Πώς να Ξεπεράσεις την Απειρία σου στο Φλερτ

Μπορεί να πιστεύεις πως απειρία σου στο φλερτ είναι ανασταλτικός παράγοντας, όμως τις περισσότερες φορές αυτό δεν ισχύει.

Απειρία Φλερτ Και Πώς Να Τη Διαχειριστείς

Όσο περνάνε τα χρόνια, η απειρία στο φλερτ κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Η γυναίκα, κατά κανόνα, ελκύεται από έναν άνδρα με εμπειρία και άνεση στο φλερτ και τις σχέσεις.

Και για έναν άνδρα, η απειρία στο φλερτ και στις σχέσεις μπορεί να του δημιουργήσει απίστευτο άγχος και ανασφάλειες στην προσπάθειά του να προσεγγίσει μία γυναίκα που του αρέσει.

ξεπέρασε την απειρία στο φλερτ

Ο φόβος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, στη σκέψη ότι η γυναίκα θα αντιληφθεί την έλλειψη εμπειρίας του. Οπότε και αρχίζουν οι αρνητικές σκέψεις να τον κυριεύουν:

Γιατί να με θέλει αυτή η γυναίκα; Τσάμπα θα προσπαθήσω

Δε βγάζω αρκετά χρήματα.

Δεν έχω αρκετή εμπειρία για να της προσφέρω αυτό που θέλει, ακόμα και αν τα καταφέρω στην πορεία θα καταλάβει τις αδυναμίες μου και θα με χωρίσει.

Είσαι έτοιμος να δεις την πραγματικότητα διαφορετικά;

Στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika, πάμε να συζητήσουμε όλους τους τρόπους που μπορείς να βρεις ώστε να μην σε σταματάει καμιά αναποδιά. Μέσα από τις δικές μας εμπειρίες, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε το πιο σημαντικό μήνυμα: Η ζωή σου, είναι στα χέρια σου! Πάντα μπορείς να προχωρήσεις και να εξελιχθείς ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά.

Στατιστική Και Φλερτ
άπειρος στο φλερτ

Είναι κοινό μυστικό, ότι, για πολλούς άνδρες το θέμα της εμπειρίας με το φλερτ και τις γυναίκες είναι παιχνίδι αριθμών και στατιστκής:

  1. Μέχρι πότε να έχω δώσει το πρώτο μου φιλί σε κοπέλα
  2. Μέχρι πότε να έχω κάνει σεξ πρώτη φορά
  3. Μέχρι πότε να έχω συνάψει ένα συγκεκριμένο αριθμό σχέσεων

Αν δεν τηρήσουν τα χρονικά όρια των στόχων, νιώθουν ότι έμειναν πίσω στον αγώνα δρόμου που έχουν υποβάλει τον εαυτό τους. Μου έχει τύχει αρκετές φορές, να έρθει για μία δωρεάν συνάντηση άνδρας στην ηλικία 20-25 ετών και να μου λέει: “προλαβαίνω ή το έχασα το τρένο; Νιώθω ότι έχω μεγαλώσει και είναι αργά πια να αλλάξω”.

Καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι στόχοι ως προς την εμπειρία, το φλερτ και τις σχέσεις, αλλά ας μη μας γίνεται ψύχωση το όλο θέμα. Μη φοβάσαι ότι όλοι γύρω σου κάνουν περισσότερο σεξ από εσένα, γνωρίζουν περισσότερες γυναίκες και κάνουν μεγαλύτερες σχέσεις.

Τα στατιστικά που ίσως έχεις στο μυαλό σου για το πώς θα έπρεπε να είσαι από θέμα εμπειρίας, πιθανότατα είναι λάθος.

Επίσης, το να έχει ένας άνδρας πολλές σεξουαλικές εμπειρίες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ικανός και να κρατήσει μία ποιοτική σχέση. Από την άλλη, το ότι κάποιος άνδρας δυσκολεύεται να φλερτάρει και ντρέπεται, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει μία υγιή και πολύχρονη σχέση.

