Πώς να Αυξήσεις την Τεστοστερόνη σου με Φυσικό Τρόπο

Η τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η τεστοστερόνη είναι η κύρια αντρική ορμόνη. Η τεστοστερόνη είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν την αντρική ανάπτυξη, τις αλλαγές στο σώμα, στην φωνή κλπ.

Η τεστοστερόνη πρέπει να είναι σε καλά επίπεδα, ώστε ο άντρας να διατηρεί την υγεία του, τον κίνδυνο ασθενειών, την σύσταση του σώματος, την σεξουαλική λειτουργία και πολλά ακόμη.

Η αύξηση της τεστοστερόνης μπορεί να επιφέρει σημαντική μυική ανάπτυξη σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον και οι γυναίκες έχουν χαμηλά ποσοστά τεστοστερόνης και παίζει ρόλο και στην δική τους υγεία.

Από την ηλικία των 30 περίπου τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον άντρα αρχίζουν και μειώνονται.

Αυτό είναι πρόβλημα, καθώς η μειωμένη τεστοστερόνη σχετίζεται με προβλήματα όπως η παχυσαρκία, καθώς και ο υψηλός κίνδυνος θανάτου και ασθενειών.

Είναι λοιπόν σημαντικό για τον άντρα, κάθε ηλικίας, να διατηρεί τα επίπεδα της τεστοστερόνης του σε καλά επίπεδα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις φάρμακα, εκτός αν στο συστήσει ειδικός γιατρός. Υπάρχουν μερικοί απλοί και φυσικοί τρόποι, που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου ζωή, ώστε να διατηρείς την τεστοστερόνη σου σε όσο υψηλότερα επίπεδα γίνεται.

#1. Γυμνάσου και Σήκωσε ΒάρηΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η γυμναστική είναι κάτι βασικό για τον τρόπο ζωής σου, για να κρατιέσαι υγιής και σε φόρμα. Εκτός αυτών συμβάλλει και στην αύξηση της τεστοστερόνης.

Έχει βρεθεί σε έρευνες ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και όχι μόνο. Έχουν ασφαλώς καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτιωμένους χρόνους αντίδρασης.

Η γυμναστική με βάρη είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλες μορφές άσκησης δεν έχουν αποτελέσματα, ενώ ένας ακόμη τρόπος να τα καταφέρεις είναι η διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης (HIIT).

Ενδεχομένως να μην έχεις αρκετό χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να πας γυμναστήριο, υπάρχουν όμως τρόποι να γυμναστείς, ακόμη και στο σπίτι, όπως μπορείς να δεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο παρακάτω βίντεο.

Γυμναστική Στο Σπίτι - Apla + Andrika #019

#2. Ισορροπημένη ΔιατροφήΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στα επίπεδα τόσο της τεστοστερόνης, όσο και άλλων ορμονών.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσέξεις την δίαιτα σου και τις θερμίδες που προσλαμβάνεις. Η συνεχής και εξαντλητική δίαιτα, αλλά και το πολύ φαγητό μπορεί να ρίχνουν την τεστοστερόνη σου.

Χρειάζεται λοιπόν να βρεις μια ισορροπία και να τρως ποιοτικό φαγητό με σωστές αναλογίες πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και λιπών.

Αναφορικά με τα λίπη, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να αποφεύγεις τα “κακά” λίπη που υπάρχουν σε επεξεργασμένες τροφές και να προτιμάς καλά λίπη, όπως αυτά που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, στο αβοκάντο κλπ.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες μελέτες, θα κρατήσεις την τεστοστερόνη σου σε καλά επίπεδα όταν το 40% των θερμίδων που προσλαμβάνεις σε καθημερινή βάση αποτελούνται από τέτοια λίπη.

Ένας ακόμη παράγοντας που μειώνει την τεστοστερόνη είναι η κατανάλωση ζάχαρης.

Έχει βρεθεί ότι μετά την κατανάλωση ζάχαρης, πέφτουν σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια της καλής διατροφής θα πρέπει να περιορίσεις και την κατανάλωση ζάχαρης.

