Το Πρώτο Κάμπινγκ με την Σχέση σου: Βασικά Tips για να Επιβιώσετε

Αν θέλεις να κάνεις κάμπινγκ με την σχέση σου, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζεις έστω τα βασικά. Διάβασε ποια είναι.

Ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπών που πάντα με προσέλκυε, ίσως λόγω της σχέσης που μπορείς να έχεις με την φύση αλλά και της περιπέτειας που μπορείς να βιώσεις μέσα από αυτό, είναι το κάμπινγκ.

Φυσικά στην χώρα μας, το μόνο που επιτρέπεται είναι το οργανωμένο και εδώ δεν θα αναφερθούμε αν αυτό είναι σωστό ή όχι.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα αναλύσουμε τα χρήσιμα πράγματα που χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση για να περάσεις από ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο, έως όσες μέρες επιθυμείς, στην εξοχή, παρέα με την σχέση σου.

Οι διαφορές ανάμεσα στο ελεύθερο και το οργανωμένο κάμπινγκ είναι τεράστιες και αφορούν σχεδόν τα πάντα. Από την χρήση τουαλέτας, νερού πλύσης, ηλεκτρικού ρεύματος και πολλών άλλων, που ενώ σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ είναι δεδομένα, στο ελεύθερο θα νιώσεις πραγματικός survivor εάν θέλεις να επιβιώσεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την λίστα μας με βασικά είδη που θα χρειαστούμε και για τις δύο περιπτώσεις κάμπινγκ, καθώς αυτά θα μας συντροφεύουν για αρκετές διακοπές.

Τα Βασικά που Χρειάζεται να Αποκτήσεις για
να Κάνεις ένα Αξιοπρεπές Κάμπινγκ
Αν θέλεις να κάνεις κάμπινγκ με την σχέση σου, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζεις έστω τα βασικά. Διάβασε ποια είναι.
Σκηνή

Ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα για καθέναν κατασκηνωτή, έχει να κάνει με την σκηνή του και την ποιότητα που έχει.

Αν σκεφτεί κανείς ότι εκεί μέσα θα κοιμάται, θα ξεκουράζεται και πολλά ακόμη, αυτός με την σχέση του, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα μέρος που θα πρέπει να έχει επαρκή χώρο αλλά και ποιότητα υλικών, αν θέλει να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

Υπάρχουν σκηνές, για παράδειγμα που έχουν κάποια αδιάβροχη προστασία, οπότε ακόμη και αν δεν πας καλοκαίρι θα μπορείς να προφυλαχθείς ως ένα βαθμό.

Φυσικά πρέπει να φροντίσεις και τα πράγματα σας, άρα εφόσον μιλάμε για δύο άτομα θα πρέπει να υπάρχει προθάλαμος στην σκηνή, ώστε να αφήνεις έξω κάποια αντικείμενα όπως τα παπούτσια σας, τις παντόφλες, ακόμα και τις βαλίτσες σας, που δεν θα μπαίνετε με αυτά στο χώρο που πρόκειται να κοιμηθείτε.

Όλα αυτά προστατεύονται από την βροχή και τον ήλιο σε ένα καλό βαθμό στον προθάλαμο, όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η διάσταση της σκηνής.

Μην σε μπερδεύουν αν οι εταιρίες γράφουν για κάποια σκηνή δύο ατόμων, καθώς μόλις την δεις θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ μικρή για ένα ζευγάρι, οπότε πάντα να επιλέγεις τριών ατόμων, η οποία είναι κατάλληλη για εσένα και την σχέση σου.

Στρώμα

Το στρώμα που θα κοιμάστε για εμένα παίζει ακριβώς τον ίδιο σημαντικό ρόλο με την σκηνή. Μπορεί στο ένα να προστατεύεσαι από την βροχή και τον ήλιο, σε αυτό όμως θα κοιμάσαι και θα θέλεις να είστε αναπαυτικά, σχεδόν όπως είσαι στο σπίτι σου.

Μην λυπηθείς να δώσεις κάτι παραπάνω για ένα καλό φουσκωτό στρώμα κάμπινγκ, καθώς ενδέχεται να το μετανιώσεις, αν με το παραμικρό τρυπάει ή δεν αντέχει το βάρος σας.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τις αντοχές σαν το στρώμα του σπιτιού σου, όμως κοίταξε να πάρεις κάτι αξιοπρεπές.

Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου και κάποιο κιτ επισκευής, που συνήθως παρέχεται με την αρχική αγορά του, όπως επίσης μία ηλεκτρική τρόμπα αλλά και μία χειρός για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ και πάθει κάποια βλάβη.

Μαξιλάρι

Μαξιλάρι εγώ προσωπικά παίρνω του σπιτιού μου και όχι το φουσκωτό, αφού είναι πολύ καλύτερο, αλλά εξαρτάται από τον ελεύθερο χώρο που έχεις στο αμάξι.

