Πώς Κάνεις την Ερωτική σου Ζωή πιο Δύσκολη από ότι Χρειάζεται να Είναι

Βασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Όταν φλερτάρεις, αντιμετωπίζεις πάντα τον φόβο της απόρριψης, μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα αρέσεις σε μια γυναίκα, δεν ξέρεις τι να πεις και αγχώνεσαι.

Η ερωτική σου ζωή μπορεί πράγματι να έχει δυσκολίες, για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην την σαμποτάρεις ο ίδιος, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στους τρόπους εκείνους που κάνουν την ερωτική σου ζωή, πιο δύσκολο από όσο είναι ήδη.

#1. Δεν Έχεις ΚριτήριαΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Ιδιαίτερα αν είσαι στην αρχή μιας διαδικασίας μετάβασης, κατά την οποία έχεις αποφασίσει να φλερτάρεις περισσότερο και να γνωρίζεις πολλές γυναίκες, μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να φλερτάρει με οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμη και αν δεν σου αρέσει.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείς, τι είναι καλύτερο να φλερτάρεις και να κάνεις σεξ με 10 γυναίκες που δεν βρίσκεις καθόλου ελκυστικές ή με μία με την οποία το φλερτ και το σεξ θα είναι απολαυστικά για εσένα;

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση; Και τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι θα βελτιώσει την ερωτική σου ζωή στο μέλλον.

Τα κριτήρια σου δείχνουν ότι διαθέτεις αυτο-σεβασμό και αξίες, κάτι που είναι βασικό για να προχωρήσεις στην ερωτική σου ζωή.

#2. Δεν Δημοσιεύεις Ελκυστικές ΦωτογραφίεςΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βασικό μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας και το φλερτ περνά μέσα και από αυτά.

Αν θέλεις να πάρεις την ερωτική σου ζωή στα σοβαρά και να μην την δυσκολεύεις χωρίς λόγο, φρόντισε το προφίλ σου να είναι ανανεωμένο και να έχεις μερικές ελκυστικές φωτογραφίες που θα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα σου.

#3. Δεν Απαντάς στα Μηνύματα και Δείχνεις ΑδιαφορίαΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι όλη μέρα πάνω από ένα τηλέφωνο και να απαντάς αμέσως στα μηνύματα, αλλά όταν επίτηδες δεν απαντάς, θέλοντας να το παίξεις δύσκολος, σε μια γυναίκα που δείχνει ενδιαφέρον, δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να κάνεις τον δύσκολο, γι’ αυτό φρόντισε να μην το παρακάνεις. Δείξε το ενδιαφέρον σου στην γυναίκα που σου αρέσει και δείξε την “αδιαφορία” σου πειράζοντας της ή απορρίπτοντας για λόγους που δεν έχουν βάση ή δεν είναι σημαντικοί.

#4. Δεν Είσαι Έτοιμος να ΦλερτάρειςΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά όταν έχεις μόλις βγει από μια ερωτική σχέση, ενδέχεται να μην είσαι έτοιμος ακόμη να προχωρήσεις.

Αν έχεις πρόσφατα χωρίσει και ακόμη μιλάς με την πρώην, σε φιλικό επίπεδο, ή αν χαζεύεις όλη μέρα το προφίλ της,την ψάχνεις στο τηλέφωνο κλπ, τότε είναι προφανές ότι δεν την έχεις ξεπεράσει και δεν έχεις μπει ακόμη σε mode ανθρώπου που ψάχνει να προχωρήσει την ερωτική του ζωή.

#5. Ψάχνεις να Βρεις τα Ελαττώματα τηςΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Είναι φυσιολογικό όλοι οι άνθρωποι να έχουμε ελαττώματα. Ακόμη και αν δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά, σίγουρα κάτι θα υπάρχει.

Η διαδικασία του φλερτ και τα αρχικά στάδια μιας γνωριμίας όμως, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να ψάξεις να βρεις τα ελαττώματα της γυναίκας που σου αρέσει.

Ασφαλώς χρειάζεται κάποιες βασικές αξίες να είναι κοινές, με βάση τα κριτήρια σου, όμως ένα μικρό ελάττωμα που ίσως ανακαλύψεις, δεν είναι λόγος για να μην φλερτάρεις, καθώς έτσι η ερωτική σου ζωή δεν πρόκειται να προχωρήσει.

#6. Πιστεύεις ότι Κάνεις Κάτι Λάθος και ότι Όλα θα Πάνε ΣτραβάΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Μετά από μερικές αποτυχίες ή απορρίψεις, ίσως αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι κάνεις κάτι λάθος.

Στο μυαλό σου θα γυρνά η σκέψη ότι και η επόμενη προσέγγιση δεν θα πάει καλά, δεν θα της αρέσεις, δεν θα μιλήσεις με αυτοπεποίθηση ή ότι απλά τελικά θα σε πληγώσει.

Αν δεν τα καταφέρνεις καλά στην ερωτική σου ζωή, αυτές οι σκέψεις θα δυσχεράνουν περισσότερο το έργο σου. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να συμβούν τα παραπάνω, αλλά δεν μπορείς να το γνωρίζεις εκ των προτέρων, αν δεν την προσεγγίσεις.

Ο φόβος είναι κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο και υπάρχουν τρόποι να τον αποφύγεις.Σκέψου θετικά λοιπόν και προχώρα με αυτοπεποίθηση.

#7. Δεν Διαθέτεις ΧρόνοΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Οι ρυθμοί της ζωής σου μπορεί να είναι φρενήρεις. Ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος και μερικές φορές δεν υπάρχει χρόνος για φλερτ και ραντεβού.

Αν όμως δεν φλερτάρεις, η ερωτική σου ζωή δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Πρέπει λοιπόν να βρεις τρόπους να εντάξεις την επικοινωνία με τις γυναίκες στην ζωή σου. Βγες έξω περισσότερο, κάνε παρέες ή φλέρταρε στο διαδίκτυο, όταν θα βρίσκεις ελεύθερο χρόνο.

Για το διαδικτυακό φλερτ έχουμε συζητήσει λεπτομερώς στην εκπομπή μας Apla+Andrika, την οποία μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

#8. Επενδύεις Πολύ σε μια ΓυναίκαΒασικά λάθη και συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφύγεις οπωσδήποτε στην ερωτική σου ζωή. Όταν ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι... ο ίδιος σου ο εαυτός.

Γνωρίζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, την φλερτάρεις, επικοινωνείτε, ίσως βγείτε και ένα ραντεβού, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι περισσότερο.

Τότε εσύ, αρχίζεις και την βλέπεις σαν να είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο, την σκέφτεσαι συνέχεια, επενδύεις τα πάντα σε αυτήν και δεν βγαίνεις με άλλες γυναίκες, ακόμη και αν έχεις την ευκαιρία. Και όλα αυτά, απλά και μόνο επειδή μιλήσατε λίγο και πιστεύεις ότι ίσως ενδιαφέρεται.

Για τα επίπεδα επένδυσης μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο του Χρήστου.

Αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να χάσεις πολλές ευκαιρίες και δυσκολεύεις την ερωτική σου ζωή.

Το γεγονός ότι μίλησες με μια γυναίκα δεν σημαίνει ότι είσαι δεσμευμένος και ότι δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Η αφοσίωση σε μια σχέση είναι κάτι όμορφο και είναι καλό να υπάρχει, όταν όμως υπάρχει σχέση!

Γι’ αυτό μην επενδύεις υπερβολικά σε μια γυναίκα η οποία απλά σου έδωσε μια ένδειξη πιθανού ενδιαφέροντος.

Αν θεωρείς ότι αυτή είναι η μόνη γυναίκα που έχει δείξει ενδιαφέρον και ότι αξίζει το υψηλό επίπεδο επένδυσης, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να βοηθήσεις τον εαυτό σου, δημιουργώντας περισσότερες επιλογές για την ερωτική σου ζωή.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ίσως να υπάρχουν και άλλα πράγματα που κάνεις λάθος και υποβαθμίζεις την εικόνα σου. Ξεκίνα δυνατά από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.