Πόσο Σέξι Βρίσκουν οι Γυναίκες έναν Άνδρα με Τατουάζ;

Αν πιστεύεις πως ένα τατουάζ θα σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ελκυστικός στις γυναίκες, τότε διάβασε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Υπήρχε μια εποχή κατά την οποία τα τατουάζ ήταν ταμπού. Στην σύγχρονη εποχή αυτό έχει αλλάξει και πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, κάνουν τατουάζ για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Σκέφτεσαι να κάνεις ένα τατουάζ και αναρωτιέσαι αν οι γυναίκες θα σε βρίσκουν περισσότερο ή λιγότερο σέξι;

Οι απόψεις μπορεί να διαφέρουν. Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω οι οποίες τρελαίνονται με τα τατουάζ, ενώ υπάρχουν και άλλες που δεν τους αρέσουν καθόλου ή άλλες που είναι αδιάφορες.

Η επιστήμη όμως έρχεται να δώσει μια απάντηση και σε αυτό το ερώτημα. Έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς έρευνες σχετικά με το πώς κάθε φύλο εκλαμβάνει τα τατουάζ.

Μία από αυτές διεξήχθη στην Πολωνία και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences και εξετάζει αν τα τατουάζ κάνουν τους άντρες πιο ελκυστικούς στις γυναίκες και πώς οι άντρες αντιλαμβάνονται έναν άλλον άντρα με τατουάζ.

Το να είσαι ελκυστικός δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες, αλλά και με τον τρόπο που ανταγωνίζεσαι τους άλλους άντρες, επομένως χρειάζεται να ξέρεις πώς το τατουάζ επηρεάζει και τις δύο πλευρές.

Βέβαια, εκτός από το τατουάζ, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιες συμπεριφορές καταστρέφουν την έλξη από το παρακάτω βίντεο:


Οι Παράμετροι του Πειράματος
Αν πιστεύεις πως ένα τατουάζ θα σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ελκυστικός στις γυναίκες, τότε διάβασε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Οι ερευνητές φωτογράφησαν 9 άντρες χωρίς τατουάζ. Όλες οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες με το ίδιο φόντο και με ίδιες συνθήκες φωτισμού.

Οι άντρες είχαν ουδέτερη έκφραση προσώπου και η μέση ηλικία τους ήταν 25 έτη.

Στην συνέχεια οι ερευνητές επεξεργάστηκαν τις φωτογραφίες δημιουργώντας μια έκδοση με τατουάζ στο δεξί χέρι. Έτσι, υπήρχαν δύο φωτογραφίες για το κάθε άτομο, μια με τατουάζ και μία χωρίς.

Τις φωτογραφίες αυτές τις έδειξαν σε μια ομάδα 2369 ετεροφυλόφιλων γυναικών και 215 ετεροφυλόφιλων αντρών. Κάθε συμμετέχοντας είδε το κάθε ένα από τα 9 μοντέλα μία φορά τυχαία, με ή χωρίς τατουάζ και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Ελκυστικότητα
  • Υγεία
  • Αρρενωπότητα
  • Κυριαρχικότητα
  • Επιθετικότητα
  • Δυνητικά Καλός Σύντροφος
  • Δυνητικά Καλός Πατέρας

Και φυσικά υπήρχαν αποτελέσματα…

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας
Αν πιστεύεις πως ένα τατουάζ θα σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ελκυστικός στις γυναίκες, τότε διάβασε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα βαθμολόγησαν τους άντρες με τατουάζ ως πιο υγιείς, περισσότερο επιθετικούς, πιο κυριαρχικούς, περισσότερο αρρενωπούς και χειρότερους σαν δυνητικούς συντρόφους και γονείς.

Από την άλλη πλευρά, οι άντρες αξιολόγησαν τους άλλους άντρες με τατουάζ ως περισσότερο ελκυστικούς, αρρενωπούς και πιο κυριαρχικούς και επιθετικούς.

Μέχρι κάποιο σημείο βέβαια, μετράει η εξωτερική εμφάνιση, όπως μπορείς να τσεκάρεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika παρακάτω:


Τα Συμπεράσματα της Έρευνας
Αν πιστεύεις πως ένα τατουάζ θα σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ελκυστικός στις γυναίκες, τότε διάβασε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Ερμηνεύοντας κανείς τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το να έχεις τατουάζ δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο ελκυστικό και σέξι σε βλέπει μια γυναίκα, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο γίνεσαι αντιληπτός από τους άντρες-ανταγωνιστές.

Όπως είδαμε, τα τατουάζ δεν έκαναν τους άντρες να δείχνουν περισσότερο ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά έκαναν τον αντρικό ανταγωνισμό να τους βλέπει έτσι.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα τατουάζ με σκοπό να στείλεις ένα μήνυμα, πρέπει να ξέρεις ότι το μήνυμα αυτό θα εκληφθεί από τις γυναίκες με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ίσως θα περίμενες.

Θα θεωρηθείς υγιής, πιο κυριαρχικός, επιθετικός και αρρενωπός, όμως το τατουάζ θα έχει αρνητική επίδραση για την εικόνα σου, όσον αφορά το αν θα είσαι καλός σύντροφος/πατέρας ή όχι.

Από την άλλη, θα στείλεις ένα μήνυμα στους άλλους άντρες ότι είσαι επιθετικός, κυρίαρχος και πιο ελκυστικός από εκείνους, σαν να τους λες να κάνουν πίσω!

Από ότι φαίνεται, οι άντρες δεν ενδιαφέρονται σχετικά με το κατά πόσο τα τατουάζ τους κάνουν να δείχνουν καλύτεροι σαν άτομα, σαν σύντροφοι ή σαν μελλοντικοί γονείς.

Η Ερμηνεία των Αποτελεσμάτων
Αν πιστεύεις πως ένα τατουάζ θα σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ελκυστικός στις γυναίκες, τότε διάβασε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Η ερμηνεία που έδωσαν οι ερευνητές σε αυτά τα αποτελέσματα αφορούσε την τεστοστερόνη. Για να κάνει τατουάζ ένας άντρας υποβάλλεται σε φυσικό πόνο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο δυνατός και διαθέτει πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Έτσι εξηγείται πιθανότατα το γεγονός ότι οι γυναίκες έβλεπαν τους άντρες με τατουάζ ως περισσότερο υγιείς. Ίδια είναι και η ερμηνεία των άλλων χαρακτηριστικών, της κυριαρχίας, της επιθετικότητας και της αρρενωπότητας.

Σε παλιότερες εποχές, το τατουάζ ήταν πολύ πιο επίπονο και επικίνδυνο σε σχέση με σήμερα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ότι έχει περάσει στην συνείδηση των ανθρώπων και λειτουργεί όπως η τεχνική του παγωνιού, δείχνοντας ο άντρας στο πιθανό ταίρι του ότι διαθέτει την δύναμη για να την προστατέψει.

Αν λοιπόν συνεχίζεις να αναρωτιέσαι για το αν θα κάνεις ή όχι τατουάζ, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να σκεφτείς τι μήνυμα θέλεις να στείλεις και φυσικά αν είναι κάτι που αρέσει σε εσένα ή όχι.

Αρκεί βέβαια να μην φοβάσαι να δείξεις τις προθέσεις σου, που είναι το σημαντικότερο, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορείς να είσαι πιο αρρενωπός και χωρίς τατουάζ, μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.