Σεντόνια

Σεντόνια που χρησιμοποιείς στο σπίτι σου, ανάλογα με τις μέρες που θα μείνετε, πάρε για να έχεις συνέχεια καθαρά, καθώς θα λερώνονται πολύ πιο εύκολα στην εξοχή.

Υπνόσακος

Ο υπνόσακος είναι εξίσου χρήσιμος καθώς μεταφέρεται πολύ εύκολα στην ειδική θήκη του σε σχέση με παπλώματα και κουβέρτες και κάνει καλύτερη δουλειά, ειδικά αν πας σε περίοδο με κρύο.

Ανάλογα με την περίοδο που θα πας, πρέπει να επιλέξεις και τον κατάλληλο υπνόσακο, για παράδειγμα τον χειμώνα θα επενδύσεις ένα ποσό κοντά στα 60 ευρώ και πάνω για έναν υπνόσακο που θα έχει κατάλληλες ενδείξεις για τις αντίστοιχες θερμοκρασίες που θα συναντήσεις.

Εργαλεία, Μαγειρικά Σκεύη και όλη η Μεγάλη Λίστα για ένα Τέλειο Κάμπινγκ
Αν θέλεις να κάνεις κάμπινγκ με την σχέση σου, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζεις έστω τα βασικά. Διάβασε ποια είναι.

Είναι τα βασικά, όμως πίστεψε με είναι άκρως απαραίτητα:

  • Φακός. Nα προτιμήσεις κεφαλής, παρόμοια των ανθρακωρύχων για να έχεις ελεύθερα τα χέρια σου όταν χρειάζεται.
  • Ένας ελβετικός σουγιάς θα φανεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις.
  • Αντικουνουπικά χώρου είναι super SOS!
  • Κατσαρόλες και γκαζάκια για να μπορείς να μαγειρέψεις ή να ψήσεις ένα καφέ, διάφορα άλλα κουζινικά είδη, όπως και ένα ψυγειάκι αν είναι καλοκαίρι.
  • Χημική τουαλέτα και ηλιακή ντουζιέρα με όλα τα απαραίτητα σαμπουάν και αξεσουάρ.
  • Χαρτί υγείας και μωρομάντηλα, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη υγιεινή σας.
  • Απολύτως απαραίτητο πριν ξεκινήσεις να φτιάξεις ένα κουτί πρώτων βοηθειών ή να αγοράσεις ένα έτοιμο από το εμπόριο.
  • Κονσέρβες και φαγητά που μπορείς να χρειαστείς εάν δεν υπάρχει κάτι κοντινό στην περιοχή που θα μείνεις, όπως και μεγάλη ποσότητα νερού αν δεν έχεις κάποια καθαρή πηγή κοντά σου.
  • Καρεκλάκια και τραπεζάκι, για να είστε άνετοι στην εξοχή, όπως και μια τέντα που μπορείς στήσεις για να προφυλάσσεστε από τα καιρικά φαινόμενα.

Το Κάμπινγκ Μπορεί να Γίνει Τρόπος Διασκέδασης
Αν θέλεις να κάνεις κάμπινγκ με την σχέση σου, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζεις έστω τα βασικά. Διάβασε ποια είναι.

Φυσικά εκτός από την περιπέτεια που θα μοιραστείς με την σχέση σου, έχεις άφθονο χρόνο και ευκαιρία για διασκέδαση.

Οπότε μην ξεχάσεις να πάρεις πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, τράπουλα, τάβλι, σκάκι και ότι άλλο θα μπορούσε να σας φανεί ενδιαφέρον, όπως ένα αγαπημένο σου βιβλίο ή κάποιο καινούργιο που έψαχνες την ευκαιρία να ξεκινήσεις να διαβάζεις.

Επίσης με τα κεράκια μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετική ατμόσφαιρα, αρκεί να προσέχεις (αν βρίσκεσαι σε δάσος) μην βάλεις φωτιά.

Οπωσδήποτε κάποιο ραδιάκι ή φορητό ηχοσύστημα και γραμμένη μουσική στην περίπτωση που δεν πιάνεις καλό σήμα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσες να σκεφτείς εσύ, θα κάνουν τις μέρες σου με την σχέση σου στην εξοχή, μια μοναδική εμπειρία που σύντομα θα αναπολείς και θα θέλεις να επαναλάβεις.

Σαφώς σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ πολλά από τα παραπάνω είναι αχρείαστα σε σχέση με το ελεύθερο, άρα και απίθανο να χρειαστούν όπως αναφέραμε, αλλά εσύ μπορείς να διακρίνεις τι θα χρειαστεί να προσθέσεις και να αφαιρέσεις σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το κάμπινγκ θα σου δώσει την ευκαιρία να έρθεις ακόμα πιο κοντά με την σχέση σου, για περισσότερα δες εδώ.

Αν θέλεις να ρωτήσεις ή να σχολιάσεις στείλε εδώ.

Καλά να περάσεις

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.