Πόσο Χρόνο Πρέπει να Διαρκεί το Σεξ;

Άλλα ακούς, άλλα περιμένεις και άλλα βλέπεις. Πόσο χρόνο πρέπει να διαρκεί το σεξ εντέλει και γιατί υπάρχει μια τόση πολλή διαφωνία;

Η διάρκεια του σεξ είναι κάτι που απασχολεί άντρες και γυναίκες. Πολλοί ψάχνουν να βρουν ποια είναι η ιδανική διάρκεια, κάτι που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

Για όσους παρακολουθούν συχνά ταινίες πορνό υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι το σεξ μπορεί να διαρκεί για πάρα πολλή ώρα και ενδεχομένως αυτό να έχει και αρνητική επίδραση στην ψυχολογία τους, όταν οι ίδιοι δεν αντέχουν τόσο.

Για το πορνό και πώς επηρεάζει τους άντρες έχουμε μιλήσει διεξοδικά στην εκπομπή μας Apla+Andrika. Δες την στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ Ειδικού Περιεχομένου - Apla + Andrika #061

Τι Λέει η ΕπιστήμηΆλλα ακούς, άλλα περιμένεις και άλλα βλέπεις. Πόσο χρόνο πρέπει να διαρκεί το σεξ εντέλει και γιατί υπάρχει μια τόση πολλή διαφωνία;

Έχουν κατά καιρούς διεξαχθεί αμέτρητες μελέτες σχετικά με τον χρόνο που διαρκεί ή που θα έπρεπε να διαρκεί.

Μια μελέτη με 3836 συμμετέχοντες έδειξε πόσο διαρκούν οι άντρες στο σεξ και πόσο θα ήθελαν οι γυναίκες.

Οι προσδοκίες απείχαν από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις γυναίκες, η ιδανική διάρκεια για το σεξ ήταν 25′ και 51”, ενώ για τους άντρες 25′ και 43.

Ο χρόνος που θα ήθελαν να διαρκεί το σεξ είναι ίδιος λοιπόν για άντρες και γυναίκες, όμως η πραγματική διάρκεια φαίνεται ότι απέχει αρκετά, με το μέγιστο για τους άντρες να είναι στην ηλικία των 31 ετών, με διάρκεια 16′ και 34”.

Βέβαια, οι χρόνοι αυτοί στις μελέτες αφορούν στο σκέλος του σεξ, από την διείσδυση έως την εκσπερμάτιση, όμως το σεξ δεν είναι μόνο αυτό και είναι λίγο δύσκολο να ορίσουμε χρονικά όλη την διαδικασία, μαζί με τα προκαταρκτικά.

Επίσης, οι χρόνοι που δίνουν οι συμμετέχοντες σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς αφ’ ενός τους ανεβάζουν, για λόγους κοινωνικής αποδοχής και αφετέρου προφανώς δεν κρατάνε χρονόμετρο κατά την διάρκειά του, έτσι η εκτίμηση του πραγματικού χρόνου δεν είναι και τόσο εύκολη.

Σε άλλη μελέτη που έγινε, με την χρήση χρονομέτρου μάλιστα, οι 500 συμμετέχοντες πάτησαν το start κατά την έναρξη της διείσδυσης και το stop με το τέλος της πράξης.

Η μελέτη διήρκεσε 4 εβδομάδες και το αποτέλεσμα είχε τεράστια διακύμανση με χρόνους από 33” έως 44′.

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει μια “κανονική” χρονική διάρκεια για το σεξ.

Ο αριθμητικός μέσος προέκυψε στα 5,4′ που σημαίνει ότι αν ταξινομήσεις τα 500 ζευγάρια με αύξουσα σειρά, από αυτό που ήταν πιο γρήγορο, έως το πιο αργό, το ζευγάρι στο μέσο θα έκανε σεξ για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον ήταν στα δευτερεύοντα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, βρέθηκε ότι η χρήση προφυλακτικού δεν επηρέασε τον χρόνο.

Επίσης, δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά με βάση την εθνική προέλευση των ζευγαριών, με εξαίρεση τα ζευγάρια από την Τουρκία, όπου το σεξ διήρκεσε 3,7′ κατά μέσο όρο.

Ακόμη, στα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, το σεξ ήταν πιο σύντομο, κάτι που αντιτίθεται στην γενικότερη άποψη που υπάρχει.

Σύμφωνα μια άλλη ενδιαφέρουσα μελέτη του 2008 το σεξ διάρκειας 1-2′ χαρακτηρίζεται ως “πολύ σύντομο”, το σεξ των 3-7′ χαρακτηρίζεται ως “επαρκές”, από 7-13′ “επιθυμητό, ενώ αυτό διάρκειας άνω των 10′ και έως 30′ ως “πολύ αργό”. Σε αυτή την έρευνα η χρονική διάρκεια αφορούσε μόνο το σκέλος της διείσδυσης.

Τέλος, μια παλιότερη έρευνα είχε καταλήξει ότι ο χρόνος των προκαταρκτικών κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 λεπτών και ακολουθείται από 7-8′ διείσδυσης, που μοιάζει ιδανικό, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα νούμερα των μελετών που αναφέραμε παραπάνω.

Τελικά Παίζει Ρόλο η Διάρκεια;Άλλα ακούς, άλλα περιμένεις και άλλα βλέπεις. Πόσο χρόνο πρέπει να διαρκεί το σεξ εντέλει και γιατί υπάρχει μια τόση πολλή διαφωνία;

Η πιθανότητα του σεξ είναι κάτι που σε απασχολεί έντονα, όταν πρόκειται να βγεις ραντεβού με μια γυναίκα, όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η Πιθανότητα Του σ€ξ

Η ευχαρίστηση που αντλεί ο καθένας διαφέρει και ο χρόνος που αυτό διαρκεί από μόνος του δεν λέει τίποτε.

Κάποιες φορές ένα γρήγορο και έντονο σεξ μπορεί να είναι καταπληκτικό και επιθυμητό από το ζευγάρι, ενώ άλλες φορές μπορεί να θέλει η διάρκεια να είναι μεγαλύτερη.

Όταν λοιπόν η πιθανότητα του σεξ έρχεται στο προσκήνιο, το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί ή να σε αγχώνει είναι η διάρκεια του.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η σεξουαλική σου ζωή είναι μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητας και της καθημερινής σου ζωής. Εμπιστεύσου ένα κομμάτι της πάνω μας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.