Πώς να Δείξεις την Αξία σου στον Χώρο Εργασίας σου

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας η ανεργία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Κάποιος που έχει δουλειά είναι σημαντικό να δείχνει την αξία του με κάθε ευκαιρία, δείχνοντας έτσι στην ουσία, στους εργοδότες του ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν χωρίς αυτόν.

Πώς όμως θα καταφέρεις να δείξεις την αξία σου με επιτυχία στον χώρο εργασίας σου;

#1. Δείξε ότι Φέρνεις ΚέρδοςΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Αν θέλεις να έχεις αξία για μια επιχείρηση, πρέπει να μπορείς να την βοηθήσεις να βγάλει κέρδος, για να συνεχίσει να υπάρχει.

Κάθε εταιρεία μετρά την απόδοση των υπαλλήλων της και γι’ αυτό θα πρέπει να να εστιάσεις στον να κάνεις την δουλειά σου αποδοτικά και να χρησιμοποιείς τις ικανότητες και τους πόρους που διαθέτεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μην ξεχνάς ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο δουλειάς σου κάνοντας ιό,τι μπορείς για να αποδόσεις τα μέγιστα σου.

#2. Κάνε τους Ανώτερους να Εκτιμήσουν την Δουλειά σουΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Τις περισσότερες φορές η δουλειά και η προσπάθεια που έχεις καταβάλλει δυστυχώς δεν μιλούν εκ μέρους σου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορείς να μιλήσεις ο ίδιος για τον εαυτό σου. Σιγουρέψου ότι οι ανώτεροι σου αντιλαμβάνονται την προσπάθεια σου και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνεις.

Αν πιστεύεις ότι δεν τα αντιλαμβάνονται, βγες μπροστά και επισήμανε την αξία σου ο ίδιος με την πρώτη ευκαιρία, χωρίς βέβαια να το παρακάνεις.

#3. Μάθε Πώς Λειτουργεί η ΕταιρείαΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Είναι απίστευτο πόσοι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τίποτε για την βασική λειτουργία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

Βρες το οργανόγραμμα της εταιρείας και μάθε τις δομές της. Ρίξε μια ματιά στα οικονομικά της, ακόμη και αν σου φαίνεται ότι αυτό δεν σχετίζεται με την θέση σου. Δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να βρεθείς.

#4. Μίλησε για Τις Ιδέες σουΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Μια καλή ιδέα μπορεί να έχει μεγάλη αξία για την διαχείριση της εταιρείας σου. Αν έχεις κάτι να προτείνεις, προετοιμάσου καλά και δείξε ενθουσιασμό.

Αν δείξεις ότι έχεις κάνει μια καλή έρευνα και ότι είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου, θα καταφέρεις να δείξεις την αξία σου και να τους πείσεις να την υιοθετήσουν.

Πρόσεξε πότε χρησιμοποιείς το “εμείς”. Όταν έχεις ολοκληρώσει μόνος σου μια δουλειά, πρέπει να πάρεις εσύ τα εύσημα. Έτσι όταν κάνεις μια παρουσίαση του έργου σου, δεν χρειάζεται να το παρουσιάζεις σαν να ολοκληρώθηκε από πολλούς μαζί. Όταν κρίνεις ότι είναι απαραίτητο λοιπόν, βάλε λίγο περισσότερο “εγώ” στις εκφράσεις σου.

Εννοείται ότι αν κάποιος οικειοποιηθεί μια δική σου ιδέα, θα πρέπει να βγεις μπροστά και να δώσεις σε όλους να καταλάβουν ότι ήταν δική σου.

Φυσικά, δεν πρέπει να προσπαθήσεις να οικειοποιηθείς εσύ ιδέες άλλων, καθώς αυτό μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στην αξία σου.

#5. Ανάπτυξε τις Επικοινωνιακές σου ΔεξιότητεςΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι απολύτως χρήσιμο προσόν, όταν πρόκειται να δείξεις την αξία σου.

Εκτός από την έκφραση των απόψεων σου, πρέπει να είσαι σε θέση να ακούς την άποψη των άλλων, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζεις το θέμα.

