Ποτέ Ξανά Μόνος Σου

Ποτέ Ξανά Μόνος Σου

Πως Να Μην Νιώσεις Μόνος Σου Ποτέ Ξανά

Θυμάμαι ήμουν 15 ετών, μόλις είχα τελειώσει την Τρίτη Γυμνασίου και είχαμε πάει διακοπές οικογενειακώς στα πάτρια εδάφη του πατέρα μου. Καθώς αυτά είναι μακριά από την Αθήνα στην οποία μένω, έχω πολλούς συγγενείς εκεί με τους οποίους δεν έχω κάποια επαφή και επομένως είμαστε σαν ξένοι κάθε φορά που συναντιόμαστε. Κάτι που με έκανε να νιώθω λίγο μόνος.

Ένα βράδυ λοιπόν, βρέθηκα σε ένα πάρτι με 2 μακρινές μου μεγαλύτερες κατά 2 χρόνια ξαδέρφες. Άθελά τους με παραμέλησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πάρτι. Από την αρχή που φτάσαμε, συζητούσαν για 2 τύπους που περίμεναν να συναντήσουν στο πάρτι και απορροφήθηκαν σύντομα στο φλερτ μαζί τους.

Δες παρακάτω το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika. Φλερτ μόνος ή με φίλους; Αιώνιο ερώτημα…

 Χωρίς Κανέναν Γνωστό Τριγύρω…

Φυσικά και όντας σε μία πόλη τόσο μακριά από τον τόπο που έμενα, ήμουν μόνος. Δεν είχα γνωστούς. Δεν ήμουν ιδιαίτερα θαρραλέος να πιάσω συζήτηση με αγνώστους, νιώθοντας μειονεκτικά καθώς ηλικιακά ήμουν ίσως ο μικρότερος στο συγκεκριμένο πάρτι. Άρχισα να νιώθω όλο και πιο απομονωμένος, εκτός τροχιάς, εκτός κλίματος. Ένιωθα σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος στο πάρτι και ας ήταν ο χώρος γεμάτος κόσμο.

πως να μην είσαι ποτέ ξανά μόνος

Έπιασα τον εαυτό μου να κάθεται μόνος του σε μία γωνία πίνοντας δειλά μία κόκα κόλα. Φοβόμουν ότι αν κάποιος καταλάβει ότι δεν έβαλα αλκοόλ στο ποτό μου, θα είμαι ο δακτυλοδεικτούμενος μοναχικός τύπος που φοβάται να πιει αλκοόλ. Ένιωθα άσχημα που βρισκόμουν στο πάρτι. Ήθελα να φύγω. Ήμουν ανάμεσα σε τόσο κόσμο και όμως ένιωθα τόσο μόνος. Δεν είχα το θάρρος να μιλήσω σε κάποιον που στεκόταν δίπλα μου με ευκαιρία ένα άσχετο περιστατικό, ούτε σε καμία περίπτωση σε μία κοπέλα που μου άρεσε.

Δεν είχα θάρρος να κάνω πράξη αυτό που έμαθα μετά από χρόνια: Στα δύσκολα ” Σκάσε και κολύμπα ”. Δες το σχετικό επεισόδιο Apla+Andrika με το Στέφανο Ξενάκη εδώ.

Δεν Χρειάζεται Να Είσαι Μόνος Σου

Ενώ πνιγόμουν μέσα στη μοναξιά μου και είχα απορροφηθεί στις σκέψεις μου, ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι να με αγγίζει φιλικά στον ώμο. Γυρνάω να δω και βλέπω έναν ευχάριστο τύπο, 2-3 χρόνια μεγαλύτερό μου με ένα ωραίο χαμόγελο να μου συστήνεται. Δεν ήταν γκέι, ούτε αλλόκοτος ούτε επιθετικός. Ήταν αυτό που δεν ήμουν εγώ: Ήταν κουλ και κοινωνικός και ήταν παρέα με ένα φίλο του.

πως να μην είσαι ποτέ ξανά μόνος

“Σε είδα μόνο σου και δεν μπορούσα να σε αφήσω έτσι”, μου είπε. “Ξέρω πώς είναι να είσαι μόνος σε ένα πάρτι και αν μη γνωρίζεις κανέναν. Το έχω περάσει κι εγώ παλιότερα και δεν μπορούσα να σε βλέπω να περνάς το ίδιο με εμένα. Ήταν σαν να έβλεπα τον εαυτό μου”. Ακριβώς αυτό που αισθάνομαι και πολλές φορές αναφέρω όποτε έρχομαι σε επαφή με κάποιον μαθητή. Έτσι στο πάρτι, εκεί που αισθανόμουν εντελώς μόνος, τώρα ήμασταν 3 άντρες παρέα.

Κι όμως αυτό το περιστατικό, ήταν κάτι που η μνήμη μου είχε απωθήσει για πολύ καιρό και πριν λίγες ημέρες για άγνωστο λόγο επανήλθε στο μυαλό μου.

Αφού Τα Κατάφερα Εγώ, Μπορείς Κι Εσύ Να Μην Είσαι Μόνος Σου Χωρίς Παρέα

Στο πάρτι αυτό, τελικά, δεν πέρασα χάλια. Δεν πέρασα ούτε φανταστικά. Πέρασα όμως ωραία. Είχα μία παρέα να μιλήσω, γελάσαμε, με σύστησαν και σε άλλα παιδιά και κοινωνικοποιήθηκα. Ένιωσα πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Τα κατάφερα επειδή δέχθηκα μία βοήθεια, μία ώθηση από κάποιον πιο κοινωνικό που ένιωσε το πρόβλημά μου και ευαισθητοποιήθηκε. Μπορούσα τότε να ανταποκριθώ μόνος μου; Φυσικά και όχι. Τώρα, προφανώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Πριν κλείσουμε, δες παρακάτω 4 μαθήματα ζωής που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου.

Ποτέ δε θα ξεχάσω τα λόγια του παιδιού αυτού που άλλαξε τη ροή του πάρτι για μένα και τη διάθεσή μου, αν και τα βάζω με τον εαυτό μου που δε θυμάμαι το όνομά του. Ποτέ δε θα ξεχάσω πώς μου άλλαξε τη διάθεση ένας άγνωστος, ένα βράδυ που ένιωθα μόνος να περνάω άσχημα, σε ένα μέρος που ο κόσμος βρίσκεται για να κάνει παρέες και να διασκεδάσει.

Δε θα νιώσεις ποτέ ξανά μόνος σου όταν βγεις έξω μαζί μας. Δεν πρόκειται μόνο για τις γυναίκες. Πρόκειται για όλη σου τη ζωή που θα αλλάξει για πάντα. Αυτό που ήσουν μέχρι σήμερα, μπορεί να αλλάξει εδώ και τώρα. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.