Ποτέ Ξανά! 7 Τρόποι να Αποφύγεις το Friendzone

Ποτέ Ξανά! 7 Τρόποι να Αποφύγεις το Friendzone

Πώς Να Αποφύγεις Το Friendzone

“Αμάν αυτό το friendzone”, σκέφτηκα καθώς έφευγα από ένα ραντεβού και είχα ακούσει για άλλη μια φορά την ατάκα που με εκνευρίζει και παράλληλα με πονάει τόσο: “σε βλέπω σαν φίλο”.

Είμαστε αρκετά χρόνια πίσω. Σε μια περίοδο της ζωής μου που το να κάνω σχέση και να έχω τα αποτελέσματα που ήθελα στο φλερτ μου φαινόταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον πλανήτη!

Για εμένα τότε ήταν εξωπραγματικό το να μην φάω χυλόπιτα τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις προσεγγίσεις που έκανα. Επομένως, αυτό το κλασσικό “σε βλέπω φιλικά” είχε γίνει η δεύτερη πιο συχνή φράση που άκουγα μετά το “καλημέρα”.

Αυτή η πραγματικότητα δεν υπάρχει πια. Δεν σου λέω ότι κάθε γυναίκα που προσεγγίζω με ερωτεύεται, αλλά σίγουρα τα ποσοστά επιτυχίας μου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Για την ακρίβεια, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που κάποια γυναίκα με έβαλε στο friendzone. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι  που συμβαίνει αυτό.

Τι έκανα όμως και άλλαξε η πραγματικότητά μου τόσο πολύ;

Ακριβώς επειδή το friend zone πονάει, αποφάσισα να σε βοηθήσω να εφαρμόσεις τους 7 τρόπους που δεν θα σε βοηθήσουν να βγεις από την φιλική ζώνη, αλλά να μην μπεις καν!

Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ο σκοπός σου όταν γνωρίζεις μια γυναίκα που σου αρέσει;

#1. Πες Καθαρά Αυτό Που Θες, Μην Περιμένεις Να Σταματήσει Να Σε Βλέπει Φιλικά Από Μόνη Της

Κοίτα, αν ξεκινάτε να μιλάτε, να γελάτε, να λέτε καθημερινά τα νέα σας και δεν της έχεις πει καν τη φράση “μου αρέσεις” μην περιμένεις προκοπή. Δεν φταίει εκείνη. Κανένας δεν διαβάζει το μυαλό σου.

Και όχι, επειδή μιλάτε τόσο πολύ και επενδύεις χρόνο σε εκείνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ότι σου αρέσει! Ή, ακόμα κι αν το έχει καταλάβει, δεν μπορεί να είναι σίγουρη και έτσι δεν πρόκειται να κάνει κίνηση η ίδια.

Οι ερωτικές προθέσεις ενός άντρα σε μια γυναίκα πρέπει να εκφράζονται άμεσα, από την πρώτη επικοινωνία τους. Μην περιμένεις να περάσει ένας μήνας μέχρι να της το πεις ή να το φέρει η συζήτηση.

Δεν λειτουργεί έτσι η κατάσταση. Εάν δεν της κάνεις ξεκάθαρο τουλάχιστον μέσα στα 10 πρώτα λεπτά το γεγονός ότι σου αρέσει και ότι ΕΣΥ πρωτίστως δεν την βλέπεις σαν φίλη, 99% των περιπτώσεων θα μπερδευτεί και θα πιστεύει ότι δεν γουστάρεις.

Τώρα, εάν έχεις κάνει ήδη το λάθος και δεν της έχεις εκφράσει τις προθέσεις σου, διάβασε αυτό το άρθρο άμεσα για να μάθεις πώς θα βγεις από τη φιλική ζώνη.

friendzone

#2. Απομυθοποίησέ Την Και Σταμάτα Να Την Βάζεις Σε Βάθρο

Ναι, εντάξει, το καταλαβαίνω. Οι άντρες πολλές φορές έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε τις γυναίκες και να τις βάζουμε σε ένα βάθρο, πιστεύοντας ότι είναι εξαιρετικά, σπάνια πλάσματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αγγίξει.

Όμως!

Όταν το κάνεις αυτό η συμπεριφορά σου αλλάζει και φέρεσαι σαν να έχεις λιγότερη αξία από τη γυναίκα και αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ελκυστικό.

Προκειμένου να δημιουργηθεί έλξη στη γυναίκα πρέπει να υπάρχει μια πρόκληση και ένα μυστήριο.

Είναι πολύ λογικό να σε δει φιλικά αν εξ αρχής της φέρεσαι σαν να είναι ανώτερη από εσένα.

Έχετε ίση αξία. Και θα καταλάβεις στην επόμενη παράγραφο γιατί το να απομυθοποιήσεις τη γυναίκα που σε έλκει είναι εξαιρετικής σημασίας.

 

#3. «Ναι Σε Όλα»! Σταμάτα Να Της Κάνεις ΟΛΑ Τα Χατίρια

 

Ο κος «Ναι» πρέπει να πεθάνει. Σταμάτα να συμφωνείς ΠΑΝΤΑ και σε ΟΛΑ. Σταμάτα να δέχεσαι ότι λέει σαν να είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Και φυσικά, σταμάτα να της κάνει όλα τα χατίρια.

