Πώς τα Ανδρικά Πρότυπα Καθορίζουν τα Ερωτικά σου Αποτελέσματα

Πώς τα Ανδρικά Πρότυπα Καθορίζουν τα Ερωτικά σου Αποτελέσματα

Ανδρικά Πρότυπα Και Ερωτικά Αποτελέσματα

Κάθε άντρας, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι, θέλει με κάποιον τρόπο να βελτιώσει τα ερωτικά του αποτελέσματα με σκοπό να απολαμβάνει τη ζωή που θέλει και του αξίζει. Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας με τις γυναίκες δεν εξαρτώνται απλά και μόνο από το τι επιδιώκουμε εμείς ή την προσπάθεια που κάνουμε. Σε τεράστιο βαθμό εξαρτώνται από τα πρότυπα που έχουμε μέσα από την κοινωνία και την οικογένειά μας.

Όλοι μας επηρεαζόμαστε από τα πρότυπα που έχουμε, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Σε πολλές περιπτώσεις λέμε “θέλω να γίνω σαν αυτόν τον άντρα”, αλλά σε άλλες περιπτώσεις πολύ απλά υιοθετούμε συμπεριφορές οι οποίες έχουν περάσει στο ασυνείδητό μας και δεν συνειδητοποιούμε καν ότι τις κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία μας πλέον σφύζει από αντρικά πρότυπα που είτε μας επηρεάζουν θετικά είτε αρνητικά. Τα περισσότερα από αυτά είναι ψεύτικα και δεν επηρεάζουν θετικά τα ερωτικά μας αποτελέσματα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τα ψεύτικα πρότυπα που υπάρχουν στις μέρες μας και τους influencers.

Το θέμα είναι, αρχικά, να συνειδητοποιήσουμε από ποια από αυτά τα πρότυπα έχουμε επηρεαστεί ώστε να ξέρουμε που αντιστοιχούν οι συμπεριφορές μας.

Σε δεύτερο επίπεδο, το καλύτερο θα ήταν να μπορέσουμε να διαλέξουμε εμείς οι ίδιο το ποια πρότυπα μας ταιριάζουν, είναι θετικά και θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Εάν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τις διαφημίσεις που προβάλουν κάποιους τύπους αρσενικών, από τις εκπομπές, τις ταινίες, τις σειρές και τα τραγούδια που επίσης προβάλουν κάποια πρότυπα και από τον περίγυρό σου, που περιλαμβάνει κάποια αρσενικά που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα αποτελούν πρότυπα για εσένα.

Κάποια από αυτά τα πρότυπά σε επηρεάζουν θετικά. Σου δείχνουν πώς πρέπει όντως να είναι και να συμπεριφέρεται ένας άντρας αξίας. Σε κινητοποιούν να ανέβεις υψηλότερα και να φτάσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Σε παρακινούν να αλλάξεις και να δημιουργήσεις νέους στόχους.

Κάποια άλλα σου δημιουργούν κάποιους μύθους γύρω από τους κανόνες της ερωτικής επιτυχίας, των ρόλων του αρσενικού και του θηλυκού και του ποιος πρέπει να είσαι.

Το σημείο καμπής για εσένα θα είναι όταν καταφέρεις να απορρίψεις τελείως τα αρνητικά πρότυπα και είτε να δημιουργήσεις θετικά πρότυπα, είτε να υιοθετήσεις συμπεριφορές που αντιστοιχούν σε αυτά.

 

Πώς Τα Ανδρικά Πρότυπα Επιδρούν Πάνω Μας

ανδρικά πρότυπα

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας λαμβάνουμε αμέτρητα μηνύματα και πληροφορίες που επηρεάζουν τον χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που λειτουργούμε.

Μηνύματα για το ποιοι είμαστε, το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, τι περιμένουν οι γύρω μας από εμάς και ποιοι θα έπρεπε να είμαστε.

Μηνύματα σχετικά με το τι είναι αποδεκτό από την κοινωνία και την οικογένειά μας και πώς να συμβαδίσουμε με αυτό προκειμένου να είμαστε κι εμείς αποδεκτοί.

Πέρα από αυτά τα μηνύματα, λαμβάνουμε και πιέσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε στη ζωή μας, στους γύρω μας, στην εργασία μας και φυσικά στις γυναίκες.

