Πώς το υποσυνείδητο θα σε βοηθήσει με τις γυναίκες

Πώς το υποσυνείδητο θα σε βοηθήσει με τις γυναίκες

Το κλειδί στην επιτυχία μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας, βρίσκεται στο υποσυνείδητο. Περισσότερο από 88% των συμπεριφορών μας, είναι υποσυνείδητες. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να σκεφτείς για να σηκώσεις το τηλέφωνο, ούτε για να ανοίξεις την πόρτα. Δε χρειάζεται ο εγκέφαλος να δώσει κάποια εντολή για να γυρίσεις το κλειδί, ούτε για να αναπνέεις επίσης. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι αυτόματες και λειτουργούν με το υποσυνείδητο. Γεννιέται, όμως, το ερώτημα: Πώς το υποσυνείδητο θα σε βοηθήσει με τις γυναίκες;

Αν πεις “είμαι ένας αποτυχημένος”, το υποσυνείδητό σου θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Αν πεις “είμαι απίστευτα γοητευτικός στις γυναίκες”, το υποσυνείδητό σου και πάλι θα σε “σπρώξει” προς αυτή την κατεύθυνση. Το υποσυνείδητο σε καθοδηγεί στις πράξεις σου. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, αρκεί να κάνεις τις σωστές σκέψεις. Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να κάνεις πριν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, είναι να φανταστείς στο μυαλό σου πώς θέλεις να είναι η ζωή σου.

Γράψε σε ένα κομμάτι χαρτί, σε ενεστωτικό χρόνο, θεωρώντας ότι ήδη αυτή είναι η πραγματικότητά σου. Παράδειγμα: “Είμαι ο άντρας που βγαίνει με 12 γυναίκες το μήνα και είναι όλες πανέμορφες.” ή “η κοπέλα μου είναι το κορίτσι των ονείρων μου”, και ανάφερε τα προσόντα της. Ακόμα και αν θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητά σου, γράψε το και θα εντυπωσιαστείς με την ταχύτητα που τα πράγματα θα αλλάξουν στη ζωή σου, αρκεί να εφαρμόσεις μερικές απλές τεχνικές. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες γράψεις για τη ζωή σου όπως την φαντάζεσαι στο ιδανικό σενάριο, τόσο το καλύτερο. Γράψε κάτι που σε παρακινεί συναισθηματικά.

Να είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις καταφατικές δηλώσεις, δηλώσεις που θα αλλάξουν την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Μη χρησιμοποιείς αρνητικές εκφράσεις. Παράδειγμα: “Δεν είμαι κακός με τις γυναίκες”, είναι εντελώς λάθος. Το υποσυνείδητο δεν καταλαβαίνει την λέξη “δεν” και θα αφομοιώσει ότι είσαι κακός με τις γυναίκες, οπότε και θα σου δώσει αρνητικά αποτελέσματα. Αυτή η διαδικασία λέγεται αυθυποβολή και αν και υπάρχουν ακόμα μερικά κενά ως προς το πώς λειτουργεί, είναι γεινκά αποδεκτό ότι  αυτός ο τρόπος αποδίδει, όταν δηλαδή είσαι χαλαρός και επαναλαμβάνεις μερικά πράγματα στον εαυτό σου σε ενεστωτικό χρόνο και ονομάζεται “Αυτογενής Εκπαίδευση”, η οποία και τεκμηριώνεται εμπειρικά. Έχε στο μυαλό σου λοιπόν, τα εξής:

  • Οι δηλώσεις σου πρέπει να είναι γραμμένες σε ενεστωτικό χρόνο.
  • Οι δηλώσεις σου πρέπει να είναι θετικές. (αποφεύγεις τα “δεν” και τα “όχι”)
  • Οι δηλώσεις σου πρέπει να είναι προσωπικές.
  • Οι δηλώσεις σου πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Παράδειγμα: ένας μαθητής που βοήθησα, ήταν απίστευτα ντροπαλός με τις γυναίκες. Του είπα να κάνει αυτή την άσκηση, αλλά έκανε το λάθος να γράψει “Δεν είμαι ντροπαλός πια” και δεν σημείωσε καμία βελτίωση. Ευτυχώς, εντοπίσαμε το πρόβλημα έγκαιρα και το άλλαξε, λέγοντας: “Έχω πολλή αυτοπεποίθηση, είμαι εξωστρεφής και ηγούμαι καταστάσεων”. Μέσα σε 2 εβδομάδες, άρχισε να εξελίσσεται και να βελτιώνεται ραγδαία.

Γράψε λοιπόν τι θέλεις στη ζωή σου σε όλους τους τομείς και να είσαι όσο πιο λεπτομερής μπορείς. Σε διαβεβαιώ, ότι όπως ο ήλιος δύει στην δύση, έτσι και εσύ αν ακολουθήσεις μερικές απλές τεχνικές θα καταφέρεις ακριβώς ό,τι σημειώσεις στο χαρτί. Στην αρχή, μερικές από τις ιδέες που θα καταγράψεις θα σου φαίνονται υπερβολικά ψεύτικες, αλλά καθώς θα τις διαβάζεις κάθε μέρα, θα μετατραπούν σε θεωρία και καθώς θα τις διαβάζεις ξανά και ξανά, θα γίνουν η πραγματικότητά σου. Ξαναγράψε το. Πρόσθεσε λεπτομέρειες εξωφρενικές. Πρόσθεσε τρέλες και υπερβολές που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Οι δηλώσεις που δεν έχουν συναίσθημα μέσα – και μάλιστα θετικά συναισθήματα – όπως και πίστη από μεριάς σου “προσποιήσου το μέχρι να το πετύχεις, όπως λένε οι Αμερικάνοι, fake it till you make it – δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα στο υποσυνείδητο. Ο χρόνος που απαιτείται για να δεις αποτελέσματα, βασίζεται στο πόσο συχνά κάνεις τις ασκήσεις, οπότε και είναι σημαντικό να τις κάνεις συχνά, εφόσον θέλεις να δεις αποτελέσματα. Η επανάληψη είναι το κλειδί στην επιτυχία. Στην αρχή μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλά επαναλαμβάνοντας μία ιδέα πολλές φορές, θα δημιουργήσεις νέες νευροσυνάψεις στον εγκέφαλό σου και με τον καιρό θα γίνεται ευκολότερο. Οι σκέψεις σου εφόσον έχουν συναίσθημα, θα προκαλούν τις πράξεις σου και οι πράξεις σου θα προκαλούν τα αποτελέσματα.

Οι καλύτερες στιγμές της ημέρας για να διαβάζεις τις σκέψεις σου που έχεις αποτυπώσει στο χαρτί, είναι:

  • Μόλις έχεις ξυπνήσει
  • Πριν κοιμηθείς
  • Όταν είσαι πολύ χαλαρός, π.χ. μετά το μπάνιο σου

Ποτέ μην ξεχνάς να βάζεις συναίσθημα και να φαντασιώνεσαι την πραγματικότητά σου όταν διαβάζεις τις σκέψεις σου. Οι αποτυπωμένες στο χαρτί λέξεις, τα θετικά συναισθήματα και οι απεικονίσεις στο μυαλό σου, είναι τα 3 απαραίτητα συστατικά για να δουλέψει σωστά η τεχνική αυτή.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.