Ξεκίνα επιτέλους να διαφωνείς. Ξεκίνα να εκφράζεις την άποψή σου ξεκάθαρα. Πες αυτό που σκέφτεσαι κι ας είναι διαφορετικό από αυτό που σκέφτεται εκείνη.

Και, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η έλξη ανεβαίνει όσο διαφωνείς!

Γιατί; Γιατί λες την άποψή σου. Άρα δείχνεις ότι έχεις άποψη και ότι ξέρεις να σταθείς ως αρσενικό.

Επιπλέον, το να διαφωνείς όπου χρειάζεται φανερώνει ότι έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση, ότι δεν φοβάσαι τη σύγκρουση κι ότι είσαι αρκετά ικανός και αρρενωπός ώστε να υποστηρίξεις τον εαυτό σου.

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται; Και ακόμα σημαντικότερο, πώς καταλαβαίνεις ότι έχει σταματήσει πια να ενδιαφέρεται. Σήμερα ο Χρήστος όχι απλά θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αλλά θα εντοπίσει και τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι μπορείς να κάνεις εάν συμβεί.

 

#4. Είσαι Απελπισμένος Για Σεξ Και Σχέση

Φυσικά, οι τρεις προηγούμενες συμπεριφορές ξεκινούν από ένα πολύ απλό αλλά αληθινό συναίσθημα: την απελπισία.

Η απελπισία προκύπτει από την ποσοτική και ποιοτική έλλειψη γυναικών στη ζωή σου. Εάν έστω και σε έναν βαθμό μέσα σου νιώθεις ότι κάτι σου λείπει από την ερωτική σου ζωή, αμέσως εμφανίζεις κάποια σημάδια απελπισίας.

Μπορεί να νιώθεις ότι θα ήθελες περισσότερες γυναίκες. Ή ότι θα ήθελες περισσότερο σεξ. Ακόμα περισσότερο, μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις ποιοτικότερες γυναίκες στη ζωή σου ή γυναίκες που σου αξίζουν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν νιώθεις έλλειψη σε οποιαδήποτε πτυχή του ερωτικού τομέα, αυτό μετατρέπεται αμέσως σε απελπισία η οποία κάνει την εμφάνισή της με διάφορους τρόπους.

Φαίνεται σε κάτι που της λες. Στη γλώσσα του σώματός σου. Στην τονικότητα της φωνής σου. Κυριολεκτικά σε όλη σου την αλληλεπίδραση με τις γυναίκες.

Το αποτέλεσμα είναι να παρακαλάς μια γυναίκα (χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι φυσικά) και να πέφτει η έλξη κατακόρυφα. Και φυσικά, η λύση της γυναίκας εδώ είναι αυτή που προσπαθείς να αποφύγεις: FRIENDZONE.

να αποφύγεις το friendzone

#5. Απόκτησε Επιλογές. Θα Σε Βοηθήσουν Ακόμα Κι Αν Σε Δει Φιλικά

Μια από τις λύσεις για να είσαι μαζί της και να ξεκινήσεις μία σχέση με τη γυναίκα που σου αρέσει αποφεύγοντας το να σε δει φιλικά είναι η εξής (που θα σου φανεί άκρως παράδοξη).

Ξεκίνα να μιλάς ΚΑΙ με άλλες γυναίκες ώστε να αποκτήσεις εμπειρία, επιλογές και κριτήρια.

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά να λες ψέμματα στις γυναίκες που γνωρίζεις και να “παίζεις” μαζί τους. Δεν λέω κάτι τέτοιο.

Απλά σημαίνει ότι το φλερτ είναι κομμάτι της ζωής σου και της πραγματικότητάς και ότι δεν εξαρτάται η ερωτική σου επιτυχία από μια γυναίκα.

Οι γυναίκες που βλέπουν ότι ένας άντρας είναι κολλημένος μαζί τους παρά το γεγονός ότι εκείνες τον απορρίπτουν βαριούνται πολύ γρήγορα καθώς πέφτει η έλξη, τον θεωρούν δεδομένο και ακολουθεί φυσικά τι; Η φιλική ζώνη!

Κάθε μέρα περνούν από δίπλα σου αμέτρητες γυναίκες. Μίλησέ τους.

Ακόμα και εάν σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να αποφύγεις το friendzone, θα έχεις πάντα επιλογές. Και αυτό είναι καλό.

 

#6. Απόρριψέ Την. Δείξε Της Ότι Δεν Είσαι Φίλος Της

Για να είναι μια γυναίκα μαζί σου πρέπει να νιώθει ότι έχεις την ικανότητα και την επιλογή να την απορρίψεις κι εσύ.

Επομένως, αυτό είναι καλό να το δείξεις από την αρχή και να θέσεις ξεκάθαρα τα όρια στη σχέση σας. Και φυσικά συνδέεται άμεσα με τα προηγούμενα σημεία που πρέπει να προσέξεις ώστε να αποφύγεις το friendzone.

