έξοδο.
 • 1 μπλουζάκι τύπου polo.
 • 2 ζευγάρια παπούτσια.
 • 2 ζώνες σε χρώματα ταιριαστά με τα παπούτσια.
 • 3-4 διαφορετικές γραβάτες.
 • 7 ζευγάρια κάλτσες.
 • 7 εσώρουχα.
 • Σε περίπτωση κρύου καιρού ένα ζεστό παλτό.
 • Ομπρέλα.
 • 1 νεσεσέρ με τα απαραίτητα για την καθημερινή υγιεινή (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα).
 • 1 σετ πιτζάμες.
 • 1 φόρμα ή σορτσάκι, αν σχεδιάζεις να πας για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο στον ελεύθερο χρόνο σου.

Πώς Θα Πακετάρεις
Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις για δουλειά, θα χρειαστείς κάποιες απλές πληροφορίες για να γίνει το ταξίδι σου πιο ομαλά. Διάβασε τις βασικότερες.

Κάθε βαλίτσα είναι διαφορετική, όμως ένα γενικότερο πλάνο που φαίνεται ότι λειτουργεί είναι το εξής σε 3 στρώσεις:

#1. Σακάκια Και Παντελόνια

Βάζεις τα παντελόνια διπλωμένα στην μέση και από πάνω τα σακάκια με τους γιακάδες τοποθετημένους εναλλάξ.

#2. Πουκάμισα

Τοποθέτησε από πάνω τα πουκάμισα διπλωμένα με τον ίδιο τρόπο που είναι διπλωμένα στα ράφια των καταστημάτων, ξεκινώντας από την μια πλευρά και βάζοντας τους γιακάδες τον έναν μετά τον άλλον.

#3. Όλα Τα Υπόλοιπα

Όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν από πάνω. Είναι πιο εύκολο να βάλεις μεγάλα αντικείμενα, όπως το νεσεσέρ στο κέντρο και να γεμίσεις τα κενά με τα εσώρουχα, τις κάλτσες και τις γραβάτες.

Μην ξεχάσεις να βάλεις τα παπούτσια σε πλαστικές τσάντες και γενικά φρόντισε η βαλίτσα να είναι όσο πιο γεμάτη γίνεται, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κενά, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα αλλάζουν θέση και θα τσαλακωθούν πολύ χειρότερα.

Άλλες Συμβουλές
Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις για δουλειά, θα χρειαστείς κάποιες απλές πληροφορίες για να γίνει το ταξίδι σου πιο ομαλά. Διάβασε τις βασικότερες.

Μπορεί κάποιες από τις συμβουλές να σου φανούν απλές, όμως είναι πολύ χρήσιμο να τις έχεις σε μια λίστα όταν είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις για δουλειά.

 • Ζήτησε στο ξενοδοχείο σου ένα σίδερο. Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί.
 • Κάνε σωστές χρωματικές επιλογές, ώστε να μπορείς να συνδυάσεις όλα τα ρούχα που θα πάρεις μαζί.
 • Πάρε μικρές συσκευασίες οδοντόκρεμας, αποσμητικού και αφρόλουτρου.
 • Μάθε αν το ξενοδοχείο σου έχει πλυντήριο. Αν έχει θα μπορέσεις να μειώσεις δραστικά τον όγκο των ρούχων που θα πρέπει να πάρεις μαζί.
 • Έλεγξε όλες τις μπαταρίες των ηλεκτρονικών σου συσκευών.
 • Να έχεις σε φωτογραφία υψηλής ανάλυσης στο κινητό σου, την ταυτότητα, το διαβατήριο, το δίπλωμα οδήγησης ή άλλα έγγραφα που πιστεύεις ότι μπορεί να χρειαστούν.

Αυτά για αρχή είναι μια χαρά για να κάνεις το πρώτο σου ταξίδι για δουλειά.

Όταν ταξιδεύεις, πρέπει να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου, πάτα εδώ για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλή συνέχεια και φυσικά καλό ταξίδι

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.