Πώς να Βγεις Μια και Καλή Από το Friendzone!

Πλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Γνωρίζεις μια όμορφη γυναίκα, την προσεγγίζεις, επικοινωνείτε, βγαίνετε μαζί. Γελάτε, περνάτε καλά και δείχνει ότι ενδιαφέρεται, εσύ όμως τελικά δεν το παίρνεις απόφαση και δεν κάνεις την κίνηση σου, με αποτέλεσμα να είστε απλά φίλοι.

Όταν κάποια στιγμή αποφασίσεις να εκφράσεις τα συναισθήματα σου, ακούς την γνωστή ατάκα “σε βλέπω σαν φίλο”.

Με λίγα λόγια, έχεις μπει στην φιλική ζώνη.

Υπάρχει όμως τρόπος να βγεις από αυτήν;

Αρχικά, ας δούμε πιο αναλυτικά κάποια πράγματα σχετικά με την φιλική ζώνη.

Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι οι γυναίκες πιστεύουν πως μπορούν να έχουν φιλικές μόνο σχέσεις με έναν άντρα.

Σχετικά με αυτό μπορείς να δεις το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika, στο οποίο αναλύουμε διεξοδικά το θέμα.

Γιατί Μπαίνεις στην Φιλική Ζώνη;Πλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Υπάρχουν βασικά δύο σενάρια εισόδου στην φιλική ζώνη.

Η πρώτη περίπτωση είναι όταν απλά δεν της αρέσεις. Δεν κάνεις κάτι λάθος, απλά έχει άλλες προτιμήσεις.

Ακόμη και αν είσαι πολύ ελκυστικός, έχεις χιούμορ και γενικά διαθέτεις πολύ θετικά χαρακτηριστικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην είσαι ο τύπος της και απλά να σε φλερτάρει ή να θέλει να σε έχει από κοντά επειδή της αρέσει να έχει την αντρική προσοχή.

Αν λοιπόν δεν είσαι αυτό ακριβώς που θέλει, μπαίνεις αυτόματα στην φιλική ζώνη.

Η δεύτερη περίπτωση είναι εκείνη κατά την οποία κάνεις κάτι λάθος, με αποτέλεσμα να σε βλέπει σαν φίλο.

Στην δεύτερη περίπτωση η έξοδος από την φιλική ζώνη είναι εφικτή και πιο εύκολη.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να ξεφύγεις από την φιλική ζώνη.

#1. Μην το Πάρεις ΆσχημαΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Αποδέξου την κατάσταση και μην την εκλιπαρείς να σου δώσει ακόμη μια ευκαιρία.

Έχει πάρει μια συνειδητή απόφαση να είστε μόνο φίλοι, οπότε δεν πρέπει να πιέζεις την κατάσταση. Θα τα πας καλύτερα, αν εστιάσεις την προσοχή σου στον εαυτό σου και όχι σε εκείνη.

#2. Εστίασε στην Βελτίωση σουΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει ελπίδα.

Προσπάθησε να γίνεις ακόμη πιο ελκυστικός. Φρόντισε την δίαιτα σου, αθλήσου και μην ξεχνάς την πνευματική σου καλλιέργεια.

Δείξε ότι είσαι ένα ενδιαφέρον άτομο, με αυτοπεποίθηση. Σίγουρα η γυναίκα θα το παρατηρήσει αυτό.

Ακόμη, βελτίωσε την εμφάνιση σου, τα ρούχα και τα μαλλιά σου. Αν δει αλλαγές πάνω σου, ίσως – όχι σίγουρα –  αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την σχέση σας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μια γυναίκα απέρριψε αρχικά κάποιον, αλλά όταν τον είδε ξανά μετά από λίγο καιρό αλλαγμένο προς το καλύτερο, άλλαξε άποψη.

Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αλλαγές. Μερικές κομβικές, μικρές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τον τρόπο που σε βλέπει.

Πρέπει βέβαια να έχεις κατά νου ότι όσο περισσότερο καιρό την γνωρίζεις και όσο πιο κοντά είστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις την εικόνα που έχει για εσένα.

 #3. Βγες με Άλλους και Πέρνα ΌμορφαΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Μια μικρή δόση ζήλιας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Μην επενδύεις τα πάντα σε μια γυναίκα, ιδιαίτερα όταν αυτή σε έχει τοποθετήσει στην φιλική ζώνη.

