Πώς να Αποκτήσεις Περισσότερη Κοινωνική Αυτοπεποίθηση

Πηγαίνεις να μιλήσεις σε κάποιον που δεν ξέρεις ή μπροστά σε κόσμο και τα χάνεις; Τσέκαρε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

Περισσότερη Κοινωνική Αυτοπεποίθηση Τώρα!

Μερικοί άνθρωποι είναι ντροπαλοί και δυσκολεύονται να εκφραστούν στις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η αυτοπεποίθηση.

Κάποιοι ενώ σε άλλους τομείς διαθέτουν αυτοπεποίθηση, σε κάποιους άλλους είναι νευρικοί και πιστεύουν ότι θα πουν κάτι που δεν είναι πρέπον και έτσι αποφασίζουν να μην μιλήσουν.

Όσοι έχουν αυτοπεποίθηση όμως δεν είναι μόνο περισσότερο κοινωνικοί, αλλά και πιο ελκυστικοί και καλύτεροι ηγέτες.

Βρες τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Δες το βίντεο του Χρήστου παρακάτω και μάθε πως.

Η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο σε κάθε τομέα. Είναι απαραίτητη για να δράσεις και άρα και για να επιτύχεις.

Το πρόβλημα λοιπόν τις περισσότερες φορές, δεν είναι ότι δεν ξέρεις τι να πεις, αλλά πώς να το πεις.

Αν πιστεύεις ότι δεν ξέρεις τι να πεις, οι συμβουλές του Θέμη στο παρακάτω βίντεο θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο.

Η αυτοπεποίθηση αποτελείται από δύο άξονες.

Πρώτον πιστεύεις ότι αξίζεις να επιτύχεις και δεύτερον εμπιστεύεσαι τις ικανότητες σου.

Επομένως, ο συνδυασμός σκέψεων και ικανοτήτων είναι που σε οδηγεί στην αυτοπεποίθηση και άρα στην επιτυχία.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την κοινωνική σου αυτοπεποίθηση.

#1. Βελτίωσε Κάθε Τομέα Tων Ικανοτήτων Σου

κοινωνική αυτοπεποίθηση

Η ιδέα είναι απλή. Αν γίνεις μια καλύτερη έκδοση του εαυτό σου, θα επιτύχεις περισσότερα και θα είσαι υπερήφανος.

Με αυτό τον τρόπο θα χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πηγάζει από την κοινωνική αποδοχή. Για να γίνεις κοινωνικά αποδεκτός με περισσότερη κοινωνική αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να έχεις αξία.

Η αξία μπορεί να πάρει πολλαπλές μορφές. Μπορεί να είναι οι γνώσεις σου, οι ικανότητες, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, το χιούμορ, η νοοτροπία και πολλά ακόμη.

Τις περισσότερες φορές η αξία σου είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω.

#2. Μην Παίρνεις Τα Πράγματα Πολύ Σοβαρά

κοινωνική αυτοπεοίθηση

Αν δεν έχεις μεγάλη κοινωνική αυτοπεποίθηση και είσαι ντροπαλός, ίσως παίρνεις τα πράγματα πολύ στα σοβαρά.

Αισθάνεσαι συχνά προσβεβλημένος από μικρές λεπτομέρειες ή έχεις συχνά την ανάγκη να αμυνθείς όταν κάποιος εκφραστεί αρνητικά για εσένα;

Αν ναι, τότε θα πρέπει να ηρεμήσεις λίγο και να σκεφτείς ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τις απόψεις των άλλων.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είσαι αλαζόνας. Τις περισσότερες φορές που κάποιο λέει κάτι αρνητικό, θέλει απλά να σε πειράξει και δεν έχει σκοπό να σε πληγώσει.

Υπάρχουν ασφαλώς και τοξικοί άνθρωποι που έχουν άλλους στόχους, αλλά αν δεν παίρνεις τα πράγματα πολύ στα σοβαρά, δεν θα τους δίνεις την δύναμη να σε επηρεάσουν.

Φρόντισε να αποδέχεσαι και να βελτιώνεις τον εαυτό σου. Αν γίνεις αποδέκτης κριτικής, δες τι μπορείς να αλλάξεις και μην αφήνεις την κριτική να επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου.

#3. Μην Κρίνεις Καθετί Που Λες

μην κριτικάρεις

Η εσωτερική κριτική είναι κάτι ακόμη που σου καταρρακώνει την αυτοπεποίθηση. Μην φιλτράρεις καθετί που θέλεις να πεις και μην κρίνεις αρνητικά τον εαυτό σου.

Αν διαρκώς πιστεύεις ότι αυτά που έχεις να πεις δεν θα αρέσουν στους άλλους, σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Μην ξεχνάς ότι κάποιος που είναι ανοιχτός είναι πιο πιθανό να είναι αρεστός από τους άλλους, καθώς τους κάνει να αισθάνονται ότι δεν τους κρύβει κάτι, σε αντίθεση με αυτόν που είναι κλειστός.

Μην φιλτράρεις αυτά που θέλεις να πεις και θα δεις μεγάλη διαφορά στην κοινωνική σου αυτοπεποίθηση με τον καιρό.

#4. Κάνε Εξάσκηση Στην Αυτοπεποίθηση

Χτίσε ένα δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης. Δες το βίντεο του Θέμη παρακάτω.

Όσες θεωρίες και αν γνωρίζεις και όσες συμβουλές και αν διαβάσεις, δεν θα καταφέρεις τίποτε αν δεν υπάρξει πρακτική εφαρμογή αυτών.

Πήγαινε σε μέρη με κόσμο, μίλησε με γνωστούς, φίλους, αλλά και με αγνώστους. Μίλησε με όλους, για να αυξήσεις την κοινωνική σου νοημοσύνη και να αρχίσεις να κατανοείς καλύτερα τους άλλους και τα αισθήματα τους.

Μιλώντας με όλους ακόμη ανοίγεις πόρτες, για νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

#5. Προχώρησε Με Μικρούς Στόχους Για Να Αποκτήσεις Αυτοπεποίθηση

στόχοι

Όταν η κοινωνική σου αυτοπεποίθηση είναι πολύ χαμηλά και δεν μιλάς παρά μόνο με πολύ λίγους ανθρώπους, δεν μπορείς ξαφνικά να αρχίσεις να μιλάς με όλους.

Πρέπει να κάνεις μικρά βήματα, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους, για να τους επιτύχεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις έναν στόχο, μπορείς να δίνεις μια μικρή ανταμοιβή στον εαυτό σου.

Τέλος αν θέλεις να αυξήσεις και να έχεις περισσότερη κοινωνική αυτοπεποίθηση τέτοιοι μικροί στόχοι μπορεί να είναι να διατηρήσεις οπτική επαφή με 5 ανθρώπους, επιστρέφοντας στο σπίτι μετά την δουλειά ή να μιλήσεις σε δύο συμφοιτητές στην σχολή.

Κάθε μικρή νίκη θα σου δίνει την δύναμη να προχωράς με μεγαλύτερους στόχους.

#6. Πήγαινε Σε Εκδηλώσεις Δικτύωσης

Εκεί που μένεις σίγουρα θα γίνονται εκδηλώσεις όπου θα μπορέσεις να δικτυωθείς και να κάνεις νέες γνωριμίες ή να μιλήσεις με ανθρώπους που μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα.

Σε τέτοιες εκδηλώσεις θα μπορέσεις να κάνεις εξάσκηση, αλλά και να δεις πώς αλληλεπιδρούν οι άλλοι άνθρωποι.

Έτσι σιγά σιγά θα αποκτάς μεγαλύτερη άνεση.

#7. Οργάνωσε Την Παρέα Σου

παρέα

Ένας τρόπος να βελτιώσεις την κοινωνική σου αυτοπεποίθηση είναι να ξεκινήσεις οργανώνοντας την παρέα σου.

Σίγουρα στην παρέα σου θα αισθάνεσαι άνετα, οπότε θα είναι πιο εύκολο να κάνεις βήματα και να αναλάβεις πρωτοβουλίες.

Με τον τρόπο αυτό οι φίλοι σου θα αναγνωρίσουν τις ηγετικές σου ικανότητες και αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις επικοινωνιακά καλύτερος.

Η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων δεν είναι κάτι που θα συμβεί εν μία νυκτί, αλλά χτίζεται και αναπτύσσεται μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλίας και τις εμπειρίες.

#8. Δούλεψε Την Στάση  Του Σώματος Σου

Η γλώσσα του σώματος αποτελεί σημαντικό ποσοστό της επικοινωνίας. Η στάση σου όταν επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους επικοινωνεί κάποια χαρακτηριστικά σου.

Όταν στέκεσαι ευθυτενής, κοιτάς μπροστά και όχι στο έδαφος και καταλαμβάνεις τον χώρο που σου αναλογεί, δείχνεις ότι διαθέτεις δύναμη και αυτοπεποίθηση.

#9. Άκουσε Μουσική Που Σε Ανεβάζει Για Να Νιώσεις Αυτοπεποίθηση

μουσική και αυτοπεποίθηση

Η μουσική μπορεί να επηρεάσει την διάθεση σου. Ένα τραγούδι που σε ανεβάζει με τον ρυθμό ή τους στίχους του θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άνετα και να γίνεις πιο κοινωνικός, όταν χρειαστεί.

Φτιάξε μια λίστα με τέτοια τραγούδια και άκουσε τα πριν βγεις έξω για να γνωρίσεις κόσμο! Ένα τραγούδι που σε κινητοποιεί θα δώσει μια δυνατή ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου.

#10. Φρόντισε Την Εμφάνιση Σου

Η εμφάνιση είναι κάτι ακόμη που θα επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σου. Μάλιστα, έχουν διεξαχθεί έρευνες, οι οποίες αποδεικνύουν αυτή την άποψη.

Τα ρούχα αλλάζουν τον τρόπο που αισθανόμαστε, την εντύπωση που δημιουργούμε στους άλλους και την αυτοπεποίθηση που προβάλλουμε.

Ο πιο επίσημος ρουχισμός θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σου. Αντί να φορέσεις ένα απλό T-Shirt και ένα jean, δοκίμασε να φορέσεις ένα πιο επίσημο παντελόνι και ένα πουκάμισο.

εμφάνιση

Ακόμη, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το χρώμα έχει επιρροή στην αυτοπεποίθηση. Τα μαύρα ρούχα μπορεί να εκτοξεύσουν την αυτοπεποίθηση και το στυλ σου.

Κλείνοντας, όπως έχουμε επί πολλές φορές, η αυτοπεποίθησση είναι το νο 1 ανδρικό ελκυστικό χαρακτηριστικό. Συνέχισε να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν με περισσότερη κοινωνική αυτοπεποίθηση και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η αυτοπεποίθηση είναι αναγκαίο για τη ζωή μας και ειδικότερα στο φλερτ. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.