Πού Σταματάει η Επιτυχία!

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, είμαι σε superior δωμάτιο μιας πολύ μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων και με ένα τηλέφωνο μπορώ να λαμβάνω την προσοχή όλων των υπαλλήλων του που ξενυχτούν μαζί μου λόγω βάρδιας. Ίσως αν πιέσω αρκετά για κάτι – που δεν έχω λόγο – παίζει να ξυπνήσουν κάποιον για μένα απλά και μόνο για να με εξυπηρετήσουν.

Φοράω ένα μπουρνούζι που σου προσφέρουν για να χαλαρώσεις μετά το ντους– σπίτι μου δεν έχω μπουρνούζι ούτε θα αποκτήσω ποτέ καθώς το θεωρώ περιττή πολυτέλεια και μη πρακτικό – και ακούω μουσική από το high end smartphone μου από paid συνδρομή στο spotify.

Βρίσκομαι σε μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης, που όλοι θέλουμε να επισκεφθούμε κάποια στιγμή της ζωής μας και εγώ είμαι εδώ για τρίτη φορά φέτος έχοντας ταξιδέψει φυσικά αεροπορικώς και business class.

yes!

Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό το άρθρο, ίσως θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Ίσως το παραπάνω το θεωρούν επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι άσχημα. Σας το εύχομαι. Αύριο όμως θα πληρώσω το τίμημα για μια ακόμα ημέρα.

 

nice_try

Θα ξυπνήσω λίγο πριν τις 07:00. Θα ξαναδιαβάσω όσα ετοίμαζα τόσες ημέρες για να είμαι οργανωμένος σε αυτό το ταξίδι, θα αγχωθώ για το αν θα προλάβω να σιδερώσω το πουκάμισο που τσαλακώθηκε στο ταξίδι, καθώς μπορεί να είναι όλα τόσο ωραία, αλλά είμαι εδώ για να επιτύχω. Και η επιτυχία δεν συγχωρεί λάθη, άγνοια ή τσαλακωμένα πουκάμισα. Μια γκόμενα μπορεί να το κάνει. Η επιτυχία – που σου παρέχει όλα τα παραπάνω όμορφα που σας περιέγραψα – σίγουρα όχι.

Θα είμαι με βιταμίνες και σπιρουλίνα για να αντέξει ο οργανισμός τις ώρες πτήσεων, συναντήσεων, εργασίας, προετοιμασίας, σκέψεων και παρουσιάσεων.

Θα τελειώσω το βράδυ και δεν θα προλάβω καν να κάνω μια ακόμα βόλτα στην πανέμορφη πόλη γιατί τα μάτια μου θα κλείνουν. Θα πρέπει να προετοιμαστώ για την επόμενη μέρα, να έχω και τα πράγματά μου έτοιμα για να γυρίσω Αθήνα καθώς για ένα ακόμα βράδυ, θα έχω τη τιμή να διδάξω πώς να προσεγγίζεις γυναίκες σε ακόμα ένα bootcamp.

deal with it

Αυτά είναι όσα θα γίνουν. Για να έρθω εδώ, το τίμημα ήταν ακόμα πιο βαρύ. Ξενύχτια, αφομοίωση νέας γνώσης, κούραση, αλλεπάλληλες αποτυχίες και ξανά από την αρχή, επαναπροσδιορισμός των δεδομένων, ζώνες άνεσης να σπάνε, χαστούκια από τα λάθη, περίεργα όνειρα το βράδυ από τις σκέψεις, χαμένες ανθρώπινες σχέσεις θυσία στο βωμό της επιτυχίας.

Και εσύ ακόμα φοβάσαι να προσεγγίσεις μια άγνωστη γυναίκα; Ακόμα σκέφτεσαι τι μήνυμα να της στείλεις για να βγείτε; Αλήθεια τώρα;

what the fuck

 

Είμαι σίγουρος ότι ως αυτές τις γραμμές, το ωραίο δωμάτιο στην ωραία πόλη δεν φαίνεται τόσο ελκυστικό όπως όταν διάβαζες τις πρώτες γραμμές, έτσι δεν είναι; Θα μου πεις, μη γκρινιάζεις. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Φυσικά και υπάρχουν. Θα σου πω όμως κάτι που το πιστεύω πολύ βαθιά και μάλλον θα συμφωνήσουμε. Εκτός περιπτώσεων που η τύχη και η ζωή άρχισε να μοιράζει με τσουβάλι μούντζες, όσοι έχουν πραγματικά προσπαθήσει, όσοι ταυτίζονται έστω και λίγο με όσα γράφω παραπάνω, αποκλείεται να μην είναι καλά στη ζωή τους.

Η επιτυχία έχει ένα τεράστιο κόστος. Και αυτό επειδή το κέρδος που σου προσφέρει ως αντάλλαγμα, είναι αδιαμφισβήτητης αξίας και άμεσης απόλαυσης. Βλέπεις, δεν είναι το ακριβό ξενοδοχείο που σε φιλοξενούν, η υπέροχη πόλη που επισκέφθηκες, το σύγχρονο κινητό που μπορείς να αγοράσεις. Είναι η απόδειξη στον εαυτό σου ότι δεν επιβιώνεις απλά – αλλά θριαμβεύεις, μεγαλουργείς. Κερδίζεις τη ζωή στο ίδιο της το παιχνίδι. Αυτή είναι η πληρωμή.

Όπως όταν μιλάς με μια γυναίκα και τελικά σου δίνει το τηλέφωνό της. Δεν είναι το κέρδος σου, ότι μιλάς μαζί της. Αυτό είναι μια απόλαυση της στιγμής.  Ωραία φάση, αλλά στιγμιαία. Το κέρδος είναι ότι έδειξες στον εαυτό σου να καταλάβει ότι με δικές σου προσπάθειες και δυνάμεις, όχι της θεάς τύχης και μέσω φίλων και γνωστών και μιας φίλης που σου γνώρισε μια φίλη, ότι μπορείς να έχεις μια γυναίκα που εσύ επέλεξες, στη ζωή σου. Και να περάσεις καλά μαζί της – ορίζοντας εσύ την ερωτική σου ζωή και όχι η τύχη ή οι γνωριμίες.

Όταν μπορείς να πείσεις ένα πολύπλοκο, πανέξυπνο και υπερεξελιγμένο πλάσμα, όπως μια γυναίκα, ότι μπορεί να είσαι ο άνδρας που έψαχνε και σου παραδίδεται ξεκινώντας από το τηλέφωνό της, τότε σίγουρα μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Ερώτηση. Που σταματάς; Ποια είναι η γραμμή της αναζήτησης της επιτυχίας και του επόμενου στόχου που σταματάς ευτυχισμένος και αράζεις απολαμβάνοντας καρπούς; Ο Swan Achor, στο βιβλίο του, Τhe happiness advantage αναφέρει πως εσύ και εγώ μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα είμαστε ευτυχισμένοι. Και ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εγκεφάλους μας να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι, ανεξαρτήτως έντασης της επιτυχίας.

Ο Χρήστος λέει ότι άνθρωποι σαν και μας, δεν είναι εύκολο να σταματήσουν. Είτε έχει δίκιο, είτε εγώ απλά δεν έχω βρει τη γραμμή που θα πω ότι είμαι απόλυτα ευτυχισμένος και σταματάω την αναζήτηση για την επόμενη επιτυχία και την επίτευξη του επόμενου στόχου, ένα είναι σίγουρο. Το ταξίδι μέχρι εκεί, είναι υπέροχο.

Ως την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .