Πως να ξεκινήσω κουβέντα με μια γυναίκα και γιατί!

Καλό μήνα!

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας. Όσο η ύφεση και η κρίση μεγαλώνει, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για τον κόσμο να νιώσει και να καταλάβει ο ένας τον άλλον. Μια κατήφεια, χαμηλωμένα πρόσωπα, λιγοστά χαμόγελα και φόβος για το οτιδήποτε. Προσωπικά στα λίγα χρόνια ζωής μου αλλά και σε όσα ταξίδια έχω κάνει, δεν έχω δει πουθενά και ποτέ κάτι τόσο στενάχωρα ιδιαίτερο, όπως το πώς μια τόσο επικοινωνιακή – έξω καρδιά χώρα, μοιάζει σα να είναι σε πένθος.

mood

Τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα;

Δεν είναι στο στυλ μου να γράφω κείμενα που να φιλοσοφούν τόσο, ούτε θέλω να είμαι πεσιμιστής. Αλλά αντί να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία, όχι μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας που είναι το κύριο αντικείμενο του site, αλλά και μεταξύ όλων των ανθρώπων, βλέπω ανθρώπους χωμένους στο facebook με το smartphone τους, στο viber και στο Skype. (Ο Ανέστης έχει βρει τρόπο να γνωρίζει γυναικες ακόμα και με αυτή τη κατάσταση. Δες ΕΔΩ.)

Με μερικές εκλάμψεις – διαλείμματα από την δίνη της αρνητικότητας με καμιά έξοδο το Σαββατοκύριακο ή μια επίσκεψη Παρασκευή βράδυ «στους κουμπάρους», βολευόμαστε.

Και έρχεσαι να με ρωτήσεις αν πρέπει να της μιλήσεις ή μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή;

Πρέπει να καταλάβεις  ένα πράγμα. Αν είσαι ωραίος τύπος, η στιγμή είναι πάντα κατάλληλη. 

person

Να πάω να της μιλήσω;

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή και σε καλύτερη περίοδο από αυτή που ζούμε τώρα. Ο κόσμος διψάει για μια κουβέντα. Μόλις ξεπεράσει το αρχικό σοκ, καθώς δεν την έχει συνηθίσει, θα ανοιχτεί.

Με ρωτάνε με θαυμασμό: «πως γίνεται ρε Σπύρο και σου ανοίγονται τόσο εύκολα οι άνθρωποι;».

Δεν έχει να κάνει μόνο με την εκπαίδευσή μου. Η απάντηση είναι πιο απλή. Ξεκινάω τη κουβέντα, δίνω έναυσμα και πάτημα για να αρχίσει να μιλάει ο άλλος και κάθομαι και ακούω. Δεν θέλει τίποτα άλλο.

 

Και συγκεκριμένα με τις γυναίκες; Πώς να ξεκινήσω κουβέντα με μια γυναίκα που μου αρέσει;

 

Εδώ είναι ακόμα πιο απλά.

 

Πες απλά ένα γεια.

Αλήθεια τώρα. Ξεκίνα με τον πιο απλό χαιρετισμό που ξέρεις. Ήμουν τις προάλλες στο αεροπλάνο, ο συνταξιδιώτης και φίλος μου ξεκινάει τη κουβέντα με την διπλανή του με ένα απλό γεια. Σταμάτησαν να μιλούν όταν η πτήση προσγειώθηκε. Δεν έκαναν ούτε μια μικρή παύση. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του φαγητού μιλούσαν για τα πάντα – μάλιστα η ίδια του πρόσφερε λίγο από το δικό της φαγητό ταΐζοντάς τον με το δικό της πιρούνι. Απλά γίνεται.

 

Παίξε εμμέσως.

Ρώτα μια άσχετη ερώτηση. Μια πληροφορία που θα σε κάνει να νιώσεις και καλύτερα σε σχέση με το να πας απευθείας σε πέσιμο. Πχ Ζήτα να σου προτείνουν ένα μαγαζί που θα σου αρέσει. Αν σου αρέσει η latin πες πως θα ήθελες κάτι αντίστοιχο. Έπειτα βάλε την να σου εξηγήσει λίγο γιατί θα σου αρέσει αυτό το μαγαζί, για την μουσική που παίζει, για τον καλό κόσμο που μαζεύει. Αν είναι θετική στη κουβέντα, πες της το. Πες της πως σου αρέσει η θετικότητά της και μπράβο και γύρισέ το στην επικοινωνία που έχει χαθεί. Και προχώρα από κει με δεκάδες χιλιάδες παρακλάδια για να πάει ακόμα καλύτερα.

 

Παίξε απευθείας.

directΚαι όταν λέμε απευθείας εννοούμε όμορφα, δείχνοντας τις προθέσεις σου. Πρέπει να ξεχάσεις τα «Πω πω τι κ*λο έχεις μάνα μου», κορναρίσματα από το αμάξι, σφυρίγματα και τα λοιπά. Ούτε καν κομπλιμέντα. «Σε είδα, μου φάνηκες ενδιαφέρουσα και είπα να πω ένα γεια» φθάνει και περισσεύει. Από κει και πέρα, συστήνεσαι και το πας παντού. «Πες μου μερικά πράγματα για σένα…»

 

Βρες κάτι της στιγμής.

Πρόσεξε κάτι πάνω της ή στο περιβάλλον χώρο και σχολίασέ το. «Πολύ ωραίο αυτό που φοράς, θέλω να το πάρω στη μικρή μου αδελφούλα αλλά είναι μόλις 5 ετών – βγαίνει και σε παιδικό;». Έχω αρχίσει κουβέντα με γυναίκα στο σούπερ μάρκετ πάνω από τα τυριά. Αυτά με τις τρύπες μέχρι που είχε ακουμπήσει στο ψυγείο για να μη πέσει κάτω από τα γέλια. Δεν μπορεί να το κάνει εύκολα ο καθένας και μια στοιχειώδη ετοιμολογία είναι απαραίτητη αλλά τίποτα δεν μπορεί να μη γίνει καλύτερο με λίγη εξάσκηση.

wolf

Δυσκολεύομαι. Γιατί να συνεχίσω να προσπαθώ;

Σκοπός σου πρέπει να είναι να μιλάς με όλους και πάντα και όπου και αν είσαι. Όχι μόνο για να έχεις τις γυναίκες που θες. Αλλά για να βοηθάς τον κόσμο να συνέλθει ή να ξεφύγει λίγο από αυτή τον επικοινωνιακό λήθαργο που έχει πέσει. Ένας ένας, λίγο λίγο, φτιάχνουμε ξανά την “πιάτσα”.

Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε ποιος;

 

Μη ξεχάσεις να γραφτείς στην Κοινότητά μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ποιοτικό από άποψη Ανδρικής Εξέλιξης αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .