Ο Τρόπος που Βλέπεις τον Εαυτό σου Επηρεάζει το Φλερτ

Πώς ο Τρόπος που Βλέπεις τον Εαυτό σου Επηρεάζει τον Τρόπο που Φλερτάρεις

Το φλερτ τελικά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Και ο τρόπος που φλερτάρουμε επηρεάζεται από την εικόνα μας περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό μας. Η οποία σίγουρα επηρεάζει το φλερτ.

Αυτή η εικόνα δεν αλλάζει εύκολα. Επιπλέον, είναι μια εικόνα που δημιουργείται από διάφορους παράγοντες. Ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει, η οικογένειά μας, τα κατορθώματα και τις αποτυχίες μας. Αλλά και ο περίγυρός μας και τα σχόλια που ακούμε από τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας συνήθως γίνεται ισχυρότερη και πιο μόνιμη όσο μεγαλώνουμε και περνάνε τα χρόνια. Ωστόσο, αυτό που μας διαφεύγει πολλές φορές είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτή η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για εμάς επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε προς τους άλλους.

Ο βαθμός στον οποίο ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου επηρεάζει την συμπεριφορά σου είναι σίγουρα μεγαλύτερος απ’ ότι είχες στο μυαλό σου μέχρι τώρα.

Ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι είναι πετυχημένος, θα συμπεριφερθεί αναλόγως και τελικά θα επιτύχει. Αντίθετα, ένας άνθρωπος που νιώθει αποτυχημένος, θα αρχίσει να συμπεριφέρεται ως αποτυχημένος και τελικά θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποτυχίας.

Έχεις δει ποτέ ανθρώπους που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δεν έχουν πετύχει και κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα; Εάν ναι, τότε θα έχεις παρατηρήσει ότι τα άτομο αυτά συνήθως πετυχαίνουν πολύ πιο εύκολα αυτό που θέλουν, ενώ δεν διαθέτουν ενδεχομένως ιδιαίτερες ικανότητες.

Ωστόσο, ο τρόπος που βλέπουν τον εαυτό τους επηρεάζει τόσο την δράση τους όσο και την αντίδραση των υπόλοιπων ανθρώπων. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερη επιτυχία στην ζωή τους από άλλα άτομα με περισσότερες ικανότητες αλλά χαμηλότερη εικόνα εαυτού.

Συνήθως, προβάλουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Εάν νιώθουμε ανάξιοι προσοχής και επιτυχίας, αυτό θα προβάλουμε προς τα έξω και οι γύρω μας θα μας συμπεριφερθούν αντίστοιχα.

 

Πώς Όμως Επηρεάζεται Ο Τρόπος Που Φλερτάρεις

Από Τον Τρόπο Που Βλέπεις Τον Εαυτό Σου;

αυτοπεποιθηση

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα συναισθήματα που προβάλλουμε είναι συνήθως αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Όταν έχουμε αρνητικά συναισθήματα αυτό ακριβώς θα βγει και κατά την διάρκεια του φλερτ. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η αίσθηση ότι δεν αξίζουμε απλά επιβεβαιώνεται. Γιατί έχουμε μπει στον φαύλο κύκλο της λανθασμένης αυτοπροβολής.

Και ακριβώς επειδή οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα εξελιγμένες κοινωνικά και συναισθηματικά, θα αντιληφθούν αμέσως, σε υποσυνείδητο επίπεδο, ότι νιώθουμε μειονεκτικά απέναντι στον εαυτό μας. Άρα ότι έχουμε χαμηλή και αρνητική εικόνα εαυτού.

Οι τρόποι με τους οποίους αυτό θα γίνει αντιληπτό είναι αρκετοί.

Α) Καταρχάς, φαίνεται στην γλώσσα του σώματός μας και στον τρόπο που επικοινωνούμε με την γυναίκα που φλερτάρουμε. Αρχίζουμε να είμαστε νευρικοί και αγχωμένοι, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε μικρότερη αξία από την γυναίκα και ότι θα μας απορρίψει.

