Ποτέ δεν θα Είσαι Καλά σε μια Σχέση αν Πρώτα δεν Είσαι Καλά Μόνος σου

Για κάνεις μια σχέση και να είσαι καλά σε αυτή, θα χρειαστεί πρώτα να έχεις μάθει να είσαι καλά με τον εαυτό σου.

Πώς Να Είσαι Καλά Σε Μια Σχέση

Tα social media, διαρκώς μας βομβαρδίζουν με ατελείωτα άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο και ρητά (στα αγγλικά τα λεγόμενα “quotes) που μιλάνε για την ευτυχία, την ιδανική σχέση, την αγάπη, τον έρωτα.

Να μη συμβιβάζεσαι για οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που είσαι. Να μη δέχεσαι να είσαι δεύτερη επιλογή κανενός. Αξίζεις πολλά!

Μπλα, μπλα, μπλα….

Όλοι έχουμε δει τέτοιες ατάκες, τέτοια ρητά, τέτοιες φωτογραφίες. Όλοι ξέρουμε να λέμε το ποίημα. Το θέμα όμως είναι, γιατί δυσκολευόμαστε να το εφαρμόσουμε;

Είναι εύκολο να λέει κάποιος «nα απαιτείς αυτό που θέλεις», «να μη συμβιβάζεσαι».

Πόσο εύκολο είναι όμως όταν είσαι ευάλωτος συναισθηματικά;

Η Τέλεια Σχέση

Μάθε από το Θέμη πως μπορείς να έχεις κι συ τη γυναίκα που σου αρέσει.

Κανένα σχολείο, φροντιστήριο ή πανεπιστήμιο δεν σε προετοιμάζει επαρκώς για τις πραγματικές δυσκολίες της επαγγελματικής σου αποκατάστασης. Όπως και δεν σε προετοιμάζει ώστε να ανακαλύψεις τον εαυτό σου στο βαθμό που χρειάζεται, ώστε να είσαι σε θέση να μπεις σε μία υγιή σχέση.

Ποτέ δεν θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος, έχοντας την ψυχική σου ηρεμία και διατηρώντας τη δύναμή σου μέσα σε μία σχέση, αν πρώτα δεν καταφέρεις να νιώσεις ευτυχισμένος με τον εαυτό σου, χωρίς σχέση.

Από τα 21 μου μέχρι και τα 27 μου, έψαχνα μία σχέση να με γεμίζει, να με συμπληρώνει και να με κάνει ευτυχισμένο. Γιατί μόνος μου δεν μπορούσα. Κάτι μου έλειπε. Για αυτό και καμία σχέση μου, όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν πετυχημένη και 100% υγιής.

Ο Έρικ Έρικσον στη θεωρία της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, αναφέρει τα οκτώ στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης.

Σε αυτή τη θεωρία, αναφέρει πως δε θα καταφέρεις να έχεις μία σωστή υγιή ανθρώπινη σχέση, αν πρώτα δεν επιτύχεις την προσωπική σου ανεξαρτησία. Ο στόχος του ανθρώπου, είναι φυσικά η δέσμευση που θα οδηγήσει στην αναπαραγωγή και στην οικογένεια. Ωστόσο, το ταξίδι αρχικά, θα το κάνεις μόνος σου.

Σε Θέλω. Σε Έχω Ανάγκη;
σχέση

Οι πολλές ρομαντικές ταινίες, όπως και τα ρομαντικά τραγούδια, πολλές φορές δίνουν λάθος εντυπώσεις και κίνητρα.

Καλλιεργούν συχνά λάθος πρότυπα για τον έρωτα, την ιδανική σχέση, τη ρομαντική σχέση: δηλαδή, έρωτας που οδηγεί σε εξάρτηση, υστερία, κατάθλιψη. Καταστάσεις που σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε ζήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Πού καταλήγει λοιπόν μία τέτοια σχέση χωρίς μέλλον;

Μία σχέση που δεν έληξε όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί, αλλά κάποιος συνεχίζει να διεκδικεί τη σχέση αυτή, ακόμα και αν δεν του κάνει καλό, ακόμα και αν είναι τοξική για τον ίδιο και δε θυμίζει πια τίποτα από την παλιά της δόξα.

Έτσι απλά, επειδή είναι τόσο ρομαντικός και στο μυαλό του βγάζει νόημα.

Το αποτέλεσμα το έχεις ζήσει πιστεύω, όπως και εγώ στο μακρινό παρελθόν: Κατατσαλακώνεις τον εαυτό σου, την εικόνα σου, την αξιοπρέπειά σου και υπογράφεις συμβόλαιο να παραμείνεις δυστυχισμένος, επειδή φοβάσαι τη μοναξιά.

Δεν σώζεται η κάθε σχέση. Ούτε η σχέση είναι αυτή που θα μας ολοκληρώσει ως άνθρωπο ή που θα μας φέρει την πληρότητα στη ζωή μας. Την πληρότητα την ανακαλύπτουμε μόνοι μας και μετά προχωράμε.

Το να είσαι ελεύθερος δε σημαίνει ότι είσαι μόνος. Σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος. Έχεις επιλογές.

