Πώς να Αναπτύξεις Γρήγορα τον Ηγέτη Μέσα σου

Θέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Ίσως να μην το συνειδητοποιούμε πάντα, αλλά σαν ανθρώπινα όντα λειτουργούμε με πρωτόγονο” λογισμικό, όπως εκείνα τα χρόνια κατά τα οποία ζούσαμε σε μικρές κοινότητες.

Σε εκείνες τις κοινότητες ένας ηγέτης ήταν ο πιο ελκυστικός και αρρενωπός άντρας που κυριαρχούσε. Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ από τότε!

Ένας άντρας με ηγετικές ικανότητες δείχνει ότι είναι το κυρίαρχο αρσενικό. Αναλαμβάνει δράση, όταν χρειαστεί και διαχειρίζεται τους ανθρώπους γύρω του, ώστε να βγάζουν και εκείνοι τον καλύτερο εαυτό τους.

Ένας άντρας με χαρακτηριστικά ηγέτη εμπνέει εμπιστοσύνη και προβάλλει αυτοπεποίθηση, χαρακτηριστικά που κρίνονται ως απαραίτητα, τόσο στο φλερτ, όσο και σε άλλους τομείς της ζωής.

Η αποφασιστικότητα, για την οποία έχουμε μιλήσει στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika, αποτελεί ακόμη ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να αναπτύξεις.

Οι παρακάτω συμβουλές μας, θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τον ηγέτη μέσα σου.

#1. Βρες το Στιλ Που Σου ΤαιριάζειΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Υπάρχουν αρκετά στυλ ηγέτη. Κάποιος μπορεί να είναι φυσικός ηγέτης, άλλος μπορεί να είναι καλός στην επίλυση προβλημάτων και αυτό να τον κάνει να οδηγεί μια ομάδα ανθρώπων.

Ακόμη, μπορεί κάποιος απλά να έχει την ικανότητα να εξαλείφει την αρνητικότητα και τέλος υπάρχουν οι μέντορες, που έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν αποτελεσματικά την γνώση.

Το πρώτο σου βήμα είναι λοιπόν να κατανοήσεις ποιο στιλ ηγέτη ταιριάζει περισσότερο με τις ικανότητες σου.

Έτσι θα δεις τι μπορείς να βελτιώσεις και ποιες καινούριες ικανότητες μπορείς ενδεχομένως να αποκτήσεις.

#2. Ενθάρρυνε την ΔημιουργικότηταΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Οι άνθρωποι που σε ακολουθούν αισθάνονται την ανάγκη να μπορούν να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους.

Ένας αποτελεσματικός ηγέτης προσφέρει αυτή την δυνατότητα και υποστηρίζει την δημιουργικότητα, όσων τον ακολουθούν.

#3. Γίνε ΠρότυποΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ηγέτη είναι ότι αποτελεί πρότυπο για τους άλλους ανθρώπους.

Μπορείς να αποτελείς πρότυπο για τις επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές σου επιτυχίες, για την συμπεριφορά και την ευγένεια κλπ.

Αν θέλεις να γίνεις καλός ηγέτης, δούλεψε ώστε να βελτιώσεις και να προβάλλεις όσα χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι θα ήθελες να δεις στα μέλη της ομάδας σου, κάνοντας τον εαυτό σου πρότυπο.

#4. Βγάλε Όλο Σου το ΠάθοςΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Θα ήθελες να έχεις κάποιον να σε καθοδηγεί, ο οποίος δεν θα ενδιαφερόταν πραγματικά για τους στόχους της ομάδας;

Και βέβαια όχι.

Το καθήκον του ηγέτη δεν είναι απλά να εστιάσει στο αποτέλεσμα, αλλά να δείξει το πάθος και τον ενθουσιασμό του για τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσει.

Δείξε σε αυτούς που σε ακολουθούν ότι ενδιαφέρεσαι και πως ό,τι κάνεις το κάνεις με πάθος.

#5. Ανάπτυξε τις Επικοινωνιακές Σου ΔεξιότητεςΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Ακόμη ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό κάθε ηγέτη είναι οι επικοινωνιακές ικανότητες και ιδιαίτερα η ικανότητα του να ακούει και να κατανοεί.

Ένας καλός ηγέτης μπορεί να εκφράσει το ειλικρινές του ενδιαφέρον, τόσο λεκτικά, όσο και με την γλώσσα του σώματος και κρατά πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ανθρώπους που έχει γύρω του.

#6. Πρόβαλε ΘετικότηταΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Η συμπεριφορά του ηγέτη πρέπει να αποπνέει αισιοδοξία και θετικότητα που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους ακόλουθους του.

Ένας ηγέτης που είναι απαθής και δεν δείχνει αισιοδοξία, δεν μπορεί να κινητοποιήσει κανέναν.

Ακόμη και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, ο ηγέτης παραμένει αισιόδοξος και θετικός, δείχνοντας έτσι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, μαζί με την ομάδα του.

#7. Πρόσφερε Αναγνώριση και ΑνταμοιβέςΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Μια σημαντική ικανότητα κάθε ηγέτη είναι να μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική αναγνώριση και ανταμοιβές, ώστε οι ακόλουθοι του να αισθάνονται ότι τους εκτιμά και να είναι ευτυχισμένοι.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι περισσότερο αποδοτικοί στην εργασία τους.

#8. Να Είσαι Ανοικτός Σε Νέες ΙδέεςΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Η ηγεσία δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει αλληλεπίδραση και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ του ηγέτη και των ακολούθων του.

Ο ηγέτης σίγουρα ξέρει πώς πρέπει να κινηθεί, όπως δεν ακολουθεί πάντοτε την πεπατημένη, αντιθέτως είναι έτοιμος να αποκτήσει νέες ικανότητες και φυσικά ενδιαφέρεται να μάθει νέες ιδέες και νέους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αυτός και η ομάδα του.

#9. Να Αποζητάς και να Αποδέχεσαι την ΚριτικήΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Η κριτική θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και πρέπει να μάθεις να την αποδέχεσαι.

Ίσως να είναι δύσκολο και να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, όμως αν λαμβάνεις την καριέρα σου στα σοβαρά, πρέπει να είσαι πρόθυμος να μάθεις από τα λάθη σου.

Μερικοί άνθρωποι έχουν από την φύση τους στοιχεία ηγέτη, όπως κάποιοι άλλοι είναι από την φύση τους καλοί στο φλερτ. Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

#10. Ψάξε Για Κρυφά ΤαλένταΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Όταν οδηγείς μια ομάδα είναι καλό να έχεις επαφή με αυτήν και να ξέρεις ποιες είναι οι κλίσεις του καθενός και από ποια θέση μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Κάποιος μπορεί να έχει ένα ταλέντο που θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία όλης της ομάδας και είναι καθήκον του ηγέτη να το εντοπίσει και να το αναδείξει.

#11. Σκέψου το Καλό Όλων, Όχι Μόνο το Δικό ΣουΘέλεις να βρεις τον ηγέτη που κρύβεται βαθιά μέσα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πώς; Μάθε περισσότερα στο σημερινό άρθρο!

Κάποιες φορές μπορεί το προσωπικό σου συμφέρον να μην έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το συμφέρον τη ομάδας.

Όταν όμως, σαν ηγέτης, λειτουργείς με γνώμονα το καλό όλων, αποκτάς την εμπιστοσύνη τους και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, καθώς οι άνθρωποι γίνονται πιο αφοσιωμένοι, αφού ξέρουν πλέον ότι λαμβάνεις τις αποφάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η ανάπτυξη της προσωπικότητας αφορά πολλά χαρακτηριστικά. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.