Πώς Ξεπερνώ την Απειρία μου στο Φλερτ;

Είμαι άπειρος και αισθάνομαι ότι δεν τα καταφέρνω. Μπορώ να βελτιώσω την ικανότητά μου να φλερτάρω ή είμαι καταδικασμένος να αποτυγχάνω;

Μια συνηθισμένη δικαιολογία που αποτρέπει τους άντρες από το φλερτ είναι η έλλειψη εμπειρίας.

Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς από το μηδέν ή σχεδόν από το μηδέν και σίγουρα υπάρχουν πολλά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσεις, όμως η έλλειψη εμπειρίας δεν είναι δικαιολογία.

Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος. Πρέπει λοιπόν να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και να σκεφτείς λογικά. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την απειρία σου στο φλερτ και να ξεκινήσεις δυναμικά να αποκτάς εμπειρίες.

Θα σε βοηθήσουμε σε αυτό με τις παρακάτω συμβουλές.

#1. Απειρία Στο Φλερτ: Μην Υπεραναλύειςαπειρία στο φλερτ

Σκέψου το φλερτ σαν μέρος της καθημερινής σου ζωής που σου βγαίνει φυσικά, όπως το περπάτημα.

Δεν σκέφτεσαι πώς να περπατήσεις. Ξέρεις πώς γίνεται και σου βγαίνει αυτόματα. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευόσουν, όμως πολύ γρήγορα τα κατάφερες.

Καθετί που μαθαίνεις περνά από κάποια στάδια. Ξεκινάς άπειρος, φτάνεις σε ένα σημείο που χρειάζεσαι λίγη σκέψη, για να τα καταφέρεις και στο τέλος καταφέρνεις να κατακτήσεις μια νέα ικανότητα που πλέον σου βγαίνει χωρίς σκέψη.

Όταν αρχίζεις και κάνεις αναλύσεις και δεύτερες σκέψεις, το πράγμα περιπλέκεται και η κατάσταση δυσκολεύει, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο.

Απλοποίησε το λοιπόν, εστίασε σε συγκεκριμένα πράγματα που είναι θεμελιώδη για το φλερτ και μείνε σε αυτά, χωρίς να αναλύεις το καθετί και να δημιουργείς υποθετικά σενάρια.

#2. Δεν Χρειάζεται Να Είσαι Τέλειος Για Να Ξεπεράσεις Την Απειρία Στο Φλερτδε χρειαζεται να εισαι τελειος

Όταν δεν έχεις εμπειρία στο φλερτ, πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι τέλειος για να σε κοιτάξει μια γυναίκα και παθιάζεσαι με αυτή την ιδέα, η οποία όμως σου δημιουργεί περαιτέρω αχρείαστο άγχος.

Ακόμη, πολλές φορές μπορεί να κολλήσεις με μια γυναίκα που θεωρείς ότι είναι τέλεια για εσένα και να μένεις πίσω για αυτό το λόγο.

Ούτε τέλεια γυναίκα θα βρεις, και ακόμη και αν είναι τέλεια για εσένα, δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις, αν δεν την γνωρίσεις καλά, ούτε εσύ μπορείς να είσαι τέλειος.

Δες τα πράγματα, όπως είναι πραγματικά, αποδέξου τον εαυτό σου, κάνε προσπάθειες βελτίωσης όπου πιστεύεις ότι χρειάζεται, αλλά μην παθιάζεσαι με την τελειότητα.

Κάνε τις προσεγγίσεις σου και φλέρταρε γυναίκες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις εμπειρίες.

#3. Στο Φλερτ Μην Εξαρτάσαι Από Το Αποτέλεσμααπειρία στο φλερτ

Αυτό ίσως σου μοιάζει αντίθετο με όσα πιστεύεις. Λογικά θεωρείς ότι το φλερτ αφορά αποκλειστικά και μόνο το αποτέλεσμα.

Δηλαδή, φλερτάρεις για να πάρεις τον αριθμό της, να βγείτε ραντεβού, να κάνετε σεξ και να ξεκινήσετε μια σχέση.

Αυτή όμως είναι μια νοοτροπία που θα έπρεπε να αλλάξει. Το φλερτ είναι μια διαδικασία διασκεδαστική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Όταν το απολαμβάνεις, βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό και σου γίνεται πολύ πιο εύκολο.

Πρέπει να απολαύσεις λοιπόν το ταξίδι του φλερτ και όχι να σε απασχολεί διαρκώς το αν έχεις φτάσει στον προορισμό ή όχι.

Αυτό είναι μέρος της νοοτροπίας της αφθονίας. Αν γνωρίζεις ότι κάθε στιγμή υπάρχουν γύρω σου αμέτρητες γυναίκες, για να φλερτάρεις, τότε δεν θα κολλήσεις μόνο σε μια και ούτε θα σε ενοχλήσει μια απόρριψη.

#4. Ζήσε Στο Παρόνπαρον

Το παρελθόν και ό,τι αυτό συμπεριλάμβανε έχει περάσει.

Από την άλλη το μέλλον είναι κάτι πιο μακρινό, το οποίο ορίζεται από το πώς διαχειρίζεσαι το παρόν σου, την κάθε στιγμή που ζεις.

Συχνά δεν αφήνουμε το παρελθόν να γίνει παρελθόν και το αφήνουμε να επηρεάζει με κάθε τρόπο το παρόν μας.

Σίγουρα αναγνωρίζεις σε αυτό τον εαυτό σου.

Όμως, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι αποτυχίες του παρελθόντος, δεν κρίνουν το μέλλον.

Μια γυναίκα που σε πλήγωσε, μια αποτυχημένη σχέση ή ένα αποτυχημένο φλερτ, δεν κρίνουν το μέλλον.

Μπορεί η επόμενη γυναίκα να σε πληγώσει, μπορεί και όχι.

Ίσως η επόμενη σχέση να είναι επιτυχημένη, μπορεί και όχι.

Μπορεί το επόμενο φλερτ να πάει πολύ καλά, μπορεί και όχι.

Αυτό που εσύ μπορείς να κάνεις είναι να προχωρήσεις, να ζήσεις το παρόν και να δημιουργήσεις το μέλλον, όποιο και αν είναι αυτό.

Ζώντας το παρόν, θα αποκτήσεις εμπειρίες, που θα σε κάνουν καλύτερο.

#5. Το Φλερτ Είναι 70% Ικανότητες, 20% Εμφάνιση, 10% Τεχνική και 10% Μαθηματικάφλερτ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των άπειρων αντρών προκύπτει από εσωτερικά ζητήματα.

Μιλώντας για εσωτερικά ζητήματα εννοούμε περιοριστικές πεποιθήσεις, ζητήματα αυτοπεποίθησης, επιβεβαίωσης, εσωτερικής κριτικής και αυτοεκτίμησης.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να βρουν μια καταπληκτική τεχνική που θα δουλεύει και θα είναι κάτι σαν παράκαμψη σε όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι, σε ποσοστό 70%, του φλερτ είναι κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Μετά έρχεται η εμφάνιση σε ποσοστό 20% και στο τέλος είναι η τεχνική με 10% και οι πιθανότητες με άλλο ένα 10%.

Αυτά τα ποσοστά υποδεικνύουν σε ποιους τομείς πρέπει να δώσεις βάση, αν θέλεις να ξεπεράσεις την απειρία σου στο φλερτ.

Ξεκίνησε βελτιώνοντας τον εαυτό σου και βρίσκοντας την αυτοπεποίθηση σου, φτιάξε το στιλ σου και σταδιακά όλα θα έρθουν.

Δες στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika μερικά πράγματα που μας εκνευρίζουν στο φλερτ.

#6. Πρέπει Να Το Θέλειςφλερτ

Ασφαλώς δεν γίνεται να κάνει οτιδήποτε, αν δεν το θέλεις πραγματικά.

Το να κατακτήσεις επικοινωνιακές ικανότητες και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι δύσκολο και πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στην λογική να παλέψουν για αυτό.

Θα ακούσεις πολλούς να σου λένε ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Αν όμως ο εαυτός σου δεν διαθέτει αυτοπεποίθηση, είναι αγχωμένος και φοβισμένος και δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως θα ήθελες, τότε δεν κρίνεις σκόπιμο να τον αλλάξεις;

Η αλλαγή και η προσαρμογή είναι μέρος της ζωής μας. Όποιος προσαρμόζεται κερδίζει. Αν το δεις εξελικτικά, όποιος προσαρμόζεται, τελικά επιβιώνει και αναπαράγεται.

