Πότε Ξέρεις πως η Σχέση σας Έχει Τελειώσει

Υπάρχουν πολλά σημάδια πως η σχέση σας έχει τελειώσει. Τα παρακάτω είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα που πρέπει να προσέξεις.

Σημάδια Πως Μια Σχέση Έχει Τελειώσει

Όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση που έχεις περάσει καλά και έχεις αισθήματα για το άλλο άτομο, είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρείς τα μηνύματα που σου στέλνει και αυτό είναι λογικό ως ένα σημείο, καθώς δεν επιθυμείς να πληγωθείς.

Πολλές φορές βλέπουμε ζευγάρια να καταλήγουν μαζί μόνο από συνήθεια και αφού προηγουμένως έχουν χάσει το πάθος που τους ένωνε ή ακόμα χειρότερα ο ένας από τους δύο αδιαφορεί τελείως από ένα σημείο και μετά.

Στην ουσία όλοι μας κάποια στιγμή βρεθήκαμε προ εκπλήξεων από τον σύντροφο μας και αυτό συνέβη πιθανόν επειδή δεν παρατηρήσαμε τα σημάδια εκείνα που μας έδειχναν, ότι η σχέση μας οδηγείται προς το τέλος της.

Έτσι δεν αντιδράς σωστά σε όσα γίνονται μέσα στην σχέση σου και ξαφνικά απορείς για όσα πράγματα δεν πάνε καλά, επειδή τα αγνόησες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά όπως είναι λογικό να ρίχνουν την αυτοπεποίθηση μας και κάνουν μια σχέση τοξική για εμάς και το ταίρι μας, σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στη υγεία όσων το βιώνουν.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν μπόρεσες να διακρίνεις τους λόγους, ότι υπάρχει αλλαγή συμπεριφοράς και δεν έχεις ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που θα σε έβγαζαν από την δύσκολη θέση.

Ας δούμε λοιπόν, έπειτα από ποιες περιπτώσεις, πως μπορείς να ξέρεις ότι δεν θα συνεχίσετε μαζί.

#1. Η Σχέση Έχει Τελειώσει Όταν Υπάρχουν Συνεχώς Λογομαχίες
λογομαχίες

Ενώ όλες σχεδόν οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες συνθήκες και υπάρχει πολύ θετική αύρα στην αρχή, στην συνέχεια αυτό αρχίζει και φθίνει σταδιακά όπως είναι φυσιολογικό.

Τότε λοιπόν ξεκινούν και οι πρώτες αλλαγές στην συμπεριφορά των ζευγαριών, ίσως και κάποιες συγκρούσεις που όμως παραμένουν απόλυτα φυσιολογικές όταν δεν αποτελούν το βασικό συστατικό μίας σχέσης.

Δεν μπορείς να συζητάς για την καταπληκτική σχέση σου, όταν στα μισά αυτής βρίσκεις ελάχιστες καλές αναμνήσεις, ενώ αντίθετα, είστε με την γυναίκα συνεχώς σε κόντρα για τα πάντα.

Καταντάει ψυχοφθόρο και για τους δύο και αν δεν το αλλάξεις άμεσα δεν χρειάζεται να το παιδεύεις για πολύ ακόμα.

Ίσως να πέρασες υπέροχα για ένα διάστημα, αλλά αυτό ανήκει αποκλειστικά στο παρελθόν και δεν φαίνεται να αλλάζει ποτέ, οπότε ανέλαβε πρωτοβουλίες και πάρε αποφάσεις με γνώμονα το καλύτερο για το μέλλον σας.

#2. Η Σχέση Έχει Τελειώσει Όταν Φλερτάρει Με Άλλους Άνδρες 
φλερτάρει με άλλους

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω σε αυτό για να καταλάβεις ότι σου στέλνει ξεκάθαρο σημάδι πως δεν καλύπτεται πλέον και ψάχνει κάτι άλλο.

Πιθανόν να μην προκύπτει αποκλειστικά από κάποιο δικό σου λάθος αυτό, αλλά να είναι απόφαση της γυναίκας να εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις της, στέλνοντας αποφασιστικά το μήνυμα της.

Απέφυγε να παραμείνεις προσκολλημένος σε αυτό, προσπαθώντας να την κερδίσεις πίσω με λάθος τρόπους όπως:

  • Κάνοντας της ακριβά δώρα.
  • Της κάνεις τα χατίρια κάθε στιγμή, αλλά όχι επειδή το θες.
  • Είσαι παρών όποτε και αν σε θέλει.
  • Κάνεις πρόταση γάμου.

Υπάρχει αμέτρητη λίστα με όσα λάθη κάνουμε όταν θέλουμε να την κερδίσουμε από κάποιον άλλον άνδρα, όμως καμία δεν αξίζει πραγματικά, γιατί δεν είναι πράξη που ήρθε με την βούληση μας και την επιθυμία μας, αλλά κατόπιν ψυχολογικής πίεσης ότι θα χάσουμε κάτι πολύτιμο ως εκείνη την στιγμή για εμάς.

