Πώς Μετατρέπεις τον Πόνο σε Άνεση για να Κερδίσεις Αυτοπεποίθηση

Μπορώ μέσα από δυσκολίες και επίπονες καταστάσεις να βγω κερδισμένος; Τσέκαρε πώς να μετατρέπεις τον πόνο σε αυτοπεποίθηση.

Μάθε Πως Να Κερδίσεις Αυτοπεποίθηση

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε αυτοπεποίθηση σε τομείς που ουσιαστικά δεν έχουμε. Άλλοι σε δουλειά, κάποιοι στο φλερτ και κάποιοι άλλοι σε πιο βασικές κοινωνικές δραστηριότητες.

Οπουδήποτε αρκεί να αισθανθούμε περισσότερο σίγουροι με τον εαυτό μας.

Διότι περί αυτού πρόκειται η αυτοπεποίθηση. Το αίσθημα πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Από την άλλη, η αυτοπεποίθηση, όπως και πολλά άλλα πράγματα, δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Βέβαια, όπως όλα τα ωραία, αποκτάται αφού πρώτα ζητήσει κάποιο τίμημα.

Πριν συνεχίσεις δες το βίντεο του Θέμη γαι το πως να δείχνεις πάντα άνετος και με πρισσότερη αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση Και Φόβος

Συνήθως, ο λόγος που δεν νιώθουμε σιγουριά να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε ή χρειάζεται, είναι γιατί νιώθουμε μια δυσφορία. Η δυσφορία προκαλεί πόνο και κυρίως φόβο για κάτι που πιθανό δεν γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε ή αν το κάνουμε, πόσο επιτυχία θα έχει.

Με λίγα λόγια δεν θέλουμε να φοβόμαστε και όταν κάνουμε, το βάζουμε στα πόδια από την πηγή που μας τον προκαλεί.

Όταν λοιπόν νιώθεις φόβο, έχεις δύο επιλογές: μένεις στην ζώνη άνεσης και δεν πηγαίνεις πουθενά ή αντιμετωπίζεις το άγνωστο και διεκδικείς μια νίκη.

Για να αντιμετωπίσεις το άγνωστο όμως πρέπει να αντέξεις τον πόνο. Και οι περισσότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.

Όταν νιώθεις το κάψιμο στο γυμναστήριο, νιώθεις ταυτόχρονα και πόνο. Αν τον αντέξεις, τότε οι μύες αναπτύσσονται. Ρίξε και μια ματιά στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, σχετικά με τη γυμναστική στο σπίτι.

βρες την αυτοποεποίθηση να της μιλήσεις

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην ζωή όμως πιο γρήγορα. Πολύ πιο γρήγορα.

Δεν χρειάζονται ώρες η μέρες για να δεις την επίδραση μιας απόφασης.

Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα.

Παίρνεις την απόφαση να υποστείς τον πόνο του αγνώστου και κάνεις κίνηση να φιλήσεις την γυναίκα που έχετε βγει ραντεβού. Είτε φιλιέστε είστε απορρίπτεσαι.

Αν ΔΕΝ κάνεις την κίνηση όμως, η απραξία θα σε στοιχειώσει για πολλές ώρες, ίσως και ημέρες μετά την απόφαση να μην κάνεις κίνηση.

Απλά εκείνη την στιγμή της δειλίας, το μυαλό σου αξιολόγησε πως το να αποφύγεις την απόρριψη είναι πιο κερδοφόρο από το να φιλήσεις την γυναίκα που σου άρεσε.

Δεν είναι!

Με την απραξία απλά επιβεβαιώνεις τις αδυναμίες σου και στην συνέχεια μεγαλώνουν στο κεφάλι σου. Με την δράση, ακόμα και αν έρθει παρέα με απόρριψη, κερδίζεις εμπειρία που είναι απαραίτητη για να μάθεις δύο πολύ βασικές και θεμελιώδεις σταθερές:

Πρώτον, έχεις περισσότερο θάρρος από ότι πιστεύεις και δεύτερον μαθαίνεις τι δουλεύει και τι όχι.

Και τα δύο είναι ανεκτίμητα.

Πως Κερδίζω Αυτοπεποίθηση;

προσέγγισε με αυτοπεποίθηση

Όταν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση δεν νιώθουμε σίγουροι. Και δεν νιώθουμε σίγουροι γιατί πιστεύουμε πως κάτι μας λείπει.

Αυτό ως βάση το θεωρούμε λογικό με τρόπο που μας σαμποτάρει.

ΕΙΝΑΙ λογικό όμως όχι με τον τρόπο που το σκεφτόμαστε.

Είναι λογικό να νιώθεις πως κάτι σου λείπει γιατί βασικά μπορεί όντως να σου λείπει κάτι. Ίσως να μην έχεις τις ικανότητες που θα ήθελες ή πιστεύεις πως όλα θα πάνε στραβά για κάποιο λόγο.

Όπως και να έχει, ναι είναι λογικό αλλά ταυτόχρονα δεν γίνεται να αποκτήσεις κάτι που σου λείπει κάνοντας βήματα πίσω.

Αν σου λείπει η εμπειρία, τότε κάνεις πράγματα που θα σου προσφέρουν εμπειρία. Και αυτό γίνεται μέσω της τριβής και μόνο.

Βλέπεις Τι Θέλεις Να Βελτιώσεις Και Ξεκινάς Την Σκληρή Δουλειά

Ξεπέρασε όλα τα εμπόδια. Δες το βίντεο και βρες την έμπνευση που χρειάζεσαι, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Τις περισσότερες φορές, αυτό που φοβόμαστε να κάνουμε είναι και αυτό που μπορεί να μας εξελίξει περισσότερο.

Αν κάτι δεν σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, είναι κάτι που έχεις ξαναδεί ή κάτι που βαριέσαι και έχεις συνηθίσει. Αν όμως κάτι σε προκαλεί, σημαίνει πως κρύβει κάποιες αλήθειες μέσα του.

Και όταν συνειδητοποιήσεις πως ο πόνος είναι απλά ένα σήμα που σου δίνει το μυαλό σου για μια απειλή που ουσιαστικά δεν υπάρχει αλλά είναι μεταμφιεσμένη ευκαιρία να αναλάβεις δράση και να μάθεις από αυτή την εμπειρία, τότε η αυτοπεποίθηση βρίσκεται ένα βήμα μακριά.

Γιατί πρώτα έρχεται το θάρρος και μετά η αυτοπεποίθηση.

Αν θέλεις να πετύχεις, χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση. Μάθε περισσότερα για το πώς να κερδίσεις αυτοπεποίθηση εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr