Πώς ο Σεβασμός Μπορεί να Σώσει την Σχέση σου

Πώς ο Σεβασμός Μπορεί να Σώσει την Σχέση σου

Πόσο Σημαντικός Είναι Ο Σεβασμός Στη Σχέση

Κάθε σχέση είναι διαφορετική. Όμως υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που βοηθάνε κάθε σχέση να έχει μια θετική πορεία και εξέλιξη. Να είναι υγιής και ήρεμη.

Ο σεβασμός σε μια σχέση παίζει καίριο ρόλο και διαμορφώνει όχι μόνο την ίδια την σχέση αλλά και τα άτομα που είναι σε αυτήν. Μια σχέση που στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και θετικής εξέλιξης.

Και ο σεβασμός δεν είναι κάτι που κερδίζεται απαραίτητα. Ο σεβασμός  στη σχέση είναι κάτι που πηγάζει από το κάθε άτομο. Είναι κάτι που προσφέρεται στα άτομα για τα οποία νοιαζόμαστε. Επίσης σχετίζεται άμεσα με την παιδεία του ατόμου, τον τρόπο που έχει μεγαλώσει και τον χαρακτήρα του.

Μάθε πως να είσαι άνετος και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Είναι ευνόητο ότι μια σχέση δίχως σεβασμό είναι μια τοξική σχέση. Κάθε μέλος οφείλει να σέβεται τις επιθυμίες, τον τρόπο σκέψης και τα θέλω του άλλου ατόμου, χωρίς να τα κρίνει, αλλά προσφέροντας την συμβουλή του όπου χρειάζεται.

Πιστεύω ότι ο σεβασμός καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό την ίδια την σχέση. Έχει να κάνει περισσότερο με εμάς το αν σεβόμαστε την σύντροφό μας παρά με εκείνην. Τα άτομα που σέβονται πηγαία τους γύρω τους δεν κάνουν διακρίσεις στο ποιον θα σεβαστούν και ποιον όχι.

Αντίθετα, αντιλαμβάνονται ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό τους, ακόμα κι αν φέρονται με ασέβεια οι ίδιοι. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος δεν μας σέβεται δεν τον σεβόμαστε κι εμείς. Αντίθετα, το πώς φερόμαστε καθορίζει και το ποιοι είμαστε. Εάν εμείς οι ίδιοι σεβαστούμε την σύντροφό μας είναι πολύ πιο πιθανό ότι θα την εμπνεύσουμε κι εκείνη να μας σεβαστεί και να μας φερθεί με εκτίμηση και κατανόηση.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους πιο βασικούς τρόπους με τους οποίους ο σεβασμός θα σώσει την σχέση σου.

 

#1. Ο Σεβασμός Στη Σχέση Καλλιεργεί Ένα Υγιές Κλίμα

σεβασμός στη σχέση

Μια υγιής σχέση έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από μια τοξική. Όσο εμφανές κι αν είναι αυτό, πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε τους τρόπους με τους οποίους εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τοξικότητα μέσα στην σχέση.

Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι αν δεν σεβόμαστε την σύντροφό μας, τότε η σχέση δεν έχει πολλές πιθανότητες να μας φέρει τα θετικά αποτελέσματα που θέλουμε και να μας προκαλέσει θετικά συναισθήματα.

Όπως προανέφερα, ο σεβασμός πηγάζει από μέσα μας και είναι στο δικό μας χέρι να βοηθήσουμε και την σύντροφό μας να συμπεριφέρεται με σεβασμό προς τα εμάς.

Όταν εμείς λειτουργούμε με ασέβεια, είναι απολύτως λογικό και η άλλη πλευρά να μην μας σέβεται.

Φυσικά πιστεύω ότι και τα δύο μέλη πρέπει να καλλιεργήσουν τον σεβασμό στην σχέση και να δημιουργήσουν ένα υγιές κλίμα. Σίγουρα δεν είναι μόνο ευθύνη του ενός ατόμου αυτό. Ωστόσο, ο καθένας οφείλει να κάνει ο ίδιος ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να επωφεληθεί η σχέση και να μην λειτουργεί εκδικητικά.

