Πόσο Μετράει η Σεξουαλική Έλξη σε μια Σχέση;

Τα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια υγιή σχέση είναι πολλά και διαφέρουν ως προς το είδος τους. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η σεξουαλική έλξη.

Η Σεξουαλική Έλξη Και Ο Ρόλος Της Σε Μια Σχέση

Το σεξ είναι μέρος κάθε σχέσης. Σε μια σχέση όμως είσαι δεμένος με την σύντροφο σε πολλαπλά επίπεδα. Αν αποτυγχάνεις να ευχαριστείς ή να ευχαριστιέσαι σε έναν τομέα, τότε θα υπάρχει αντίκτυπος σε κάποιον άλλο.

Όταν υπάρχει χημεία, το δέσιμο μεταξύ σας είναι ισχυρό και η σχέση σας μπορεί να προχωρήσει. Χρειάζεται δηλαδή να υπάρχουν μερικά κοινά, εκτός από την σεξουαλική έλξη.

Αν βέβαια δεν θέλεις μια σχέση, τότε η σεξουαλική έλξη μπορεί να είναι αρκετή.

σεξουαλική έλξη στη σχέση

Όταν όμως θέλεις κάτι παραπάνω, τότε χρειάζονται και αρκετά περισσότερα, πέραν της σεξουαλικής χημείας.

Οι περισσότερες σχέσεις που θα κάνεις στην ζωή σου, δεν θα διαρκέσουν πάρα πολύ, γιατί δεν θα έχουν αυτό που χρειάζεται για να διανύσουν την απόσταση. Δεν θα είστε σεξουαλικά συμβατοί, αλλά και δεν θα έχετε τα απαιτούμενα κοινά που θα σας ενώνουν.

Ίσως αυτό δεν φανεί με τον αρχικό ενθουσιασμό, καθώς οι ορμόνες που εκκρίνονται μέσα σου κατά την διάρκεια του σεξ, κάνουν τα πάντα να δείχνουν τέλεια.

Η έλλειψη σεξουαλικής έλξης που μπορεί να εμφανιστεί αργότερα είναι μια βόμβα που περιμένει να σκάσει.

Έτσι η έλλειψη σεξουαλικής έλξης δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Το ένα άτομο έχει ανάγκες, τις οποίες το άλλο δεν μπορεί να ικανοποιήσει. Ό,τι και να κάνεις, αυτό θα έχει αντίκτυπο στα άλλα κομμάτια της σχέσης.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να επικοινωνούν από την αρχή της σχέσης και να ανακαλύψουν τις απόψεις τους σχετικά με το σεξ. Αν οι απόψεις διαφέρουν τελείως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά.

Πώς Θα Καταλάβεις Ότι Υπάρχει Συμβατή Σεξουαλική Έλξη;

συμβατή σεξουαλική έλξη

Το σημαντικότερο που μπορείς εύκολα να καταλάβεις είναι οι ορμές. Αν υπάρχει ανισορροπία στο θέμα των ορμών, γρήγορα θα δημιουργηθεί ζήτημα ικανοποίησης σεξουαλικών αναγκών, για τον έναν από τους δύο.

Το συνηθισμένο σε αυτή την περίπτωση είναι ο σύντροφος με την υψηλότερη σεξουαλική ορμή, να συμβιβάζεται με την χαμηλότερη ορμή του άλλου. Αυτό όμως δεν είναι μια καλή λύση, καθώς δημιουργεί προβλήματα, τις περισσότερες φορές.

Θα πεις τώρα ότι αυτός με την μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή, μπορεί να βρει άλλους τρόπους, όμως αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό σε μια σχέση; Το σεξ έχει να κάνει και με την σύνδεση μεταξύ του ζευγαριού και με την έλξη που αισθάνονται.

Είναι λοιπόν βασικό για το ζευγάρι να συζητήσει ειλικρινά πόση προτεραιότητα έχει σκοπό ο καθένας να δώσει στο σεξ και πόσο συχνά θέλει να το κάνει.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν και οι δύο την διαφορά μεταξύ της έλλειψης σεξουαλικού ενδιαφέροντος λόγω άγχους, κούρασης, κατάθλιψης κλπ και της έλλειψης σεξουαλικής έλξης.

Επιπλέον, η σεξουαλική ορμή είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με τα χρόνια και ένα ζευγάρι που τα έβρισκε καλά και έκανε όσο σεξ ήθελαν και οι δύο, να έρθει σε σύγκρουση, λόγω αλλαγής στις ορμές του ενός εκ των δύο.

Δες εδώ το βίντεο που σου εξηγεί ποιοι είναι οι 3 λόγοι που μια γυναίκα δε θα κάνει σεξ μαζί σου.

Η ιδέα που έχει ο καθένας για το καλό σεξ είναι διαφορετική και παίζει ρόλο η σεξουαλική συμβατότητα, για να καθοριστεί αν οι δύο σύντροφοι ταιριάζουν ή όχι.

