Πόσο Ελκυστικούς Βρίσκουν οι Γυναίκες τους Ψηλούς Άνδρες;

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε ενδεχομένως να είμαστε κάποιους πόντους πιο ψηλοί. Τι πιστεύουν όμως οι γυναίκες για τους ψηλούς άνδρες;

Οι Γυναίκες Βρίσκουν Ελκυστικούς Τους Ψηλούς Άνδρες;

Υπάρχει κάτι ελκυστικό σχετικά με τους ψηλούς άντρες, οι οποίοι, φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς στις γυναίκες. Μάλιστα σε μια μελέτη του 2013 βρέθηκε ότι οι πιο ψηλοί πολιτικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγούν σε αξιώματα.

Ίσως οι ηγετικές ικανότητες τους να οφείλονται στο γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση (είτε αξίζουν είτε όχι) και ζηλεύουν λιγότερο τους άλλους άντρες.

Σχετικά με τις σχέσεις με τις γυναίκες, φαίνεται ότι τα ζευγάρια τείνουν να έχουν παρόμοιο ύψος ή οι άντρες να είναι ελαφρώς ψηλότεροι.

Το ζήτημα έχει ερευνηθεί από πληθώρα μελετών, σε κάποιες από τις οποίες θα αναφερθούμε στην συνέχεια.

Είτε οι γυναίκες θεωρούν ελκυστικούς τους ψηλούς, είτε όχι, και βέβαια είτε είσαι ψηλός είτε πιο κοντός, το ζητούμενο είναι να κινηθείς αποφασιστικά, όταν μια γυναίκα δείχνει ενδιαφέρον για εσένα.

Δες το βίντεο εδώ για να μάθεις πώς θα τα καταφέρεις.

Πώς Μπορεί Το Ύψος Να Επηρεάζει Τις Σχέσεις Με Τις Γυναίκες;

υψος και γυναίκες

Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν τρόπους με τους οποίους το ύψος επηρεάζει τις σχέσεις για τους άντρες και τις γυναίκες και κατέληξαν στα παρακάτω, τα οποία θέλησαν να ερευνήσουν περαιτέρω.

Μιλώντας εξελικτικά, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άντρες, όταν μάλιστα αυτοί διαθέτουν και τον αντίστοιχο “όγκο”, επειδή είναι πιο δυνατοί και έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις απειλές της πρωτόγονης κοινωνίας. Αυτό ίσως μοιάζει λογικό, όμως δεν είναι απαραίτητο ότι ο πιο ψηλός θα είναι και πιο δυνατός, ούτε βέβαια και πιο έξυπνος, ούτε υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Ενδεχομένως, κάποιος άλλος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο πιο ψηλός άντρας φαίνεται στις γυναίκες πιο δυνατός  με την λογική ότι το ύψος είναι αποτέλεσμα ορμονικών επιρροών, που μπορούν να μεταφραστούν ως κοινωνικές συμπεριφορές. Υπάρχει λοιπόν μια βιοκοινωνική προσέγγιση του φύλου.

Βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε ένα προκαθορισμένο ύψος, το οποίο διαμορφώνεται από τα γονίδια και εν μέρει από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Κάποιοι γονείς όμως, των οποίων τα παιδιά δεν έχουν αρκετό ύψος, ψάχνουν να τους κάνουν ειδικές θεραπείες, με σκοπό να τα κάνουν να ταιριάξουν καλύτερα στον κόσμο και να έχουν καλύτερη ζωή και τύχη με τις γυναίκες.

Το ύψος λοιπόν θεωρείται κάτι σημαντικό και αυτό είναι σίγουρο.

Πριν συνεχίσεις, μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο για τη διαφορά αναμεσα στο να διεκδικείς και να κυνηγάς.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Τι Προέκυψε Από Την Έρευνα;

Σε αυτή τη μελέτη του 2013 οι επιστήμονες μελέτησαν 650 πρωτοετείς φοιτητές ψυχολογίας, οι οποίοι ανέφεραν το ύψος τους, τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους και την εθνικότητα τους (οι περισσότεροι ήταν Γερμανοί και Ολλανδοί, λαοί με υψηλό μέσο όρο ύψους).

Τα αποτελέσματα όσον αφορά τις προτιμήσεις συντρόφου ήταν αποκαρδιωτικά. Για κάποιον που είναι πιο κοντός. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούσαν ψηλότερους άντρες και δεν θα ήθελαν να είναι σε μια σχέση στην οποία ο άντρας θα είναι πιο κοντός.

Επίσης, οι άντρες φαίνεται ότι προτιμούν να είναι ψηλότεροι από τις γυναίκες. Χωρίς όμως να δίνουν μεγάλη σημασία στην διαφορά ύψους.

Τελικά Οι Γυναίκες Βρίσκουν Ελκυστικούς Τους Ψηλούς Άνδρες;

γυναίκα και ψηλός άνδρας

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις με άτομα παρεμφερούς ύψους. Όμως οι  άντρες θέλουν την γυναίκα περίπου 8 εκατοστά πιο κοντή, ενώ οι γυναίκες ανέφεραν ότι θέλουν τον άντρα ακόμη και 20 εκατοστά ψηλότερο.

Πώς όμως το ύψος επηρεάζει την προσωπική ικανοποίηση; Οι ψηλότερες γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από τις κοντές. Αυτό βέβαια ίσως είναι και αποτέλεσμα της προβολής των ψηλότερων γυναικών από τα μέσα.

Τα κακά νέα είναι ότι οι κοντοί άντρες, όπως και οι κοντές γυναίκες, εξέφρασαν την έλλειψη ικανοποίησης για το ύψος τους(ανεξαρτήτως ηλικίας). Κάτι που συμβαδίζει και με αρκετές άλλες έρευνες που έχουν δείξει το ίδιο.

Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι οι ψηλοί άντρες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι.

Πριν κλείσουμε, δες το παρακάτω βίντεο και μάθε ποια είναι όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω και δεν εξελίσσεσαι.

Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης έρευνας όμως είναι ότι ο τρόπος που καθένας βλέπει το ύψος του, αλλά και οι προτιμήσεις δεν είναι καθολικές σε όλον τον κόσμο. Αν και τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες υπάρχουν κοινά μοτίβα.

Επίσης, και αυτό είναι το κυριότερο, οι γυναίκες λένε ότι θέλουν αρκετά ψηλότερους άντρες. Στην πραγματικότητα η διαφορά ύψους κατά μέσο όρο μεταξύ των ζευγαριών δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Αν θέλεις να εκτοξεύσεις την ελκυστικότητά σου και γενικότερα την εικόνα σου, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.