Αν σε μια συζήτηση στην εταιρεία, χρειάζεται η γνώμη ενός ειδικού, είναι καλύτερο να παραδεχθείς ότι δεν γνωρίζεις το θέμα και να μην μιλήσεις.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναπτύξεις την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο και να καταλάβεις τις διαφορές της με την ηλεκτρονική επικοινωνία. Στον χώρο μιας επιχείρησης, θα κληθείς να δείξεις την αξία σου, κατά την επίλυση προβλημάτων, σε επαφή με άλλους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο.

Άνοιξε μια γραμμή επικοινωνίας με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους σου, για να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και επίλυσης τυχόν προβλημάτων.

#6. Πούλησε τον Εαυτό σουΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Δεν τον ίδιο τον εαυτό σου σαν ένα προϊόν προς πώληση, που πρέπει να το διαφημίσεις, για να φανεί η αξία του.

Βρες έναν τρόπο να αποκτήσεις ικανότητες στις πωλήσεις, για να μάθεις να είσαι πειστικός και να προβάλλεις τα στοιχεία σου με τον καλύτερο τρόπο.

Η αξία σου επηρεάζει επίσης τον τρόπο που φλερτάρεις, όπως μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

#7. Εστίασε στα ΑποτελέσματαΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Πολλοί εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια να δείξουν την αξία τους ανατρέχουν σε μια λίστα καθηκόντων που διεκπεραίωσαν μέσα στην εβδομάδα τους. Τα καθήκοντα αυτά μπορεί να ποικίλλουν και σίγουρα είναι απαραίτητα, όμως αυτό που ενδιαφέρει τους ανωτέρους είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που πέτυχες.

Αντί λοιπόν να δίνεις έναν κατάλογο καθηκόντων που έφερες εις πέρας, προτίμησε να εξηγήσεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα τους, η μεγάλη εικόνα.

Το αποτέλεσμα είναι που καθορίζει την αξία σου.

#8. Εργασιακή ΗθικήΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Μια εταιρεία θα αναγνωρίσει την αξία σου, όταν διαθέτεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εργασιακής ηθικής.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εργάζεσαι αποδοτικά, να έχεις θετική συμπεριφορά και να μην χρησιμοποιείς πόρους της εταιρείας για δικό σου όφελος. Το να κάνεις τα τηλεφωνήματα σου την ώρα της δουλειάς ή να χαζολογάς για να περάσει η ώρα δεν είναι ένδειξη καλή εργασιακής ηθικής και φυσικά ρίχνει την αξία σου.

Τσέκαρε το επεισόδιο του Apla+Andrika που ακολουθεί, αν σε απασχολεί το ζήτημα του φλερτ στον χώρο εργασίας.

#9. Τήρησε τα Ωράρια  και τις ΠροθεσμίεςΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Η ακρίβεια στην τήρηση των ωραρίων και των προθεσμιών είναι κάτι πολύ σημαντικό και δείχνει την αξία σου.

Αν κάποια στιγμή πιστεύεις ότι μια προθεσμία είναι πολύ σφιχτή, γνωστοποίησε το στο αφεντικό σου το νωρίτερο δυνατό. Η σαφήνεια και η ειλικρίνεια πάντα δουλεύουν υπέρ σου.

#10. Δείξε ότι Ξέρεις να ΠροσαρμόζεσαιΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Ένα σημαντικό στοιχείο που προβάλλει την αξία σου είναι η ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Όταν είσαι ανοιχτός στην κριτική και στην βελτίωση προσφέρεις αξία στον εαυτό σου και κατ’ επέκτασιν στην εταιρεία.

Μαθαίνοντας από τα λάθη σου, γίνεσαι καλύτερος και λειτουργείς καλύτερα σε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

#11. Γλίτωσέ τους Από ΕκπλήξειςΔεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την αξία σου και το ποιος πραγματικά είσαι, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σου. Γνώρισε το πώς θα το πετύχεις!

Κανείς σε μια εταιρεία δεν συμπαθεί τις αρνητικές εκπλήξεις.

Ένας τρόπος να δείξεις την αξία σου είναι να ενημερώσεις, αν δεις κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι κάνει είναι λάθος.

Η ενημέρωση σου θα συμβάλλει στην λύση του προβλήματος και παράλληλα θα δείξει την αξία σου.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αποδείξεις την πραγματική σου αξία. Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.