Το να είσαι σε σχέση δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι κάπου που σε αγαπάνε, σε φροντίζουν και περνάς όμορφα. Σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, εν έτη 2017, πολλές ερωτικές σχέσεις δεν είναι υγιείς.

Μοναξιά: Ευχή Ή Κατάρα;
μοναξιά ευχή ή κατάρα;

Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι και εγκλωβισμένοι μέσα σε μία λάθος σχέση. Φοβούνται όμως, πως αν χωρίσουν, θα είναι ακόμα χειρότερα.

Φοβούνται πως θα είναι μόνοι, χωρίς συντροφιά, χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς παρέα το Σαββατόβραδο για να πάνε ένα όμορφο σινεμά.

Η μοναξιά και η εξορία είναι δώρο. Μάθε τον εαυτό σου. Πώς σου αρέσει να περνάς τον χρόνο σου, ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό, τι σε ενθουσιάζει, τι σε εξοργίζει.

Τα πράγματα είναι απλά:

  • Αν φοβάσαι να φλερτάρεις και να διεκδικήσεις μία γυναίκα που σου αρέσει, η μοναξιά πάντα θα σε τρομάζει. Πάντα θα φοβάσαι μήπως μείνεις μόνος σου, αλλά και για πόσο καιρό θα είσαι μόνος σου.
  • Αν αποκτήσεις άνεση με το φλερτ και καταφέρνεις να προσεγγίζεις γυναίκες με επιτυχία, η μοναξιά δε θα σε τρομάζει. Θα νιώθεις δυνατός. Θα είσαι σε θέση να νιώθεις ήρεμος, καθώς γνωρίζεις πως ανά πάσα στιγμή μπορείς να γνωρίσεις μία γυναίκα που σου αρέσει.
  • Αν φοβάσαι μήπως χωρίσεις και επιστρέψεις στην εξορία της μοναξιάς, οι πιθανότητες είναι υπέρ του να υποστείς καταστάσεις σε μία σχέση που θα είναι δυσάρεστες ή και δυσβάσταχτες για εσένα, φοβούμενος πως η μοναξιά θα είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη και δυσάρεστη.

Πώς Να Είσαι Καλά Σε Μια Σχέση Αλλά Και Μόνος : Το Ταξίδι

Μάθε από το Χρήστο ποιες είναι οι συμπεριφορές που ρίχνουν την αξία σου.

Το ταξίδι που με γέμισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με εμπειρίες, όμορφες στιγμές, παθήματα και σοκαριστικές ανακαλύψεις για τον εαυτό μου και την ανθρωπότητα, είναι το ταξίδι της αυτοβελτίωσης στο κομμάτι της επικοινωνίας και του φλερτ.

Δεν μπορώ να μεταφέρω στο γραπτό λόγο όσο θα ήθελα, το πόσο με βοήθησε όλη αυτή η διαδικασία και η αυτοεξερεύνηση. Εμπειρίες, γυναίκες, περιπέτειες, έρωτες, απογοητεύσεις, ενθουσιασμοί, πολλές γνωριμίες, ατελείωτες ιστορίες.

Παράλληλα, αυτό το ταξίδι, που παρεμπιπτόντως δεν τελειώνει ποτέ, αλλά όσο περνάει ο καιρός το απολαμβάνεις όλο και περισσότερο, θα σε οδηγήσει στην πλήρη συνειδητοποίηση των επικοινωνιακών, συναισθηματικών και σεξουαλικών σου αναγκών. Έρχεται η συναισθηματική, σεξουαλική και επικοινωνιακή ωρίμανση, ώστε όταν κάνεις σχέση:

  1. Θα είσαι με μια γυναίκα που θα σε καλύπτει σε αυτά τα τρία σημαντικά επίπεδα. (συναισθηματικό, επικοινωνιακό και σεξουαλικό)
  2. Θα είσαι σε θέση να διεκδικήσεις πιο «κατάλληλες» για εσένα γυναίκες.
  3. Θα έχεις μία υγιή ερωτική και σεξουαλική ζωή.
  4. Θα παραμείνεις στη σχέση επειδή περνάς όμορφα, όχι επειδή φοβάσαι μήπως χωρίς την κοπέλα θα είσαι χειρότερα.

θα κάνεις μια ποιοτική σχέση

Αν ακόμα το σκέφτεσαι, θα σου εκμυστηρευτώ κάτι ακόμα:

Την πρώτη μου σχέση στην οποία ένιωθα ότι ήταν ΚΑΘΑΡΑ επιλογή μου που ήμουν μαζί της για όλο το χρονικό διάστημα που παρέμεινα μαζί της, την θυμάμαι ακόμη.

Ήταν πριν αρκετά χρόνια, όταν πια είχα κατασταλάξει ως προς το τι θέλω και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με την κατάσταση της εργένικης ζωής.

Ωστόσο η κοπέλα που γνώρισα με κέρδισε και με έβαλε στο δρόμο της ερωτικής σχέσης, η οποία σχέση κράτησε για όσο καιρό πραγματικά ένιωθα πως μαζί με την συγκεκριμένη κοπέλα ήμουν καλύτερα από ότι πριν που ήμουν ελεύθερος. Αυτό είναι το νόημα του να είσαι καλά σε μια σχέση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.