Σίγουρα, η εμπειρία βοηθάει και η έλλειψη εμπειρίας δημιουργεί προβλήματα, κατά κανόνα. Οι κανόνες όμως υπάρχουν για να υπάρχουν και οι εξαιρέσεις μαζί τους.

Μάθε κι εσύ πώς να γίνεις πρόκληση για μια γυναίκα. Ο Θέμης σου εξηγεί όλα όσα χρειάζεσαι στο πααρκάτω βίντεο.

Απειρία Φλερτ Και Αποδοχή

Αποδέξου το παρόν σου και το παρελθόν σου. Έχεις την ηλικία που έχεις, τις εμπειρίες σου, γνωρίζεις τι εμπειρίες σου λείπουν. Θα ακούσεις πολλούς να μιλάνε με απόγνωση για το πόσο τους έχει λείψει το σεξ. Για το πόσο τους λείπει μία μεγάλη σχέση και πόσο καιρό έχουν περάσει μόνοι τους, χωρίς φλερτ, χωρίς σχέση, χωρίς επιλογές.

Ο φόβος να σε θεωρήσει “λειψό” ή “λίγο” μία γυναίκα, λόγω ελάχιστων εμπειριών, είναι αυτός που μπορεί να σε κάνει να επιτρέψεις στην έλλειψη εμπειρίας σου να σε καθηλώσει.

Ο φόβος ότι η γυναίκα θα βγει μόνο με έναν άνδρα ικανό να την συγκλονίσει όπως κανείς άλλος, επειδή είναι άνετος και έχει εμπειρίες, θα σε βοηθήσει μόνο στο να επιμηκύνεις την έλλειψη εμπειριών και να μείνεις αδρανής.

Δε θέλω να παρεξηγηθώ. Αν φαίνεται από 100 χιλιόμετρα απόσταση ότι σου λείπουν εμπειρίες και είσαι ανασφαλής, η γυναίκα θα σε απορρίψει.

ΟΧΙ όμως επειδή δεν είσαι έμπειρος, αλλά επειδή η συμπεριφορά σου λόγω της απειρίας σου, είναι απωθητική και αποκρουστική. Αν παρά την απειρία σου δείξεις μία ελκυστική συμπεριφορά, η απειρία σου δεν θα την ενοχλήσει.

Μάλιστα, αν και υπάρχουν γυναίκες που όντως γοητεύτονται από έναν άνδρα με πολλές εμπειρίες, υπάρχει και η μερίδα γυναικών που προτιμά τον άνδρα με λίγες εμπειρίες, καθώς φοβάται ότι έναν άνδρα με πολλές εμπειρίες δε θα τον ικανοποιήσει ή δε θα μπορεί να τον κρατήσει για αρκετό καιρό κοντά της.

Απειρία Φλερτ : Χωρίς Δικαιολογίες
ξεκίνα το φλερτ χωρίς δικαιολογίες

Δε χρειάζεται να προσπαθείς να εξηγήσεις την απειρία σου, το ότι έχεις μείνει ίσως λίγο πίσω με τα χρόνια που πέρασαν. Δεν οδηγεί πουθενά η εκλογίκευση “είχα άλλες προτεραιότητες” ή “δε γνώρισα την κατάλληλη”.  Άλλωστε, τις περισσότερες φορές, δεν είναι εκλογίκευση αλλά δικαιολογίες.

Ακόμα θυμάμαι τηλεφωνική επικοινωνία με έναν υποψήφιο μαθητή που μου έλεγε (32 ετών) ότι τα προσωπικά του τα έβαλε στην άκρη για πολλά χρόνια επειδή είχε εστιάσει στην καριέρα του για να πετύχει. Λίγα λεπτά μετά στη συζήτηση, μου είπε πως δεν ξέρει αν θα βγει αυτό το Σάββατο με τους φίλους του γιατί του ήρθε λίγο παραπάνω ο λογαριασμός του κινητού του. Αντιλαμβάνεσαι το παράδοξο της υπόθεσης;

Οι δικαιολογίες δε βοηθάνε.

