Πώς θα Μάθεις να Ξεπερνάς τους Φόβους σου

Πώς Να Ξεπερνάς Τους Φόβους Σου

Όλοι μας έχουμε φόβους. Η ζωή μας διακατέχεται από φοβίες που μας εμποδίζουν να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια αντί να ενεργοποιηθούμε.

Ο φόβος είναι λογικό να υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, και υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί.

Από εξελικτικής απόψεως, στα αρχαία χρόνια μάς προειδοποιούσε ότι έρχεται κίνδυνος και ότι θα πρέπει να μπούμε σε κατάσταση άμυνας προκειμένου να προστατέψουμε τον εαυτό μας.

Ωστόσο, πολλές καταστάσεις που μας φοβίζουν είναι απλά στο μυαλό μας. Ο μηχανισμός της δημιουργίας του φόβου έχει μείνει βαθιά ριζωμένος μέσα μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά δεν είναι πάντα ωφέλιμος όπως ήταν παλιά.

Αντίθετα, πλέον μας εμποδίζει από το να κάνουμε πολλά πράγματα που θα κάναμε αν δεν φοβόμασταν.

Μας εμποδίζει να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα επαγγελματικά μας, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει στον εργασιακό χώρο, και να εκφράσουμε ξεκάθαρα την γνώμη μας.

Στον τομέα του φλερτ, πολύ συχνά φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα που μας αρέσει, να της εκφράσουμε ξεκάθαρα τις προθέσεις μας, και να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε και μας απασχολούν σε μια σχέση.

Μάθε Να Ξεπερνάς Τους Φόβους Σου

Βρες το χαμένο σου κίνητρο…

Συνολικότερα, όλοι αντιμετωπίζουμε τους φόβους της αποτυχίας και της απόρριψης σε όλους τους τομείς της ζωή μας.

Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να θυμόμαστε ότι οι φόβοι μας είναι δικό μας δημιούργημα, κι έχουν τόση αξία όση εμείς τους δίνουμε. Έτσι κι αλλιώς, το 95% των φόβων μας δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα βιώσουμε μια απέραντη ελευθερία, και θα δημιουργούμε καταστάσεις όπου είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και δεν κρατάμε τον εαυτό μας κάτω.

Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τους τρεις πιο εύκολους τρόπους για να ξεπεράσεις τους φόβους σου μια για πάντα;

#1. Επικεντρώσου Στο Τώρα

ξεπέρασε τους φόβους

Συνήθως, αυτά που φοβόμαστε αφορούν το παρελθόν ή το μέλλον. Κυρίως το μέλλον. Αλλά όλες μας οι φοβίες πηγάζουν από αυτά που έχουμε ζήσει ή έχουμε δει να συμβαίνουν στο παρελθόν, και μας δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορούν να μας συμβούν και στο μέλλον.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, ζούμε στο τώρα, το οποίο δεν περιλαμβάνει τίποτα από αυτά που φοβόμαστε ότι θα συμβούν.

Με αυτήν την λογική, είναι ανούσιο να σκεφτόμαστε το τι μπορεί να πάει στραβά. Τίποτα δεν θα πάει στραβά, και απλά εμείς δημιουργούμε υποθετικά σενάρια στο μυαλό μας τα οποία μας εμποδίζουν να ζήσουμε το τώρα.

Όμως, ένας άνθρωπος που ζει στο παρελθόν ή στο μέλλον ξεχνάει να ζήσει.

Η ουσία της ζωής είναι να είσαι συντονισμένος με το παρόν, και όχι να σκέφτεσαι διαρκώς τι μπορεί να σου συμβεί στο μέλλον. Το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα, και κατά βάση το δημιουργείς εσύ.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι κάτι που δεν έχει έρθει ακόμα, λοιπόν.

Συνειδητοποίησε ότι ο φόβος σου είναι πλασματικός, και ότι στην ουσία δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα από αυτά που φοβάσαι.

Το μυαλό σου δημιουργεί σενάρια. Μην τα ενθαρρύνεις.

 

#2. Να Είσαι Ευγνώμων Για Αυτά Που Έχεις

ξεπέρασε τους φόβους

Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά και σε όλα αυτά που μπορεί να χάσουμε, αντί να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη έχουμε.

Το να εξασκείς καθημερινά την ευγνωμοσύνη είναι ένας άμεσος τρόπος να έρθεις σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά αξίζει, και να ξεπεράσεις τις φοβίες σου μια για πάντα.

Επικεντρώσου σε αυτά τα οποία έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, και ξεκίνα να είσαι ευγνώμων για αυτά. Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου και συνειδητοποίησε πόσα πράγματα έχεις που κάποιοι άνθρωποι παλεύουν να αποκτήσουν.

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή.

Επομένως, ανέπτυξε μια θετικοκεντρική σκέψη και λογική, στην οποία θα εκτιμάς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, και θα νιώθεις ότι αξίζεις. Ακόμα κι αν χάσεις τα πάντα, μπορείς να τα ξαναχτίσεις.

 

#3. Κάνε Αυτά Που Φοβάσαι Για Να Ξεπερνάς Τους Φόβους Σου

κάνε αυτά που φοβάσαι

Επειδή ακριβώς το 95% των φόβων μας είναι στο μυαλό μας και δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ, μια πολύ απλή λύση και ένας πολύ σίγουρος και άμεσος τρόπος για να καταπολεμήσεις και να νικήσεις τις φοβίες σου είναι να πας πάνω τους.

Μόλις κάνεις αυτό που φοβάσαι, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν ήταν και τόσο δύσκολο και σημαντικό τελικά. Επίσης, θα αποδείξεις στον εαυτό σου πρακτικά ότι δεν συνέβη τίποτα από αυτά που φοβόσουν. Ίσα ίσα που όσο αρχίζεις και διεκδικείς πράγματα στην ζωή και εκφράζεις ξεκάθαρα τα θέλω σου, οι γύρω σου θα σε εκτιμούν ακόμη περισσότερο.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika. Άλλαξε τρόπο σκέψης τώρα.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Όλοι περνάμε από το ίδιο μονοπάτι, και όλοι πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις φοβίες μας και να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει.

Μην κολλάς άλλο.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο επειδή φοβάσαι.

Να αισθάνεσαι ευγνώμων για όσα έχεις καταφέρει, να επικεντρώνεσαι στο τώρα, και να κάνεις αυτά που φοβάσαι. Και μόλις καταφέρεις να ξεπεράσεις τις φοβίες σου, δε θα υπάρχουν εμπόδια πια.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να ξεπεράσεις τους φόβους σου; Δες εδώ.

Διάβασε πώς να γίνεις Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.