Πρώτη Εντύπωση: Πόσο Σημαντική Είναι Τελικά;

Πόσο σημαντική είναι τελικά η πρώτη εντύπωση της γυναίκας για εσένα όταν φλερτάρεις και κατά πόσο επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη Εντύπωση Και Ανθρώπινη Επικοινωνία

Η ανθρώπινη επικοινωνία βασίζεται σε πολλά και σημαντικά πράγματα, και ερευνάτε πολλές δεκαετίες από τις επιστημονικές κοινότητες.

Οι αρχαίοι Έλληνες περνούσαν πολλές ώρες μελετώντας την ανθρώπινη επικοινωνία, και κατέληξαν να την χωρίσουν σε τρία βασικά μέρη: Το ήθος, το πάθος, και τον λόγο.

Όσον αφορά το πρώτο, με την λέξη ήθος εννοούσαν δύο βασικά πράγματα: Το άτομο που πραγματικά είσαι, και κυρίως, το άτομο που λαμβάνουν οι άλλοι ότι είσαι. Με αυτήν την λογική, το τι αντιλαμβάνονται οι γύρω σου ότι είσαι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό επικοινωνιακό πλαίσιο.

Ο τρόπος που οι άλλοι σε αντιλαμβάνονται μπορεί να σε ωφελήσει ή να σε βλάψει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή όταν φλερτάρεις. Μπορεί να σου δημιουργήσει μια ολόκληρη καινούρια πραγματικότητα, ή να στην καταστρέψει.

Όταν αυτό που είσαι με αυτό που δείχνει δεν συνάδουν, τότε προκαλείται μια έλλειψη αξιοπιστίας. Το αποτέλεσμα σε αυτό είναι να μην έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι το γιατί.

πρώτη εντύπωση

Τσέκαρε άλλες 8 συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ελπίδες μας στο φλερτ και παίρνουμε τα αποτελέσματα που περιμένουμε στο βίντεο που θα δεις εδώ.

Ο Ραλφ Γουάλντο Έμερσον είπε το εξής: «Αυτό που είσαι μου φωνάζει τόσο δυνατά, που δεν μπορώ ν’ ακούσω λέξη απ’ όσα λες.»

Γιατί Είναι Η Πρώτη Εντύπωση Τόσο Σημαντική;

Λαμβάνοντας υπόψιν μας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε γιατί η πρώτη εντύπωση είναι τόσο σημαντική. Είναι το πρώτο βήμα στο πως ο κόσμος γύρω μας μας αντιλαμβάνεται.

Και πρόκειται για το πιο σημαντικό βήμα.

Αν θες να ανοίξουν οι πόρτες γύρω σου και να ταξιδέψεις σε νέους κόσμους, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις την αξία και την βαρύτητα που έχει η πρώτη εντύπωση.

Πόσες φορές έχεις αντιπαθήσει κάποιον από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισες;

Πόσες φορές δεν έχεις δώσει σημασία σε κάποιον, επειδή δεν σου έκανε μια ηχηρή πρώτη εντύπωση;

Τόσο στο φλερτ, όσο και στον επαγγελματικό τομέα, η πρώτη εντύπωση παίζει κυρίαρχο ρόλο στις σχέσεις που χτίζουμε με τους ανθρώπους.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις 3 βασικούς λόγους που η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετικά σημαντική !

#1. Δίνει Στον Συνομιλητή Σου Την Ευκαιρία Να Καταλάβει Κατευθείαν Το Ποιος Είσαι

Το ποιοι είμαστε είναι ένα περίπλοκο θέμα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια το ποιοι είμαστε, και γι’ αυτόν τον λόγο αυτό που προβάλλουμε είναι πολλές φορές μπερδεμένο.

Ωστόσο, σε έναν κόσμο που τρέχει και που συναντάμε δεκάδες ανθρώπους καθημερινά, η πρώτη εντύπωση μάς δίνει την δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε πολύ πιο άμεσα με ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να σχετιστούμε και με ποιους όχι.

Για να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις δες παρακάτω.

Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του φλερτ, η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει για εσένα μια γυναίκα μπορεί να αποβεί καθοριστική για όλη την μεταξύ σας σχέση.

Αν δώσεις εξ’ αρχής την εντύπωση ενός ισχυρού αρσενικού, που διεκδικεί αυτό που θέλει από την ζωή, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσεις έναν πετυχημένο διάλογο και να καταλήξετε με την γυναίκα σε ραντεβού ή σε σεξ.

Αν αντίθετα δώσεις μια πρώτη εντύπωση ενός ανθρώπου που φοβάται την ζωή, που δεν έχει ενδιαφέροντα και στόχους, και που δεν τολμάει στην ζωή του, το πιο πιθανό είναι να επηρεαστεί η γυναίκα από αυτό και να μην αρχίσει καν την συζήτησή !

#2. Είναι Η Προσωπική Σου Δήλωση Στον Κόσμο Για Το Τι Αξίζεις

Εδώ πάμε σε ένα πολύ βαθύ κομμάτι που λέγεται αξία. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορετική αξία, ανάλογα με το ποιοι είμαστε, τι έχουμε πετύχει, και που σκοπεύουμε να φτάσουμε.

Η αξία καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, και είναι το πιο βασικό κομμάτι όσον αφορά το φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Και φαίνεται εξ αρχής.

είναι σημαντική η πρώτη εντύπωση

Η αξία είναι κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Σε υποσυνείδητο επίπεδο, όλοι οι άνθρωποι αξιολογούμε τους γύρω μας, για να αποφασίσουμε αν θα είναι ωφέλιμο να συσχετιστούμε μαζί τους, ή αν θα είναι ένα φορτίο.

Η πρώτη εντύπωση καθορίζει και φωνάζει ηχηρά στους γύρω σου ακριβώς αυτό: Τι αξία έχεις.

Αν, λοιπόν, κάνεις μια αρνητική πρώτη εντύπωση, τότε είναι πολύ πιθανόν να χάσεις το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει.

Σκέψου το πολύ καλά.

Αξίζει να χάσεις μια πιθανώς ωφέλιμη σχέση λόγω μιας αρνητικής πρώτης εντύπωσης;

#3. Δημιουργεί Μια Θετική Ή Αρνητική Εικόνα Για Εσένα, Που Σε Ακολουθεί Καθ’ όλη Την Διάρκεια Της Σχέσης

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι άνθρωποι σχηματίζουν μια εντύπωση για κάποιον μόλις σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου ! Μέσα στο πρώτο λεπτό ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει επεξεργαστεί δέκα χιλιάδες λεκτικά, οπτικά, και συναισθηματικά στοιχεία για το ποιος είσαι, τι σου αρέσει, και αν θα ήθελε το συγκεκριμένο άτομο να συσχετιστεί μαζί σου.

Επιπλέον, μια γυναίκα χρειάζεται μόλις έξι μιλισεκόντ για να αποφασίσει σε υποσυνείδητο επίπεδο αν θα κάνει σεξ με έναν άντρα.

Όλα αυτά οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Η εικόνα που σχηματίζει κάποιος για εσένα τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.

Με άλλα λόγια, η πρώτη εντύπωση επηρεάζει την συνολική σου σχέση με το άτομο που θέλεις να συναναστραφείς, και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την μεταξύ σας σχέση και τον ρόλο που θα έχεις στην ζωή του.

Πριν μπεις στη σχέση, θα πρέπει να αποφασίσεις ποια είναι τα κριτήριά σου. Μάθε περισσότερα στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση παίζει απίστευτα σημαντικό ρόλο. Μπορείς να γκρεμίσεις μια ολόκληρη πιθανή σχέση από μια αρνητική πρώτη εντύπωση, ή να δημιουργήσεις κάτι το εξωπραγματικό μόνο από τον τρόπο που συστήθηκες.

Μην το αψηφάς. Δώσε βάση στις λεπτομέρειες και εργάσου πάνω αυτό.

Άλλωστε, έχουμε μόνο μια ευκαιρία να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση.

Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το παν. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.