Πρέπει λοιπόν να επιδιώκεις την αλλαγή και την βελτίωση, ώστε να καλλιεργήσεις έναν καλύτερο εαυτό.

#7. Βρες Την Αξία Σου Στο Φλερτ Και Τη Ζωήαξία

Η αξία που προβάλλεις θα βελτιώσει την θέση σου στο φλερτ και θα δημιουργήσει έλξη στις γυναίκες.

Η αξία σου καθορίζεται από τις επιλογές σου, από τον τρόπο που κινείσαι στην ζωή σου, τις δραστηριότητες σου, το ποιος είσαι, αλλά και το ποιος θέλεις να γίνεις.

Καθορίζεται ακόμη από τις ικανότητες που έχεις και από τις ικανότητες που προσπαθείς να καλλιεργήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο ο Χρήστος εξηγεί με ποιον τρόπο ακριβώς η αξία σου επηρεάζει τον τρόπο που φλερτάρεις.

#8. Προκάλεσε Τις Πεποιθήσεις Και Τις Δικαιολογίες Που Σε Περιορίζουνδικαιολογιες στο φλερτ

Υπάρχουν πεποιθήσεις που σε περιορίζουν και σε κρατούν μακριά από τον καλό σου εαυτό και από την απόκτηση εμπειρίας στο φλερτ.

Πιστεύεις ότι η γυναίκα είναι πολύ όμορφη για εσένα, φοβάσαι την αποτυχία, φοβάσαι ότι δεν ξέρεις τι να πεις. Αυτές είναι λίγες μόνο από αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις.

Όταν δεν έχεις εμπειρία είναι λογικό να ταλανίζεσαι από τέτοιες σκέψεις. Όμως κανείς δεν ήταν καλός με τις γυναίκες εξ αρχής.

Όλοι έχουμε αποτύχει, όλοι έχουμε βρεθεί στην φιλική ζώνη. Το ίδιο θα συμβεί και σε εσένα, στην προσπάθεια σου να γίνεις πιο έμπειρος στο φλερτ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφθείς λογικά, να καταρρίψεις μία προς μία τις πεποιθήσεις και τις δικαιολογίες που σε περιορίζουν και να αναλάβεις δράση.

#9. Συνειδητοποίησε Ότι Δεν Υπάρχει Τερματισμός, Ξεπέρασε Την Απειρία Στο Φλερτεπιτυχια

Ένα παράπονο που ακούμε από αρκετούς άντρες είναι ότι η βελτίωση δεν έχει τέλος και αυτό είναι αλήθεια.

Πάντα θα βλέπεις ότι υπάρχει περιθώριο να γίνεις καλύτερος, να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες και να επιτύχεις περισσότερα.

Αν φτάσεις σε ένα σημείο και σταματήσεις να βελτιώνεσαι, θα χάσεις έδαφος. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για ένα διαρκές ταξίδι βελτίωσης.

#10. Δεν Βγαίνουν Ραντεβού Με Το Παρελθόν Σουραντεβού

Όπως είπαμε και παραπάνω, το παρελθόν έχει περάσει και πρέπει να ζήσεις το παρόν.

Αυτό είναι  κάτι που πρέπει να τονίσουμε.

Το παλιά σου ραντεβού και σχέσεις ή η έλλειψη αυτών, δεν έχει να κάνει με το φλερτ με μια γυναίκα που σου αρέσει.

Οτιδήποτε και αν έχεις κάνει ή δεν έχεις κάνει στην ζωή σου, έχει περάσει. Η γυναίκα που γνωρίζεις τώρα μιλά μαζί σου και όχι με το παρελθόν σου.

Φυσικά, μπορεί να συναντήσεις κάποια γυναίκα που θα σε απορρίψει, αν καταλάβει ότι δεν είσαι έμπειρος, όμως, όσο ενοχλητικό και αν είναι, αυτό δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει και να σου σταθεί εμπόδιο.

Απλά, συνέχισε με την επόμενη. Μόνον έτσι θα χτίσεις εμπειρία.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ και δεν ξέρεις πού να απευθυνθείς; Μάθε περισσότερα εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.