Κυκλοφόρησε, βγες με φίλους, κάνε νέες γνωριμίες και δείξε της ότι είσαι επιθυμητός και από άλλες.

Έτσι θα καταλάβει ότι δεν περιστρέφεται όλη σου η ζωή γύρω από εκείνη και ότι διαθέτεις κάτι που έλκει και άλλες γυναίκες. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μέσα της επιθυμία να πάρει πίσω την προσοχή σου.

#4. Κράτησε Απόσταση και μην Φέρεσαι σαν ΦίλοςΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Αν θέλεις να ξεφύγεις από την φιλική ζώνη, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς μαζί της.

Αν θέλεις να βγεις από τo friendzone πρέπει να σταματήσεις άμεσα να συμπεριφέρεσαι σαν φίλος.

Ένας τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι να δημιουργήσεις απόσταση, ώστε να της λείψεις.

Μην είσαι συνεχώς διαθέσιμος για εκείνη, μην επικοινωνείς μαζί της όλη την μέρα και όταν σου ζητήσει να βγείτε, απλά πες ότι δεν μπορείς γιατί έχεις κανονίσει κάτι άλλο.

Δείξε ότι έχεις άλλα πλάνα, τα οποία δεν την συμπεριλαμβάνουν.

Έτσι θα την αναγκάσεις να κάνει μια επιλογή. Αν θέλει να είναι φίλη σου θα πρέπει να σεβαστεί τα όρια που βάζεις. Από την άλλη, η απόσταση μπορεί να την κάνει να καταλάβει ότι σε βλέπει ερωτικά.

Ακόμη, όταν συναντιέστε προσπάθησε να είσαι άνετος και ξεκίνησε να την αγγίζεις κλιμακούμενα. Δες πώς θα αντιδρά κάθε φορά και άγγιζε την λίγο περισσότερο,

#5. Στείλε Μεικτά ΣήματαΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Αυτό ίσως ακούγεται σαν προσπάθεια χειραγώγησης, αλλά είναι κρίσιμο στάδιο, για να βγεις από την φιλική ζώνη.

Πρέπει να την “ταρακουνήσεις” λίγο, να της δείξεις ότι είσαι απρόβλεπτος, ώστε να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα βλέπει.

Τα μεικτά σήματα είναι μια τεχνική που θα την κάνει να επενδύσει περισσότερο στην σχέση σας και σε εσένα.

Μεικτά σήματα στέλνουν και οι γυναίκες για διάφορους λόγους, τους οποίους μπορείς να μάθεις στο παρακάτω βίντεο.

#6. Προχώρα με Αργά ΒήματαΠλησιάζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, έρχεστε κοντά και εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πάει να γίνει, μπαίνεις φιλική ζώνη πριν καν το καταλάβεις.

Υπό κανονικές συνθήκες η έξοδος από το friendzone, δεν θα είναι μια γρήγορη διαδικασία. Μπορεί να πάρει εβδομάδες ή μήνες. Αν πρόκειται για μια μακροχρόνια φιλία, μπορεί να πάρει ακόμη και χρόνια.

Το να αλλάξεις μια αντίληψη πολλών ετών δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Αν πιέσεις τα πράγματα, για να γίνουν γρήγορα, τότε σίγουρα δεν θα τα καταφέρεις.

Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Αν δεν έχεις την όρεξη να προχωρήσεις αργά, θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση να  μην σου αρέσει, αλλά απλά να σε ιντριγκάρει το γεγονός ότι δεν μπορείς να την έχεις.

Αν η προσπάθεια εξόδου σου από τo friendzone αποτύχει, θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις και αν αξίζει πράγματι να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Αν αποφασίσεις να μην συνεχίσεις, πρέπει να πάρεις ακόμη μια απόφαση. Αν θέλεις να είσαι όντως φίλος μαζί της, οπότε θα πρέπει πλέον να εστιάσεις στο να είσαι καλός φίλος, ή αν απλά θα πρέπει να απομακρυνθείς εντελώς.

Μην ξεχνάς πάντα ότι μπορείς να “χρησιμοποιήσεις” προς όφελος σου την φιλία σου με μια γυναίκα και να γνωρίσεις φίλες της, κάτι το ποίο μπορεί μελλοντικά να έχει επίδραση στον τρόπο που σε βλέπει!

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Δεν χρειάζεται να μάθεις πώς θα βγεις από τη φιλική ζώνη, αν δεν μπεις ποτέ. Ξεκίνα από εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.