Πώς Δείχνεις πως σου Αρέσει αν Είσαι Ντροπαλός

Όταν είσαι ντροπαλός είναι πολύ πιο δύσκολο για τη γυναίκα να καταλάβει τις προθέσεις σου, γιατί πολύ απλά δυσκολεύεσαι να της τις εκφράσεις.

Τι Κι Αν Είσαι Ντροπαλός;

Όταν είσαι ντροπαλός και σου αρέσει μια γυναίκα συμπεριφέρεσαι περίεργα όταν είναι τριγύρω και τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις και τι να πεις.

Τις περισσότερες φορές δεν λες κάτι, καθώς αναλώνεσαι σε σκέψεις και σενάρια, με αποτέλεσμα να χάνεις το θάρρος σου και να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην της μιλήσεις.

Ακόμη και αν την προσεγγίσεις, το κάνεις τόσο διακριτικά που δείχνεις πολύ φιλικός, δεν εκφράζεις τις προθέσεις σου και καταλήγεις στην φιλική ζώνη.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι τα πράγματα. Το ότι είσαι ντροπαλός και εσωστρεφής δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φλερτάρεις με επιτυχία. Μπορεί να πιστεύεις ότι χρειάζεται φυσικό ταλέντο για να τα πηγαίνεις καλά με τις γυναίκες, όμως η αλήθεια είναι ότι και κάποιος ντροπαλός μπορεί να δουλέψει και να βελτιωθεί.

Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου παρακάτω, για να μάθεις αν πράγματι υπάρχει φυσικό ταλέντο με τις γυναίκες.

Ας δούμε όμως τώρα πώς θα τα καταφέρεις καλύτερα, αν είσαι ντροπαλός.

#1. Συνειδητοποίησε Ότι Η Γυναίκα Που Σου Αρέσει Είναι Και Αυτή Άνθρωπος

Θα ντρεπόσουν να μιλήσεις στην αδερφή σου ή σε μια κυρία στην ουρά του σούπερ μάρκετ; Θα ντρεπόσουν να μιλήσεις σε μια γιατρό ή σε μια γυναίκα οδηγό ταξί;

Η απάντηση είναι σίγουρα όχι και ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν θα ντρεπόσουν, γιατί αυτές οι γυναίκες δεν σου αρέσουν.

Όμως όπως και οι γυναίκες που δεν έχεις πρόβλημα να μιλήσεις, έτσι και αυτές που σου αρέσουν είναι άνθρωποι. Μιλούν την ίδια γλώσσα και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν υπάρχει λόγος να σε φοβίζει η επαφή μαζί τους.

#2. Χτίσε Φιλίες Με Γυναίκες Που Δεν Σε Ελκύουν

αν είσαι ντροπαλός ξεκίνα φιλίες με γυναίκες

Ένας καλός τρόπος να εξασκηθείς είναι να μιλάς σε οποιαδήποτε γυναίκα. Ακόμη καλύτερα μπορείς να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις με γυναίκες για τις οποίες δεν αισθάνεσαι έλξη.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και να διαπιστώσεις αυτό που αναφέραμε στο προηγούμενο σημείο, ότι μια γυναίκα, είτε είναι ελκυστική, είτε όχι, είναι και αυτή ένας άνθρωπος σαν εσένα.

#3. Βελτίωσε Την Αυτοπεποίθηση Σου, Ακόμα Κι Αν Είσαι Ντροπαλός

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ένας λόγος που αποφεύγεις να δείξεις σε μια γυναίκα ότι σου αρέσει. Αυτό σε βάζει σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν είναι αρρενωπό χαρακτηριστικό και δεν θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έλξη.

Βέβαια το να πεις απλά σε κάποιον που είναι ντροπαλός να πάει να μιλήσει σε γυναίκες είναι σαν να του δίνεις τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου και να του λες να το οδηγήσει, χωρίς να ξέρει πώς.

Για να εκφράσεις ερωτικό ενδιαφέρον σε μια γυναίκα πρέπει πρώτα να καταφέρεις να της μιλήσεις και αυτό χρειάζεται αυτοπεποίθηση.

Βρες τα πάντα για την χαμένη αυτοπεποίθηση και πως τη βρίσκεις στο βίντεο εδώ.

Πώς Θα Το Πετύχω;

Για να το επιτύχεις αυτό πρέπει να μάθεις σταδιακά να βγαίνεις από την ζώνη άνεσης σου, κάνοντας δραστηριότητες που θεωρείς ότι είναι έξω από τις δυνατότητες σου, για παράδειγμα ξεκινώντας ένα καινούριο χόμπι.

