Προσοχή! 3 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνεις Μετά από ένα Χωρισμό

Μετά από ένα χωρισμό είναι απαραίτητο να αποφύγεις κάποια πράγματα. Διάβασε κάποια από τα σημαντικότερα.

Έφτασε η στιγμή που βλέπεις πολύ πιθανό το σενάριο να χωρίσεις και νιώθεις απροετοίμαστος απέναντι σε μία τέτοια κατάσταση;

Φυσικά γνώριζες ότι μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή όταν ξεκίναγες την σχέση σου, ακόμα όμως και αν η απόφαση αυτή είναι δική σου και όχι της γυναίκας ενδέχεται να νιώσετε και οι δύο πλευρές άσχημα.

Όμως υπάρχουν κάποιες συνθήκες που σε επηρεάζουν περισσότερο όταν βιώνεις ένα τέτοιο άσχημο συναίσθημα και οι οποίες διαμορφώνουν τον τρόπο που συμβαίνει αυτό και ενδεχομένως να σε κάνουν να νιώσεις υπεύθυνος κατά την διάρκεια του χωρισμού σου.

Να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος τρόπος για να μην πληγωθείς από ένα χωρισμό, που είτε προκάλεσες είτε όχι (αυτό δεν έχει και τόση σημασία σε πρώτη ανάγνωση) θα νιώσεις την απώλεια ενός ανθρώπου που ήθελες στην ζωή σου ή ακόμα χειρότερα δεν μπορείς να την φανταστείς μακριά του.

Σαφώς και η θέση σου στην διαδικασία αυτή και το πόσο έτοιμος είσαι να δεχθείς αυτό το γεγονός, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του και θα σε επηρεάσουν ανάλογα, για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ένας τρόπος που βοηθάει στην προσπάθεια σου να ξεπεράσεις αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη είναι η αλλαγή του τρόπου που σκέφτεσαι για τις σχέσεις, αλλά και την εμπειρία σου σε προηγούμενες καταστάσεις.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεις νέους ανθρώπους που γνωρίζεις με καχυποψία επειδή σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχες θετική εμπειρία, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεις την κάθε σου σχέση ανεξάρτητη από κάθε προηγούμενη.

Αυτό δείχνει σοφία από μεριά σου και έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τον εαυτό του και την σχέση του με σεβασμό, για όσα όμορφα πέρασε.

Άλλωστε να θυμάσαι ότι αυτά θα μείνουν στο μυαλό σου έπειτα από κάποια χρόνια και εν τέλει δες το τέλος αυτής της σχέσης ως το ξεκίνημα, για να χαράξεις μια νέα πορεία στην ζωή σου.

Ας δούμε όμως πως θα μπορέσεις να ξεκινήσεις ταχύτερα, αποφεύγοντας να κάνεις κάποια πράγματα που μετά από ένα χωρισμό μόνο κακό μπορούν να σου προκαλέσουν.

#1. Μην συνεχίζεις να  επικοινωνείς μετά τον χωρισμό
Πρόσφατα βγήκες από μία σχέση και δεν ξέρεις πως να χειριστείς τον χωρισμό; Διάβασε τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό.

Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ εύκολο να το λες και είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις, όμως αν αναλογιστείς το καλό σου, θα σκεφτείς ότι το έχεις προτείνει και εσύ σε κάποιον καλό σου φίλο όταν σου εκμυστηρευόταν το πρόβλημα του με την δική του σχέση.

Άρα, εφόσον ήθελες το καλό του φίλου σου, να φανταστώ καταλαβαίνεις και αυτό που θέλω να σου εξηγήσω.

Σίγουρα θα βρεθείς αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό σε τέτοιες συνθήκες και θα τον πείσεις ότι με αυτήν την γυναίκα δεν έχεις τελειώσει ακόμη, όμως μην περιμένεις να βελτιωθεί η κατάσταση στην σχέση σας απλά και μόνο επειδή προσπαθείς να την βρεις στο τηλέφωνο ενώ εκείνη σε αγνοεί.

Αν κάτι έχει φτάσει στο τέλος του, το αντιλαμβάνεσαι μέσα σου, οπότε το θέμα είναι να το αποδεχτείς και να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς για όφελος σου.

Πάντα υπάρχουν θετικές προοπτικές μετά από κάτι άσχημο (στο μυαλό μας ως εκείνο το σημείο που βλέπουμε) αρκεί να μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες από όλο αυτό.

Όταν η επικοινωνία σου με την γυναίκα έχει γίνει γολγοθάς που δεν μπορείς να αντέξεις, δεν υπάρχει λόγος να την συνεχίζεις και να προσπαθείς να την βελτιώσεις, προκειμένου ξανά και ξανά να βρίσκεσαι με το ίδιο αποτέλεσμα.

Είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ και αυτό που σε διδάσκει είναι να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις για το μέλλον σου και να κρατάς την συγκέντρωση και την ψυχραιμία σου σε δύσκολες συνθήκες.

#2. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου μετά από ένα χωρισμό
Πρόσφατα βγήκες από μία σχέση και δεν ξέρεις πως να χειριστείς τον χωρισμό; Διάβασε τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό.

Ναι το έχουμε κάνει οι περισσότεροι (και εγώ φυσικά), να καθόμαστε σπίτι και να χάνουμε τις ώρες μας με σκέψεις που δεν βοηθούν.

Το γεγονός ότι παραμελείς τον εαυτό σου που είναι το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο σε αυτή την ζωή, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για οποιοδήποτε λόγο.

Αφήνεις στη θεά τύχη τα πάντα, παρατώντας τους φίλους σου, την γυμναστική σου, δεν δίνεις βάση στην δουλεία σου ή σε οτιδήποτε καταπιάνεσαι εκείνη την στιγμή με τρόπο που κάνεις τεράστια ζημιά στην ψυχική σου ηρεμία.

Αντίθετα μπορείς να βρεις τον χρόνο που έψαχνες για να προχωρήσεις όσα είχες αφήσει στην άκρη καιρό τώρα.

Το γεγονός ότι χρειάζεσαι ένα διάστημα για να πενθήσεις την σχέση σου είναι κατανοητό και θα σου δώσει τον χρόνο να σκεφτείς κάποια πράγματα που έκανες λάθος, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.

#3. Μην  γίνεσαι αυτοκαταστροφικός ύστερα από
τον χωρισμό σου επειδή νιώθεις ένοχος
Πρόσφατα βγήκες από μία σχέση και δεν ξέρεις πως να χειριστείς τον χωρισμό; Διάβασε τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό.  

Ίσως δεν υπάρχει χειρότερο που μπορείς να κάνεις βγαίνοντας από μία σχέση στην οποία οι ενοχές για την κατάληξη της σε πνίγουν και έχεις φορτωθεί όλη την ευθύνη για αυτό τον χωρισμό.

Τιμωρείς τον εαυτό σου και πάλι με τον χειρότερο τρόπο π.χ. πίνοντας αλκοόλ, δήθεν για να ξεχάσεις και να αισθανθείς καλύτερα και αντί για αυτό τον βυθίζεις ακόμα περισσότερο.

Ο μοναδικός λόγος που μπορείς να αισθανθείς καλύτερα αν νιώθεις ενοχές για την πορεία της σχέσης σου, αφορά την αλλαγή σου μετά από τον χωρισμό και την διαφορετική αντιμετώπιση που θα έχεις πλέον στον εαυτό σου αλλά και στην επόμενη σχέση που θα κάνεις.

ΑΝ σε χώρισε ξαφνικά, τότε δες παρακάτω: 

0

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, πάτα εδώ.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά να είσαι καλά.

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.