Πόσο Πρακτικό Είναι Τελικά να το Παίζεις Δύσκολος;

Δεν απαντάς στα μηνύματα ποτέ, δεν την κοιτάς, δεν της μιλάς γιατί...το παίζεις δύσκολος. Λάθη και παρανοήσεις που σε ωθούν να σκάβεις ο ίδιος το λάκκο σου.

Θες να το παίξεις δύσκολος στη γυναίκα που σου αρέσει… Είναι γεγονός πως, ο άνθρωπος πάντα θα θέλει περισσότερο αυτό που δεν μπορεί να έχει. Είτε αυτό είναι υλικό αγαθό, είτε είναι μία γυναίκα για έναν άνδρα, είτε είναι ένας άνδρας για μία γυναίκα. Κατά πόσο όμως αυτό μπορεί να ισχύσει όταν είσαι ένας άνδρας που θέλει δίπλα του μία γυναίκα που του αρέσει; Και κατά πόσο μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου όταν σου λείπει η εμπειρία ή σου λείπουν και οι επιλογές, ώστε να δείξεις στις γυναίκες λιγότερο διαθέσιμος;

Αν σου λείπει η εμπειρία στο φλερτ, ενδέχεται να αντιμετωπίζεις και άλλα προβλήματα, όπως το να είσαι ντροπαλός.

Όταν Το Παίζεις Δύσκολος Για Τους Λάθος Λόγουςλαθος λογοι

Ξεκινάς να το παίξεις δύσκολος λοιπόν στη γυναίκα που σου αρέσει και ταυτόχρονα καταστρώνεις σχέδια.. πώς θα δείχνεις απάθεια και πώς η γυναίκα αυτή θα αρχίσει να κολλάει μαζί σου και να σε παρακαλάει με το μυστήριο που θα δημιουργήσεις. Πόσο πρακτικό είναι αυτό όμως, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις;

Καμία γυναίκα, αν δεν ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο να σε γνωρίσει και να μιλήσετε, έστω και σε ανθρώπινο επίπεδο, δε θα την ιντριγκάρει το να το παίξεις δύσκολος. Το να το ξεκινήσεις λοιπόν μία τέτοια στρατηγική, να το παίξεις δύσκολος δηλαδή σε μία γυναίκα που σου αρέσει, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα εφόσον η κοπέλα ήδη δεν νιώθει την επιθυμία ή την περιέργεια να μιλήσετε.

Επίσης, όταν η κοπέλα δείχνει ενδιαφέρον έντονο, ΔΕΝ είναι η στιγμή να το παίξεις δύσκολος. Το να “τιμωρείς” καλή συμπεριφορά της κοπέλας με αδιαφορία, είναι σαν να έχεις ένα παιδί που σου φέρνει 20 στον έλεγχο και εσύ να του απαγορεύσεις να βγει με τους φίλους του να παίξει για ένα μήνα. Απλά δε βγάζει νόημα.

Όταν η κοπέλα δείχνει ενδιαφέρον και φέρεται σωστά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν να το παίξεις δύσκολος.

Όταν Το Παίζεις Δύσκολος Με Τους Λάθος Τρόπουςλαθος τροπος

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν συνδέσει το να το παίζουν δύσκολοι με το λεγόμενο “φτύσιμο”. Επίσης, κάνουν το λάθος να το βλέπουν ως “τιμωρία” για να εκδικηθούν τη συγκεκριμένη γυναίκα ή όλες τις γυναίκες μέσω της συγκεκριμένης γυναίκας. Ποιες είναι οι λάθος συμπεριφορές λοιπόν για να το παίξεις δύσκολος;

 1. Αρχίζεις να την αγνοείς ενώ η ίδια σου απευθύνει το λόγο. (αρχικά μπορεί και να αποδώσει κάτι τέτοιο, αν όμως το συνεχίζεις επ άπειρον, θα αρχίσει να έχει τα ανάποδα αποτελέσματα) Αν το συνεχίσεις, απλά θα καταλήξεις να μην την ενδιαφέρει να ασχοληθεί μαζί σου.
 2. Την προκαλείς επιθετικά, είσαι κακοπροαίρετα σαρκαστικός και φτάνεις στα όρια της αγένειας, ή και τα ξεπερνάς. Αν απλά την πειράζεις καλοπροαίρετα, όλα καλά. Όταν όμως το παρακάνεις, μόνο γυναίκα με υπερβολικά χαμηλή αυτοεκτίμηση θα ανταποκριθεί – ΑΝ ανταποκριθεί.
 3. Της μιλάς περί ανέμων και υδάτων, δεν μπαίνεις ποτέ στο “ψητό”. Απλά θα μπεις friendzone με αυτό τον τρόπο, καθώς ή δε θα καταλάβει ποτέ τις προθέσεις σου, ή θα τις καταλάβει και θα σε θεωρήσει δειλό – που, κακά τα ψέματα αδελφέ, στην προκειμένη περίπτωση μαζί της, δειλός είσαι.
 4. Κοινωνικοποιείσαι με όλους γύρω σου, εκτός από την ίδια. Και πάλι αν διαρκώς την έχεις στο φτύσιμο μιλώντας με άλλους, θα ψάξει να βρει κάποιον άλλον άνδρα που θα ενδιαφέρεται να της μιλήσει και να την διεκδικήσει.

Εφόσον αποφασίσεις να το παίξεις δύσκολος με αυτό τον τρόπο, τότε θα καταλήξεις στα εξής:

 • Δε θα την κάνεις να ενδιαφερθεί ερωτικά.
 • Μπορεί να μην καταλάβει ΚΑΝ ότι προσπαθείς να το παίξεις δύσκολος και υπάρχει ερωτική διάθεση από πλευράς σου.
 • Θα σε θεωρήσει δειλό ή και κακό, καθώς μπορεί αρχικά να έχεις κερδίσει το ενδιαφέρον της και μετά να το χαλάσεις. Και θα καταλάβει ότι το χάλασες εσκεμμένα.

Όταν Το Παίζεις Δύσκολος Με Τον Σωστό ΤρόποΔεν απαντάς στα μηνύματα ποτέ, δεν την κοιτάς, δεν της μιλάς γιατί...το παίζεις δύσκολος. Λάθη και παρανοήσεις που σε ωθούν να σκάβεις ο ίδιος το λάκκο σου.

Επαναλαμβάνω ότι για να είναι πρακτικό όταν αρχίσεις να το παίζεις δύσκολος, πρέπει η κοπέλα ήδη να ενδιαφέρεται για εσένα – έστω και ελάχιστα. Αν η κοπέλα ήδη ενδιαφέρεται λοιπόν, το να το παίξεις δύσκολος με το σωστό τρόπο θα απογειώσει την γνωριμία. Αν δεν ενδιαφέρεται, καλό θα ήταν να επενδύσεις στο να την κάνεις να ενδιαφερθεί.

 • Πείραξέ την. Με αυτό τον τρόπο της δείχνεις ότι δεν “καίγεσαι” να πάει καλά η γνωριμία.
 • Μην κάνεις κομπλιμέντα για την εξωτερική της εμφάνιση. Οι άνδρες που καταφεύγουν σε πολλά τέτοια κομπλιμέντα όταν φλερτάρουν, είναι κατά κανόνα, οι άνδρες χωρίς επιλογές – άρα οι “εύκολοι”.
 • Ενώ της μιλάς, φρόντισε το σώμα σου να μην είναι στραμμένο πάνω της όλη την ώρα, καθώς η κατεύθυνση του σώματός σου δείχνει και προς τα πού στρέφεται η προσοχή σου και το ενδιαφέρον σου.
 • Απόρριψέ την ενώ την φλερτάρεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι:

Δεν ταιριάζουν τα ζώδιά σας.

Μένετε μακριά.

Είναι πολύ απαιτητική.

Δηλαδή την απορρίπτεις για λόγους που ΔΕΝ είναι αληθινοί ή σημαντικοί. Αυτό και πάλι δείχνει άνδρα που έχει κριτήρια, που έχει επιλογές και που ΔΕ φοβάται μήπως χάσει μια ευκαιρία.

Η όλη στρατηγική του να το παίζεις δύσκολος, είναι περίπλοκη όταν βρίσκεσαι στα πρώτα σου βήματα. Απαιτεί εμπειρία και πάνω από όλα να μπορείς να αντιληφθείς τα σημάδια της κοπέλας, ώστε να ανταποκριθείς ανάλογα.

Μάθε περισσότερα για αυτά τα σημάδια παρακολουθώντας το σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του  Apla+Andrika.

Αν πιστεύεις όμως ότι είσαι έτοιμος να μάθεις μυστικά της γυναικείας ψυχολογίας που σε συνδυασμό με εξάσκηση που είσαι αποφασισμένος να κάνεις, θα απογειώσει την ερωτική σου ζωή, τότε ίσως ήρθε η ώρα να μας γνωρίσεις από κοντά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να μάθεις πώς να συμπεριφέρεσαι όταν φλερτάρεις για να είσαι πιο αποτελεσματικός; Μάθε περισσότερα εδώ.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν χρειάζεται να το παίζει δύσκολος, είναι  απλά ελκυστικός. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men Of Style. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.