Το Κλειδί Για Την Σεξουαλική Συμβατότητα Είναι Ο Συμβιβασμός

το κλειδί για τη συμβατότητα

Είναι δύσκολο να βρεις το τέλειο ταίριασμα στο σεξ. Κατά περιόδους μπορεί να υπάρχουν διαφορές. Η σεξουαλική συμβατότητα θέλει μερικούς συμβιβασμούς, και από τις δύο πλευρές.

Αν ο ένας έχει κάποια φετίχ, ο άλλος είναι καλό να δείξει ότι προσπαθεί να βοηθήσει και να ικανοποιήσει τον σύντροφο του. Αυτό σημαίνει ενεργή συμμετοχή, εφ’ όσον φυσικά μιλάμε για κάποιο φετίχ το οποίο κινείται σε συγκεκριμένα, αποδεκτά όρια.

Την ίδια στιγμή, ο σύντροφος που έχει το φετίχ, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, αν το άλλο άτομο δεν θέλει ή δεν του αρέσει πολύ, δεν είναι απαραίτητο να ζητάει κάθε φορά, να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. Χρειάζεται συμβιβασμός.

Αν ο συμβιβασμός δεν οδηγεί σε σεξουαλική ευχαρίστηση, τότε η έλξη μειώνεται και η σχέση οδηγείται σε προβλήματα.

Βέβαια, η σεξουαλική συμβατότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε τελείως ίδιοι. Πρέπει όμως να δουλεύετε και οι δύο για την ικανοποίηση των αναγκών σας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες συμπεριφορές που εξαφανίζουν την ερωτική ζωή, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο παρακάτω.

Η Σεξουαλική Έλξη Είναι Απαραίτητη, Υπάρχουν Όμως Και Άλλα Απαραίτητα Στοιχεία

Οποιαδήποτε ερωτική σχέση, ξεχωρίζει από τις πλατωνικές, λόγω του σεξ. Η σεξουαλική έλξη είναι που κρατάει την σχέση σταθερή.

Όμως η σεξουαλική έλξη δεν είναι το μοναδικό πράγμα που κρατά μια σχέση. Χρειάζεται και ο σεβασμός, το χιούμορ και άλλες αξίες, τις οποίες όμως μπορείς να τις βρεις και σε άλλου είδους σχέσεις.

Το να έχεις κοινούς στόχους, κοινά ενδιαφέροντα, παρόμοια νοοτροπία, με λίγα λόγια η χημεία, είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια σχέση. Η χημεία είναι κάτι άμεσο, που αναπτύσσεται από την αρχή μιας επαφής.

Αν δεν υπάρχει σεξουαλική έλξη, τότε τα συναισθήματα που αισθάνεσαι είναι απλά φιλικά. Δεν μπορεί να υπάρχει μια παθιασμένη ερωτική σχέση, χωρίς σεξουαλική έλξη.

Υπάρχει και η περίπτωση που υπάρχει σεξουαλική έλξη μόνο, χωρίς οποιοδήποτε άλλο κοινό στοιχείο. Αν δεν ζητάς κάτι διαφορετικό, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία. Αν όμως θέλεις κάτι παραπάνω, τότε η σεξουαλική έλξη μόνη της δεν αρκεί.

Αν περνάτε τον χρόνο σας κάνοντας μόνο σεξ και δεν μοιράζεστε άλλες δραστηριότητες τότε προφανώς η σχέση σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία!

Αν καταφέρνετε να κάνετε όσο σεξ θέλετε και οι δύο και παράλληλα έχετε κοινά ενδιαφέροντα και υπάρχει χημεία γενικότερα τότε τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Μια σχέση μπορεί να πηγαίνει αρκετά καλά και το ζευγάρι να οδηγηθεί στον γάμο. Γιατί όμως παντρευόμαστε; Το ερώτημα αυτό μας απασχόλησε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις στο ακόλουθο βίντεο.

Μπορεί λοιπόν η σεξουαλική έλξη να συμβάλλει στην διατήρηση μιας σχέσης;

Σίγουρα η σεξουαλική έλξη είναι ένας παράγοντας. Θα λέγαμε ότι είναι η αρχική ώθηση, όμως τελικά η πνευματική και συναισθηματική έλξη είναι που βοηθά στην διατήρηση μιας σχέσης. Μπορείτε να μιλήσετε ευχάριστα; Περνάτε καλά; Γελάτε; Αισθάνεστε όμορφα ο ένας δίπλα στον άλλο; Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο; Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας;

Όταν μπορείς να ενωθείς με κάποια γυναίκα και να αισθανθείς έλξη σωματική και συναισθηματική, πέραν της σωματικής, δημιουργείται ένα ισχυρός δεσμός μεταξύ σας.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το χαρακτηρηστικά που πρέπει να προσέξεις στη σχέση σου, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.