Έτσι θα βρεις την δύναμη και θα πιστέψεις στον εαυτό σου. Η αποφασιστικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό απαραίτητο, όχι μόνο στο φλερτ, όπως μπορείς να δεις στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί.

#4. Να Είσαι Χαλαρός Kαι Ευχάριστος

Το βασικό είναι να συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά. Κράτα μια ισορροπία, χωρίς να είσαι πολύ φιλικός, αλλά και χωρίς να είσαι τελείως απόμακρος.

Δείξε ενδιαφέρον για το άτομο της και θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο άνετος και ότι και εκείνη θα καταλάβει ότι της αρέσεις.

Φρόντισε στην κουβέντα μαζί της να είσαι ευχάριστος και χαμογελαστός. Όταν δείχνεις ότι είσαι ευτυχισμένος, δεν κάνεις καλό μόνο στην δική σου εικόνα, αλλά δημιουργείς ένα ευχάριστο κλίμα και την προδιαθέτεις θετικά.

#5. Πρόσεξε Την Εμφάνιση Σου

Η εμφάνιση μπορεί να παίξει διπλό ρόλο.

Πρώτον, μια καλή εμφάνιση θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις καλή πρώτη εντύπωση, όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι περιποιημένος και να φοράς καθαρά και στιλάτα ρούχα και παπούτσια.

Δεύτερον, μια καλή εμφάνιση θα σε βοηθήσει, αν είσαι ντροπαλός, να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Θα νιώθεις πιο ελκυστικός και αυτό θα προβάλλεται στην συμπεριφορά σου.

#6. Η Τέχνη Του Κομπλιμέντου

αν είσαι ντροπαλός κάνε κομπλιμέντα

Ένα κομπλιμέντο θα της ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά.

Το να κάνεις σωστά κοπλιμέντα είναι τέχνη. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να κρατήσεις μια ισορροπία. Αν το παρακάνεις, θα φανείς περίεργος, γι’ αυτό πρέπει να είσαι μετρημένος και ειλικρινής.

Προσπάθησε να σταθείς σε κάτι ασυνήθιστο ή σε κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας της και όχι στην εμφάνισή της.

#7. Κοίταξε Την Στα Μάτια

Αν είσαι ντροπαλός, θα δυσκολεύεσαι να κοιτάξεις στα μάτια μια γυναίκα που σου αρέσει, όμως αυτή είναι μια ικανότητα που πρέπει να αναπτύξεις.

Η ισχυρή οπτική επαφή είναι ένας τρόπος να προβάλλεις αυτοπεποίθηση, αλλά και να δημιουργήσεις μια πρώτη μορφή σύνδεσης μεταξύ σας, ακόμη και όταν δεν έχετε μιλήσει ακόμη.

Πρέπει λοιπόν να πολεμήσεις την επιθυμία να τραβήξεις το βλέμμα σου μακριά, όταν σε κοιτάξει ή όταν μιλάτε.

Ένα σκληρό, επικεντρωμένο και έντονο βλέμμα θα κάνει την γυναίκα να αισθανθεί άβολα και εσένα να φανείς περίεργος. Ένα απαλό, ζεστό κοίταγμα που βγαίνει από μέσα σου και συνοδεύεται από ένα χαμόγελο όμως είναι ελκυστικό.

Για να εξασκηθείς σε αυτό, προσπάθησε να κοιτάς στα μάτια τις γυναίκες της παρέας σου ή ακόμη και γυναίκες που δεν γνωρίζεις, αλλά συναντάς σε κάποιο κατάστημα ή στον χώρο εργασίας σου.

#8. Αν Είσαι Πολύ Ντροπαλός Βρες Κάποιον Να Σε Βοηθήσει

Λέγοντας ότι χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει, δεν εννοούμε φυσικά να μιλήσει αυτός στην γυναίκα αντί για εσένα!

Όμως μια συμβουλή από κάποιον που είναι γνώστης και πιο έμπειρος, θα σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις πιο αποτελεσματικά με το αντίθετο φύλο και να ξεπεράσεις τις ντροπές σου.

Όσο εξασκείσαι θα δεις βελτίωση και θα επιτύχεις όχι μόνο να εκφράζεσαι, αλλά και να απολαμβάνεις την διαδικασία του φλερτ.

Το να είσαι ντροπαλός δεν είναι ντροπή. Το να μην κάνεις τίποτα για αυτό όμως είναι. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.