Έτσι και αλλιώς, ο φόβος της απόρριψης είναι ισχυρός όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

#3. Περνάτε Λιγότερο Χρόνο Μαζί

Σε αυτό το σημείο η σχέση μας με την γυναίκα δείχνει να καταλήγει στο τέλος της, αφού δεν υπάρχει η επιθυμία να βρεθείς και να περάσεις όμορφα μαζί της όπως θα ήταν το φυσιολογικό από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Για αυτό τον λόγο είστε μαζί άλλωστε, εάν δεν υπάρχει αυτή η όρεξη για να κάνετε πράγματα μαζί, μπορεί να πάρει ο καθένας τον δρόμο του και να αποφύγετε όλα εκείνα που θα σας απογοητεύσουν και θα νιώσετε άσχημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε και σε κάθε μέρος μαζί, αντίθετα αποτελείτε δύο διαφορετικές προσωπικότητες που συνυπάρχουν αρμονικά και μπορούν να ζήσουν αυτόνομα αλλά επιλέγουν να διαθέτουν τον χρόνο τους και ο ένας στον άλλον.

#4. Η Σχέση Έχει Τελειώσει Όταν Δεν Μπορείς Να Φανταστείς Το Κοινό Μέλλον

η σχέση έχει τελειώσει

Πολλές φορές όχι μόνο δεν μπορείς να δεις την σχέση σου να εξελίσσεται, καλύτερα σύντομα αλλά ούτε και σε μελλοντικό χρόνο μπορείς να πιστέψεις ότι θα πάει καλά.

Είναι κάτι που το βλέπεις πολύ συχνά απλά και μόνο γιατί έχεις την αίσθηση ότι σύντομα θα τελειώσει.

Φυσικά αυτή η αίσθηση καλλιεργείται από την καθημερινότητα που έχουμε μέσα στην σχέση μας.

Έτσι αν αυτή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, είναι λογικό να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο που μας προετοιμάζει ψυχολογικά για την απώλεια αυτή στο μέλλον, ούτως ώστε να υπάρξει προσαρμογή και μείωση του πόνου.

#5. Δεν Έχετε Διάθεση Να Κάνετε Σεξ
η σχέση έχει τελειώσει

Το βασικότερο σημάδι ακόμα και αν σου φαίνεται παράδοξο, είναι αυτό που αφήσαμε για το τέλος και όχι, το μυαλό μας δεν είναι συνέχεια εκεί ή και να είναι εκεί, αυτό δεν συμβαίνει τυχαία.

Καταρχάς, η ανάγκη να κάνουμε σεξ υπάρχει εξίσου το ίδιο και στα δύο φύλα, αλλά εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο.

Η έλλειψη διάθεσης από τον έναν από τους δύο ή και από τους δύο μαζί να κάνουν σεξ, είναι το οριστικό τέλος της σχέσης, πολύ απλά γιατί παύει να υπάρχει σχέση χωρίς αυτό.

Η σημασία που δίνουν άνδρες και γυναίκες στο σεξ έχει αναλυθεί από πολλές έρευνες και σε όλες καταδεικνύεται το ίδιο αποτέλεσμα σαν γεγονός.

Μια καλή σχέση περιλαμβάνει όπως είναι φυσικό καλύτερο και ποιοτικότερο σεξ, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να αρκείσαι μόνο σε αυτό και να αγνοείς όλα τα άλλα.

Είναι πιθανόν κάποιοι παράγοντες όπως το άγχος, η σκληρή καθημερινότητα και άλλα, να μας επηρεάζουν αρνητικά, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιθυμία για σεξ για αρκετό διάστημα δεν δικαιολογείται.

Ίσως επειδή επηρεάζεται από όλους τους άλλους δείκτες μαζί, καθώς είναι ένα ευαίσθητο θέμα, να είναι και η σαφέστερη ένδειξη για το μέλλον της σχέσης σας.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, όπου συζητάμε για χωρισμούς. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν ή μας εκνεύρισαν. Αλλά και λάθη που εμείς κάναμε. Σημασία έχει βεβαίως και ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζεις να χειριστείς την κατάσταση. Γιατί τελικά είναι δική σου απόφαση το πώς θα αποφασίσεις να εξελίσσεσαι στην ζωή σου.

Αυτό που έχει εν τέλει σημασία, είναι να μπορείς να διαχειρίζεσαι εσύ με τον καλύτερο τρόπο τα σημάδια που μπορεί να σου δώσει η γυναίκα και να αντιδράς όπως χρειάζεται για να αποφεύγεις προβλήματα στο μέλλον.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πιστεύεις πως η σχέση σου πήρε λάθος κατεύθυνση; εδώ θα βρεις τις πληροφορίες για να αποφύγεις τα “βασικά” λάθη.

Κάνε σχέσεις αξίας ως Άνδρας Αξίας. Διάβασε το βιβλίο μας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.