Β) Επιπλέον, επειδή ακριβώς πάντα βγάζουμε στην επιφάνεια αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, αυτά που λέμε με την γυναίκα που μας αρέσει μπορεί να μοιάζουν βαρετά ή αδιάφορα.

Γ) Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις γινόμαστε απελπισμένοι για την προσοχή και την αποδοχή της, κάτι που είναι μη ελκυστικό για εκείνην.

Συνολικά, ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο που επικοινωνούμε και συναναστρεφόμαστε με μια γυναίκα που μας αρέσει. Επίσης επηρεάζει το φλερτ. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Θυμήσου Ότι Αυτό Που Νιώθεις Είναι Πάντα Και Αυτό Που Προβάλεις Στο Φλερτ

τι επηρεάζει το φλερτ

Εάν νιώθεις ότι δεν αξίζεις ή βλέπεις τον εαυτό σου ως μη ενδιαφέρον άτομο, αυτήν ακριβώς την πλευρά σου θα εκφράσεις και όταν φλερτάρεις.

Εάν αντίθετα νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, το πιο πιθανό είναι ότι αυτό ακριβώς θα προβάλεις ως εικόνα και στην γυναίκα με την οποία φλερτάρεις. Γιατί είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση και πιστεύεις ότι έχεις υψηλή αξία.  Άρα και ότι έχεις πράγματα να συζητήσεις και να προσφέρεις σε μια γυναίκα στο φλερτ.

Το θέμα είναι συνολικά να συνειδητοποιήσεις ότι ο τρόπος που φλερτάρεις και τα αποτελέσματα που έχεις στις σχέσεις σου με τις γυναίκες εξαρτιόνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Η γυναίκα που έχεις απέναντι σου, θα εισπράξει και θα αντιδράσει σε αυτό που εσύ της δείχνεις.

Εάν προσπαθήσεις να προβάλεις μια εικόνα που δεν πιστεύεις ή να δείξεις ότι είσαι κάποιος που δεν είσαι, αυτό θα γίνει αντιληπτό από την γυναίκα. Έτι θα μειωθεί η έλξη, γιατί θα νιώσει ότι δεν είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου και σε εκείνην.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο αποτελεσματικό είναι να αρχίσεις να εργάζεσαι συστηματικά με τον εαυτό σου.  Σταδιακά θα αρχίσεις να αλλάζεις εσωτερικά. Όσο αλλάζεις μέσα σου, τόσο αλλάζει και ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι και φλερτάρεις.

Η αλλαγή ξεκινάει πάντα από μέσα. Και είναι πολύ σημαντικό να προβάλουμε μια ελκυστική εικόνα, η οποία ωστόσο θα συνάδει με τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να κερδίσεις αυτό που θέλεις από την σχέση σου με τις γυναίκες.

Το φλερτ είναι μια απολαυστική διαδικασία και για τη γυναίκα, είναι γνωστό ότι από τη στιγμή που την προσεγγίζεις ότι πρέπει να την κανεις να αισθανθεί άνετα. Ξέρεις ότι μαζί της θα μιλήσεις για πολλά θέματα που θα σας φέρουν κοντά.

Κι αφού όλα αυτά θα έχουν κάνει τον κύκλο τους, αυτές τις συζητήσεις θα τις θυμάσαι και θα αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό που σε προβλημάτισε τότε. Καταλαβαίνεις πως είναι πολύ εύκολο να μάθεις τι επηρεάζει το φλερτ. Συνέχισε λοιπόν τις προσεγγίσεις σου και αποκτώντας εμπειρία θα δεις τη διαφορά. Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου αν το αποφασίσεις ο ίδιος!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Τα Δύο Φύλα Μιλάνε Διαφορετική Γλώσσα – Πώς να Καταλάβεις την Δική Της

Γιατί το να Είσαι Κοινωνικός σε Κάνει Ικανότερο στο Φλερτ

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου; Δες εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.