Κάθε φορά που της κάνεις όλα τα χατίρια, παρακαλάς για την προσοχή της και την αποδοχή της, της δείχνεις ότι είναι το ό,τι σημαντικότερο και καλύτερο έχεις στη ζωή σου δείχνεις ότι όχι μόνο δεν έχεις καμία άλλη επιλογή και της μιλάς από ανάγκη, αλλά και ότι δεν έχεις αρκετά μεγάλη αξία ως άντρας ώστε να διαλέγεις εσύ τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Είναι εξαιρετικής σημασίας το να απορρίπτεις μια γυναίκα η οποία σου αρέσει. Μην το κάνεις εσκεμμένα ούτε υπερβολικά. Απλά αποδέξου ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.

Αυτό θα σε οδηγήσει αυτόματα στο να απορρίψεις κάποιες συμπεριφορές και κάποια από αυτά που σου λέει.

Φυσικά, δεν θα την απορρίψεις τελείως από τη στιγμή που σου αρέσει. Αντίθετα, θα απορρίψεις πάντα με ευγενικό τρόπο και με σεβασμό αυτά που πραγματικά δεν σου αρέσουν.

Γιατί, φυσικά, το να τα δέχεσαι όλα μειώνει την έλξη. Και τσουπ! Πώς να αποφύγεις το Friendzone;

#7. Γίνε Ένας Άνδρας Αξίας

 

Η παραπάνω φράση δεν είναι τόσο γενική όσο ακούγεται.

Για την ακρίβεια, είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη καθώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα αρσενικό να ξεχωρίζει στα μάτια των γυναικών.

Δεν είναι μόνο ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στη σχέση σου με τη γυναίκα. Είναι το ποιος είσαι συνολικά σαν άτομο. Είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι, που συμπεριφέρεσαι και συναναστρέφεσαι με τον κόσμο γύρω σου και φυσικά τις γυναίκες.

Οι γυναίκες κοιτούν σε συνειδητό και ασυνείδητο επίπεδο κάθε στοιχείο του χαρακτήρα σου και της προσωπικότητάς σου και αξιολογούν το εάν θα σε δουν φιλικά ή ερωτικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αντίστοιχα φυσικά συμβαίνει και με τους άντρες.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό το να είσαι αποφασιστικός, να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, να καλλιεργείς το πνεύμα σου και το χιούμορ σου, να νιώθεις ασφαλής και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Είναι επίσης σημαντικό να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος σε κάθε φάση της αλληλεπίδρασής σου με τη γυναίκα που σε έλκει και να μην επενδύεις τα πάντα σε αυτή τη σχέση από την αρχή. Αν θέλεις να αποφύγεις το friendzone, θα πρέπει πάντα να προβάλεις την αξία σου και να περιμένεις την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το για το πως να αλλάξεις τρόπο σκέψης, όχι μόνο στο φλερτ.

Κλείνοντας, θέλω να σου πω μια αλήθεια που ανακάλυψα όσο περνούσαν τα χρόνια και αποκτούσα μεγαλύτερη επαφή και εμπειρία με τις γυναίκες: το να βάλεις τον εαυτό σου στο friendzone (γιατί μόνοι μας μπαίνουμε, ας είμαστε ειλικρινείς) πονάει πολύ περισσότερο από το να εκφράσεις τις προθέσεις σου σε μια γυναίκα και να σε απορρίψει. Μπορεί η διαδικασία να αποφύγεις το friendzone να σου φαίνεται επίπονη, αλλά δεν είναι τόσο μπροστά σε αυτά που έχεις να χάσεις μπαίνοντας σε αυτό.

Ο πόνος και η ερωτική απόρριψη που βιώνεις στη φιλική ζώνη είναι μακροχρόνιος και προκαλεί μεγαλύτερη φθορά μέσα σου από τον πόνο της απόρριψης, τον οποίο αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσεις.

Ο λόγος που δεν της λες ξεκάθαρα ότι σου αρέσει και ότι την βλέπεις ερωτικά είναι ότι φοβάσαι την απόρριψη. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι με το να μπεις στη φιλική ζώνη ΒΙΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη γυναίκα σού γίνεται απωθημένο, καθώς νιώθεις την πίκρα ότι θα μπορούσες να ζήσεις κάτι μαζί της αλλά έχασες την ευκαιρία.

Το αποτέλεσμα είναι να πληγώνεσαι σταδιακά όλο και περισσότερο και να βγάζεις μια επιθετική συμπεριφορά προς την ίδια αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες που γνωρίζεις.

Μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα και μην βασανίζεις τον εαυτό σου.

Ξεκόλλα.

Μίλα της. Ακόμα κι αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς πάντα να αποφύγεις το friendzone. Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι δε γίνεται.

Αξίζεις το καλύτερο και σίγουρα αξίζεις το να έχεις δίπλα σου τη γυναίκα που σε έλκει ως σύντροφό σου και όχι ως “φίλη”. Εφάρμοσε τα βήματα που διάβασες στο άρθρο και θυμήσου ότι για ό,τι χρειαστείς είμαστε μαζί σου.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να προσεγγίζεις γυναίκες, δες εδώ.

Και μην ξεχάσεις πώς μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.