Πώς τα Πολλά Δώρα Μπορούν να Καταστρέψουν μια Σχέση

Πώς τα Πολλά Δώρα Μπορούν Να Καταστρέψουν Μια Σχέση

Γιατί Να Μην Κάνεις Πολλά Δώρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να κάνουν δώρα δεν μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να βλάψουν τη σχέση από τη στιγμή που κάνουν μια θετική κίνηση προς ένα άλλο άτομο.

Ωστόσο, υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος και τρόπος για να κάνουμε δώρα στους άλλους. Ειδικά όσον αφορά το φλερτ και τις γυναίκες υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το πότε και πόσο δωρίζουμε πράγματα.

Εάν τα δώρα που κάνουμε σε μια γυναίκα είναι πολλά και συχνά, τότε είναι πολύ πιθανόν να πετύχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Ειδικά πριν από μια σχέση, είναι καλό να αποφεύγουμε να κάνουμε πολλά δώρα στην γυναίκα, προκειμένου να αποφύγουμε την απόρριψη.

Φυσικά, πρέπει να καταλάβουμε ότι η απόρριψη δεν είναι πάντα επιζήμια για εμάς καθώς μαθαίνουμε μέσα από αυτήν. Ωστόσο, προκειμένου να την αποφύγεις υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσεις.

Όταν μπαίνεις σε μια σχέση με μια γυναίκα πρέπει να γνωρίζεις τι να κάνεις και τι να αποφύγεις. Αυτό είναι που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις από την σχέση και την σύντροφό σου αυτό που σου αξίζει. Φυσικά, δεν είναι τα δώρα ο λόγος της απόρριψης, αλλά περισσότερο το τι συμβολίζουν. Γι’ αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές για να κάνεις ένα δώρο στην γυναίκα με την οποία είσαι σε σχέση.

Εάν όμως οι γυναίκες σε απορρίπτουν συνέχεια και δεν ξέρεις γιατί, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς καλύτερα. Δες το βίντεο και μάθε ποια είναι τα λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους τρεις κύριους λόγους που τα δώρα μπορούν να καταστρέψουν τη δική σου σχέση.

 

#1. Τα Υπερβολικά Δώρα Δείχνουν Ότι Θέλεις Να Εξαγοράσεις Την Αγάπη Της

πολλά δώρα

Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να του κάνεις ένα δώρο να του το δείξεις. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι κατανοητό και θεμιτό, τα πολλά δώρα δείχνουν ότι θέλεις να εξαγοράσεις την αγάπη της.

Οι γυναίκες, προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια, χρειάζονται ισχυρά αρσενικά δίπλα τους τα οποία δεν θα τις παρακαλούν με κάθε τρόπο να τους δώσουν λίγη προσοχή , αξία και αγάπη.

Σε μια σχέση δεν είναι αναγκαίο να κάνεις συνέχεια δώρα προκειμένου να αποδείξεις την αγάπη σου. Την αγάπη την δείχνουμε και με άλλους τρόπους. Ουσιαστικά, θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο με τον εαυτό μας το μήνυμα που περνάμε όταν βασιζόμαστε στα δωράκια στις σχέσεις μας.

Τα πολλά δώρα περνάνε το εξής μήνυμα: δεν θεωρώ ότι αξίζω την αγάπη σου, επομένως σου κάνω δώρα προκειμένου να την κερδίσω.

 

#2. Δείχνουν Ότι Προσπαθείς Υπερβολικά Πολύ

πολλά δώρα

Ενώ το φλερτ είναι μια μαγική διαδικασία, όταν περνάμε σε σχέση πολλές φορές μπαίνουμε σε μια κατάσταση υπερπροσπάθειας. Υπερπροσπάθεια σημαίνει ότι κάνουμε υπερβολικά πολλά πράγματα, δίνουμε υπερβολικά πολλά πράγματα στην σχέση προκειμένου και πάλι να κερδίσουμε αγάπη.

Ωστόσο, το ποσοστό στο οποίο δίνουμε θα πρέπει να είναι σχεδόν ίσο με το ποσοστό στο οποίο παίρνουμε. Εάν εμείς δίνουμε υπερβολικά, τότε κάποια στιγμή η γυναίκα θα βαρεθεί γιατί θα νιώθει ότι είμαστε δεδομένοι.

Από αυτό το σημείο και μετά, ό,τι και να κάνεις για να την κερδίσεις πίσω είναι χαμένη υπόθεση. Μην προσπαθείς υπερβολικά. Μην ξοδεύεις συνέχεια τον χρόνο σου ψάχνοντας ιδέες για δώρα. Μην της κάνεις συνέχεια δώρα προκειμένου να της αποδείξεις ότι την νοιάζεσαι. Δεν χρειάζεται.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ακόμα σχέση αλλά είναι φίλη σου και θέλεις να της δείξεις ερωτικό ενδιαφέρον, με το να της κάνεις συνέχεια δώρα δίνεις το λάθος μήνυμα. Δες το παρακάτω βίντεο του Χρήστου και μάθε γιατί είναι σημαντικό να δείξεις άμεσα σε μια γυναίκα ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά.

 

Δώσε βάση σε άλλη πράγματα στην σχέση, πιο ουσιαστικά, και άρχισε να σκέφτεσαι και το αν αυτά που σου δίνει η γυναίκα αντιστοιχούν σε αυτά που της δίνεις εσύ.

#3. Δείχνουν Ότι Δεν Έχεις Άλλα Πράγματα Να Προσφέρεις Στην Σχέση Παρά Μόνο Δώρα

Ο σκοπός της ζωής και της σχέσεις μας με τις γυναίκες δεν είναι να τους αποδεικνύουμε διαρκώς το πόσα έχουμε να προσφέρουμε. Αντίθετα, θα έπρεπε να είναι το να προσδίδουμε αξία στο άλλο άτομο και να μας δίνει κι εκείνο αξία.

Όταν κάνεις πολύ συχνά δώρα δείχνεις ότι δεν έχεις να προσφέρεις άλλα πράγματα στην σχέση. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνονται οι γυναίκες. Σκέφτεται: “Για να μου δίνει τόσα πολλά δώρα μάλλον δεν έχει να μου δώσει κάτι άλλο”.

Για να το αποφύγεις αυτό, άρχισε να παίρνεις δώρα στην σύντροφό σου μόνο όταν είναι κάποια γιορτή ή τα γενέθλιά της. Δείξτης με την συμπεριφορά σου ότι έχεις κι άλλα πράγματα να προσφέρεις. Γιατί όντως έχεις και αξίζεις το καλύτερο.

Παρ’ ότι τα δώρα είναι κάτι πολύ όμορφο, πρέπει να γίνονται στις σωστές στιγμές και με τον σωστό τρόπο. Μην το παρακάνεις γιατί μόνο χαμένος βγαίνεις. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να της δείξεις την αγάπη σου. Αξιοποίησέ τους.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να διαχειριστείς την σχέση σου, δες εδώ.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα διαβάζοντας το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men OF Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.