Κι ενώ πιστεύουμε ότι έχουμε δική μας επιλογή και άποψη για τα παραπάνω θέματα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη για τον εαυτό μας η οποία δύσκολα αλλάζει. Αυτή η άποψη έχει διαμορφωθεί μετά από αρκετά χρόνια και μεγάλη τριβή με τον υπόλοιπο κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

Προκειμένου όμως να αλλάξει, θα πρέπει πρώτα να απορρίψουμε όλα αυτά πυ έχουμε ακούσει και πιστέψει για τον εαυτό μας και για τις καταστάσεις γύρω μας και να σπάσουν όλα τα καλούπια στα οποία έχουμε μπει.

Αυτό είναι πολύ επίπονο και δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να βγουν από τη ζώνη άνεσης και να δημιουργήσυν δική τους άποψη, προσωπικότητα και πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είναι τα πρότυπα που έχουν να καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό την ερωτική τους επιτυχία.

Πρόκειται για τον κοινωνικό προγραμματισμό που υπάρχει παντού γύρω μας και που όλοι μας κάποτε θα χρειαστεί να απορρίψουμε εάν θέλουμε να έχουμε περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές στη ζωή μας, τόσο στον ερωτικό τομέα όσο και σε όλους τους υπόλοιπους.

 

Τι Είδους Ανδρικά Πρότυπα Έχουμε Στις Μέρες Μας;

ανδρικά πρότυπα

Η αλήθεια είναι ότι τα πρότυπα μάς περικλείουν από παντού.

Όπως προανέφερα, η τηλεόραση, η μουσική που ακούμε, τα βιβλία, οι ταινίες, οι ιστοσελίδες, οι διαφημίσεις και φυσικά ο περίγυρός μας είναι γεμάτα με οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να είναι ένας σωστός άντρας.

Πόσα όμως από αυτά τα ανδρικά πρότυπα είναι σωστά και κατάλληλα για εμάς;

Μας βοηθούν στο να γίνουμε άνδρες αξίας ή μας απομακρύνουν από τους στόχους μας;

Έχουν κάποια συμβολή στα ερωτικά αποτελέσματα που προσδωκούμε ή απλά μειώνουν την αξία μας;

Και τελικά, τι είδους ανδρικά πρότυπα έχουμε στις μέρες μας;

Οι περισσότερες ταινίες του Hollywood δείχνουν έναν άνδρα-υπερήρωα.

Είναι ο άντρας που βρίσκει λύσεις σε όλα, πετυχαίνει το ακατόρθωτο και στο τέλος βγαίνει πάντα νικητής. Φυσικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι θετικά. Όμως το να προχωράει κάνεις μόνος του χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς να συνεργάζεται δεν αποδίδει την πραγματικότητα και ούτε ωφελεί.

Η συνεργασία, και μάλιστα η αποτελεσματική συνεργασία, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός άνδρα αξίας. Επομένως, ενώ είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις τις ικανότητες που προβάλλουν οι ταινίες, είναι εξίσου σημαντικό το να έχεις την ικανότητα να συνεργάζεσαι.

Επιπλέον, οι περισσότερες ταινίες και σειρές προβάλλουν έναν άντρα τύπου James Bond. Αγέλαστο, σκληρό και λίγο ψυχρό. Όμως αυτό δεν είναι ελκυστικό στις γυναίκες.

Το χαμόγελο, το χιούμορ, η καλή διάθεση και τα θετικά συναισθήματα παίζουν τεράστιο ρόλο στο φλερτ και στην έλξη.

Ένα άλλο πρότυπο που παρουσιάζεται κυρίως μέσω της μουσικής αλλά και μέσα από τα ΜΜΕ είναι αυτό του υπερβολικά ευαίσθητου άντρα.

Του άντρα που θυσιάζεται για να έχει το κορίτσι, του άνδρα που είναι πιο μελαγχολικός και ευαίσθητος, υπερβολικά ρομαντικός. Του άντρα που κάνει συνέχεια δώρα στη γυναίκα και της πηγαίνει λουλούδια προκειμένου να εκφράσει τον έρωτά του. Του άντρα που τα δίνει όλα για μια γυναίκα.

Το να διεκδικείς είναι καλό και εξαιρετικά θετικό χαρακτηριστικό. Το να γίνεσαι χαλί να σε πατήσει μια γυναίκα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Το καλύτερο είναι να υπάρχει μια ισορροπία.