Ούτε το να κλαις για τα χαμένα χρόνια του παρελθόντος βοηθά. Είμαστε θνητοί. Έχουμε 80 χρόνια ζωής κατά μέσο όρο. Κάθε μέρα είναι μοναδική και δεν επιστρέφει. Κλισέ, θα μου πεις.

Μερικές φορές όμως, το κλισέ είναι και η άσχημη αλήθεια. Και το ότι είναι “κλισέ”, την γνωρίζεις αλλά μένεις αδρανής στην κατάσταση αυτή, ίσως είναι κάτι που πρέπει πια να αλλάξει.

Επίσης, αποδέξου κάποιες αλήθειες:

  • Το πόσο καλά φιλάς δεν έχει να κάνει με το πόσες γυναίκες έχεις φιλήσει ή πόσες φορές έχεις φιλήσει στη ζωή σου.
  • Το πόσο καλό σεξ κάνεις, επίσης δεν έχει άμεσα σχέση με τον αριθμό γυναικών που έχουν περάσει από το κρεβάτι σου ή τη συχνότητα που κάνεις σεξ. Τουλάχιστον, δεν έχει σχέση μόνο με αυτό.
  • “Το σεξ είναι σαν το γκολφ. Μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και αν δεν είσαι καλός σε αυτό.” (Charles Barkley, πρώην παίκτης του NBA)
  • To πολύ καλό σεξ δεν έχει να κάνει με τεχνική και εμπειρία. Το πολύ καλό σεξ έχει να κάνει με οικειότητα, άνεση, χημεία και να είσαι ακομπλεξάριστος με το σώμα σου και την ανατομία σου.
  • Μην αφήνεις την απειρία σου να σε κυριεύσει και να την κατηγορείς ότι εξαιτίας της δεν ξέρεις τι να κάνεις. Και άνδρες με εμπειρία στις γυναίκες, πολλές φορές όταν φλερτάρουν “παγώνουν” και δεν ξέρουν πώς να ανταποκριθούν.
  • Το να κατηγορείς τους άνδρες που έχουν εμπειρία λέγοντάς τους πέφτουλες, ή τις γυναίκες που έχουν πολλή εμπειρία λέγοντάς τες εύκολες, είναι κάτι που δεν οδηγεί πουθενά. Μη σου γυρίσει όλο το άγχος σε μίσος και άρνηση. Το μόνο που θα καταφέρεις, και πάλι, θα είναι να μείνεις αδρανής στο πρόβλημα.

Η Γυναίκα Θέλει Να Βγει Ραντεβού Μαζί Σου. Όχι Με Τις Εμπειρίες Σου
ραντεβού μαζί σου

Κλείνοντας, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να ανησυχείς για αριθμούς και στατιστικά. Η εμπειρία σου (ή η απειρία σου) είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Δεν είναι όλος ο εαυτός σου. Άλλωστε, ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς από αυτό το βάρος και να αποκτήσεις εμπειρία, είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι και να αρχίσεις να προσπαθείς περισσότερο να βγαίνεις με γυναίκες που σου αρέσουν.

Έχοντας ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, με ελάχιστες εμπειρίες στις γυναίκες έως και τα 23 μου και έχοντας περάσει πολύ καιρό  μόνος μου, ένα μόνο συστατικό χρειάστηκα για να αλλάξω: αποφασιστικότητα.

Μη μιλάς στις γυναίκες που γνωρίζεις για την απειρία σου ή τη λιγοστή εμπειρία σου, αν αυτό σου προκαλεί ανασφάλειες. Άλλαξε θέμα όταν η συζήτηση πάει εκεί.

Σημασία έχει το παρόν.

Και αν θέλεις βοήθεια σε αυτό το κομμάτι, σε περιμένω στο γραφείο μου για να σε βοηθήσουμε, όπως έχουμε βοηθήσει τόσο κόσμο μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε να βοηθάμε.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να δημιουργείς έλξη τότε δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.