Πόσες Θερμίδες Καίμε Κατά την Διάρκεια του Σεξ;

Γνωρίζεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις κατά την διάρκεια στου σεξ; Διάβασε και θα μάθεις κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Όταν σκέφτεσαι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, το μυαλό πάει αυτόματα στις θερμίδες. Ο αριθμός των θερμίδων που καίει το σώμα, είναι κάτι που μας απασχολεί όλους.

Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που σύμφωνα με κάποιος βοηθάει στην καύση θερμίδων. Αυξάνει την ροή του αίματος, άρα και της καρδιακής συχνότητας. Σε ποιο βαθμό όμως, μπορεί να πει κανείς ότι με το σεξ καίει αξιοσημείωτο αριθμό θερμίδων;

Έχουν γίνει μερικές έρευνες σχετικά με το θέμα. Εμείς βρήκαμε και διαβάσαμε αρκετές από αυτές και σου παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Βέβαια, πριν συνεχίσεις το διάβασμα, ρίξε μια ματιά στην εκπομπή μας Apla+Andrika, για τι κοιτούν οι γυναίκες και οι άνδρες στο σεξ:


Τι Λένε οι Έρευνες
Γνωρίζεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις κατά την διάρκεια στου σεξ; Διάβασε και θα μάθεις κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Ίσως αναρωτιέσαι πώς οι επιστήμονες μετρούν τις θερμίδες που καταναλώνει ένα ζευγάρι κατά την διάρκεια του σεξ.

Το σκηνικό δεν είναι και τόσο ρομαντικό, με ηλεκτρόδια, καλώδια και μια μάσκα, αν και η τεχνολογία πλέον επιτρέπει να γίνονται μετρήσεις με ένα περιβραχιόνιο, το οποίο μάλιστα παρέχει και περισσότερο ρεαλιστικά δεδομένα.

Ο πραγματικός αριθμών θερμίδων που καταναλώνονται κατά την διάρκεια του σεξ έχει υπάρξει θέμα συζήτησης για πάρα πολλά χρόνια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι θερμίδες στο σεξ είναι ισοδύναμες με αυτές που καις στο περπάτημα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό ισχύει.

Υπολογίστηκε ότι ένας άντρας καίει 101 θερμίδες και μια γυναίκα 69 θερμίδες, σε (κατά μέσο όρο) 25 λεπτά.

Σε άλλες έρευνες όμως ο αριθμός ήταν αρκετά χαμηλότερος. Τελικά φαίνεται ότι ένας στάνταρ αριθμός δεν μπορεί να βρεθεί, μιας και είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό της καύσης, όπως το σωματικό βάρος και η μυϊκή μάζα.

Πέραν αυτού, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορεί το κάθε ζευγάρι να κάνει σεξ και η ένταση μπορεί να διαφέρει κάθε φορά, όπως επίσης και η χρονική διάρκεια.

Η Εφαρμογή «Sexercise»
Γνωρίζεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις κατά την διάρκεια στου σεξ; Διάβασε και θα μάθεις κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Η εφαρμογή με το ευφάνταστο όνομα «sexercise» μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις πόσες θερμίδες καις κατά την διάρκεια του σεξ εισάγοντας το σωματικό βάρος, το δικό σου και της γυναίκας, καθώς και την διάρκεια της κάθε στάσης. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται ένα γράφημα και οι θερμίδες ανά στάση, καθώς και το ισοδύναμο τους σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες και σε κάποια φαγητά!

Εμείς ενδεικτικά θα σου δώσουμε μερικά νούμερα, όπως προέκυψαν από την χρήση της εφαρμογής «sexercise», για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου.

Θεωρήσαμε ένα ζευγάρι, με τον άντρα στα 75 κιλά και την γυναίκα στα 60 κιλά και συνολική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ξεκινώντας με τα προκαταρκτικά, ο άντρας καίει 19 θερμίδες και η γυναίκα 16.

Συνεχίζουμε με στοματικό σεξ, στο οποίο ο άντρας καίει 34 θερμίδες και η γυναίκα 23.

Κατόπιν, προχωράμε με τρεις διαφορετικές στάσεις, όρθια, στην οποία ο άντρας καίει 68 θερμίδες και η γυναίκα 43, εν συνεχεία, το κλασσικό ιεραποστολικό σεξ με τον άντρα να καίει 62 θερμίδες και την γυναίκα 20 και τέλος με την γυναίκα από πάνω, όπου ο άντρας καίει 68 και η γυναίκα 17 θερμίδες.

Για κάθε στάδιο θεωρήσαμε χρονική διάρκεια 15 λεπτά, ώστε να είναι συγκρίσιμα τα ποσά των θερμίδων.

Τελικά λοιπόν, ο άντρας έκαψε 250 θερμίδες και η γυναίκα 117 θερμίδες, κάτι που σύμφωνα με την εφαρμογή ισοδυναμεί με 3,5 και 2,8 χλμ τρέξιμο για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα ή 38 και 22 λεπτά κολύμβησης ή 25 και 15 λεπτά μπάσκετ.

Στα αποτελέσματα του ισοδύναμου σε φαγητό, οι θερμίδες που κατανάλωσε ο άντρας αντιστοιχούσαν σε 1,6 κουτάκια μπύρας ή 4,7 μπισκότα oreo! Για την γυναίκα η αντιστοιχία ήταν λιγότερο από 1 κουτάκι μπύρας (0,8) και 2,2 μπισκότα!

Μπορεί να βάλεις τα δικά σου δεδομένα και της κοπέλας σου στην εφαρμογή και να βρεις τον δικό σου αριθμό θερμίδων. Μπορείς επίσης να μετρήσεις και μόνος σου τις θερμίδες που καις αν έχεις παλμογράφο (μπορεί να έχει το smartwatch σου) και μια σχετική εφαρμογή.

Θα είναι μάλλον ασυνήθιστο αν επιλέγεις στάσεις στο σεξ με βάση το πόσες θερμίδες καις σε κάθε στάση. Αν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες, πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν πιο ενεργητικό ρόλο στο σεξ και να κρατήσεις για περισσότερο.

Το σεξ βέβαια είναι μια δραστηριότητα που είναι πολλά περισσότερο από την απλή καύση θερμίδων. Η ευχαρίστηση, τα συναισθήματα, η σύνδεση με την σύντροφο σου, η βελτίωση της διάθεσης και των δύο είναι τα πράγματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσεις, μιας και εκεί βρίσκονται τα περισσότερα οφέλη από το σεξ.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να γίνεις πρωταθλητής στο σεξ; Δες εδώ για να αποφύγεις τα πιο κοινά λάθη.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.