Ποτά με Χαμηλές Θερμίδες για Όταν Πρέπει να Πιεις

Αν θέλεις να πιεις χωρίς να πάρεις έξτρα θερμίδες, υπάρχουν κάποια ποτά που μπορούν να ωφελήσουν.

Έχεις πάρει την μεγάλη απόφαση να προσέξεις την διατροφή σου και να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων, ώστε να ελέγξεις το βάρος σου και να βελτιώσεις την υγεία σου. Όμως η περίοδος των γιορτών είναι γεμάτη πειρασμούς στους οποίους καλείσαι να βρεις τρόπο να αντισταθείς!

Όταν όμως παρευρίσκεσαι σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις δεν είναι εύκολο να μην πιεις έστω και λίγο αλκοόλ, για τον λόγο αυτό είναι καλό να ξέρεις πόσες θερμίδες έχει το κάθε είδος ποτού.

Διάβασε αυτό το άρθρο ώστε όταν θελήσεις να παραγγείλεις το ποτό σου, να ξέρεις τι είναι καλύτερο να προτιμήσεις και να επιλέξεις ένα ποτό με χαμηλές θερμίδες.

Οι Θερμίδες των Ποτών
Αν θέλεις να πιεις χωρίς να πάρεις έξτρα θερμίδες, υπάρχουν κάποια ποτά που μπορούν να ωφελήσουν.

Το αλκοόλ αποδίδει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, ελαφρώς λιγότερες από το λίπος το οποίο έχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Τα άλλα μακροσυστατικά, δηλαδή οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες έχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ποτό το οποίο περιέχει 10 γραμμάρια αλκοόλης σου δίνει 70 θερμίδες, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τις θερμίδες από τα άλλα συστατικά που πιθανότατα θα περιέχει το ποτό σου, κυρίως από σάκχαρα (υδατάνθρακες) αλλά και από τα σνακ με τα οποία συνοδεύεται.

Με εξαίρεση το κρασί και την μπύρα, τα οποία σε μικρές ποσότητες λόγω των συστατικών τους έχουν κάποια διατροφική αξία, τα άλλα αλκοολούχα ποτά είναι απλά κενές θερμίδες και ο μεταβολισμός της αιθανόλης που περιέχουν επιφέρει μόνο αρνητικά στον οργανισμό.

Πόσες Θερμίδες Περιέχει το Κάθε Ποτό;
Αν θέλεις να πιεις χωρίς να πάρεις έξτρα θερμίδες, υπάρχουν κάποια ποτά που μπορούν να ωφελήσουν.

Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα που καταναλώνεις, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνεις. Ας δούμε παρακάτω πόσες θερμίδες περιλαμβάνει κάθε ποτό στην τυπική του ποσότητα:

(Η τυπική δόση ποτού είναι περίπου 330mL για την μπύρα, 150mL για το κρασί και για 40mL για τα ποτά από απόσταξη)

 • Μπύρα: περίπου 150 θερμίδες
 • Λικέρ τύπου Kahlua, Baileys κ.λ.π.: 190 θερμίδες
 • Κοκτέιλ όπως Μαργαρίτα, Chocolate Martini κ.λ.π.: από 200 έως και 500 θερμίδες
 • Whisky: 100 θερμίδες
 • Έτοιμα Ποτά τύπου Breezer: 150 θερμίδες
 • Βότκα και Ρούμι: η τυπική δόση έχει 97 θερμίδες
 • Μπύρα light: Αν θέλεις να πιεις μπύρα προτίμησε μια light εκδοχή, με 110 θερμίδες
 • Κρασί και Σαμπάνια: Μπορεί να έχουν από 75 έως 105 θερμίδες, αναλόγως της γλυκύτητας τους. Όσο πιο γλυκά είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες. Για τον λόγο αυτό είναι καλύτερο να προτιμήσεις κάποια ξηρή ποικιλία.
 • Gin: 100 θερμίδες
 • Brandy: 130 θερμίδες
 • Cognac: 105 θερμίδες

Όπως βλέπεις το ιδανικό σε μια περίπτωση που πρέπει να πιεις είναι ένα ποτήρι ξηρό και όχι γλυκό κρασί ή σαμπάνιας ή κάποιο καθαρό απόσταγμα, δηλαδή χωρίς αναψυκτικό τύπου cola, sprite κ.λ.π.

Μερικές Τελευταίες Συμβουλές
Αν θέλεις να πιεις χωρίς να πάρεις έξτρα θερμίδες, υπάρχουν κάποια ποτά που μπορούν να ωφελήσουν.

#1. Προτίμησε το ποτό σου σκέτο ή με παγάκια.

#2. Απέφυγε τις μείξεις με σιρόπια και χυμούς.

#3. Αν θέλεις απαραίτητα να προσθέσεις κάποιο αναψυκτικό, προτίμησε κάποιο αναψυκτικό τύπου light ή σόδα.

#4. Προτίμησε κάποιο ποτό χωρίς αλκοόλ.

#5. Απόφυγε τα αλμυρά σνακ που συνήθως συνοδεύουν το ποτό.

#6. Ένα ή δύο ποτά είναι αρκετά. Πιες με σύνεση, ιδιαίτερα αν πρόκειται να οδηγήσεις.

Ντύσου λοιπόν με στυλ και βγες έξω!

Όπου και αν πας και ότι και αν επιλέξεις τελικά να πιεις σου ευχόμαστε να το απολαύσεις, να περάσεις τέλεια, να φλερτάρεις και να κάνεις νέες γνωριμίες, αφού η θετική κοινωνικοποίηση πάντα ενδείκνυται!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πως να διασκεδάζεις κάθε φορά που βγαίνεις, χωρίς να χρειάζεται πιεις, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.