Φυσικά και θα εκφράσεις τις προθέσεις σου και την αγάπη σου σε μια γυναίκα. Δε χρειάζεται όμως να θυσιάζεις και να χάνεις κομμάτια του εαυτού σου. Ξέχνα τα πολλά δώρα, τα ρομαντικά ραντεβού και τα λουλούδια. Δεν θα επιτυχείς ερωτικά αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο. Θα φαίνεται απλά ότι προσπαθείς πολύ.

Δεν υπάρχει λόγος να υπερπροσπαθείς να κερδίσεις την προσοχή και την αγάπη καμίας γυναίκας. Δεν χρειάζεται να είσαι πρίγκιπας για να είσαι μαζί της.

Εάν είσαι υπερβολικά ευγενικός είναι λογικό οι γυναίκες να σε απορρίπτουν ερωτικά και να σε βλέπουν φιλικά. Δες το βίντεο του Χρήστου για τους 3 λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να εκφράσεις από την αρχή ότι τη  βλέπεις ερωτικά.

Να έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα και να οριοθετήσε σωστά.

Επίσης, ένα από τα πιο διαδεδομένα ανδρικά πρότυπα είναι εκείνο του «κακού παιδιού».

Σε αυτό το σενάριο ο άντρας είναι υπερβολικά σκληρός και συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο στις γυναίκες. Για κάποιο λόγο πολλές φορές μάς επηρεάζει και ο περίγυρός μας στο να οδηγηθούμε σε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι λες και η κοινωνία προωθεί το πρότυπο του καλού παιδιού. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα σωστό.

Σε αυτό το πρότυπο έναν άντρα δεν τον νοιάζουν τα συναισθήματα των γυναικών και κοιτάει μόνο τη δική του καλοπέραση.

Και πάλι, ενώ το να στηρίζεσαι στα πόδια σου και να προσέχεις τον εαυτό σου είναι εξαιρετικά θετικό και είναι άκρως ελκυστικό για τις γυναίκες, το να συμπεριφέρεσαι με άδικο τρόπο και να πληγώνεις τους άλλους δε σε κάνει ελκυστικό.

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι χρειάζεται μια ισορροπία.

Το να είσαι το «καλό παιδί» ή το να είσαι το «κακό παιδί» δεν είναι ελκυστικό. Άρα δεν επηρεάζει θετικά τα ερωτικά σου αποτελέσματα.

Το να το παίζεις σκληρός κι αδιάφορος επίσης δεν βοηθάει.

Ούτε το να είσαι το παιδί για όλα τα θελήματα και να γίνεσαι χαλί να σε πατήσει η γυναίκα είναι ελκυστικό.

Χρειάζεται μια ισορροπία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι καθημερινά βομβαριδιζόμαστε από πληροφορίες και μηνύματα για το πώς πρέπει να είναι ένας σωστός άντρας και για τους ρόλους των δύο φύλων.

Ενώ αυτά μας επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό σε ασυνείδητο κυρίως επίπεδο και παρασυρόμαστε σε λάθος συμπεριφορές, πρέπει σταδιακά να αρχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα αξίας. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε πολλές φορές αλλά η αξία μας, εξαρτάται από την συμπεριφορά μας.

Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα ανδρικά πρότυπα να μας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση και να μας εμπνεύσουν να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο τα να επιλέξουμε τον δρόμο στον οποίο θέλουμε να κινηθούμε.

Θα χρειαστεί να αποκτήσουμε τεράστια κριτική ικανότητα προκειμένου να δημιουργήσουμε μια προσωπικότητα που είναι ισχυρή και έλκει το αντίθετο φύλο.

Γι’ αυτό, μην παρασύρεσαι από αυτά που σου λένε οι φίλοι σου ή που προβάλλουν τα ΜΜΕ.

Να έχεις δική σου άποψη και να την υποστηρίζεις.

Και να εμπνέεσαι από ανθρώπους που έχουν κάτι που θέλεις να αποκτήσεις ή έχουν φτάσει κάπου που θέλεις να πας. Μόνο έτσι θα δεις τα ερωτικά σου αποτελέσματα να αυξάνονται κατακόρυφα και η ερωτική σου ζωή θα αλλάξει μορφή.

Αν θέλεις κι εσύ να δεις πάντως τα ερωτικά σου αποτελέσματα να απογειώνονται, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.