Όταν καλλιεργείται ο αλληλοσεβασμός, είναι βέβαιο ότι η σχέση γίνεται πιο υγιής και δημιουργούνται θετικά συναισθήματα σε κάθε κατάσταση.

#2. Δεν Δημιουργεί Σοβαρές Συγκρούσεις

δε δημιουργεί συγκρούσεις

 

Και ναι, ακόμα και σε μια διαφωνία, ο σεβασμός είναι απαραίτητος. Έχει μεγάλη διαφορά να διαφωνείς με την κοπέλα σου και να της επιτίθεσαι, να την προσβάλλεις και να της μιλάς με αγένεια και μεγάλη διαφορά να τσακώνεστε αλλά να σέβεται ο καθένας την άποψη και την προσωπικότητα του άλλου.

Ακόμα και σε έναν τσακωμό μπορεί να ακολουθηθεί η δεύτερη μέθοδος. ‘Έτσι φαίνεται πώς ο σκοπός του τσακωμό δεν είναι να ρίξει ευθύνες ο ένας στον άλλον ούτε να γίνει προσωπική επίθεση. Στόχος είναι να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση. Έτσι είναι πολύ πιθανό η σύγκρουση να μην προκαλέσει ρήξη μεταξύ του ζευγαριού.

Κάθε άνθρωπος που σέβεται την σύντροφό του την σέβεται σε κάθε κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει και τις συγκρούσεις και είναι πολλά εκείνα τα οποία μπορούν να αποφευχθούν μεταξύ ενός ζευγαριού όταν ο ένας σέβεται τον άλλον.

#3. Δείχνει Ότι Οι Προθέσεις Σου Είναι Να Εξελιχθεί Θετικά Η Σχέση Σου

Μάθε ποια είναι όλα εκείνα που σε κρατάνε πίσω και ξεπέρασέ τα.

Ο σεβασμός φανερώνει καλές, θετικές προθέσεις. Και οι προθέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στο τι είδους σχέση δημιουργούμε με την σύντροφό μας.

Όταν οι προθέσεις μας σε κάθε κατάσταση είναι να ωφελήσουμε την σχέση και όχι να την βλάψουμε, τότε και η ίδια η σχέση καταλήγει να είναι πιο υγιής και εποικοδομητική. Αντίθετα, όταν λειτουργούμε εγωιστικά, είναι πολύ πιο πιθανό να καλλιεργήσουμε αρνητικά συναισθήματα και στην σύντροφό μας.

Κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται σε υποσυνείδητο επίπεδο τις προθέσεις μας απέναντι σε εκείνην και στην κάθε κατάσταση που δημιουργείται. Με το να σεβόμαστε την γυναίκα που είναι δίπλα μας δείχνουμε ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις μας είναι θετικές και καλές. Αυτό αυτόματα λειτουργεί υπέρ της ίδιας της σχέσης.

σεβασμος σχεση

Οι καλοί τρόποι, η ευγένεια και η κατανόηση ενισχύουν το σεβασμό μας απέναντι στην γυναίκα που σχετιζόμαστε.

Τελικά, με την αγένεια και την ασέβεια είμαστε εμείς οι ίδιοι που φαίνεται ότι έχουμε λιγότερη αξία και ότι είμαστε εσωτερικά περισσότερο ανασφαλείς.

Εάν η γυναίκα που έχεις δίπλα σου σου φέρεται με ασέβεια, τότε η καλύτερη λύση είναι να οριοθετηθείς και να δείξεις ότι αυτό σε ενοχλεί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φερθείς και εσύ με ασέβεια απέναντί της προκειμένου να την εκδικηθείς. Αντίθετα, το πιο αποτελεσματικό και υγιές είναι να της δείξεις ότι την σέβεσαι και να την εμπνεύσεις να σου συμπεριφερθεί κι εκείνη αναλόγως.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.