#3. Ελαχιστοποίησε το Άγχος και τα Επίπεδα ΚορτιζόληςΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η διεθνής έρευνα τονίζει τους κινδύνους της μακροχρόνιας έκθεσης σε καταστάσεις άγχους, το οποίο μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης.

Η υψηλή κορτιζόλη, μπορεί να μειώσει την τεστοστερόνη. Οι δύο αυτές ορμόνες λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Όταν αυξάνεται η μία, τότε μειώνεται η άλλη.

Από την άλλη, το άγχος, μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη τροφής, αυξάνει το βάρος και κάνει τον οργανισμό να αποθηκεύει μεγάλα ποσά λίπους.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μειώσεις το άγχος στην ζωή σου.

#4. Βγες στον Ήλιο για να Αυξήσεις την Βιταμίνη DΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η βιταμίνη D έχει γίνει δημοφιλής τελευταία, μιας και έχει αποδειχτεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αύξηση της τεστοστερόνης.

Παρόλη την σημαντικότητα της, μεγάλο μέρος του πληθυσμού τόσο στην χώρα μας, όσο και αλλού στον κόσμο, έχει έλλειψη σε βιταμίνη D, ως αποτέλεσμα της ελάχιστης έκθεσης στο ηλιακό φως, το οποίο απαιτείται για την σύνθεση της.

Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι 3000 IU βιταμίνης D καθημερινά συμβάλλουν στο να αυξήσεις την τεστοστερόνη κατά 25%.

Επομένως, φρόντισε να κυκλοφορείς αρκετά στον ήλιο, για αν δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να συνθέσει την πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Αν πρόκειται να κυκλοφορήσεις έξω, στον ήλιο, τώρα το καλοκαίρι, θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες οι συμβουλές του Θέμη, τις οποίες μπορείς να δεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Πώς Διατηρείς Το Στυλ Σου το Καλοκαίρι

#5. Ξεκουράσου ΕπαρκώςΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για την υγεία με την διατροφή και με την άσκηση και έχει επίδραση στην τεστοστερόνη.

Το ιδανικό διάστημα ύπνου ποικίλλει ανά άτομο, ηλικία και επίπεδα σωματικής κόπωσης. Το σίγουρο είναι ότι ο λίγος ύπνος, της τάξης των 5 ωρών, μπορεί να ρίξει την τεστοστερόνη ακόμη και 15%.

Αντίστοιχα, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι 1 ώρα περισσότερος ύπνος μπορεί να συμβάλλει σε αύξηση της τάξης του 15%.

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να κοιμάσαι επαρκώς, μεταξύ 7 και 10 ωρών, για να έχεις βελτίωση στην τεστοστερόνη και στην υγεία σου γενικότερα.

#6. Κάνε Υγιεινή Ζωή και Απόφυγε τα ΟιστρογόναΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Τα οιστρογόνα, η θηλυκή ορμόνη, είναι το “αντίπαλο δέος” της τεστοστερόνης.

Υπάρχουν κάποιες ουσίες που η δράση τους ομοιάζει με αυτή των οιστρογόνων (διοξίνες, κάποια είδη πλαστικών και πολλά άλλα) που πρέπει να τα αποφεύγεις, όσο γίνεται.

Μια υγιεινή ζωή, με καλή διατροφή, χωρίς αλκοόλ και χωρίς κάπνισμα και χρήση ουσιών, θα σε βοηθήσει να κρατήσεις την τεστοστερόνη σου στα μέγιστα δυνατά επίπεδα.

#7.Περισσότερο ΣεξΗ τεστοστερόνη είνα η κύρια αρσενική ορμόνη και συχνά μπορεί να επηρεάσει ως ένα βαθμό τη συμπεριφορά ή την εικόνα μας. Μάθε πώς θα την αυξήσεις.

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που οδηγεί την σεξουαλική σου επιθυμία. Κάνοντας σεξ βοηθάς την τεστοστερόνη να αυξηθεί, οπότε ένας πολύ καλός τρόπος είναι να κάνεις περισσότερο σεξ!

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα σου και τις ικανότητές σου στο φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.